630
Történetek, amik mindenkivel megesnek utazás közben
-
#67 Engem csak az idegesít kurvára ha a mamik leállnak tracspartyzni a busz elején és a felszállókat nem engedik előre inkább csak "megpróbálnak bejjebbhúzóckodni"
ami persze elég nehéz 4 szatyorral piac-napon... Volán buszon meg csak az első ajtónál lehet felszálni, mivel jegyet csak ott lehet kapni, igy volt már egypárszor hogy lemaradt 1-2 ember, meg sajnos a buszsofőr is hiába kiabál, ezek süketek, vagy nem hajlandóak meghallani.................... fontosabb az hogy ki ahlt meg és mikor (10-12 évvel ezelőtt)
röviden ennyi
( Boldog új évet mindenkinek ) -
#66 Én kvára ideges tudok lenni, amikor reggel 7kor jön a busz, tele diákokkal, meg dolgozókkal :D, aztán száll fel a 70es mami, meg papi, a már amúgy is full tömött buszra. Itt az a gond, hogy MI a rákot csinálnak ezek a reggeli csúcsforgalomban?? Basszus nem tudnak várni pár órát hogy elinduljanak a piacra/orvoshoz? Legalább ha nem tudnak eleget aludni, akkor korán reggel üljenek le tévézni, vagy akármit csinálni, de ne közlekedni.
Amúgy nagy poén amikor látom, hogy nagy nehezen száll fel az öregasszony, meglát egy ülőhelyet, felcsillan a szeme, aztán mint az állat 200-al becsúszik az űlőhelyre :) tényleg mehetnének sportolni ilyen teljesítménnyel. -
#65 A helyvadaszatot mar megszoktam, ha latszik rajta hogy szuksege van a helyre persze atadom, de ellentetes esetben nem fogok a kedvukert megmozdulni. Egyszer azonban osszehozott a jo sors egy nyugdijas novel, termeszetesen szeriatartozek a 2 szatyor, amivel vilagrekordot dontott 60m-es sikfutasban, csak hogy elerje a villamost. Felszallt, benyomult a villamos kozepere (hogy hany embert lokott fel az nyilvan mas lapra tartozik), majd megallt elottem. A futoteljesitmenyet nem dijaztam annyira, hogy atadjam a helyemet, ezert ulve maradtam es neztem ki az ablakon ahogy eddig is. Egyszercsak valami kemenyet erzek a terdemnel, gondoltam pakolja le a csomagjait a foldre es benazik. Sokat nem tevedtem, csak az a jelentektelen aprosag volt a kulonbseg, hogy az olembe allt neki lecuccolni a szatyrait. Alapjaraton viszonylag bekes vagyok, de azert itt eldurrant az agyam, felalltam (osszes csomagja repult a fenebe persze), leneztem ra (mivel termeszetesen jo 30centivel alacsonyabb volt), majd mielott le talalna ulni a szabadon maradt helyre, egy szo nelkul visszaultem. Gondolom haboroghatott magaban egy sort, milyen bunko a mai fiatalsag, mindenesetre a kovetkezo megallonal a felszallasnal ismertetett uttoro manoverek segitsegevel leszallt. Megerte neki ez 3 perc utazas kedveert? (az egesz tortenet ugyanis kb ennyi idot vett igenybe...) -
#64 A BKV-n ki is van írva, hogy a hátizsákokat le kell venni. -
#63 Általában véve tisztelem, szeretem az idős embereket, ezért át is adom a helyem, ha busszal/villamossal megyek, de van egy haverom, aki nem... :D
Na ez az ő története, március 15-én játszódott le.
Ül a buszon, Mama jobbról be, "kulturáltan" így szól: "Adja át a helyét pofátlan suhanc...", stb.
Haver: "Kokárda van?" [látta, hogy nincs :D]
Mama: "Mi köze magának ahhoz?"
Haver: "Nincs kokárda, nincs hely."
