35
Ismét emelkedtek a postai díjak
  • ldavid
    #35
    második oldalon árak + több infó
    ha 2kg alatt van, akkor levélként add fel. ajánlott+elsőbbségi
  • Robertoo21
    #34
    Sziasztok! Kínába szeretnék feladni egy 2 kg csomagot. Nem tudom, hogy megy, sosem csináltam ilyet. Hogyan kell kitöltenem? Valakinek van tapasztalata ilyen téren? Köszönöm, a válaszokat, előre is.
  • Paranoia
    #33
    áh kösz
  • Dj Faustus #32
    Tessék utánaolvasni:
    [url=http://www.posta.hu/object.05bc9113-0faf-4743-aede-783c46582c26.ivy]#1[/url]
    [url=http://www.posta.hu/object.F7712719-9950-4B14-83AF-B0CB632261BC.ivy]#2[/url]
    Kísérőlevél belföldi utánvételes postacsomaghoz - minta pdf formátumban
  • Paranoia
    #31
    Érdekelne,hogyan müködik a postai utánvételes dolog.Esetleg ha vki már adott fel így vmit leírná,h hogyan mi módon,mennyiért...?

    köszi
  • Dragooon #30
    hm :P lusta vagyok ám, de köszi :D
  • Punker
    #29
    postán megkérdezed mikor feladod és kész :) kiválasztod palack post alegyen vag yesetleg valami gyorsabb, esetleg posta.hu (ha van olyan)
  • Dragooon #28
    lenne egy kérdésem! mennyi forintot kell bélyegre költeni, illetve milyen módon kell postán feladnom egy levelet, ha azt az Egyesült Államokba szeretném elküldeni? (ha számít, akkor Texasba)
    kérem, valaki segítsen, lehetőleg minél hamarabb! köszi (elég ha adtok egy linket, amiben benne van a válasz a kérdésemre)
  • Schwarz
    #27
    készpénzátutalási megbízáson ("sárga csekk") fizetted be? akkor most átutalták vagy mivan? ha megkapta címzett bank, akkor hogyhogy nincs nyoma? esetleg a km előállításánál a bank elcseszte a saját számlaszámát (bár ezt kétlem), vagy inkább a befizetőazonosító nem lett feltüntetve vagy a címadatok olvashatatlanul lettek feltüntetve és nemtudják (a bank), h kié a pénz....
  • Atipapa
    #26
    A postáról csak egyet:
    Még tavaly utaltám át pénzt postán keresztül, persze kiderült, hogy a címeztt nem kapta meg az összeget, no én erről nem is kaptam semmilyen értesítést. Nosza beballagok a postára, hol a néni kedvesem közli, hogy 320 forintért utánajárnak a dolgoknak, na mondom üsse kő, legyen, egy hét múlva küldik a levelet, hogy az összeget átutalták mr korábban, persze ennek semmi nyoma...nem is merek belegondolni mi történt a pénzemmel
  • Schwarz
    #25
    nem kötelező megszólítást írni, hisz ez 1 fórum elég a válasz gombot használni, de ha már írsz légyszi tiszteld meg a másikat azzal, h normálisan írod le a nevét... kösz

    "Akik a tanyára kimennek, azokkal valóban kicsesznek, én is pont ezt írtam korábban, ha végigolvasod a témaiindító bejegyzést megtalálod benne."
    hát amit írtam annak nem ez volt a lényege, hanem az ha bankon átutalod a pénzt az nem viszi ki a tanyára 300 forintért...

    "A vezetők pedig valóban milliókat vesznek fel a semmiért. Ja és mindez sokszor pofára megy. Van olyan postai részleg, ahol pontosan ugyanazért a munkáért az egyik dolgozó százezret a másik félmilliót kap, mert ő nyalja a főnök seggét."
    els mondat: no comment, többi: ez szvsz minden nagy cégnél így van...

    "Az, hogy egy évben háromnszor emelnek árat, rádásul olyan szolgáltatásokét, aminek az igénybevételi díja automatikusan emelkedik az inflációval együtt, igenis felháborító, mégha hatósági áras is, bár nem tudom melyik árhatóság állapítja ezt meg."
    Nemzeti Hírközlési Hatóság



    "A postákon tapasztalható állapotok pedig igenis siralmasak. Nem tudom te melyik rózsadombi postára jársz, de nálunk a posta igencsak lepusztult, számítógépet csak a számlázáshoz használnak, a többit kézzel csinálják. A szervezés pedig katasztrófális. Karácsonykor egy ablaknál kígyózott a sor a levélfeladásnál, miközben két ablak volt nyitva ügyfelek nélkül a pénzfelvételnél."
    hát a rózsadombon még nem jártam, de szerintem rosszabb állapotú postákat is láttam már, mint Te... igen vannak nagyposták amik szépek; ezt a dolgot nem kommentálom, ebben egyetértünk...


    "Kihez tehetek bejelentést? És ha teszek történne valami? Ugyanmár."
    bármelyik postán, akár itt is

    uccsó bekezdésedet szintén nem kommentálom, részben igazad van...
  • atlagember
    #24
    Kedves swarz!

    Szerintem igenis drága a postai szolgáltatás, annak ellenére, hogy akik az effektív munkát végzik, azok baromi keveset keresnek. Akik a tanyára kimennek, azokkal valóban kicsesznek, én is pont ezt írtam korábban, ha végigolvasod a témaiindító bejegyzést megtalálod benne. A vezetők pedig valóban milliókat vesznek fel a semmiért. Ja és mindez sokszor pofára megy. Van olyan postai részleg, ahol pontosan ugyanazért a munkáért az egyik dolgozó százezret a másik félmilliót kap, mert ő nyalja a főnök seggét.

    Az, hogy egy évben háromnszor emelnek árat, rádásul olyan szolgáltatásokét, aminek az igénybevételi díja automatikusan emelkedik az inflációval együtt, igenis felháborító, mégha hatósági áras is, bár nem tudom melyik árhatóság állapítja ezt meg.
    Egyébként németországból kaptam egy ajánlott levelet 50 centes bélyeg volt rajta. Ugyanúgy ajánlottan küldtem vissza, fizettem érte kb. 500 forintot.
    A postákon tapasztalható állapotok pedig igenis siralmasak. Nem tudom te melyik rózsadombi postára jársz, de nálunk a posta igencsak lepusztult, számítógépet csak a számlázáshoz használnak, a többit kézzel csinálják. A szervezés pedig katasztrófális. Karácsonykor egy ablaknál kígyózott a sor a levélfeladásnál, miközben két ablak volt nyitva ügyfelek nélkül a pénzfelvételnél.
    Kihez tehetek bejelentést? És ha teszek történne valami? Ugyanmár.

    Én nem hinném, hogy az alkalmazottakkal van a gond, ővelük csak kicsesznek a főnökeik. Szarrá dolgoztatják őket éhbérért. Aki egyébként meg lop vagy sikkaszt, azt ma már igen hamar lebuktatnák, bár ezzel nem azt mondom, hogy nem történik meg, de csak a nagyon hülyék csinálják. Persze ennek nagy feneket kerítenek, és aztán ez a vélemény alakul ki a többi postásról is, akik becsületesek. A felsővezetés meg milliárdokat tüntet el. Aki meg rájön, vagy mer értelmesen gondolkodni azt kicsinálják. Ilyen szervezettel nem is lehet hatékonyan dolgozni. Ami jó és olcsó volt azt megszüntetik, (ld vasúti szállítás, helyett vásárolt szar és drágán üzemeltethető kamionok, stb.), a struktúra kétszerannyi szintből áll, mint a német postán, ami többszörös területet lát el, a rengeteg léhűtőt meg többmilliós fizetéssel tartják, aki meg dolgozik, annak kiszúrják a szemét fillérekkel. Néha el szoktam beszélgetni a postással (málunk értelmes ember), hát vannak kiakasztó dolgok.
  • Schwarz
    #23
    na, megint egy postafikázó topic, grat...

    a banki szolgáltatási díjak, kenyér ára, buszjegy ára, benzinár.... stb emelése nem szemétség? a bankban is átutalhatsz pénzt ha nem tetszik, de az nem fogja kivinni a tanyára -20 fokban szakadó hóban 100km/h szélben...

    ráadásul a díjak egy része hatósági áras, amit gndolom nem kell ragozni, h ki határozza meg.

    ha konkrét panaszotok van tessék bejelenteni, néma gyereknek anyja se érzi a szagát...


