46
  • Mike at home
    #46
    Eredeti jatekban az a jo, amikor mondjuk a sec7 miatt alapbol fagy a program, de ugy, hogy csak reset marad
    na ilyenkor tolti le az ember a torest
    arrol nem beszelve, hogy akkor az eredeti lemezt is el lehet tenni, nem fog megkarcolodni
  • Hegyikecske
    #45
    kezd szimpi lenni ez a Chirac :))) Ha reális áron adnák az eredeti műveket, másolásvédelem nélkül akkor talán még én is beruháznék néhány igényesebb zenébe :) De ha ráadásul ez a fószer még ploitikus is akko itt már az fog dönteni h a jogvédők vagy a kiadókból mennek el többen szavazni :))
  • Caro
    #44
    Akkor nem jó programmal image-elted.
    Először is kell egy olyan segédprogram, ami elrejti a Daemon Tools-t.
    Ilyenek vannak, a 4.0-hoz nem tudom, a 3.47-hez biztos.
    Másodszor, olyan program kell, ami tud media analysis-t nyomatni, hogy az RMPS-t tudja emulálni.
    Alcohol 120% jó, de asszem a BlindRead is tudja.
  • Zsoldos
    #43
    Hat, most mindenki torrentezik, dc-zik. Mindenki aki letolt, egy fajlmegoszto servert is uzemeltet a gepen. A "reklamot" hubok es torrent tracker oldalak vegzik, amiket nehez jogilag barhova sorolni, mert onmagukban nem osztanak meg semmilyen jogvedett tartalmat. Szoval kis tulzassal a mostani helyzet sem kulonbozik lenyegesen attol, amit leirtal.

    Viszont most leginkabb abbol indult a tema, hogy tovabbi torvenyi szigoritasoknak mi lenne a kovetkezmenye, nem az, hogy mi lenne, ha nem lenne semmilyen korlatozas.
  • benczurzs
    #42
    válaszolva:
    Én a daemon toolsot használom, persze az Image file-om is megvan.
    De konkrétan egy játék megvan eredetiben.
    Megkaptam karácsonyra.
    És ha D T-sal próbálok játszani, akkor kilép
    Ha az eredeti CD-ről pörgetem, akkor megy.
    Van Benne egy CD chekking program ez vizsgálja kb fél percig pörög, hogy eredeti-e a játék Cd-je.
    ez gondolom, hogy ha nem eredeti a CD, hanem image-n fut.
    Na ezen akadtam ki, hogy kár volt eredetiben megszerezni, mert így nem játszhatok vele úgy, ahogy akarok.
  • Kornan
    #41
    Hát szerintem van elég nagy a visszatartó ereje,igaz nem mindneki számára,de gondold meg ha legalizálnák,mindenkinek akinek jó nete van és van pénze szerverre nyugodtan működtethetne otthon filecserélő oldalt és még reklámozhatná is.Az össszes ingyenes tárhely oldalra bárki felpakolhatna jogvédett tartalmakat.Még itt az sg.hu-n is lehetne egy részleg ahol filekat cserélhetnénk...
  • saxus
    #40
    Egyik dolog, hogy a töredékére csökkene, de szerintem nem mindegyik! Valószínűleg akkor jobban előtérbe kerülnének a nyílt forráskódú, igyenes programok, akármilyenek is. Most is sokan használnak azért azt, mert ingyenes, és mégis jobb a legális.

    Amúgy, igen, tényleg irreális összegekbe kerülnek a szoftverek, de ez szerintem csak a mérleg egyik oldala: minőségileg - főleg a játékok és az audiovizuális dolgok - szerintem messze nem fejlődnek (a látványt leszámítva.) Ki akar ismét kiadni újból 10-15 ezer forintot azért, amit már 5 évvel ezelőtt látott, csak nem olyan szépen?

    Nekem is vannak eredeti játékaim és DVD-im, de azok nagy része már az igen olcsó kategóriát ütötték meg, mikor megvettem. Pedig volt az még drága is egykoron... És soha nem vettem meg úgy, hogy ne próbáltam már volna ki előtte.

    A letöltésekkel kapcsolatban... Ha ma MO-n beállítana a rendőrség, hogy mégis mi az a párszáz DVD meg CD ott a sarokban, akkor hiába mondanád, hogy "netről töltöttem le", vinnék gépet, adathordozót, mindent.

