25
MP3-ból zenei alap
-
#25 Vagy a meglevő zeneszámból kiszeded a vokált, mint azt már egy csomószor leírtam (a megoldás nem 100%-os):
Vagy megszerzed a karaoke változatát (Midi formátumban). .kar vagy .mid kiterjesztéssel vannak ilyen állományok fent a filemegosztó hálózatokon (Dc++, eMule, Torrent). -
nikiboca #24 Szükségem lenne a költő visszatér zenei alapjára nagyon fontos lenne ha tudtok vmit kérlek jelezzétek. -
grigorij #23 seítség kéne, az mp3-am csak mp4 smv formátumot enged lejáccani, de nem tudtam olyan oldalt ahhol be lehet szerezni olyan konvertálót ami modjuk az avi-t v mást mp4 smv formátumra. találtam 1-et, de nem tudom letölteni, mert fizetős. (video2smv converter) megköszönném ha tudna vki segíteni ebben. -
#22 köszönöm, próbálkozom. -
#21 Röviden és tömmören: aligha tudsz létrehozni.
Ha csak egy (nem összetett) hangszer (egy szólamban) van az adott hangállományban akkor még csak-csak megoldható; különben nem, ugyanis:
"Mivel a számítógép jelenleg nem képes felismerni a különböző hangszerek hangjait (ez egy gitár, ez egy női énekes, ez egy hegedű, stb), nem tud különbséget tenni hangszinek között egy komplex hangon belűl, ezért nem képes külön sávokra bontani a zenét. Ezért komplikált/megoldhatatlan a zenék midi-vé alakítása, vagy az énekes hangjának különválasztása a zenétől."
Vannak erre "csodaszoftverek", de minőségi eredményt ne várj tölük:
-
#20 sziasztok.
Wav-ból és mp3-ból hogyan tudok mid(i) fájlt létrehozni?? -
#19 "Jól van Faustus."
Ezt az igen informatív hozzászólást mire véljük? -
sumsec #18 Jól van Faustus. -
#17 Kedves sumsec!
Ez a csatornák egymásból való kivonása egy régi, klasszikus módszer (ha jól tudom a CD-TEXT/CD+G szabványokon alapuló karaoke CD-k is hasonló elven működtek). Alapvetően ha minden zenénél az énekes hangját középre pozicionálnák, valamelyest működne is. De egyrészt az énekes hangja nem mindig középen van (több énkes esetén pláne - lásd a vokalistákat sokszor a surround csatornára keverik rá, ami csatornakivonáskor kiélesedő vokalistahangot eredményez), effektezve is van, meg más csatorna hangja is lehet középen - lásd lábdob. No meg ott van a hangszerek különbsége által keltett hangszinváltozás - ami még elviselhető...
Talán a Megasztáros feeling miatt van most ennek nagy keletje. Amint vége a MEGASZTÁRNAK nem foognak ezzel olyan sokan foglalkozni.
A sávokra való szétbontásról: ennek meg a mobil csengőhangok adják meg a lökést. Pedig az internet tele midi álományokkal, csak kicsit kellene keresni.
Az acapelláról: eredetileg hangszer nélküli zenét jelentene (az emberi hang a hangszer) - mit változik a jelentés...
-
sumsec #16
(djsouls)
Már ne is haragudjatok, de nagyon nagy hülyeségről beszéltek.
Ugyanis más a studió rendszer, ez az egyik; a másik viszont az,
hogy osztanám Faustus véleményét. ("Mivel a számítógép jelenleg
nem képes...") Kész zenei adatot legyen az bármilyen forrásból
(fájl, MC vagy LP ) lehetetlen felbontani.
Ahogy írta is valamelyikőtök, bizonyos frekvenciákon
futnak. De mit tudtok csinálni, ha ezekbe a frekvenciákba
beleér netán a dob, vagy a basszus ? Semmmit.
A stúdiókban külön sávokon vannak a hangszerek/énekesek,
és így ezeket a sávokat "összerakva" áll össze a zene.
Az így elkészült zenét talán még a stúdiók se tudják
visszafejteni, szétszedni hacsak nem több sávos a hanghordozó.
