35
  • gtasok
    #35
    nagy szar
  • gtasok
    #34
    jó szar
  • St-Norbert
    #33
    ezt az összehasonlítósdit majd akkor nézzük meg ha annyi idős lesz a skype mint az icq :P
  • KDOG
    #32
    greekboy azota remélem megtalálta a nyugtatoját ;)
  • greekboy
    #31
    Az ICQ-nak meg nem.
  • greekboy
    #30
    A skype-nak ez kevés.
  • greekboy
    #29
    2.0-sal próbáltam ki (annál nem nagyon van újabb), kb. 10k-s uploadom van.
  • Zenty
    #28
    Nálam nem késik a hang! Nem régen beszéltem skype-n az amcsi-ban tanyáló unokatesojimal.Egyik floridában ,masik meg az angyalok városába él! Egyik beszélgetésnél se késet a hang.. Olyan volt az egész mint egy rendes telefon vonal.
    Szal ott valami más lesz a problem ,esetleg az újabb verziot kéne kiprobálni ott állitolag javitottak még hang minőségen!(2.0)
  • greekboy
    #27
    Az MSN meg csak hülye picsáknak való, illetve túl kvalifikált programozó jelölteknek.
  • greekboy
    #26
    Csak viszonyítási alap!

    http://www.download.com
    A legnagyobb letöltő portál:

    Skype 1.4.0.84 total downloads (12/06/2005):
    1,711,506

    ICQ 5.04 total downloads (02/07/2005):
    103,525,447

    Ja és ICQ 2003 pro-ból még többet töltöttek le, ez csak szemléltetésnek vágtam, be hogy mennyire terjed a minőségi skype. Ja és tudom, hogy skype-ból is van 2.0. Azt hiszem ezt meg is beszéltük ja és a skypnál a hang késik, emiatt olyan "fasza" a minőség. ICQ-n kicsit zavarosabb (de érthető) és real, már egy modemes netnél is, erről ennyit.
  • Zenty
    #25
    Elöször hallom itt hogy skypenek szar a hang minősége , lehet téleg a netetek gány :D!
    Amiket leirtatok hibákat az pont forditva msn ,de meg icq-ra szokták modani!
    Skype azert használ nagy sávszélt ,mert ez miatt lesz telefon minőségü a hangja! Az msn-nek meg még ventrilonál is gázab minősége!( recseg stb 5 ször vissza kell kérdeznem havertol mit mondott...
    Még ha headsetett is használok akkor is!
    Skypenel ,meg csak akkor vizhangzik , ha hangfalal és mikrofonal használod! Headseatel teljesen joh!
    Skype telefonal meg pláne!

    Másik meg itt nem az a lényeg ,hogy most ki csinalt elöbb ilyen progit stb.
    (Mert valoban az icq volt elöbb!)
    A lényeg az ,hogy most kinyujta a legjobbat! És akárhogy is fáj némelyiketeknek ez a skype! Nem eget rengető ötletett hozott,hanem jóh minőséget!
    Nem hiába sokan használják és terjed a progi...
  • greekboy
    #24
    Én nem szoktam az ilyenekre nagyon figyelni, de a skype kliense olyan ronda, hogy kiss híján megvakultam, amikor először megláttam.
  • greekboy
    #23
    1. MS-ről nem te, hanem mások beszéltek. (Erre volt az a válaszom, ami)
    2. http://icqphone.icq.com/icq2phone/
    3. Az ár mondom, hogy változó, mellesleg a skype hangminősége tök instabill volt, néha késett stb. (de ezt köszönhetem a sávszélesség ingadozásnak, viszont ugyanezen a hálózaton az icq-val semmi gond nem volt)) és nekem nem ér meg 15 forintot, amennyit én beszélek, hogy vacakoljak, de! Az ICQ így hírdetei pc-to-phone szolgáltatásukat:

    Use your ICQphone to call any telephone around the world for as low as 2¢ a minute.

    Remélem tudsz angolul, elsőre ez sem tűnik drágának, az más kérdés, hogy nekünk magyaroknak drága lenne...

