18
Tv-tuner HIBA!
  • Tarajos Sül

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Itt amugy azért fekete a képernyö,mert ami benne folyik tv müsor,a tv müsor képét nem lehet lementeni a Print Screen gombbal!

• Norby86
    A winfast TV télleg nem rossz,csak ezt a pixel view kártyát igy 2 sörért kaptam. :) Ezért lenne jó valamit össze eszkábálni hogy a kép jólegyen végre,mert télleg 1-2 elindítás után a kép olyan szemcséssé és elmosódottá válik. Az árnyékolást már elvégeztem mert azthittem attol van a baja,a tuner vevő részére,tehát ami alapbol árnyékolva van csak néhol lyukas,rácsavartam alufóliát. De ezzel csak annyit értem el hogy nincsenek benne csíkok. Mert eleinte még azis volt benne. Szerintetek akkor milyen drivert rakjak fel a gépre,amivel mondjuk az ATV 2000 nem lenne olyan NTSC feketefehér képű. Tehát ami kompatibilis leginkább ezzel a programmal,vagy a winfast programjával. Mert a Chris TV vel télleg szép képet ad,de az nem jó hogy kb. nézem 20 percig és kifagy az xp-m. És ez a probléma mindig előjön akárhányszor rakom ujra az xp-t.
  • Tarajos Sül
    várj berakok a progijárol 1 pár képet a képfeltöltés jovoltábol :)
  • bertino
    nekem van... pedig az enyim csak TV, rádiója nincs nekije... és teljesen uaz a hatás vele, mint egy normális TVvel, távirányító is van
  • Tarajos Sül
    az én winfast kártyámnak is csak csupán ennyi az összes baja:
    Nekem nincs jelentösebb bajom vele,csak annyi,hogy amikor bekapcsolom,akkor vmilyen modon felhuzza 1 picit a hangeröt,és sajna nincs olyan csuszka ennek a beállitásnak!
    Ezért ugy kapcsolom be,hogy mielött bekapcsolnám,kikapcsolom az erösitőt,utána leveszem a hangeröt,/a Win Xp tálcáján a kis hangszorónál/bekapcsolom a tv-t,és ezután visszakapcsolom az erösitőt!
  • bertino
    én most a Leadtek mellett fogok állni :))

nekem Winfast PVR XP2000 RM kiadás :)) sokatmondó :))

egyébként gagyi, de TV nézésre tökéeletes! semmi bajom nincs vele telepítése óta hibátlanul szolgál engem már 5-6 hónapja
  • Tarajos Sül
    hát a chipsetet nem tudom mien!
    Akkor még csak annyit,hogy az eredeti Driverével használom a tv tunert,aminek a neve:Winfast Entertainment Center
    Ez nem letöltött,a csomagban volt benne ez a driver!

Norby86:Elvileg nekem nem ugy van,hogy csak simán az antennakábelt tugom rá a tv tuner kártyámra,hanem az antenna,és a kártya között még van egy (antenna)erösitő is!
    /kis doboz,benne az antenna kábel,ki ill bemenete,nekünk hálozatrol kap áramot,de sztem ezt boltban nem találod meg,mert szerintem mi ezskábáltuk össze!
  • Max7
    érdekes lehet a megfelelő árnyékolás is a jelnél!
  • Norby86
    Én vágom hogy a chipset a lényeg,de akkor mért van pl az ATV 2000-nél ami támogatja ezt a chipsetet,meg még pár tv-tuner programnál aminek elolvastam a leírását és támogatja,hogy egyik csak fekete fehérbe mutatja a képet,pedig PAL-ra állítottam direkt,de van olyan tv tuner progi ami még képet se ad,csak mákos képet. Hiába rakom kábel tv-re a programot,vagy antennára semmi jel. Nemtudom,akkor lehet a driver nem jó hozzá,de ha winfast conexant drivert rakok fel rá vagy pinnacle-t akkormeg minden program azt irja hogy nemtalálható hozzá való hardware agépbe. Igazábol a driver ami most a gépen van az:
    ;****************************************************************************
    ;* Module : BT878.INF
    ;* Description : WDM installation file for Windows 98SE/ME/2000/XP
    ;* Drivers : Conexant BT848/849/878/879
    ;* Copyright : 1990-2002, TelSignal Co, Ltd.
    ;****************************************************************************

