42
Filmnézés 30 év múlva
  • Maco13
    #42
    kicsit pang a topik, pedig bejött az IMAX, és ilyen próbálkozások is vannak. IMAX-ot próbálta valaki? Élmények?
  • oliverspy
    #41
    Nem rég voltam pár haverral az X-MEN 3-mon. És nem a mozi miatt volt jó, hanem mert társaság, meg előtte meg utánna is hülyültünk meg elmentünk a játékterembe...
    A mozi nem fog kihalni. Olyan is hallottam, hogy műholdról fog jönni a moziba a dolog.. na arra kiváncsi leszek
  • qper
    #40
    jövő mozija: agykéregstimuláció?
  • Don Goo
    #39
    Kicsit rázzuk fel ezt a rovatot, úgylátom kezd hanyatlani.



    Én már előre rettegek a jövő tévéjétől.



    Ha a szobám közepére vetített 3d-s autóforgatag, lövöldözés (persze valós gumifüst- és lőporszag), stb közepette ki tudok jutni a következő sörömért, azért az nagy megkönnyebbülés lessz.
  • Aspyrin
    #38
    Randiból és álcából(ahogy említetted) nem él meg egy mozi, baráti összejövetelt pedig egy étteremben/sörözőben stb. helyen szokott tartani az ember, mozi lenne az utolsó számomra.
    Egyébként pár napja volt róla szó, hogy valamelyik multiplex már be is zárt, szóval ne reménykedj nagyon :)
  • Maco13
    #37
    ez természetesen nem lehet olyan filmeknél, amiket 1 kamerával vettek fel, sry azt hittem ez elég egyértelmű
  • B0B0
    #36
    Az nem codec. Nem azon múlik, hogy több szög is van, hanem azon, hogy hogy vették fel. Kíváncsi vagyok, mit kezdene az 1964-es Hét mesterlövész filmmel. Kétlem, hogy sikerülne a "codecjével" betömöríteni 3D-sé
  • B0B0
    #35
    Pedig vannak olyan DVD-k. Csak nem a 3000 Ft-os kategória, hanem a kicsit drágább!
  • Pigo
    #34
    Én nem tudok róla pedig én is DVD- mániás vagyok!

    Én azóta nem járok moziba mióta bunkóék cipője a kajámban landolt mert feltették a lábukat a székemre!
    Volt egy storym:
    Pár éve beültem egy Multiba és elkezdtük nézni a filmet mikor megszólal az egyik nénike a terem közepén: Ennyi pénzért legalább svédasztalos kaja kéne!
    Aztán kitessékelték a teremből!(Csak tudnám, hogy miért?)

    A mozi szeritenm már a tinik környezetében egy kúltuszhellyé vált!Mint pl:
    -a legegyszerűbb hely egy randi lebonyolítására
    -álca hely is mert ha azt mondod, hogy moziba mentem, akkor van 2-3 szabad
    órát amiallt azt csinálsz amit akarsz
    -vagy egszerűen helyet ad baráti összejöveteleknek!

    SZVSZ. szerintgem sokáig fenn fog maradni ha más nem ezért!

    (Megjegyzem Én jégkorizni sokkalta de jobban szeretk mint moziba járni, és a baráti összejövetelek helye egy lakás,pub,vagy cukrászda)
  • Maco13
    #33
    nemtom sose veszek dvd-t, de ez olyan cucc, amivel filmnézés közben változtathatod a nézetet, és nem úgy hogy 2-3 féle állásból, hanem biz. határok között akárhova rakhatod a kamerát
  • qper
    #32
    ez tényleg érdekes, de az alternatív kameraállások választhatósága nem szerepel már régóta egyes filmek DVD kiadásán? :)
  • Maco13
    #31
    Spanom idén végez műszaki informatikusként, és a diplomamunkája egy olyan codec, amivel úgy lehet nézni a filmet, hogy bizonyos határo között te választod meg hoyg milyen szögből nézed a történetet. Magyarán te választod meg a kamera helyét. Hogy ez tecceni fog-e az embereknek és a rendezőknek az a jövő zenéje, de mindnesetre érdekes
  • B0B0
    #30
    Persze. Szarrá kell reklámozni magukat, mert minden pénzt megragadnak
  • qper
    #29
    arról nem is beszélve, hogy azért az 1000-1300 Ft-ért megetetnek vagy tíz perc reklámmal is...
  • B0B0
    #28
    A jövő nem a szar Blu Ray meg HD-DVD lemezeké, hanem a memóriakártyáké! Az odabaszhatod a földhöz, akkor sem lesz semmi baja. Komolyan mondom ez az optikai adattárolás egy vicc. Csodálom, hogy a sok fasz még mindig ebben gondolkodik.

    Ami a mozikat illeti: nem adok tíz évet és a Mozibajárás egy teljesen más szórakozás lesz. Nagyon kevés lesz és nagyon kevesen járnak majd moziba ahol nemcsak filmet fognak vetíteni a befizetett pénzért, hanem egy komplett programot kap a látogató étellel stb. Ha nem ebbe az irányba tolódnak a mozik meg fognak szűnni. Így is felháborító, hogy 1000 forint felett van egy jegy! Mire föl?

