3131
  • DJ Bee18
    valami elektronikai baromság lehet, Lagunáknál is előjött
  • Lteebee
    Nem hinném, hogy általános jelenség lenne.
  • roliairsuni
    nem általánosítottm, de mind a 4 másik volt, nem ugyazt láttam 4*, és egy 7 alatt 4 rossz autó az elég gáz
  • Lteebee
    Tegnap láttam egy j-s rendszámú passatot füstölni szépen, feketén.
  • Harly18
    Hát én már rengeteg 4-es és 5-ös Golfot láttam, de egyik sem csinált ilyet. Lehet azoknak valami bajuk volt, amit nem kell általánosítani....
  • roliairsuni
    4es 5ös golfok voltak
  • roliairsuni
    hi all!
    mért van az, hogy én már csomó olyan VW-t láttam, ami úgy füstölt mint egy IFA, de komolyan, és ilyen jó fekete kormos füstöt nyomtak, meg 1et láttam ami olyat mint télen a lehet, szürkéset, de +23 °C-ban ájjjjájjjj ( a többi is melegben volt) na várom a választ!
  • Harly18
    VW Eos: évi 15 ezer a cél

"A Volkswagen éves szinten mintegy 15 ezer darabos eladással számol az Eos kupé-kabriójából. Az autó bevezetése egy kicsit csúszott, mert a hírek szerint a tető beázott, a problémát azonban sikerült orvosolni, így külföldön már több helyen ára is van a modellnek. A VW az újdonság varázsa mellett a márkahűségre is számít és reméli, hogy a Peugeot 307, a Renault Megane és az Astra Twintop mellett most már ők is labdába rúghatnak ebben a szegmensben" (www.a5.hu)
  • Harly18
    Itt az első kép az új VW Sciroccóról
    Feltámadó legenda
    Azt már eddig is tudtuk, hogy hamarosan visszatér a Volkswagen Scirocco nevű kupéja, most azonban az első hivatalosnak tűnő kép is napvilágot látott a modellről. A 2008-ban bemutatkozó háromajtós ára a hírek szerint ötmillió forint alatti lehet.
    Az általában jól értesült német Auto Motor und Sport című havilapban jelent meg az első hivatalosnak tűnő kép a Volkswagen közeljövőben bemutatásra kerülő újdonságáról, a Sciroccóról. A hírek szerint 2008-ban bemutatkozó háromajtós modell a Golf alapjaira épül - mint annyi minden más a konszernen belül - és a pár hónapon belül már a kereskedésekben is megvásárolható Eos kupé-kabrió alá lesz pozícionálva. Ez reményeink szerint az árán is meglátszik majd, az AMS értesülései szerint 22.000 eurótól, vagyis ötmillió forint alatti összegről indul majd a 2+2 üléses ára.
    Korábbi hírek szerint a Scirocco alapmotorja a 170 lóerős 1.4 TSI lesz, a csúcsmodellben pedig a Golf R32 250 lovas V6-osa dolgozik majd.
  • Harly18
    14 milliónál tart a VW Passat

A középkategóriás Volkswagent 1973 óta gyártják, igaz, ez már az ötödik generáció, amely ugyanezt a nevet viseli. A Passatot a VW jelenleg négy helyen állítja elő a világon, a németországi Emdenben és Zwickauban, a kínai Sanghajban és Brazíliában. Emellett a típus régebbi változatait is gyártják még Kínában és Dél-Amerikában. A VW jelenleg napi 2900 darabot készít a típusból, amely Európában még mindig kategóriája egyik legkelendőbb típusa. Tavaly úgy 600 ezer példányt adtak el kontinensünkön, azaz úgy tűnik, a típus népszerűsége nem csökkent az elmúlt évek során.
  • sadvagabond
    bogarak nem is voltak???
  • G T I
    Itt van mind a 3 GTI reklám.

