Vitaminok

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én nem szedek vitamint, attól az ember teste ellustul. Megszokja, hogy a tápanyagokat nem kell emésztgetni, hiszen ugyis kapszulából átjön az amire szükség van. Ha leállsz a vitaminokkal és gyümölcsöt kezdesz enni helyette, minden bajod lesz mert a tested elszokott attól, hogy valamit dolgozni is kelljen azért hogy tápanyagokhoz juthasson.

Egyébként meg egy db almában sokszorta több vitamin van mint ezekben a kapszulákban, csak egy almát olyan gáz minden nap megenni. Bírom a reklámokat, hogy ez a kálcium a napi mennyiség 20%-át tartalmazza, de ha inna egy pohár kakót az már 200% lenne. Eddigi kedvencem az a müzli reklám amire az volt irva:
egy adag tartalmazza a 20%-nyi kivánt kálciumot! De ha tejet öntünk rá akkor még finomabb lesz és elõjönnek belõle a rejtett kálciumok is (persze) és igy a napi mennyiség 70%-át tartalmazza! Egészséges reggeli!

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Ahhoj
a függõség nem azon áll vagy bukik, hogy mekkora mennyiség 😊
hanem hogy ha 1 hétig nem iszol napi egy sört, akkor utána fog-e remegni kezed lábad 😄DDD (persze ez a tünet túlzás, de a lényge érthetõ 😉 )

amúgy én is a megfelelõ táplálkozással sok vitamint a szervezetbe elv híve vagyok (éljen a konzerv kaja ;D )

Na azért szerintem egy kevéske C-vitamin nem tartozik a "szar" kategóriába, én mindig beszedek 2x500-at, ha kezdek szarul lenni - nem is voltam beteg lassan két éve.

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

Punker
ez az tömjétek csak magatokba a sok sz@rt a helyett hogy normálisan vinnétek be a szervezetbe azt amit kell.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Napi 1 darab sör szerinted függõség? :/

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

Snecie Smicie
?<#finom><#finom><#finom>?

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

[Walaki]D`Lair
Én sose szedek semmi vitamin tablettát, max ha beteg vagyok akkor szedek C vitamint...és lám egészséges vagyok mint a makk! 😊)

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Caby
Ez pontosan így van. Én 4 hónapig szedtem a bérecsöppet, jó is volt, de abbahagytam, utána jött a kétoldali mellhártyagyuszi(nyáron? <#vigyor3>), szövõdményként, ami egy tüszös mandulagyulladásból indult ki, szóval mesterséges vitaminok 4evva...<#mf1>
Azóta semmi ilyesmit nem szedek...

OPEL! Wir leben Autos! RC Offroad, Off The Ground!!! http://www.rcor.hu

desigo
A vasárnapi húslevesbe szoktam néha rakni<#eljen>
desigo
Hát igen
Itt kezdõdnek a problémák
Hol vannak manapság rendes kaják?<#nemtudom>
Bandew
Ja és fokhagyma foreva! <#beka2>

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Amúgy nem árt tudni valamit a vitamin-tabletta fogyasztóknak:
A tablettákban megvannak a vitaminok, de hosszú távon csak akkor célszerû fogyasztani, ha utána mindig azt esszük. Ugyanis a szervezet készen kapja a vitaminokat a tablettákból, így egy idõ után a test elkényelmesedik és utána már nem tudja rendesen kivonni a vitaminokat a rendes élelmiszerekbõl. Szal ha az ember keményen szedi õket, akkor már nem túl jó abbahagyni. De én azt ajánlom, hogy rendes kajákból szerezzük be ezeket a dolgokat és ha netalántán ínységesebb idõket élünk, akkor nagy ritkán bekapni egy-egy tablettát. Ez pótolja a vitaminhiányt, de a szervezetünk nem áll rá.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

desigo
Olvastam a könyvet de nem hiszem el,hogy minden orvos csak azért lett orvos,hogy a zsebét megtömje.
Dr. Lenkei Gábor az egész könyvben azt hangoztatja,hogy csak a vitamin számít, a könyv hátulján meg ott a vitamin amit õ árul...<#wow1>
Te szépen félre vagy vezetve a világméretû orvos- és gyógyszerlobbi által, aki ezt sulykolták a fejedbe. A C vitamin jó a benõtt lábujjkörömtõl kezdve a többszörös áttétû rákon át a lepráig mindenre, ráadásul az orromat is tiszticcsa, csak ezt tagadja az orvos- és gyógyszerészlobbi, hiszen akkor elvesztenék a munkájukat.

További agymenések a fent vázolt elmebaj kapcsán itt.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Bandew
Van is. Baromi sok B vitamint tartalmaz.

gabber_saviola
megszokás szvsz, valami kell a munka utáni levezetéshez

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

desigo
az már függõség vagy megszokás?
gabber_saviola
28 éves korban a sörözés az már nem menõ és nem gizdaság....

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

(y):ððð
en jelenleg napi egy supradynt es egy milgamma N kapszulat szedek, ami zsiroldekony ((kozvetlenul az idegrencerrehato) bvitamint tartalmaz asszem
desigo
az menõ
abban van a sok vitamin
gabber_saviola
én hétköznap napi 1 sört tolok hétvégén meg 1-3 között

desigo
A C-vitamin túladagolásról:

Vízoldható vitamin lévén nem lehet túladagolni. Sokan szednek viszont úgynevezett "megadózisú" C-vitamint, mondván ettõl nem lehet semmi bajuk. Megfigyeléseken alapulva kijelenthetõ, hogy a tartósan napi 1000 mg feletti C-vitamin bevitel káros lehet. A leggyakoribb tünet ilyenkor a vesekõ, de a szövetekben is lerakódhat a C-vitamin kis kristályok formájában.

Van ahol azt olvasom,hogy káros a nagy (1 gramm feletti)adag van ahol meg az ellenkezõjét.Mi lehet az igaz?
desigo
Ti szedtek-e vitaminokat?
Ha igen akkor milyet és mennyit és érzitek-e a hatását?

Én napi 500 mg C-vitamint és egy kevés B-komplexet.
← ElőzőOldal 2 / 2