  • Gorvik #22
    Nemtom kitől rendelted a cuccokat, de kétlem hogy a posta lenne a hibás. Diákként nemrég a Budaörsi OLK-ba dolgoztam, és nyugodtam kijelenethetem, hogy lopni nem szoktak, és csakúgy eltűntetni bizonyos dolgokat meg végképp nem ( utóbbi nem is lenne lehetséges, mert nagyjából kiszűrhető, hogy hol tünt el a csomag). Főleg nem többször.
  • torrente
    #21
    Ez van. Nem fogunk belehalni.
  • torrente
    #20
    Sokan meg németo-ba, Kanadába, Olaszo-ba, Malajziába, stb országokba nem szállítanak. Nem kell azt gondolni, hogy más országok postai alkalmazottjai nem csinálják meg ugyanazt, ami nálunk is előfordul. De mondom, velem még nem fordult elő semmi rossz.
  • QuippeR
    #19
    most már elintézhetnék végre, hogy Paypallal ne csak küldeni, de fogadni is lehessen pénzt Magyarországról.
    tudom nem ez a fő téma, de szerintem kapcsolódik az utalványokhoz, meg az utánvétes rendeléshez.
  • atlagember
    #18
    És mi a véleményetek az utalványdíj emelésével kapcsolatban? Az nem egy szemétség?
    (Ld. #1.)
  • Punker
    #17
    ez az egy szerencsém volt hogy a legtöbb utánvétes volt, csak miután eltünt a csomag a cég azt mondta nem postázza mégegyszer mert nem akarja már megint bukni, nem véletlenül van az hogy sok nemzetközi cég már nem szállít magyarországra :(
  • Istencsászár
    #16
    én ugyvagyok vele pestről megrendelem futárral az + 1 ezres kb annyi minthogy felmennék értre meg kolbászolni meg vissza...
  • torrente
    #15
    Biztos tudatosan rádszálltak vagy nem használtál biztosítást (ajánlott küldemény, utánvétel), mert ha eltűnik valami, mehetsz a pénzedért.
  • Punker
    #14
    hát nekem jópár dolgot eltüntettek már, cd, poló, dvd, játék, könyv, ajándék csomag, azóta csak futár és így hogy még olcsóbb is nincs szükségem a postára csak néha.
  • ReTeK
    #13
    nekem lehet mákom volt,többször küldtem külföldre postával (nem ajánlva,semmi extra) igaz lassan de megkapta a címzett, szóval 1 szavam se lehet pedig lenyulhatták volna mert volt benne kaja,dvd,még cigi is
  • torrente
    #12
    Én egy halom csomagot kaptam és küldtem és egy sem veszett el! Nagyvárosokba másnap odaér a csomag, ha délig feladod. A karácsonyi munkájukért meg külön köszönet, mert irtó gyorsak voltak! Nem vagyok postai alkalmazott.
  • torrente
    #11
    1. utánvétel esetén visszakapod a postaköltséget
    2. minek utánvétel, ha neten keresztül át lehet utalni a pénzt ingyen és elég csak ajánlottan küldeni? Máris minimum 450ft-ot megspóróltál.
    A posta még mindig olcsóbb, mintha megtennél több száz km-t.
  • Punker
    #10
    magyar postát felejtsétek el gyorsan, drága és szinte mindent ellopnak, rendeltem 2 csomagot futár 1 nap alatt lehozta 990 pénzért, posta 3 nap alatt 1460 pénzért, de boldog lehetett mert legalább ide ért.
  • Grenzjager
    #9
    magyar ember csak tűr és tűr....
  • ffxi
    #8
    De hogy! A MÁV már rendszerváltás óta akar független lenni. Csak pár barom politikus miatt húzódott el eddig, amúgy most is kikiáltják a privatizációját. De ebből nem lesz semmi.

  • ffxi
    #7
    Állambá dolga.