[Mama válogatott káromkodásai következtek]
Neki még van pár hasolnó sztorija, majd kikérdezem... -
#62 Itt vidéken azért egészen sok értelmes nyugdíjas van, akikkel még el is lehet beszélgetni, udvariasan megköszönik a helyet, nem a kínjaikról beszélnek órahosszat (vagy a "fiatalságról"), hanem normálisan, érdekesen _el lehet velük beszélgetni_, néha még vissza is utasítják a helyet.
Persze ha az ellenkezőjét tapasztalom, az belőlem is kihozza az aljanépet. =) Mp3 lejátszó volt pl. kedvenc történetemben a fülemben, az egyik nyugdíjas valami ilyesmit eresztett el, hogy "Talán külön kérvényre átadhatná a helyét az úrfi, ha már magától nem megy!" Persze sosem szoktam ordíttatni a zenét, meghallottam, de azért odafordultam nagy értetlenül, idióta, kimért mozdulatokkal fülhallgató kivesz, és egy hirtelen indíttatástól közöltem vele, hogy "tizenhárom húsz." Hallgató vissza, hátradől, szem fennakad, ránéz, felháborodottan "EGYÉBKÉNT SZÍVESEN...!"
Aztán persze nem tudott úgy hátramenni a hátul lévő üres ülésekhez, hogy a két piaci málhazsákját ne tudja forgolódás közben egyenként a fejembe integrálni...
nevamájnd. =) -
#61 :DDDDDDD -
#60 loál! -
Shadow_THH #59 ez így van:
-Mami tessék nem akar leülni?
-Előre melegített helyre NEM ülök!
-Igen? Akkor húzzon a jegesmedve faszára!
-Micsoda??? Sofőr úr! Hallotta ezt! Csináljon valamit!
-Mit csináljak?.. Forduljak Északnak? -
Shadow_THH #58 ember, egy fullos buszon ahol rajtam kivül még száz diák nyomorog, ugyanugy táskával ott hogyan vegyem le? Le szoktam venni amikor van hely... és akkor az ülésre magam mellé teszem :D -
Szikorarobi #57 Engem meg az zavar hogy van egy ismerosom aki Vecsesen lakik tobszor volt mar bortonben piazik is rendesen es BKV buszsofor. Hogy ne legyen off: Ismeri mar nagyjabol az utasait es van egy oreglany aki szerinte lenyomna az olimpia bajnokot 100 meteren. Direkt az utolso pillanatban mindig bezarja elotte az ajtot. Az meg elkezdi utni az ajtot a botjaval mint az allat. Na ekkor nagykegyesen kinyitja es felengedi. De meg egyszer sem koszonte meg neki. Ezert ha lehet ezt a kis szertartast mindig eljatsza vele. -
#56 Engem az zavar, amikor a cigányok kötnek belém a BKV-n, a nagyikat elviselem.
Volánon viszont egész jól el szoktam beszélgetni az öreglányokkal, Esztergomban egy kicsit kultúráltabbak az emberek, mint itt. -
#55 eddig 2x kötöttek belém a buszon
1. állok a busz hátuljában,egy kicsit belógok az ajtóba,de még fel/le lehet szállni...erre az egyik megállónál mama beszól,hogy álljak arrébb mert nem tud felszállni...omg mondom neki,hova álljak arrébb mikor már sehol nincs hely!