    A magyar törvények amúgy pontosabban így szolnak: audiovizuális dolgokat letölthetsz, azért nem bűntetnek, de illegális szoftver birtoklása már bűn. Szóval különbséget kell tenni zene/film és játék/program között.
  • Zsoldos
    #39
    Miert szaporodnanak meg a feltoltok, fajlcserelok? A jelenlegi intezkedesek visszatarto ereje zero. Esetleg talan az usaban valamennyi mar van, de mashol..

    Ami meg a magyar helyzetet illeti, amig egy jatek a minimalber 20%-at teszi ki, addig senki ne szamitson ra senki hogy barmi valtozni fog. Amit brutal szigoritasokkal el lehetne erni maximum az lenne, hogy toredekere csokkenne a szoftverek hasznalata, had ne ecseteljem, hogy ez jo lenne vagy rossz.

    Mondom ezt amellett, hogy szoftverfejleszto vagyok.
  • Kornan
    #38
    "ha a warez feltöltöket se büntetnék akkor lenne ám csak anarchia"

    Egyetértek Craesh-al.Ha nem büntetnék jelentősen megszaporodnának a feltöltők,fájlcserélők,amik rövid távon jól jönnének azonban hosszútávon nem,mivel már nem érné meg bármit is készíteni,azaz párhuzamosann csökkenne a játékok,filmek... száma,vagy a másolásvédelem bonyorultsága nőne.Ha belegondolok én sem szeretném ha két évig dolgoztam egy játékon és mindenki ingyen hozzájuthatna.Szerintem valahogy úgy kéne csinálni hogy akik legálisan vették megvalamilyen előnyt élvezzenek,pl rengeteg játék esetében,hogy illegális másolattal csak tört szerveren lehet jáccani némi hátránnyal,vagy film esetében nem lenne olyan jó minőségű.Vagy csak sok kinlódás után lehetne elindítani,hogy csak az igazán hozzáértőek és kitartóak szerezhetnék meg.A lényeg hogy egy bizonyos szinten tartsák a bevételkiesést,megérje éveket dolgozni valamiért.A felhasználókat,letöltőket nem kéne szigorúan büntetni,de valamennyire kordában kell tartani azokat akik közzé teszik.
  • P3h3ly
    #37
    Mike, azért plz ne postolj 100szor! köszi!
    a hírről annyit hogy szép dlgokat MOND a francia, majd meglátjuk tartja-e!
  • Zsoldos
    #36
    Nem Mo-n elsz, latszik :)
  • Mike at home
    #35
    nektek soha nem jó semmi
    Mo-n éltek, látszik
  • Mike at home
    #34
    a játékokról meg annyit, hogy a játék készítője miért kényszerít engem vmi platfromra, miért kell nekem, az általa preferált OS-t használnom
    mi ez, ha nem árukapcsolás
  • Mike at home
    #33
    nálunk simán megszavaznák a 20 évet is a letöltésekért
  • Mike at home
    #32
    de fontos amit mond, mivel a politikusok többsége szerint a korbács és a börtön a célravezető

    végre valaki ett egy lépést
    és legalább AZT mondja, hogy az állam nem a multikért van
  • Mike at home
    #31
    Franciákat vannak bűneik, de tetszik az, hogy szembe mernek szálni USA-val

    [i]"Jól meg kell vizsgálnunk ezt a kérdést, hiszen fontosak az alkotók és a kiadók jogai is, de a felhasználóknak is joguk van a szabadsághoz" - nyilatkozta az elnök [/ig
    nálunk egy politikus ilyet mikor mond?

    igaz amikor Solyóm azt mondta, hogy nem emgy USA-ba amig ujlenyomatot vesznek, és mindenki beutazó bünöző, egyből leugatta mindenki

    nagyon kiváncsi leszek, mi lesz 17-én
  • Bith
    #30
    És azt meg ki mondta nektek, hogy a daemontools-t nem látja ugyanúgy a másolásvédelem?
  • irkab1rka
    #29
    Felejtsétek el az olcsó átalányt. Minek legyen olcsó, ha ki kell fizetni? A havi 7 euró helyett számolj 20-40-el. És ne feledd, minek fizetnél átalányt, ha nincs is géped...

    Magyarországon is átalány rendszer van, ami jó a fogyasztónak (ha megosztani nem is, de letölteni legális - ezt soha ne felejtsd el!!!) meg nem is.
    Tényleg nem tünt fel senkinek, hogy a magyar előadók színvonala sokkal gyorsaban süllyed az MAHASZ bevételeinél is??