  • Cat #6
    máv is, a vonatjegyen mégis van ÁFA
  • ffxi
    #5
    Mert a Magyar Posta állambáé!

  • atlagember
    #4
    A postai díjak egyelőre még áfamentesek.
    Egyébként ezt sem értem: Tök ugyanaz a szolgáltatás a postán áfamentes, futárcégnél 20% áfás. Nem mintha meg akarnám emelni a postai díjak áfáját, de mi alapon lehetnek ők azok, más cégek meg nem. Tudtommal egy szolgáltatás áfakulcs besorolását nem az határozza meg, hogy a cég kinek a tulajdona, henem, hogy mi a végzett tevékenység. (Kívétel persze az alanyi áfamentességet, de ez nem az az eset.)
  • ffxi
    #3
    DE a termékekre nem 25% áfa van, vhogyan ki kell szúrni a fogyasztóval

  • Cat #2
    "Adjunk fel mondjuk 800 ft. utánvétellel egy átlagos küldeményt. Egy kis doboz pl. 600 gr. feladási díja ez esetben 940 Ft. Tehát ráfizettem a feladásra, és nemhogy megkaptam volna a termék árát, még én fizetek azért, hogy eljuttathatom a megrendelőnek."

    Ezért dolgoztat ma már majd' minden webes áruház futárszolgálattal.
  • atlagember
    #1
    Egy éven belül immár harmadszor emelkedtek a postai díjak, méghozzá kb. 10%-kal.
    Az utolsó áremelés a postán 2005. szeptember 1.-én volt.
    A posta honlapján 1%-os áremelésről beszél, de a valóságban ez kb. 4-10% között mozog.
    Pl.: tértivevény 100.- ról 110 Ft.-ra
    utánvétel 210.- ról 230 Ft.-ra
    ajánlott 150.- ról 160 Ft.-ra
    levél, képeslap 50.- ról 52 Ft.-ra
    stb.

    És ami a legfelháborítóbb és legérthetetlenebb, az a postautalványok díjának emelkedése. Pl 1-5000 ft. feladása 230 Ft.-ról 245 Ft.-ra emelkedett. Ez a szolgáltatás az, aminek az alapja is emelkedik az inflációval, tehát a feladandó összeg is emelkedik az infláció miatt, így a magasabb feladott összegek eleve magasabb díjakat jelentenek. Régen az amberek 100 forintokat is feladtak, ma már néhány ezer forint alatt senki nem ad fel pénzt. Ez az összeg logikusan az infláció miatt emelkedik, így a postának a díjak megtartása mellett is az inflációval arányosan növelt bevétele keletkezik. Az utalvány díjának áremelése az infáción felüli áremelés csupán. Ha ez így megy tovább, megérjük azt, hogy többet kell a feladásért fizetnem, mint maga az összeg. Ez nonszensz. Bár már részben most is itt tartunk.
    Adjunk fel mondjuk 800 ft. utánvétellel egy átlagos küldeményt. Egy kis doboz pl. 600 gr. feladási díja ez esetben 940 Ft. Tehát ráfizettem a feladásra, és nemhogy megkaptam volna a termék árát, még én fizetek azért, hogy eljuttathatom a megrendelőnek.
    Szóval nem ártana a postai vezetés figyelmét felhívni arra, hogy az utánvételi összeg és az utalványdíj árának emelése törvénytelen extraprofit, mivel a feladott összeg már eleve követi az inflációt, így a díjak automatikusan magasabbak lesznek.

    Mindeközben a postai dolgozók bére a béka hátsója alatt van (kivéve néhány vezetőt, akik milliókat vesznek fel, továbbá az irreális összegű eladások és beszerzések "jutalékaiból" milliárdos haszonra tesznek szert.)

    Ja, és ha már ilyen drágák a postai díjak, akkor nem ártana a szolgáltatás színvonalát is hozzá igazítani. (Az hogy némely futárcég olcsóbban szállít mind a posta már régóta igaz.) A sorbanállások, az egy hónapig tartó levéltovábbítás, a vidéki posták lepusztult siralmas állapota, a kosz, az ízléstelenség mind a mai napig a postai image része.

    Várom a véleményeket.