2. csuklós busszal utazom,és annak a bal hátsó kerekénél van egy ülőhely,ami kicsi...gondoltam leülök,ha már senki nem ül oda...bepaszírozom magam,de a jobb lábam nem fér be,kénytelen vagyok kicsit "kilógva" ülni,de nem akadályoztam senkit a haladásában...papa beszól,hogy húzzam bejjebb' a lábam,mert nem tud elmeni...aztán ott morog magában -
blackgamer #54 én azt bírom amikor elkezdenek buszon politizálni -
#53 Bocs a "ronda" írásért, siettem, nehogy lelője előttem valaki a poént! :D -
#52 már jó ideje Pesten élek, de szerencsére nem érnek ekkora "atrocitások", mint egyeseket:) általában eleve nem ülök le, max ha nagyon sok cucc van nálam. látni/hallani én is szoktam egetrengető blődségeket és beszólásokat, jókat röhögök is rajta. viszont ami legjobban felforgatja a belső szerveimet (leginkább a gyomromat), az az, hogy némely ember nem ismeri a fürdés fogalmát. erről volt statisztika is, amit néha saját orrommal is tapasztalok. ma reggel is volt egy ilyen csávó, aki totál be volt rűgva, felszállt elkezdett valamit hadoválni, hogy Ő jó felé megy-e, aztán durcizott, hogy mindenki leszarja magasról, persze ezt full hangosan, hogy mindenki hallja, pedig erre szintén nem volt kíváncsi SENKISE. elkelt volna 1-2 Fradi-s "B-közép" emberke, hogy nyugalomra intsék:)))
pár napos sztorim: álltam a Ferenciek-terén reggel 6-kor, vártam a buszomra (szerncsére, csak 4 perces utazásom van vele). bejön egy másik busz, ami nekem nem jó. mami, bottal-szatyorral 50 méteres távot 5 másodperc alatt tett meg. mondanom sem kell, hogy a bot csak akadályozta:)))
ui: most olvasom az új hsz-eket és nekem is meg kell néha küzdeni a felszállókkal! csak azt nem értem, hogy miért nem lehet azt megvárni, hogy Én leszálljak? hát nem több lesz a hely akkor???
egyébként egy ideje kegyelmet nem ismerő, dühös orrszarvúként szállok le és nekimegyek ilyenkor mindenkinek:))) ha valakivel már volt ilyen és Én voltam akkor bocs, és a következőért is:DDD -
#51 Fasza, helyvadász olimpia: :DDDD
Pálya normál futóbálya a végén egy busszal amiben 3 üres szék van.
100 m:
özv. Kovácsné a 4 es pályán. Tavalyi bajnokunk.
Tóthné. 2 es pálya Most töltötte a 70-et ő már ingyen utazhat. Nagy reménység.
Kettejük között fog eldőlni az első hely.
Kigyuladtak a busz indlását jelző fények.
Negszólalt a csengő!
Eszeszett tempót diktálnak. Tóthné megpróbálja a mellette futót betakarni a "nagy csíkossal"... sikerült! A másikat levállalja! Bravúros!
özv. Kovácsné nagyon elhúzott... de mi történt! Elesett! Nem hiszem el. Héhány fiatal segít neki!
Most már fej-fej mellett haladnak. Záródik az ajtó!
Mindketten rákapcsolnak! Az uttolssó pillanatban sikerult felugraniuk!
Nézzük a tömeget. Tóthné hatalmas akrobatikával átszaltózik egy terhes kismama felett, közben lerúg 3 kamaszt aki a telefonját nyomkodja.
Őzv. Kovácsné rutinosan tolakszik, botjával erősen hátba vagdalja az előtte állókat.
Mindketten szinte egyszerre ülnek le. Azt hiszem a térfigyelő kamera fog dönteni! : DDDDDDDD -
#50 Az ilyeneket utálom, a többieknek respekt! : D -
Szikorarobi #49 Amikor nagyon nagy dugo van bp-n van hogy lerakom a kocsit es metroval vagy villamossal megyek. Mivel ritkan kozlekedek bkv-val sokkal jobban zavarnak az apro dolgok mint masokat. (gondolom en)Pl a metrobol nem tudtam a multkor kiszallni csak ugy mint egy Rambo mert mire kinyilt az ajto mar 5db oreg versenyzett az kb 3 db ulohelyert utanna meg jottek a tobbiek. Azt nem ertem miert nincs ezeknek olimpiai sportag? Elkepzelnem oket a hatukon rajtszammal es nepes rajongo taborral. EEEES IGEEEEN! Zsofi neni a Dob utcabol elore tor de ott van mogotte Kerekes neni a Wesselenyi 26-bol aki kamposbotjat beakasztva Zsofi neni konyokebe extra lenduletet vesz! Vajon melyikuknek sikerul elobb ulohelyet szerezni a tomott 4es villamoson? Vicc felre. Szerintem siman lehet latni kinek kell atadni a helyet es kit lehet elkuldeni a picsaba. A veszely engem nem fenyeget hogy veszekedjek veluk mert sosem ulok le valahogy nem szeretem bamulni a zippzarjat vagy farzsebet senkinek. de hallotam mar par vitat es szinte mindig az oregek voltak a bunkok. Valahogy ugy vettem eszre hogy akinek tenyleg le kellene ulnie az nem vitazik es nem ker helyet sosem. Gondolom azert mert latszik rajtuk hogy tenyleg nem birjak a kikepzest es atadjak nekik a helyet szinte azonnal. A tobbi Tescojaro versenyzo meg alapbol bunko es ehez meg idosnek sem kell lenni. Ugyanugy minden korosztalyban vannak csak ok meg jogot is formalnak abbol hogy oregebbek a tobbieknel. Ha mindenki kedvesebb lenne a masikhoz es az oregek sem ugy kezdenek sokan hogy fiataleember nemlatja hogy leszeretnek ulni? Ha valahogy kedvesebben kernek szerintem (ha mar kerni kell) mindenki atadna a helyet nekik. Amugy meg nem zorog a haraszt ha nemfujja a szel. A 40x ev a mult rendszerbol oriasi foltot hagyott rajtunk es jo ideig nem fog kitisztulni a kep. Gondolom tudjatok mire gondolok.