    Nexus6: te meg tanuld meg azt a szót, hogy POWA. I hav de powa, you donát. I mak da rulz LYo donát.

    Hatalom ruleZ :))))))
  • Caro
    #28
    A blindread sokkal jobb a neronál :)
  • szombi
    #27
    Magyarul: DaemonTools!

    De előtte a Nero-val ki kell mentened a CD image-t...
  • airwalker
    #26
    Két véleményem van, egy pesszimista és egy optimista:
    Opitmista:
    Chirac választásra készül, elfogadtatja a törvényt,a beszedett pénzből levonja az adót a többi mehet a kiadóknak. Mindenki boldog, a lemezeladások úgyse mehetnek már sokkal lejjebb...
    Pesszimista:
    Chirac választásokra készül elfogadtatja a törvényt, mindenki örül, megynyeri a választást. Mindenkitől beszedik a lóvét, aki nem fizet mehet a dutyiba, de úgyis mindenki fizet, mert olyan olcsó, hogy nem éri meg kockáztatni. A jogvédők titokban lobbizni kezdenek, Chiracnak lesz egy ötödik Ferrarija is és nyaral egyet-kettőt Hawaii-on. jövőre megemelik az adót 50%-al a világpiacra mutogatva, aztán a következő évben megint megemelik az adót és újra divatba jönnek a fájlcserélők. Ez nem leen gond csak addigra már mindenkit akit csak utol tudnak érni meg fognak büntetni, ha nem fizeti az adót.
  • assdf
    #25
    virtual daemon manager (elirtam)
  • assdf
    #24
    Virtual CD manager a megoldás a te bajodra
    A jogvédők meg tehetnek egy szivességet
  • benczurzs
    #23
    Itt az én véleményem :
    Az emberrel néha néha megesik, hogy megszerez egy játékot, filmet, ... eredetiben.
    Ekkor boldognak érzi magát, hogy megvan, mégis csak eredeti.
    Jó érzéssel tölti el, hogy támogatta az előállítókat, esetleg a színészeket, akik dolgoztak vele, de ekkor jön le az is, hogy támogatott több szervezetet is, akit nem akart volna, de mind1.
    Ezek után berakja a lejátszóba.
    Megnézi, játszik vele.
    Ezek után szeretné magának lemásolni, hogy ha az erededivel történne valami, akkor meg legyen a másolat, vagy az eredit berakja a polcra, mert nagy kincs az, és a másolattal szaladgálna, ....
    de nem tudja, najó le még le tudná, de máris a törvény ellen vét !
    Innentől nincs megállás. A filmeket zenéket nem lehet másolni, máris illegális.
    A játékot nem lehet winchiről játszani :(
    nem szeretem a CD pörgetőseket.
    DE a játék vizsgálja a virtuális CD-ket.
    Így a saját játékomat nem tudom úgy élvezni, mint egy lopottat.
    Ekkor dönti el az ember, hogy érdemes volt-e egyáltalán megvenni, és lehet legközelebb meg se veszi, ha csak szenvedés van az eredeti cuccal.
    Ennyi
  • Zenty
    #22
    "Chirac szerint fontos lenne, hogy a kiadók és a zenészek az általuk elkészített, illetve piacra dobott művekért reális árakat kérjenek."

    Nah tessék végre egy értelmes gondolat( tuti választás-ra készül, vagy nemtudom?Mert szerintem igazán nem gondolta ezt komolyan :D)

    De egyébként igaz ez! A sok kiadonak meg zenésznek nem azzal kene törödnije,hogy mennyit töltenek le illegálisan a netről!( azon nem is gondolván ,hogy ha valamilyen formában elérnék,hogy nem lenne lehetséges letölteni a netröl a müveket,de ezeknek fejében se vennék a termékeiket!Nah ilyenkor mih lenne? Kit büntettnének?)Nah de ök inkáb ezért kis millio hülye védelmi szervezetett hoznak létre akik lenyulják mellékesen mindet lenyulnak!( szal van értelme az egésznek :D)
    De azon tilos filoznijuk,hogy miért nem veszik meg a terméküket és miért inkáb letöltik a netröl?
    Ár csökkentés ugy lehetettlen mert akkor nem lenne kapzsiskodás...
  • grebber
    #21
    Ez igy ennyi. :D
  • Caro
    #20
    Én mindenben egyetértek Chirac-al.
    És főleg a mocskos másolásvédelmeket tiltsák be!!
  • NEXUS6
    #19
    "ha a warez feltöltöket se büntetnék akkor lenne ám csak anarchia."