    A jövő az internet-mozié! Felmész egy oldalra, ott kiválasztatsz egy filmet, fizetsz és beállítod, hogy mikor induljon el. Összegyűlik a baráti kör, megnézik. Ez persze mit fog eredményezni? Simán le lehet majd koppintani a filmet a gépre valahogy
  • qper
    #27
    Én azért mégis bízom benne, hogy annak a 30%-nak az igényét is ki fogják elégíteni, akik a rossz filmek miatt nem mennek el, és ez a százalék csak nőni fog


    Sodebergh az új filmjét már állítólag úgy jelenteti meg, hogy a mozipremierrel egy időben jelenik meg DVD-n is a film, így aki utál moziba járni, ne kényszerüljön az adott filmre 4-6 hónaot várni. Nagyon jó ötlet, remélem sokan fogják követni a példáját!
  • sz4bolcs
    #26
    Őszintén megmondom, nem olvastam el a topicindító hozzászólást, de a témával kapcsolatos véleményem az, hogy amég szarra van igény, addig a gyártók nyugodtan csinálhatnak szar filmeket, meg fognak élni belőle. Most ez lehet, hogy nagyon beképzeltnek fog tűnni, (később magyarázom) nézd meg, kik járnak moziba, ki az a maradék 70%, és meglátod, miért nem félek attól, hogy bezárnak a mozik. Mindig lesznek úja emberkék is, akik nem igazán tudnak mihez viszonyítani (újszülöttnek minden vicc új), illetve elég erős a média kondicionáló hatása, ezért el fognak meni, bármit is adnak. - Mint a naív méhecske. :)

    -Ha meg nagyon szorul a hurok, akkor úgyis elkezdenek majd jó filmet gyártani, mert szar DVD-t is csak az a réteg vesz, mint aki megnéz moziban egy szar filmet. Túl sok pénz van a moziban

    ...mondom én, aztán lehet, hogy ha tényleg annyi teret hódít a dvd, akkor abból a 70%-ból jobban fognak profitálni a film-gyártó cégek dvd-ket eladva, mint a moziból.

    Én azért mégis bízom benne, hogy annak a 30%-nak az igényét is ki fogják elégíteni, akik a rossz filmek miatt nem mennek el, és ez a százalék csak nőni fog. A filmkészítők bolondok lesznek kiaknázatlanul hagyni ekkora piacot, akár dvd-ről, akár moziról van szó. Ehhez az kell, hogy ne hagyjátok magatok megetetni a szarral, menjetek, keressetek valami jó szórakozást, vetítsetek projektorral jó filmeket, stb...
  • qper
    #25
    És ki beszél itt a Művészről?

    Ne általánosíts egy mozira, főleg hogy világviszonylatban (is) csak egy töredékét képezik a művészmozik a filmszínházaknak (mint ahogy a filmipar termésében is csak egy elenyésző részét teszi ki a művészfilm a közönségfilm hányadának. Nem hinném hogy jó lenne pont ezért egy igen szűk társadalmi réteg által látogatott filmszínházat példaként felhozni.

    Az ART mozihálózatban egyedül a Művésznek van állandó közönsége, az összes többi ART mozi elvérzőben van Budapesten :( Csak a pénzkalapolás menti meg őket attól, hogy lehúzzák a rolót.
  • NeoMaN
    #24
    mp3 lejátszó méretű valami, amibe memkártyán lököd be a megvett/kikölcsönzött/letöltött filmet, és ezt csatlakoztatod közvetlenül jack-el az agyadba..
    természetesen a film, egyes szám első személyben történik, te vagy a főszereplő..
    :)
    24 36.évadában én leszek Bauer
    :D
  • Extraboy
    #23
    En is igy csinalom otthon, csak meg lusta voltam berakni 5.1et
  • NormalisEmber
    #22
    Ritkán azért én is megyek moziba, de amióta van otthon projektor+5.1 szívesebben hozok ki inkább egy dvd filmet.
  • Taranov
    #21
    Viszont az előnye, hogy elmegyünk, megnézzük a plakátokat, megiszunk előtte egy kávét, megnézzük az előzeteseket (a multiplex mozikban mondjuk azok a legidegesítőbbek), a filmet, utána élményekkel gazdagon hazamegyünk :)
  • Taranov
    #20
    El tudom képzelni, bár nekem még a multiplex mozikkal sem voltak rossz tapasztalataim, de nem a kedvenc embertípusom az, amelyik a plázában tölti az egész napját :)
  • Taranov
    #19
    Ki beszél itt a Hollywood Multiplexről? Nem túlzok, ha azt mondom, hogy két évente látok ott normális filmet. A Művészben egy szombat este meg sem lehet mozdulni a tömegtől.
  • NormalisEmber
    #18
    Mozi hátrányai:
    1.drága
    2.tényleg felháborító a sok röhögcsélős,mindenfajta zörgést előállító réteg akik jelentősen rontják az élményt
    3.hiába van feltüntetve az ilyen-olyan hangrendszer, az esetek többségében(főleg kissebb termekben) közönséges sztereó az egész (vagy ha nem, akkor rendszerint kizárólag a terem meghatározott pontjából(középről) lehet valamit is érezni belőle
    4.Sokszor hagyományos dvd-ről megy a film és hát nem kell ecsetelnem hogy ez milyen minőséget eredményez egy 10-15m-es vásznon.
    5.A feliratok minősége egyszerűen felháborító
    6.messze van:)))
  • Dying Soul
    #17
    Szerény véleményem szerint.
  • Pigo
    #16
    az szvsz az mit jelent?
    ű
    Most nagy vok!!!!!!!!!
  • qper
    #15
    a moziknak megvan az állandó közönségük, és a továbbiakban is meglesz.

    Akkor biztos véletlenül termel az egész Hollywood Multiplex lánc olyan hatalmas veszteséget, hogy VAjna az egész hóbelevanc eladását fontolgatja ;))
  • Davidus
    #14
    szigorúan szvsz:D
  • Davidus
    #13
    Ez zsákutca az otthoni szórakoztatásban. A retinára vetített kép lesz a jövő.
  • Lammer
    #12
    szerencses vagy, hogy nincsenek reteg igenyeid ;) hugommal elcaplattunk a holtak hajnala 10es eloadasra(premier vetites)(zombifanok vatyunk :D), hat godnolhatod milyen illuzirombolo volt a sok cicababa(najo hugom elvegyult :DDDDD) meg macso, hogy rihirohizett meg telcsike, meg ugy rugtam volna le 1enkent oket... grrrr tobbet nem megyek(kerdem, minek mennek be az iylen tagok, ha ugysem "nekik" szol a tema... :( )... GG megveszem DVDn azt max otthon, lemaradok a latvanyrol meg a jo hangrol, dehogy elvezhetetlenne teszik "embertarsaim" a szorakozasomat, az htxvm nem kell...
  • DEXTER92
    #11
    Ti, hogyan képzelitek a jövő szórakoztatását?

    Fogjuk magunkat azt szórakozunk :)
  • reanimator
    #10
    Nálunk (egy kisvárosban élek) már nincs Mozi.Megszűnt LOL
  • Taranov
    #9
    Én nem járok multiplexbe, de régebben nem voltak különösebben rossz tapasztalataim vele.
    Nekem pl. igényem van arra, hogy eljárjak, DVD-t nem is nézek. Részben a kis képernyő miatt, de a fő ok mégis az, hogy eljárni szeretek. Még nem volt panaszom a közönségre sem, szóval én addig, ameddig lehet, moziba fogok járni.
  • EmThor
    #8
    persze, csak idővel, addig meg sok blueray3 meg hddvd 4 folyik le a dunán, pénz meg ki a tárcánkból :/ :]
  • Aspyrin
    #7
    Nem hiszem, ahogy én képzelem mindent háromdében fogunk látni és szagolni egy virtuális valóságban, akkor már nem kell a vászon :) Persze gondolom kell az egésznek legalább fél évszázad még.
  • EmThor
    #6
    azért a sokméteres vászon még sokméteres vászon marad, mozit nem kell félteni annyira!
  • Aspyrin
    #5
    A mozik sorban megfognak szűnni, ha nem tudnak valamit tenni a filmgyártó cégek. Valamelyik műsorban épp erről volt szó, miszerint a nagy multiplexek 30-40%-os visszaesést tapasztaltak az elmúlt évhez képest.
    A személyes véleményem az, hogy ha a házi szórakoztató elektronika tovább fejlődik (ez elég valószínű) és elérhetővé válik a többség számára(az árak így is folyamatosan csökkennek) akkor nem hinném, hogy bárki ugyanazon az áron egy olyan terembe ül majd be, ahol esetleg tizenévesek böfögnek a fülébe a halasszendvicstől stb.
    A távolabbi jövőt úgy képzelem el, hogy a filmek talán egy ujjhegyni cuccban elfognak férni, az egész házimozi teljesen virtuális lesz valamiféle életszerű/szagú megjelenéssel, amit esetleg egy gombnyomással eltüntethetünk ha a szükség úgy hozza.
  • blackgamer
    #4
    fejlesztik a hologramos tv-t, magyarok is vannak a csapatban
    már elkészült a protitípus, és szemüveg nélkül is 3D-s képet látunk
    a bevezetésre még jópár évet várni kell, ugyanis az adásokat is másik kamerával kell rögzíteni majd
  • Dying Soul
    #3
    "Ha egyre kevesebb a jó film, miért veszik majd meg az emberek DVD-n?"

    Szerintem Ő a mozikban lejátszott jó filmekre gondolt, ami igaz is, csökken a számuk.