-
#48 A Szárny(atlan) :DDD Helyvadász:_
Ismertető jelei:
- bot + kerekes vagy két fullratömött csíkosszatyor (extrém eset, ha mind a 2 van)
-136 cm ás csak egy kicsivel kevesebb kiló
-Hangsebesség feletti közlekedés (a busz után)
- fülsüketítő parnegyedi sziréna hang
-Ha üres széket lát az első pontban említetteket fegyverként használva, kegyelmet nem ismerve halad orrszarvúként a célállomás felé.
- folyamatos panaszkodás a többieknek, hogy neki hogy fáj a lába, milyen meleg/hideg van + élettörténet a busz menetideje alatt.
-
#47 nem azért lett betanítva hogy bokor alá szarjon hogy nekem kelljen szedegetni:P akit zavar a bokor alatt a szar az szedje fel -
blackgamer #46 de ugye a fűről is felszeded? -
#45 Természetesen az hogy szarik. Kutya szarik a 45 fokos domboldalon 3 méterre a járdától ahol még ember soha nem járt de az öreglánynak be kell szólni. Direkt úgy van nevelve hogy ilyen eldugott helyekre szarjon:D
A tv BP központú és ott látják mindig hogy megy a sírás mert a járdán van a kutyaszar:P
miért szaratja oda a kutyát? ugye fel fogja szedni?
NEM!
ilyenkor méltatlankodnak még egy kicsit aztán elmennek:P -
#44 És mi volt a bajuk a kutyáddal? -
#43 Nekem az tetszett mikor a buszsofőr véletlenül elrontotta az irányt és az öreglányok egyből akcióbal lendültek hogy odaérjenek a piacra és elkezdték ordibálni! EZ A 6- OS BUSZ ÁM!!!! -
blackgamer #42 igazad van
én tisztelem az öregeket, már csak azért is mert szinte nagyszüleimmel több időt töltöttem mint szüleimmel
és sok korabelit is megismertem rajtuk keresztül, mondhatom rendesebb emberek mint a mostaniak,
jó a humoruk, vannak emberek akiknek csak a testük öregszik a lelkük nem
akikkel úgy el tudsz poénozva beszélgetni mint a suliban a haveroddal, én több ilyet is ismerek -
#41 "Ezek gátok" ---> nemt'om mit akartam írni :D -
#40 Jajj, B*zmeg! :DDDD
Ezek gátok 2 megjegyzés:
1. Ülök a buszon. Már maga a tény sértő, hogy még nem vagyok 30 sem és le merek ülni.
Oda jön egy 60+ -os nyanya és megáll egy 50-es vitapartner mellett.
Aztán odaszól nekem elég hangosan, hogy a busz fele hallja: Ájjo'máfel!- ránézek és ki az ablakon. persze a többiek sem álltak fel mert látták, hogyí engem "szólít" meg.
-Erre a másik 50+ -os pár másodperccel később... Ez süket ez, nem ha'jja.
Felálok... lenézek a vénasszonyokra mert mindkettő kb 120 mély volt. A nyanya furakodott, hogy elfoglalja a helyem de útját áltam és nyomattam a következőt
- Esetleg 2 szó: elnézést és fiatalember én ilyenet "hallok" meg. Lesülne a pofámról a bőr, ha ennyi idősen, csak így tudnék megszólalni. Büszkék lehetnek magukra! Azzal visszaültem és váll fölött megjegyeztem. és még mi "fiatalok" vagyunk bunkók!
A buszon ezt követően hallottam mindent. Milyen szemtelen, jól megmondta neki, helyes, kacagást stb.
A 2 vénasszony jól beégett és 2 lépést arrébb mentek. Nekem meg volt egy jó napom. : )
A másik fullratömött sulijátatom alkoholista vénember fingik melletted.
Reakció? :DDDD -
#39 Persze bunkóság nem levenni a táskát, de mikor reggel a 7:10-es buszra felszállok, és 50 diák van a buszon táskákkal és 10 nyugdíjas, és akkor elkezd pofázni, letudnám szúrni. -
#38 Nálunk is nyugi van:) Buszon még nem toszogattak csak kutyasétáltatás közben^^ -
DJviolin #37 Mondjuk itt nálunk vidéken nem ilyen zakkantak az öregek. Itt épelméjük teljében élnek, de lehet hogy Pesten más a helyzet.
Épp ezért én nem is tudom megéreteni, hogy ott fent az ország legjobban kulturalizált helyén hogyan fajulhatott el a helyzet így, hogy a fiatalok az időseket fikázzák, az idősek meg megzakkanva mindenkibe belekötnek.
Ez valamilyen szintewn szegénységi bizonyítvány az egész országra nézve.
HÁT AGYÁRA MENT MINDENKINEK A JÓLÉT??????? -
#36 75 éves mami-e vagy? -
#35 kedvencem: hajnali 7kor elmászok a házorvoshoz h kikönyörögjek 1 igazolást de kb 30 öreget előre kell engednem mert ők már 6.30ra odaérnek a váróba, pedig egész nap ráérnénének. én meg mennék a dolgomra, de 2-3órát kell várakoznom rájuk mire elnyafogják a panaszaikat. persze kutya bajuk sincs, legtöbb csak az idióta gyógyszereit iratja fel. persze ezzel nincs semmi baj, de nem értem h miért nem tudják a dolgozó embereket előreengedni, ha már az ő pénzükből élnek...
busszal nem járok - hál'Istennek... -
Chief #34 Konkrét sztori nem jut most az eszembe, de 6 év buszozás a h*gyszagú öregaszonnyokkal elég volt. -
Chief #33 Neked az agyad beteg, nem a hátad! :) -
#32 Biztos hallottátok a következő sztorit (ha igaz egyáltalán, de kurva jó). Rokkercsávó üldögélt a buszon, mama mellétolakodott jó közel, hogy emberünk vegye már észre. Na, az meg is unta a naftalinszagot hamar, és felállt, mutatván a kezével, hogy szabad a hely. Erre a szatyor rikácsolva:
-Neem ülök előmelegített ülésre...! Mire a rokker, jó hangosan és lassan, tagolva persze:
-Akkor üljön a jegesmedve jéghideg faszára! -
#31 ebben igaza van. parasztság nem levenni. -
#30 ma azért nem tudod megépíteni mert akkor MEGTUDTAD!
Ez yo :D -
#29 fiacskám ha nem hoznád fel a táskádat
Úgy érti, ha nem a hátadon tartanád.
Az tényleg parasztság.
Az olyan bunkót, nem veszi a hátizsákját, azt én is megrúgnám.
"Ha leveszi hamarabb tönkremegy"? Haver, ha kímélni akarod a táskád, menj autóval :D -
#28 max azoknak adom át, akik bottal járnak, vagy ténylegesen látszik rajtuk, hogy nem birják a mai strapát
Azoknak természetes.
De önmagában az életkor miatt nem.
Mert az nem erény, hanem állapot.
Az álldogálást nem csak egy öreg bírhatja nehezen.