    A decentralizált, forrásokat nem központosító társadalom (ha úgy tetszik anarchia) eddig nem azért nem működött, mert nem működhet, hanem mert nem voltak meg hozzá a feltételek.

    A nettel MÁR beköszöntött a decentralizált kommunikáció (ha úgy tetszik információs anarchia) korszaka. (vagy 10 éve)
    Szal üzeneted kissé megkésett!
    Jó reggelt!;)))

    A drogokról, meg annyit ha valamivel halálra akarod kereseni magad, csak érd el hogy betiltsák. Biológiai szempontból semmi nem indokolja, hogy bizonyos drogokat jobban szankcionáljanak mint az elég dúrva alkoholt, kávét meg bagót!
  • HappyBoy
    #18
    "az általuk elkészített, illetve piacra dobott művekért reális árakat kérjenek"
    Ez a lényeg! Szóvel le az élősködőkkel, a potyalesőkkel, az 500% (5000%?)-os árréssel.
  • Ma2ska
    #17
    Nem tudom miért gondolják sokan, ha az embereket békén hagynák abból anarchia lenne.
  • Ma2ska
    #16
    Azt sose értettem hogy a fogyasztást milyen alapon lehet büntetni...te szeretsz szabályok között élni látom, a fene nagy szabadságoddal nem tudnál mit kezdeni ugye?
  • craesh
    #15
    nexus megint csak papolsz. nagy lesz már a telhetetlenség.

    ez olyan mintha azt mondanád hogy "mivel minden szereti jol érezni magát, legyen legaláis a drog, meg a füvezés" és se a dorogosokat, se a dílereket ne büntessék? :) azé sztem ez még nekünk is sok.

    ha a warez feltöltöket se büntetnék akkor lenne ám csak anarchia.
  • FeketeFény
    #14
    Micsoda feje van szeretett elnöküknek. A leveli béka irigyellhetné. De igaza van és ez precedens értékű döntés lehet.
  • shabba
    #13
    7 euros átalány beépítése a broadband díjakba az éves szinten úgy 100 euro közeli érték, mert gyanítom erre az "áfá"-t még ráteszik.

    Franciáknál van 10 millió broadband netező x 100 euro az éves szinten 1 milliárd euro bevétel. Nem rossz pénz az. És csak nőni fog mert a broadband előfizetők száma még mindig igen dinamikusan bővül.
  • Zsoldos
    #12
    Chirac for president!

    Ja, mar az :)
  • ViperNet
    #11
    Chirac-nak igazat adok abban, hogy a felhasználó SAJÁT használatra (vagy házibuliba) annyi másolatot csináljon, amennyit akar (autóba CD-re, iPod-ra, otthoni számítógépre). A magyar törvény is ha jól tudom a megosztót bünteti. Ez így rendjén van.
    ÉÉSS: azért biztos nem vennék meg egy albumot, mert csak 1 szám tetszik róla. Ne rajtam élősködjenek "a zenészek" (szegény Brit. Sp. elvert sok pénzt, és már kezd szűkösen lenni -> South Park egyik része erről szól! Igazuk van!!!). A kiadók meg átállhatnának az online !szám!-letöltésre.
  • SymbioC
    #10
    Ja, de más csak durván támad, csak a szerzői oldalt védi, a másik oldalnak nuku. Még mindíg a francia álláspont a leg liberálisabb.
  • Cactus
    #9
    Azért a Chirac nem mond tulajdonképpen semmit. Csak beszél össze-vissza. Azt mondja, amit mindenki magáévá tehet.
    Viszont fontos dolog, hogy legalább megszólal az ügyben, nem pedig hallgat, mint a többiek.
  • Ma2ska
    #8
    "Chirac szerint fontos lenne, hogy a kiadók és a zenészek az általuk elkészített, illetve piacra dobott művekért reális árakat kérjenek"
    Kecseg BSA a megbizók felé lehet tolmácsolni, aztán nem kell biliccsel fenyegetőzni, kis szado-mazó grupp.
  • DarkLyrics
    #7
    ja és mélyebbre nyúlva most egy zenei album lehet audiophile cucc is meg mp3......ugye, ami nem mindegy, h 600mb vagy 60mb....na többet nem rinyálok