679
  • PetruZ
    #679
    Működnek még szerverek, de tény, hogy jelentősen visszaesett, a két legnagyobbon már csak 2-300k user van. De szerintem még nem fog kihalni. :)
  • desigo
    #678
    wikiről:

    "A projektnek jelenleg 16 tagja van: két fejlesztő, két projektmenedzser (egyikük az alapító Breitkreuz), 3 tesztelő és 9 debug tesztelő."

    Én már teljesen átálltam a torrentre ezért nem tudom,hogy hány szerver működik.
  • J3Surno
    #677


    Kicsinálták volna az egész emulét?
    Nem akar sehogy se csatlakozni, se a sima, se az extreme. :(
    Pedig torrenten teljesen aktív a rendszer...
    És hallottam olyat, hogy már vége.
    (Illetve, hogy csak 1-2szerver maradt.)
    Ez igaz?
    A kettő is pont összevágna. (Sajnos. :( )


    Köszi a választ.
  • Desiderata #676
    ezt szeretném letölteni:

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:z963gPVhV6IJ:www.latorrent.altervista.org/boards/viewtopic.php%3Ff%3D5%26t%3D6580%26start%3D0+[DIVX-ITA]+Puccini+%28Sceneggiato%29+-+Alberto+Lionello+-+Puntate+1-2.avi&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&source=www.google.hu

    de nem talál kapcsolatot, esetleg pár nap múlva előfordul hogy beindul? mik a tapasztalatok? milyen szerverhez kéne csatlakozni?
  • Desiderata #675
    eMule, eDonkeyServer No2, port nyitva, de a keresés nem működik
    régen is volt ilyen gondom, mit lehet tenni?
  • qtab986
    #674
    Szerintem még mindig vannak cuccok, amiket csak itt lehet megtalálni.

    De tudja valaki, mért csinálja azt, hogy már letöltött valamit, éppen ellenőrzi (azt hiszem hash-eli), aztán elkezdi újra letölteni? Mintha eddig nem töltötte volna le a 100%-át.
  • Desiderata #673
    érdemes még használni? évek óta nem volt a gépemen, vannak ritkaságok? könyvek érdekelnének
  • nala00
    #672
    hali olyan kérdésem lenne hogy emulét hogyan lehet összekapcsolni a tor nevű hálózattal hogy azon keresztül csatlakozzon ha valaki már csinált ilyet leírhatná hogy hogy kell
  • qtab986
    #671
    A Beállítások > Kiszolgáló részen hogyan állítod be? Hova teszel pipát?
  • PetruZ
    #670
    Mivel már csak nagyon kevés megbízható szerver van, a Kad sokkal fontosabb, mint korábban volt. Az obfuscation pedig a titkosított kapcsolathoz kell, ez sem árt.
  • qtab986
    #669
    emule plust használjatok, abban benne van a jó met fájlok

    Emule Plus-ban nincsenek / Not included eMule features:

    * No Kad network support
    * No Obfuscation support

    A Kad-ra emlékszem, azt jelenti, közvetlenül kapcsolódik két felhasználó, és ha leválik az eMule a szerverről, akkor is kapcsolatban maradnak és töltenek egymástól. Az Obfiscation mit jelent? A fordító programok tisztára összezavartak. XD Ezzel a kettővel nem vesztünk sokat, ha eMule Plus-ra állunkát? Ha jó az ipfilter.dat fájl, akkor a http://ed2k.2x4u.de/index.html oldalról az all servers server.met fájlt is választhatjuk, a fake szervereket kiszűrjük. (Biztos nem vagyok, csak gondolom erről a met fájlról van szó.)
    THX a JDownloader-ért! Már használom, tényleg egyszerű, könnyen frissül, jó.
  • Montanosz
    #668
    662 hozzászólásban írtam is pár fórumot ahol napi frissítéssel linkelnek.
    annyi a macera hogy ezeket igyekezz hamar letölteni mert általában törlik őket warez tartalma miatt
  • Dzsini
    #667
    igen, ez úgy működik, hogy fórumokról, keresőkből összeszeded a rapidos megauploados meg egyéb megosztós linkeket, a JDownloader rögtön lecsap rájuk, ha vágólapra kerülnek, aztán csak el kell ereszteni és letölti - nincs saját keresőfelülete.
    a downloaderek itt tulajdonképpen letöltésmenedzserként viselkednek, nincs megosztás, feltöltés.
  • qtab986
    #666
    A torrentet értem, hogy kell használni, de a JDownloader-es módszer hogy működik? Valamit keresel, akkor beírod a google-ba, hogy: rapidshare search engine. Rákattintasz az első találatra, ott írod a keresőbe a film címét?