    4. A voipbuster, réges régen ki szerettem volna próbálni, akkorát pukkant, hogy azt mondtam köszönöm szépen. Ennyit erről.
  • pemga
    #22
    1. Nyugi, lazíts :). MSN-ről sehol nem beszéltem, nem érdekelnek MS cuccok.
    2. icq-nál hol van pc-to-phone árlista? Nem találom. (másrészt skype-nál, ha megfigyelted, én írtam phone-to-phone -t is, mint nagy lehetőség)
    3. skype nekem ~5Ft/perc, biztos rossz országokat hívsz :). (discountphone kártyával ugyanaz a város 19Ft, T vonalasról csomagtól függően 100-140Ft/perc, voipbuster 4Ft-ért kínálja de a minőséget még nem próbáltam ki. icq árlistát továbbra is keresek... kevés sikerrel, találtam, de állandóan [https://reg.icqphone.icq.com:447/account/icqp2p/ratesn2pintl.asp?ratename=n2p-icq+intl&title=ICQphone+International+Rates]400[/url]-at dob)
    4. Vacakolni nem kellett vele, mivel paypalos a fizetés (gondolom sajátmagának már csak nem számláz) azonnal megjelenik a píz és csak tárcsázni kell. Ez volt kb 30sec vacakolás. (Az azonnal azt jelentette, hogy a böngészőablakot minimalizálva már a kliens felajánlotta, hogy van 10€ elverhető összegem.) De én hajlandó vagyok "vacakolni" is, este valszínű kipróbálom voipbustert kiax-al.
  • greekboy
    #21
    Ja és megsúgom, hogy ezt már az 2000/2001-es kliense is tudta, akkor még skype meg többi trágya, klón cucc sehol sem volt. Az, hogy mennyi az ára, abban pedig nem tudok érdemben vitázni, mivel nem néztem meg és nem is fogom használni 4 cent/mobilért.
  • greekboy
    #20
    Ja és olyannyira nincs igazad, hogy az icq csak egy csetes progi, hogyha az icq-nál a services gombnál,úgy hívják ezt az opciót, hogy "ICQ phone". Szerintem ezt nem kell tovább bizonygatnom, hogy nem csak egy csevegő progi az ICQ. (hanem a legjobb cucc)
  • greekboy
    #19
    Bocs, de az MSN messenger az hol telefonprogi??? Ezekre az okosságokra válaszoltam. Ja és Skype sem csak egy telefonprogi (annik is van chates része), egyébként ha megnézed egy kicsit részletesebben az icq-t, láthatnád jól, hogy ott is van tarifatáblázat és ott is lehet telefonálni (az árakat nem tudom), bár nem használtam csak pc-pc között, mert nincs az egésznek értelme. Skype, jelenlegi EURO árofalyamon 11 forint/perc, az nekem sok. Ennyit nem ér meg, hogy vacakoljak vele.
  • pemga
    #18
    Hmm, létezik linux alá kliens ami tudja a voipbustert (is) használni :). Kedves :).
  • pemga
    #17
    Megnéztem VoipBustert oldalát, szerintem kipróbálom este. Sajnos nincs linuxos kliense (skype-ból én csak azt használom), de egy kipróba erejéig meglátjuk :). Az árak valamivel olcsóbbak, és ha jól láttam lehet rendesen (paypal, visa) fizetni, csak az árakból azt nem láttam hogy kezelik az adót. Skype-nél 15%-os taxot kell eu-ból rányomni, de ez billing address-től függ, máshol semmi nincs. Ez nincs hozzáadva a lenti árakhoz. A bevallott bruttó árak (ami engem érint :)): vezetékes skype-val 2cent, voipbvel 1.5cent; mobil 4cent, voip-ben 3cent. (Ez EURcent.) Ha nem is fele annyi, de mondjuk úgy háromnegyede. Hangminőséggel nekem nem volt bajom, pedig szerintem körbemegy a fél világon a kapcsolat :)).

    greekboy, az icq egy chatprogi, a skype meg telefon :). poén mert akár országok közötti voice-forwardingra is lehet használni. Teszemazt egy HK-i kereskedő cég fennt tart egy _német_ helyi vezetékes számot, ami egy HK vezetékes számon csörög ki és mind a két helyen helyi tarifával üzemel. (plusz a skype díja, de az elhanyagolható ilyen esetben.)
  • BandiG
    #16
    A live messengerrel elvileg már lehet külső számokat hívni. A voipbuster meg fele annyiba kerül, mint a skype. Én személy szerint jobban szeretem az msn hangját, mint a skype-ét, mert kevésbé visszhangos és kevésbé érzékeny a sávszélességingadozásra. És töredéke annyi procit használ...
  • greekboy
    #15
    Az MSN egy nagy rakás szar, a skype meg egy gusztustalan szemét. Az ICQ volt legelőbb, mindegyik csevegő/chates cucc csak annak a halvány másolata. Ja és a www.download.com-on meg lehet nézni, hogy melyikből töltötték le az emberek a legtöbbet. (Tudodm, tudom az integrált fos MS Windows Messengert így nem lehet lemérni). Na további bénézást, hogy melyik gagyi ICQ másolat a jobb...
  • Zenty
    #14
    http://prohardver.hu/c.php?mod=10&id=17255
  • PLaci #13
    Szerintem az általatok belinkelt telók drágák, és csicsásak... Még mikor a Skype kijött volt olyan teló, mint egy tök normál vezetékes, de az akkor magyarországon nem volt kapható.
  • lokko
    #12
    videocall skype 2.0 nemrég jelent meg, és a képminősége is agyonveri az MSN-t nem csak a hang terén. ez nem fanatizmus kérdése a skype alapvetően más célokat szolgál mint az MSN, a két progi közül a skype célkitűzései mutatnak messzebb, ettől valszínű hogy egy két év és a világ skype őrületben fog égni, még a GSM hálózatokat is maga mögé fogja utasítani ... ez aztán az invenció
  • Zenty
    #11
    Az új skype verzioban mar lehet web kamerázni és még hozzá jó minőségbe( mint a teloja)!