Én már ezzel 14 éves korom óta próbálkozom.
Most 31 vagyok. [Ha a vokált akarod, megkaphatod,
és semmi több de azt is úgy hogy olyan hangszínváltozás történik,
hogy a vokál nem az eredeti lesz (felélesedik).
De ez is egyszerű, mivel ha ügyes vagy ezt végrehajthatod
egyszerűen ha a hangfal kábelein körülbelül így:
Mindkét testet összekötöd a többit meg fordítva illetve a testtel.]
Én ha egy mixet akarok összerakni beírom a keresőbe hogy
"(Acapella).mp3"
Na ebből már lehet mit kezdeni, főleg ha az acapella ritmusa,
és hangmagassága megegyezik a másik keverendő hanganyaggal. -
#15 Előfordul (szintén filemegosztókon) egyes dalokból un. acapella verziók, azaz csak a szöveg, zene nélkül.
1-2 számot le lehet így szedni (és indulhat a remix) :-) -
Daniel #14 hmm.. énis megpróbálom ezt!
de nekem pont fordítva is kéne, szóval hogy csak a hang legyen zene alatta ne? :) megoldások? :) -
#13 Ez el is mondtam #8-as hozzászólásomban:
Mivel a számítógép jelenleg nem képes felismerni a különböző hangszerek hangjait (ez egy gitár, ez egy női énekes, ez egy hegedű, stb), nem tud különbséget tenni hangszinek között egy komplex hangon belűl, ezért nem képes külön sávokra bontani a zenét. Ezért komplikált/megoldhatatlan a zenék midi-vé alakítása, vagy az énekes hangjának különválasztása a zenétől.
A karaoke eszközök/szoftverek (és itt nem a .kar/MIDI-s szoftverekre gondolok) is a csatornakivonást+kis hangszínszabályzó-elvet használják.
Esetleg érdemes filemegosztó hálózatokon .kar kiterjesztésű (Ezek MIDI file-ok dalszöveggel ellátva) file-okra/karaoke kifejezésre keresni - ez a legjobb megoldás. -
#12 Felejtsétek el, ezt a jelenlegi techikával nem lehet megoldani (értékelhetően).
Ha egy zene egy sávon szól, akkor arról az ének leszedése csak a zenei alap minőségének rontásával lehetséges - ergo semmi értelme. -
#11 Nem. A legújabb verzió az 5.12-es.
4.26-ossal is megoldható, lásd itt. -
#10 3. Effects/Stereo/Channel mix menűpont
nincs nekem az Effects/Stereo-n belül Channel mix... 4.26os verzio, nem a lagujabb? -
#9 hát köszi..probálkozok ezzel -
#8 Van rá megoldás (minden program ezt használja), de nem minden esetben működik.
Lásd itt.
Mivel a számítógép jelenleg nem képes felismerni a különböző hangszerek hangjait (ez egy gitár, ez egy női énekes, ez egy hegedű, stb), nem tud különbséget tenni hangszinek között egy komplex hangon belűl, ezért nem képes külön sávokra bontani a zenét. Ezért komplikált/megoldhatatlan a zenék midi-vé alakítása, vagy az énekes hangjának különválasztása a zenétől. -
#7 Zenei alapnak úgytudom midit szoktak használni. Olyan progival próbálkozz, ami mp3 alapján, kiválasztott hangszerből kikever egy midit, ezt megteszed pár hangszerre, egész elfogadható végeredményt kaphatsz. -
#6 mármint az indtallált progival:) -
#5 :S és videonál is egybe van a kettö?
amugy letöltöttem de csak nézem h mit is kéne most itt csinálnom -
#4 Ha az ének nem külön sávon van rajta (és mp3-nál nem hinném...), akkor nagyon vért izzadó meló lesz lekeverni... -
#3 Asszem Goldvave-vel meglehet csinálni. Nem tuti ,de úgy tudom... -
#2 kerestem ilyen topikot de nem találtam..remélem tényleg nincs -
#1 hy! tud vki mondani egy progit, amivel kitudom szedni egy mp3-bol csak a zenét? pl nem tetszik a szövege de a zene jo:)
elöre is köszi