    DC + eMule annyiból jó volt, hogy bennük lehetett keresni. Ezeknek befellegzett végleg? Pedig nem is egyformák. Ha jól értem akkor a DC Peer-to-peer, nem kell neki központi szerver, az eMule meg egyszerre működik központi szerverrel és Kad hálózaton szerver nélkül, mint a DC. A torrent is erre tart a DHT-vel, nem kell hozzá központi szerver. Akkor miért ez a vagy vagy, hogy rapid vagy torrent? Már nem merik megosztani az otthoni gépek háttértárolóinak tartalmát?
  • qtab986
    #665
    Nagyon lemaradtam, jDownloader-ről most hallok először. THX a válaszokét, tanultam belőle!
  • Montanosz
    #664
    ja azt nem tudtam(((
    megnézem...
  • Dzsini
    #663
    dehát a JDownloader simán csatlakozik egyszerre több szolgáltatóhoz (alul beállítható, hogy hány file-t/kapcsolatot nyithat)
  • Montanosz
    #662
    hát úgy hogy ha kettőt használok akkor párhuzamosan tölthetek két tárhelyről)))
    rapidról a letöltő, közben a datáról a jdownloader.
    tehát 01-es fájl innen, 02-es fájl onnan, ugyanis sokan már mindkét helyre felrakják a könnyítés végett: egyklikk.com, eastside, wunderbar,stb

    emulet én is csak régi vagy ritka cuccokra tényleg.
  • Dzsini
    #661
    mennyivel jobb bármilyen rapid letöltő a jdownloadernél, hogy érdemes két programot fenntartani egy helyett?

    nagyon régi, ritka dolgokra szinte csak az emule jó, rapidra, torrentre olyasmiket nem raknak fel (ismeretlen játékok, régi nem-amerikai filmek, ilyesmik) - és ahogy néztem más rendszerrel se nagyon - a csacsi rendszerén annyi klasszikus dolog fennmaradt szerencsére.
  • Montanosz
    #660
    hát én szinkronosat(filmet,játékot) a jdownloaderrel data.huról szedem.
    eredeti nyelvűt rapidról a rapidshare letöltővel.
    emulét csak ritkaságra használom, dc-t már szinte nem is.
    mást meg minek? rapidon/torrenten minden fenn van
  • qtab986
    #659
    Most van rangsor, hogy melyik fájlcserélővel mekkora tartalom érhető el? Pl. x az emule-val y Gnutella2-vel. Sajnos rengeteg doplog alig érhető el torrenten, videóklippek, ritka filmek.
  • Montanosz
    #658
    emule plust használjatok, abban benne van a jó met fájlok
  • yblade
    #657
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni.
    Mióta frissítettem az emule-t 0.49c-re nem tudok letölteni.
    Pontosan az történt, hogy eddig hibátlanul működött minden, viszonylag gyorsan lejöttek a dolgok, stb, azonban a frissítés óta ugyanúgy tölti le a fájlokat, de valamiért nem tudja lezárni a letöltéseket. Ugye elér egy adott fájl 100%-hoz, teljesen zöldre változik, azonban a mappájában nem jelenik meg a letöltött fájl, illetve az emule-n keresztül sem tudom megnyitni. Mellesleg vistám van. Segítséget előre is köszönöm.
  • qtab986
    #656
    Ez a legjobb, illetve, még most is csak ez működik jól. Ezzel frissítve biztos kiszűri a rossz szervereket. Most 12 szerver van.
  • qtab986
    #655
    THX! Igazad volt, elfogyott a hely.
  • PetruZ
    #654
    Ha sárga-fekete csíkos lesz a sávja, akkor elfogyott a hely az Incoming könyvtárban.
  • qtab986
    #653
    Van egy letöltésem ami mindig megáll. Elindítom erre sípol a gép és az a letöltés megáll. Mi ez?
  • qtab986
    #652
    Azzal, hogy ma kevesebb szerver van a felhasználók és a tartalom száma is csökkent?
  • qtab986
    #651
    Visszaolvastam #618-ig. Ez úgy tűnik jó. 8 szerver maradt. Fura.
  • qtab986
    #650
    Valami elromlott. http://mindenamitakarsz.mindenkilapja.hu/?m=1216893 Eszerint az oldal szerint frissítettem az ipszűrőt. Maradt kb 7 szerver. http://ed2k.2x4u.de/index.html Itt meg az all servers-re kattintottam. Most megint van egy rakás szemét szerverem. Nem tudom kiszűrni. Nem tudom miért? Miről csináljak screenshootot?
  • desigo
    #649
    Nem kell aggódni
    lesz helyette 10 másik lehetőség...
  • Dzsini
    #648
    a trackerless torrenteket már nem lehet elkapni, a DHT pedig erről szól...
    és ki tudja mi van még a tarsolyokban, amíg a torrent nem terjedt el mindenki a direct connect szervereken lógott
    az emule pedig kis rádfordított energiával (vigyázva válogatni a szerverek közt) nagyon jó forrás lehet, ugyanúgy fennmaradhat