[Version]
    Signature="$Windows NT$"
    CatalogFile=BT878.CAT
    Class=Media
    ClassGUID={4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Provider=%InfProvider%
    LayoutFile=Layout.inf, Layout1.inf, Layout2.inf
    DriverVer=09/18/2001,3.1.2.8

Elvileg gondolom ezzel a driverral a PC TV vagy ATV 2000 is menne,mennek is csak hibásan.
  • gabber_saviola
    nem a márka a lényeg, ez egy nagy baromság (a lídtek amúgy sem nagy márka a tunerek között).......hanem a chipset
    nem mind1 hogy conexant 881 vagy 878 vagy 848 és még a Phillipsbe nem is mentem bele

az a Chris TV tényleg jó dolog
  • schrank
    plusz-ba vetted vagy a profi-ba azt a 6000ft-set ?
  • Tarajos Sül
    Nekem is van tvtuner kátya a gépemben!
    Winfast PVR,és FM/rádió/ na az a lényeg hogy a márka Winfast!
    Nekem nincs jelentösebb bajom vele,csak annyi,hogy amikor bekapcsolom,akkor vmilyen modon felhuzza 1 picit a hangeröt,és sajna nincs olyan csuszka ennek a beállitásnak!
    Ezért ugy kapcsolom be,hogy mielött bekapcsolnám,kikapcsolom az erösitőt,utána leveszem a hangeröt,/a Win Xp tálcáján a kis hangszorónál/és ezután visszakapcsolom az erösitőt!

Szal ha a bejövő jel nem gyenge(mert ez igen aggasztó,hogy máshol rendesen müködik a tv kábel)akkor szerintem mindenféleképpen csak a hangkártyával lehet a baj illetve a driverrel!
    Sajna azt a Chris tv progit nem ismerem,de azt megmondhatom,hogy nekem az eredeti driverrel müködik a tv tunerom!

Sztem vidd vissza,ahol vetted,és ha garanciás ki lehet cserélni!
    80% hogy kicserélik,kivéve,ha látszik rajta külsö sérülés...
    Esetleg ki is probálhatják a próbagépükben vagy ilyesmi
  • hmhm
    dscalert próbáld meg.
  • Norby86
    Köszi,oda is beirtam,de ez a topik igazábol a hibákrol szol.Bár ezaz amit énsem tudok,hogy hibás a tuner kártyám,vagy csak a programok nemjók hozzá,mert a gyári programmal egy két megnyitásig jó a képe,aztán ahogy ujrainditom a gépet és megnyitom a programot olyan szemcsés a kép és kicsit olyan elmosodottak az irások a képen. Chris-Tv vel ez nincs,de azmeg kifagyasztja az xp-m. ATV 2000 is ismerem,de azzal meg csak feketefehérbe hang nélkül mennek a tv adók. Ha nem tunerhiba akkor viszont jolenne valami olyan program amivel zsírul megy. PC-TV böl eggyik sem kompatibiblis ezzel sajna,már próbáltam őket.
  • 0ppika
    Van már Tv kártya topik

Nem tom hogy PC-TV Visonnal kompatibilis-e, próbáld ki ...
  • Norby86
    Az biztos nem gyenge,mert kábel TV,meg a másik szobába a tv-n tökéletes a kép.
  • ShaiHulud
    nem a bejovo jel gyenge?
  • Norby86
    Azlenne a problémám,hogy van egy pixel view playTv pro tuner kártyám,Bt878 driver is felvan rakva,de nagyon szemcsés a kép. Hallottam van még sok program amivel tisztább képet lehet kapni,leis szedtem eggyet,a Chris TV nevü programot.De ezzel meg fagy az XP-m és egy idő után olyanná válik a gépem tőle mint ha vírusos lenne,folyton kifagy. Hibás a tv tuner kártyám esetleg? Vagy a chris tv program ilyen vacak? Valaki tud vlami jó programot,ami nem szemcsésíti be a képet és elfut ezen a pixel view play tv pro-n? Probáltam már sok programot,de konkrétan nekem Bt878-ra kéne.