5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • Helcat
    Kösz szépen, de inkább megveszem az eredetit a gyűjteménybe(nem a hologrammos matrica a lényeg, de valahogy jobb érzés az eredeti borítót látni... Biztos kezdi átmosni az agyam a BSA propaganda).
    Meg nem is volt túl drága, azért vettem meg majdnem.
  • B0B0
    :DDD

Most beszéltem a sráccal akitők kaptam. Azt mondja, ad helyette egy másikat, és ha gondolod, akkor lemásolom neked
  • Helcat
    Kösz az infot, ezek szerint mehetek a boltba megint kidobni egy zsák pénzt.:)))
  • B0B0
    Veri a BBC-s sorozatot. Az animációk szinte ugyanolyan jók, de az egész előadásmód és tudományosság jobb. (És nagy előny, hogy nem a Pálfy István a narrátor :))
  • Helcat
    Egyébként milyen a film? Nemrég láttam a környékünkön, de nem mertem megvenni...(Viszonyítsuk mondjuk a BBC sorozatához, az nálam etalon, ha eléri azt a színvonalat, akkor egyértelműen megéri.)
  • Helcat
    Nálam is volt ilyen, ha jól emlékszem a vírusvédőn kellett variálni, hogy engedélyezze a letöltéseket.
  • B0B0
    Én meg megszereztem eredeti DVD-n (igaz, hogy ingyen) a discoveryn ment dinó filmet magyar szinkronnal és nem karcos a lemez? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

• B0B0
    Ezzel a spinos kéépel az a baj csak, hogy viszonyítási alap a méretekhez :(

Ennek a Mapusaurusnak meg nagyon hasonlít a koponyája a Piatnickiosauruséra. Csak az sokkal kisebb volt
  • AotS
    Az Underdogsos letöltések nálam valamiért nem akarnak működni :/
  • AotS
    Volt pár hír az elmúlt hetekben. Semmi szenzációs, de volt pár...

Van egy új carcharodontosaurida Argentínából, a Mapusaurus. Alig volt kisebb, mint a T. rex, és a leletek alapján falkákban járhatott (7-9 példány csontjait találták egymás mellett).
    http://www.cnn.com/2006/TECH/science/04/17/big.dinosaur.ap/index.html

Dinoszaurusz lábujj egy csendes-óceáni szigetről...
    http://www.abc.net.au/science/news/stories/s1604757.htm

Előkerült pár fénykép a 2. Világháborúan elpusztult eredeti Spinosaurus maradványokról.
    http://news-info.wustl.edu/tips/page/normal/5981.html

Nem dinoszauruszos hír, de van egy új krétakori kígyó, aminek szépen kifejlődött lába és keresztcsontja van... A csontok alapján úgy néz ki, hogy a kígyók mégsem Mosasaurus-szerű vízben élő ősökből fejlődtek ki, hanem a szárazföldön vesztették el a lábaikat.
    http://www.newscientist.com/article/dn9020-oldest-snake-fossil-shows-a-bit-of-leg.html

Futólag olvastam egy Iguanodon koprolitról, amiben féregpetéket és egysejtűeket találtak...

Norvégiánál egy olajfúrás 2256 méterrel a tengerfenék alól felhozott egy Plateosaurus csontot. Eddig ez a legmélyebbről előkerült dinoszauruszlelet :)
    http://www.sciencedaily.com/releases/2006/04/060425091449.htm

145 millió éves meteoritdarabot találtak Dél-Afrikában. A kémiai összetétele különbözik minden eddig előkerült meteorittól.
    http://www.usatoday.com/tech/science/space/2006-05-10-strange-meterorite_x.htm

Így hirtelen ennyit sikerült előkaparni :)
  • B0B0
    Valami hír vagy téma?
  • W B
    Rush for Berlin demot töltök, majd délután!
  • Helcat
    Próbáld meg innen:

Home of the Underdogs
  • W B
    honan tölthetem le?
    A másik, kell valakinek a Jurassic Park Operation Genesis-hez könyítés? Az összes lelőhely és ilyenek? Mert leírhatom ide.
  • Helcat
    Ha már dinoszauruszos játékok kerültek elő:

Ismeri valaki az Evolution-t?

Röviden: az első kétéltűektől kezdődően kell "fejleszteni" a különböző fajokat egészen az emberig, vagy valamelyik alternatívájáig.
    Nekem tetszett, de mondjuk én elfogult vagyok, mert ez volt az egyik első játék, amit feltettem a gépemre. Pontosabban a demóját, idegesített is az időlimit. Most viszont a teljes változat (minusz dekorációk) letölthető az Underdogs-ról.

Persze ez egy 1998-as játék, úgyhogy senki ne várjon látványos grafikát, vagy teljes XP kompatipilitást.
  • W B
    A ParaWorldot ismeri valaki?
    A hivatalos honlap.
  • W B
    De most timár voltatok, olyan helyzetben, hogy egy feketerigó elöted nyugisan nézet téged egy méteren belül? Én igen, nos azaz érzés... hagyuk végeredmény madár a dínók egy ma élő csoportja és én nem veszem őket leszármazotnak. Van valakinke házimadara, és hülője. Nekünk baramfi és teknős. Mihez hasonlít a dínó? Madár hoz. Hasonlít? Nem, ugyan az csak pármilió éves kivitel.
  • B0B0
    Jah! Okés :))
  • AotS
    Hmm, hogy miért írta, azt nemtom. A magyarázat úgy általában mindenkinek ment :)
  • B0B0
    Ezzel én tisztában vagyok, remélem a magyarázatot nem nekem címezted. Azt nem tudom hova tenni, hogy ez miért írta! Ez kb. olyan mintha azt írta volna le, hogy két lába van
  • AotS
    A madaras dologban W. B.-nek igaza van.
    A manapság elterjedt rendszertani gyakorlatban egy csoport akkor tekinthető természetesnek, ha monofiletikus (benne van egy közös ős és annak az összes leszármazottja). Namost a madarak a dinoszauruszok leszármazottjai, ezért logikus lenne őket is a dinoszauruszok közés sorolni. A hivatalos definíció szerint a Dinosauria az a csoport, amibe beletartozik a Ticeratops és a háziveréb közös őse, és annak összes leszármazottja (Dinosauria = Triceratops horridus + Passer domesticus)

Szóval igen, a modern taxonómiában a madarak dinoszauruszok, a dinoszauruszok hüllők, a hüllők kétéltűek, stb. stb.
    Az egy dolog, hogy ha az ember köznapi értelemben dinoszauruszt emleget, akkor valószínűleg nem a barázdabillegetőre gondol. :)

A Jurassic Park 3 meg... no comment... :)
  • B0B0
    Ez a madaras kérdést még nem nagyon tudom hova tenni
  • W B
    kösz, majd javítom.
    Amúgy a Spino egy hal/dög fogyaztó volt. A velocikban volt annyi ész hogy "beszéljenek" talán csak enny ami tudomány a JP3ban, az előző részek csurogtak a tudománytól.
    A madaras dolog meg komoly.
  • B0B0
    Ja!

Örömmel látom, hogy te is szidod a Juassic Park 3-at. Hát az mekkora egy szar lett! Tele van hibákkal. Méghogy a raptorok beszélgetnek. Jajj de bárgyú. Meghogy a spinosaurus így meg úgy. 2/3-a volt a T Rexnek ésatöbbi
  • B0B0
    A honlapod gyönyörű. Le a kalappal, nekem nem lenne türelmem egy ilyet karbantartani.

De azért egy hibát felfedeztem. A copsognatus rovtba egy Coelophysis csontváz képét raktad be:
  • B0B0
    Szerintem az előreéátás minden esetben jobb mint a hüllőféle oldalralátás, de amellett van benne valami. Sok T Rex rajongó szívéről esne le nagy kő, ha ezt elvetetné a dögevő státuszt :)
  • B0B0
    "Amúgy tudtátok, hogy a mai madrak dínók egy ma is élő csoportja?"

Ugye ezt csak poénnak szántad :))
  • AotS
    http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1999/9930/mitlat/mitlttak.htm
  • FrezeR
    nah, gratula a weblaphoz :) egész jó!
  • W B
    ha valakit érdekell az én oldalam
    Na megnézetem azt a "Dínók ha nem haltak volna ki" dolgot. Csak helyesni tudok. De a Hadrosaurus fejdísze nem lenne hasonló mint a mai fejdíszek. A kacsa csöküek fejdísze hang adásra volt hivatot.

Amúgy tudtátok, hogy a mai madrak dínók egy ma is élő csoportja?
  • W B
    Meg vizsgálták a T-rex koponyáját, kiderült, hogy oldalra egyáltalán nem látott még annyira sem mint mi emberek, csak előre, de arra tökéletesen. És hát ez nem tipikos dögevő tulajdonságg, ilyan jó látás csak ragadozóknak van/volt.
  • FrezeR
    engem érdekel! :) bár a jurrassic parkban ugy tünt mintha oldalra is látna, de akkor ők ezt nem jól tudták.
  • W B
    Ha valakit érdekell a T-rex oldalra nem látott, csak előre.
  • B0B0
    Sajna
  • FrezeR
    kicsit elsüllyedtünk :/
  • B0B0
    A térlátás:
  • B0B0
    Ja, mellesleg üdv a csapatban :)))
  • B0B0
    Nem adták ki??? Affene :((((
  • Helcat
    Úgy tűnik, ez az könyv szól a dinoszauruszok alternatív evolúciójáról:

Ugyanaz a szerzője, mint Az ember után-nak. Sajnos kis hazánkban ki sem adták...
  • Caravan
    Bocs! Nagyon tetszik a topic, rendszeresen benézek, de ez naon tetszet: "Egyébként az agya miatt kedveltem meg főleg. :))))"
    Van már anyósód???