http://totalcar.hu/magazin/belsoseg/?main:2006.02.24.&255842
  • cenobite
    Grrrrrrrr.... Nem is tudtam, hogy most volt. Pedig ha tudom, tuti kigurulok Ogárral. No majd legközelebb.
  • ghoullem
    Szevasztok VW Fanok! A hétvégén baráti körünk megtartotta 1. nagy találkozóját! Ha gondoljátok az oldalon megnézhetitek a képeket. Érdemes...
    Szabolcs VW B.K.
  • Harly18
    Egy nagyon jó GTI reklám.....Szegény Focus :)
  • Harly18
    Hát lehet rossz helyen néztem, de akkor is megéri a VW-nek, mivel azért csináltak az 5-ösből is ilyet, mert a 4-es sikeres volt...
  • DJ Bee18
    a GTI meg 7 millió
  • DJ Bee18
    a magyar konfigurátor ezt írja, kézi, alapra: 11.726.000,- Ft
  • Harly18
    30 ezer euró-ba kerül körülbelül a németeknél az R32... nagyjából 8 millió körül lehet, ha jól számoltam, s a GTI pedig csak 6-7 körül azt hiszem...
  • Harly18
    Nem hinném, hogy 6 millával drágább a Golf, de majd megpróbálok utánanézni, pontosan mennyibe is kerül...
  • kirol
    Hát gondolom az alapfelszereltség sem semmi. Én inkább ezt választanám, mint egy VW-t. Azért csak jobban mutat.
  • DJ Bee18
    hát a Focus ST 225LE-s, 2,5 turbós az igaz, de 7 millió. De hivatkozhatnánk a Golf GTI-re is. Azt nem értem hogy plusz 50 lóért plusz 6 millát kérnek? Nem értem
  • DJ Bee18
    csak hogy szemléltessük, egy 265 lóerős (tehát 15 LE-vel több) Z4-es alapára 12,5 millió, tehát olcsóbb !!

Hát hogy ki miért vesz R32-t?
  • DJ Bee18
    lehet, de annyi extra még nincs benne, meg talán kicsivel gyengébbek. Mondjuk egy 3-as BMW annyiból bőven kijön hasonló motorral, egy 5-ös meg 17-18 millió, ha felszereled
  • Harly18
    Ha azt veszed akkor egy jobb felszereltségű Liana áráért is lehet venni már egy Golfot, ami azért elgondolkodtató, akármennyire is jó vagy rossz kocsi a Liana......inkább rossz :(
  • Harly18
    Biztos lehet venni, de szerintem nem sokkal drágább, mint a hasonló teljesitményű compact "sportkocsik"...
  • kirol
    Hát nem vagyok tisztában az árakkal, de annyiért már lehet venni egy komolyabb BMW-t, nem?
  • DJ Bee18
    kb. 12-13 milla, 9-10-ért reálisabb lenne...
  • kirol
    Hát egy ilyen gépet elfogadnék!
    Magyarországon lehet venni R32-őt? Mennyiért osztogatják?
  • Harly18
    Még erősebb Golf a láthatáron
    Jön az R36?
    A hírek szerint nem a 250 lovas R32 lesz a legerősebb Golf, hanem a németek kihoznak egy 300 lóerő körüli kompaktot is. Az R36 jövő év elején mutatkozhat be. Ugyan a Volkswagen már a Golf hatodik generációján dolgozik, azért a mostaniban is lát még potenciált. Legalábbis ezt a feltételezést látszik alátámasztani az a hír, hogy egy minden eddiginél erősebb Golf készül a németek főhadiszállásán.
    A brit Auto Express információi szerint a legerősebb kompakt az R36 utónevet viselné, motorja ennek megfelelően egy 3,6 literes V6-os lenne. A 280-300 lóerő körüli R36 így némileg jobb menetteljesítményekre lenne képes, mint a 250 lovas R32, 0-100 km/órás sebességre például 6 másodperc alatt gyorsul fel, amivel fél szekundummal lenne jobb a jelenlegi legerősebb Golfnál. A 19 colos kerekeken gördülő, összkerék-hajtású Golf végsebességét természetesen 250 km/órában limitálná az elektronika.
    Az R36 az Auto Express információi szerint jövő év elején mutatkozik be, míg a Golf hatodik generációjának tervezett premierje 2008 márciusában lesz.
  • Harly18
    Hatmillió alatt a "csodamotoros" VW Golf