    Msn-el lényegében nincs probléma ,de nem nagy szám a többihez képest!
    Sok funkcioja van de ammit nyujt azt álltalában rossz minőségbe!( hang, web kam)
    Egyedül a chat rendszere jobb a többihez képest ( kinézetbe) ,de az is csak akkor ha valakinek eget rengető szüksége van a sok smilira ,skinekre stb.
    Szal mivel integrált ms progi, ezert hasznaljak sokan és nem a tudása miatt! Ha nem lenne integrált a winbe nemsokan használnák!
    Másik:
    Skype igaz telefonra van kihegyezve,de azért lassan mar minden tud még igy is! Chat része böven tud annyit mint az msn,sőt + funkcioja ,hogy amikor offline az illető akkor is tudsz üzit küldeni a másiknak! Icq -ba is pl ez a funkció már régen megtalálható!( msn -be még mindig nem..!)
  • pemga
    #10
    MSN-el lehet külső számot hívni? Skype-al 10EUR (11.5adóval) fizetendő, ez kb. 10 órára elég és vezetékes/mobil számokat tökjó hangminőséggel lehet hívni. Próbáltam discountphone kártyával is, de az sokkal drágább volt (kb 6x), és a hangminőséggel is néha gondok voltak.

    Skypeout árak
  • Duvi
    #9
    Már hogy ne lehetne a skype-pal webkamerázni?!
  • FecaA
    #8
    Valaki tudna egy linket adni, ahol le van írva, hogy melyik hívás mennyibe kerül?
  • exac
    #7
    még kérdés... helyett
    más kérdés...

    sorry :$
  • exac
    #6
    Helyesen MS fan (mint FANatic) szerintem..

    A véleményem meg az hogy az MSN korábban volt mint a Skype, ezért a legtöbb ismerősöm MSN-s, páran csináltunk Skype felhasználót is, de jobban megszoktuk a msn-t. A skype-on pl nem lehet webkamerázni, ellenben a MSN-n a hang nem megy ki HTTP proxy-n. A kliens megjelenése szerintem mindkettő esetben megfelelő.

    A magam részéről használom mind a két progit. Azért azt se felejtsük el hogy a két progi két külön kategória
    az MSN egy messenger progi
    a Skype pedig egy telefonáló progi

    alapvetően más a fő profiljuk. még kérdés hogy a Skype-al is lehet chatelni, és a MSN-vel is lehet hang alapú kommunikációt folytatni.

    isti
  • Auruma
    #5
    Mert az MSN meg nem ingyenes?
    Tök mind1 melyiket használod. Csak mert nem MS fun vagy azért?
    Nekem az a véleményem, hogy a skype hangminőségre sokkal jobb, viszont az MSN pedig másban jobb. Főleg olyanoknak, akiknek számít a kliens megjelenése!
  • _Neo
    #4
    Most nem azért a Hungary HUF 5.958 HUF 6.851-os percdíjért, de nehogymár a cégeknek ne legyen internete. Akkor meg miért nem használják az ingyenes skype-to-skype hívást? Egyáltalán nem biztos az se, hogy a stabil telcsinek ennél rosszabbak a percdíjai... sőt, cégen belül még mobil 0huf-os percdíj is létezik... kicsit lehetne olcsóbb... és rászokhatnának az embere jobban. ezt kéne nyomatni nem az msn-t...
  • pemga
    #3
    Az nem máshogy VoIP? :). De van skypephone is (géphezre kötött) Pl. itt lehet kapni Mo-n is, nem is drágáért. SkypePhone.hu.
  • Cat #2
    dehogynincs, pl. itt van ez
  • PLaci #1
    Szép és jó, de itthon tudtommal még az egyszerű USB-s Skype telók sem kaphatók...