    és van még pár lehetőség :)
  • qtab986
    #647
    Féltem a fájlcserélés jövőjét. A piratebay ellen ott a per. Állítólag precedenst fog teremteni az ítélet. emule-n csak 7 szerver maradt. Mi lesz ebből?
  • PetruZ
    #646
    Valószínűleg vannak spam-szerverek is a listádban, így a kereséseknél állandóan "hazudnak", hogy nekik minden meg van és jó sok forrással. Általában tudják is adni, mert ilyen kis fájlokból rengeteg van, de mind DRM-es / vírusos szemét. Jelenleg a mulén összesen hét (7) szerver van, ami megbízható és (még) működik...
  • qtab986
    #645
    az évek alatt szétspammolták
    Ezek a pár MB vagy annál is kisebb wmv fileok ugye? Ha hozzáférhetőség szerint rangsorolok ezek mindig elöl vannak. Nem tudom miért.
  • PetruZ
    #644
    Mostanság már nem. A korábbi verziókhoz voltak ilyen-olyan törési próbálkozások, de azok a videók már kihaltak. Egyébként DRM licenc védelemről van szó, licenc nélkül nem lehet lejátszani ezeket (és nem ajánlott a felkínált oldalakra sem ellátogatni, hacsak nem akarsz trójaiakat, meg vírusokat a gépedre...). Tele van velük a mule, az évek alatt szétspammolták, ott már nem érdemes wmv-vel foglalkozni.
  • qtab986
    #643
    Pfff. Szívás.

    Off
    Néha lejönnek olyan videók, amik nem játszhatók le. wmv kiterjesztésűek. WMPlayer ilyenkor azt írja, nincs engedélyem a lejátszáshoz, és valami oldalt kell meglátogatnom az engedélyért. Ezt nem lehet megkerülni valahogy?
  • PetruZ
    #642
    Az első szám azt jelenti, hány kliensnél van meg az, ami neked még éppen hiányzik a letöltés alatt lévő cuccból. Nem feltétlenül az egész fájlra, hanem csak azon chunk-okra (kb. 9.8 MB-os darab) vonatkozóan, amik neked még nincsenek meg. A második szám az összes forrást jelenti, állapottól függetlenül.
    Vagyis a 0/125 azt jelenti, hogy senkinek sincs meg az a darab (vagy darabok), ami neked hiányzik (vagy hiányoznak), és még 125-en várnak arra, hogy valaki felbukkanjon, akinek igen...
  • qtab986
    #641
    Nekem ez semmit se mond. Akkor most a Kad Hálózat rendben van?
  • qtab986
    #640
    Azt írja a Kad Hálózat alatt:
    Állapot: Megnyitás
    IP cím:Port: ezt itt nem írom le
    ID: ezt itt nem írom le
    Pajtás: Kapcsolódva