Már Magyarországon is megvásárolható a Golf GT. A hatmillió forinttól induló kis-GTI-t sem kell leírni, a kettős feltöltésű, 170 lóerős négyhengeres ugyanis tényleg sportos menettulajdonságokat kölcsönöz neki.
    Az immáron a Golfba is rendelhető, világújdonságnak számító TSI motor lényege az, hogy a közvetlen befecskendezésű benzines erőforráson egy turbófeltöltő és egy mechanikus kompresszor is található. Ezzel a kombinációval az 1,4 liter hengerűrtartalmú motor 170 lóerős maximális teljesítményre és 240 Newtonméter nyomatékra képes, miközben vegyes fogyasztása a hivatalos adat szerint mindössze 7,2 liter 100 kilométeren. A Golf GT ezzel a motorral 7,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 220 km/h.
    A kimagasló teljesítmény a hatásfok folyamatos és konzekvens javításának köszönhető: a kompresszor és a turbófeltöltő egymás után sorban található. Míg az alacsonyabb fordulatszám-tartományokban a mechanikus töltő gondoskodik a nagyobb teljesítményhez szükséges többletlevegőről, addig a magasabb fordulatszám elérésekor a turbófeltöltő lép működésbe. A magasabb fordulatszám-tartományban a kompresszorra már nincs szükség, ezért automatikusan, egy mágnes kapcsoló segítségével kiiktatja önmagát, és csak a fordulatszám meghatározott szint alá esésekor kapcsol be ismét. A ki- és bekapcsolások közötti átmenet alig észrevehető, ennek következtében még előzéskor sem szükséges visszaváltani, az autó könnyedén gyorsít és élvezetes vezetést biztosít.
    A TSI motoros Golf különös ismertetőjegyei közé tartozik a V-formájú, az autó színére fényezett hűtőrács, a 17 colos könnyűfém kerekek és egy jól látható kettős kipufogócső, valamint a GT-felirat. A sportos megjelenésről belül a csillogó fekete borítások, egy háromküllős bőrborítású sportkormány, valamint a GT-dizájnú sportülések gondoskodnak.
    A Volkswagen a Golf GT-t kapocsnak szánja a Golf Sportline és a Golf GTI közé, éppen ezért a GT ára is a két modell között található. Az alapkivitelű TSI 5.912.000 Ft-tól kezdődik. Nyár elejétől pedig már a TSI motoros Golf GT-hez is rendelhető a DSG váltó.

• Harly18
    A VW Touareg a netezők kedvenc terepjárója
    A Volkswagen Touareg sorozatban negyedik alkalommal kapta meg az InternetAutó-díjat terepjáró kategóriában. A kitüntetést a Lipcsei Autószalonon adták át. Szavazni az AutoScout24 weboldal használói által, az újautó-konfigurátorban leggyakrabban kiválasztott 160 típusra lehetett. Ezeket nyolc különböző kategóriába sorolták be: kisautók; kompaktok; középosztály; felső-középosztály és prémium; egyterűek és kompakt egyterűek; terepjárók; kabriók; sportautók és kupék. A résztvevők a múlt hét folyamán az internetautoaward.de honlapon adhatták le szavazatukat.
    Az AutoScout24 már 2002. óta osztja ki minden évben az InternetAutó-díjat. Egy-egy szavazás alkalmával több mint félmillió szavazat érkezik, ezzel a díj Európa legnagyobb internetes közönségdíjává vált az autóiparban.[origo]
  • Harly18
  • Harly18

• Harly18
    VW Rabbit

• Harly18
    Újra nyúlcipőben a VW Golf
    Észak-Amerikában Rabbit, azaz nyúl néven mutatkozik be a VW Golf ötödik generációja. Annak idején az első generációs Golfokat forgalmazták ezen a néven, és a vidám névhez kedves nyuszifigura is járt az autó hátuljára. Később úgy döntöttek a VW-nél, hogy komoly terveikhez nem passzol a kabalaállat, így később a bevált Golf márkanevet használták az amerikai piacon is, meglehetősen kevés sikerrel; odaát a legtöbb vásárló a lépcsőshátú Jettát részesítette előnyben. Pedig a Rabbit márkanévhez kapcsolódik a világtörténelem legpikánsabb autós díszítőeleme, a befecskendezéses Rabbit változatok szerelmes nyúlpárja.
    Észak-Amerikában mindeddig nem cserélték le a négyes Golfot, az ötösből pedig csak a sportváltozatot mutatták be Volkswagen GTI néven, önálló típusként, de a régi modellt már nem lehet eladni, tavaly alig több mint 15 ezer példány fogyott belőle. A németek most azt remélik, hogy a száguldó nyúl újbóli feltűnése az ötajtós modellváltozatot is eladhatja Amerikában, feledtetve azt a tényt, hogy a Golf ötödik generációja épp olyan unalmas, mint az elődje volt.

• Honecher
    Pár virtual tunningos VW:
    http://hvtm.totalcar.hu/index.php3?ID=9000&carID=1723
    http://hvtm.totalcar.hu/index.php3?ID=9000&carID=2899
    http://hvtm.totalcar.hu/index.php3?ID=9000&carID=2494
  • Jeff Gordon
    csodás darab
  • cenobite
    Köszi! :)
  • sadvagabond
    bocs,ezt elszúrtam...tehát ezt akartam: