Árváltozások 2006-ban, körkép az ÁFA csökkentésrõl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Milyen érdekes, hogy mindenki 5%-os csökkenésrõl beszél, miközben 5%-os adócsökkenés az árakban 4%-ot jelent. (Mint ahogy a bruttó ár 20%-a az ÁFA, nem 25. Mivel a 25% az a nettóra jön rá.)

Akkor miért azzal reklámozzák az áfacsökkenést?

Egyébként átnéztem az újévi prospektusait a multiknak, és szerintem nem csökkentek az áraik, ugyanúgy egyik héten ennyi, a másikon annyi, de nem olcsóbbak, mint tavaly.

A cukor az inkább drágulni fog, hiszen a többi élelmiszerrel, gyógyszerrel, gázzal, stb együtt eddig féláfás volt, azaz 12,5% volt rajta, most meg 20 lessz. Ez az egész áfaváltozás a gazdagoknak jó akik ezentul a ferrariért 10millióval kevesebb adót fizetnek, meg a plazmatvért 50ezerrel kevesebbet. A szegények akik csak kajára költenek, a kölcségek emelkednek. És még ez a tetû kormány mondja magáról, hogy szociálisan érzékeny... Azért nyomják a pénzt a gazdagok segge alá igaz?
A legfonosabb az lenne, ha a hétköznapi fogyasztási cikkek árai csökkennének, mivel ezekre költjük jövedelmeink jó részét a rezsi után.

A tecsó rohadtul reklámozza pl, hogy csökkentik az áfát és 169 Ft a cukor, a bökkenõ csak az, hogy kb 1 éve ennyiért kapni...<#mf1>

LOL! Ha jól tudom nem 5%-kal, hanem 5%.-al (százalékponttal) csökken az áfa.
Én EVA-s vállalkózóként dolgozom. Nekem az áfa csökkentés éppen hogy kevesebb lóvét jelent, mert kisebb bruttó összegbõl ugyanannyit adózom. Persze valószínûleg megoldható a nettó emelés.

Van aki megette a kormány baromságát...
ez magyarország..

Win7 unltimate, M4A89GTD PRO/USB3, AMD X4, ATI Rad HD 5770 CuCore, 4GB DDR3,HDD Samsung 1000 GB :)

AMD64
Siófok es Kaposvár között a vodánál szinte lehetetlen beszélni folyamatosan 5 percet mert nincsen térerõ.
És nem csak ott.
Nekem Voda többet nem kell.

AMD64(FX)

Félreértetek! A vodkánál kikel fizetni 30 ezer forintot, hogy elõfizetõ lehessen az ember. Igaz, hogy idõvel visszakapod de akor is.

akyyy
a mi net szolgáltatónk havidíja 5000 HUF .
most olcsbbnak kéne lennie, de marad ennyi ugyanis annyit emel, amennyivel lenyulja a maradék pénzt, és ezt büszkén hirdeti : )

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Munch
A chello klasszik csökkent kõkemény 400 forinttal. :D

Én is vodafone-os vagyok és a vitamax city csomagban is csökkentették a percdíjakat csúcsidõn kivöl illetve 7végén 19ft-ról 15ft-ra bármely irányba. A többi szolgáltató percdíja valahogy több szokott lenni... mellesleg a cikkirója nem igazán nézett utána a dolgoknak szerintem.
Sanyix
Há mér van ilyen hiperszuper telefonod? :D sztem elég a telefon telefonálásra meg sms-re. Fényképezésra ott a digitális fényképezõ, mp3-ra meg mp3 lejátszó. És akkor nem kell 30k-ért szoftvert cserélni telefonra :) nekemmeg soha nem volt térerõ gondom a vodkánál.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Én 2 számítógépes üzlet árain azt vettem észre, hogy szépen megemelték 5%-al nettó árat, és arra rakták a 20%-os áfát, így drágábbak lettek mint 25%-os áfával, dehát nem is lepett, meg ez magyarország.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

na de a cikk iroja is legyszives menjen el a VG-be.
Mi ez a hulyeseg a prospektus ujranyomtatasaval kapcsolatban? az uj NOW szlogenjukat akkor miert vezettek be, mert az is csak koltseg volt, es inkabb adtak volna 1-1 filler kedvezmenyt vhol.
Ludas Matyi. Ekkora szanalmas elfogultsagot nem nagyon kene megengedned magadnak!!!!

szoftvercsere??? minek??? elõfizetõ akarsz lenni, akkor kapsz 70 forintért telót, a régít meg add el!!! de persze fizessél 30ezret nyugodtan <#wave>

Én a vodkafonnal vagyok így: lecserélik a teló szoftverét; 30 rugó azért, hogy elõfizetõ LEHESSEK; nincs térerõ; ez a tapasztalatom a vodáról. A Tré-Mobil még elmegy, de az a fehér-rózsaszín színõû telefonszoftver meg a blokkolásaik továbbra sem jön be,azon túl, hogy milyen drága. A Pannonnál eddig semmi bajom nem volt, nincs korlát se szoftvercsere; hagyják, hogy azt csináljak amit akarjak. <#bee1><#whatever>

kisgabo
a vodkafon csökkentette a percdijait 2 csomagnál, 66-ról 60-ra csúcsban és 30-ról 24-re csúcson kívül, pl a sima vitamaxnál.

pannon no comment, t-mobile ügyfél a büdös életbe nem leszek.