16
Idegen bolygó - Discovery Channel
 • DEXTER92
  #16
  Amúgy nem hiszem, hogy ennyire hasonlítana egy távoli bolygón élő viszonylag fejlett faj az emberhez. De hát nincs mihez hasonlítani... azért meglehet, hogy minden bolgyón (amin létrejön egy fejlett faj) a legfejlettebb fajnak ilyesmi tulajdonságokkal kell bírnia. De nagyon sok helyen ez nem lehet...
 • DEXTER92
  #15
  Késő bánat (szerintem) Akkor kellett volna megnézni amikor reklámozták..
 • DBM
  #14
  hol lehet ezt megvenni? mikor adják le még 1x? és miért nincs benne miden a z oldalon? nem akrják lelőni a poént? hiányoznak fajok és pl az amőbatenfer is él , mégsem rakták bele...
 • DEXTER92
  #13
  Tegnap délután láttam a National Geographicon egy koppintást:
  Ugyanez volt majdnem a sztori, azzal a fő eltéréssel, hogy a ebbe nem utaztak el robotok a földről egy másik hasonló bolygóra. Itt csak elképzelték hogy mi és mi lehet valyon ott. Szerintem xarul. Ilyen érdekes, rózsaszín esernyőre emlékeztető fák borították majdnem az összes szárazföldet...
  Azonban elhangzott egy-két szent igazság: mi valószínűleg úgy képzeljük el azt a a mi Földünkre hasonlító bolygót, hogy a fizikai és kémiai felépítése nagyjából ugyanaz. Tehát szén az alapja. És a vízből fejlődött ki az élet, meg hogy a bolgyó legértelmesebb állatai ragadozók, vagy mindenevők. Éppúgy mint a földön mi. Előretekintő szemek, és minden érzékszerv elöl található. Valamint feltételezhetően két lábon járnak, hogy melső végtagjait tudja használni fogásra, és miegymásra.
 • DEXTER92
  #12
  Hacsak nem ők találnak meg minket :) Erre azért kicsit az esély, de megvan. Abba a könyvbe amit most olvasok (A hosszú szafári), érdekes, hogy az író (Lőrincz L. László) 1984-ben írta (és 2124 körül játszódik), jóval még a CD-k, plazma TV-k... előtt, és mégis vannak benne olyan dolgok, amiken manapság dolgoznak, feljesztenek. Mostanába semmi nem elképzhelhetetlen. Én mondjuk nem tudom eldönteni hogy örüljek vagy ne a tudomány vészesen gyors fejlődésének (egyik szemem sír, másik nevet). A könyvben az Elnök azt mondta, hogy ősemberek vagyunk lézerfegyverekkel a kezünkbe... ez igaz is valamilyen szinte, de ha jobban belegondolunk, manapság az emberek a tudomány fejlődését akarják. Mégpedig azért, mert azt szeretnék (egyesek), hogy még az ő életükben feltaláljanak dolgokat, ilyen meg olyan meghajtású űrrepülőket, lézerfegyver.... de ha mindenki így gondolkozna, akkor leköröznénk önmagunkat... annak nem lenne jó vége. Gondoljatok bele: Afrikába éhenhalnak naponta több százezren, mások meg AIDS-be. Amerikkába tüzelőcellás, hibryd motorú autókkal járkálnak az emberek....ez annyira nem illik össze.
 • sweech
  #11
  jó film csak túl hosszú volt és még későn is adták amikor én néztem és inkbb elmentem aludni :c
 • Sanyix
  #10
  Annyi, hogy kitalálnak egy bolygót, amilyen lehetséges hogy létezhet valahol, és a paraméterek alapján, modellezzik rajta az életet. De ezek csak feltételezések, valószínűleg ilyen bolygó nincs, csak azt mutatja hogy lehetne. De ezeknél is a földi életből indulunk ki, de lehet hogy más naprendszerben, teljesen más alapokon valósult meg az élet, és az ember számára elképzelhetetlen lények vannak ott. És a közeljövőben nem lesz lehetőség utazni más naprendszer bolygóira, igazából még semmien emberi jármű sem hagyta el teljesen a naprendszert, és ez sokáig így is marad. Lehet hogy örökre...
 • BONO
  #9
  Gondolom, hogy okosabbak az volna a baj ha nem volnának okosabbak mert akkor lehet , hogy komoly veszélyben volna a Föld (vagy vmi ilyesmi)! Azért mert vki tudos az nem azt jelenti, hogy igaza van! Hiszem ha látom egy csomó dolgot megjosoltak már a tudosok is ami nem ugy lett ilyen szempontból a tudosok egyszerű jövendőmondok!
 • Dying Soul
  #8
  Ezt a sorozatot már levetítették egyszer azt hiszem, és nagyon állat volt :D
  Főleg az a fekete dög ami felszúrja a "csőrével" az áldozatot
 • DEXTER92
  #7
  Hát ha a jelenbe vagy a múltba játszódna, akkor már egy ilyen utat már megtettek volna, vagy legalábbis már sokat hallottunk volna róla. #6-ba meg a másik érv, hogy a jelenlegi technikával nem kivitelezhető.
 • DEXTER92
  #6
  Azt hiszem nem hazudok (és ne vedd sértésnek), hogy ezek a tudósok tőlünk többet tudnak :) És a film feltételezésekből áll. Ezek a tudósok abban reménykednek, hogy a közeljövőben a tudomány lehetővé tesz egy ilyen utazást, mint a filmben Darwin IV bolgyóra, igaz csak robotokkal.
 • Borg
  #5
  Miért játszódna a jövőben.

  Egyszerűen arról szólt, hogy feltételeztek egy bolygót, adott paraméterekkel, és modellezték, hogy milyen fajta élet kialakulása lehetséges ilyen körülmények között. Érdekes volt. Semmi több.
 • BONO
  #4
  Láttam már belőle de nem végig! Nem olvastam el de sztem a tudósok szava nem egy döntő tényező!
 • DEXTER92
  #3
  Ez a film a jövőben játszódik. Ha elolvastad volna legalább ezt, tudnád. :) Vagy ha láttad volna.
 • BONO
  #2
  Mi a valóság alapja ennek a műsornak???
 • DEXTER92
  #1
  Hy!
  Azt hiszem nem kell bemutatni, de ha mégis, itt egy link, itt érdemes szétnézni azoknak, akik esetleg nem látták a 2 részes dokumentumfilmet.
  Képek: