56
-
kev #16 Szerintem a Walt Disney korszaknak vége van. A Pixar féle Cg filmekről pedig az a véleményem, hogy nem gyerekeknek készültek. Szerintem egy 5-6 éves gyerek nem érti pl. a Robots poénjait sem.
A japán anime filmek egy másfajta stílust képviselnek. A Cihiro mindenki számára érthető és követhető film volt. Szerintem a Vándorló Palota is ezt a hagyományt követi majd.
-
#15 Egen-egen.
Arról nem is beszélve, hogy pl. a Princess Mononoke-t a MIRAMAX forgalmazta!
Az amerikai szinkront pedig olyan színészek jegyzik, mint pl. Billy Bob Thorton, Minnie Driver, Claire Danes, Jada Pinkett vagy Gilian Anderson... -
#14 Princess Mononoke ÜBERALLES, nagyon szeretem.
Amúgy tetzsik a cikk első fele. Igen, erről van szó ha az anime-ről beszélünk.
Viszont azért az anime-nek is vannak olyan határai amiket nem nagyon akaródzik átlépnie (akár a pixar műveknek). Ezeket a határokat minden anime rajongó ismeri, nem mennék bele. De én is láttam már unalmas, erőltetett anime-t, akárcsak unalmas, erőltetett amcsi 3D animációs filmet... (és mindkettőből nagyon jót is) -
Zedas #13 "sztorikat hoztak ki abból a fos mátrix világból"
Ez azért kicsit erős volt. Rendben hogy a 2., 3. rész fos, de az originál film nagyon kimagasló alkotás. -
Zedas #12 Nekem a Vándorló Palota nem tetszett, ellentétben Princess Mononoke és a Spirited Away -jel. Míg az utóbbi kettő tökéletesen kerek és érthető / átélhető volt, itt túl volt komplikálva az egész, szerintem feleslegesen.
Egyébként az anime vs Hollywood-dal kapcsolatban megjegyezném hogy nekem a Spirited Away, Gits 1, az Incredibles és a Monsters Inc. a legkedvesebb animációs filmjeim. Jól megférnek egymás mellett!
Mellesleg a Pixarnak nagyon kevés köze van a Disney-hez. Azok sosem szólhattak bele hogy mit, és hogyan csinálnak meg, csak 5 egész estés mozifilmre volt szerződésük (amibe végül a ToyStory2 nem került bele, így a jövőre érkező Cars lesz az uccsó). -
avman #11 szimpatikus, h vki szereti az animét. ez jó pont nálam. ellenben miyazaki jelen esetben semmivel sem csinál többet, mint a klasszikus disney filmek. filmre (rajzolt képkockára) visz egy mesét. pont. talán ezért is vevő rá a nyugati kultúra, mert nagyjából az animekészítés valt diznije (még a klasszikus időkből). ne ettől várjuk már, h az anime világ a mennybe menjen...
hülyeségnek tartom a nyugati világ így, meg úgy, csak a technikát veszi át, nem foglalkozik vele, nem terjeszti, blablabla. (hadd kérdezzem már meg, tudsz olyan animét, amit pár hónapon belül ne érnék el angol nyelven? najó, a gits 2nd seas. asszem még nem jött végig egészében dvd-n, angol hangsávval, és minha LMF sem régen fejezte volna be a fansubot)
meg kéne nézni tán az animátrixot, például watabene 2 részt is jegyez. rákukkantani kicsit a stáblistára... arról nem is beszélve, ha gyk. szabad kezet kaptak anno... meg is látszik, milyen sztorikat hoztak ki abból a fos mátrix világból. csak kontrasztnak rögtön a vacsovszki testvérek jegyezte 2. reneszánsz ugyanonnan...
másrészt a rihiröhi pixar filmekre beül egy felnőtt/ gyerek és mind2-en jól szórakoznak... az ugyan miért baj. az ázsia filmgyártás mára már számottevő tényező és a szerepe, súlya csak tovább fog nőni. ez a tendencia és főleg az internetnek köszönheti a nyugati világban ismertségét, elismertségét. talán ezért is nem nagyon hallani annyira a keleti stúdiók kontra p2p felhasználók éles ellentétéről (bár azért ott is támadják a filmkészítők, de azt hiszem jelenleg jóval többet használ, mint árt a fájlcsere az ázsiai filmeknek) és remélhetőleg a döglődő, vámpír hálivúd nem a keleti világ remake-jeivel fog újra feltámadni. -
#10 Nem folynék bele a vitába. A véleményem anyi, hogy a cikkíró szerintem már kinőtt abból a korból, hogy ő akarjon lenni a helyi menő csávó. A kifakadásait annak tudom be, hogy megfásult már a hollywoodi fos dömpingben, ami nem azt jelenti, hogy az összes amcsi film szar, hanem azt, hogy köbö a 90% az. És ez tény, tök fölösleges vitatkozni.
Jajj istenem, tegnap néztem meg a narniát, hát valami iszonyat. Bevallom nem olvastam a könyvet, de már nagyon régen neki akarok esni. Szinte süt a filmről, hogy hol vágtak ki belőle részeket, még így is látom, hogy nem is ismerem a könyvet, és a történetet. Valami iszonyat. Mostmár csak azért is el fogom olvasni. -
Cat #9 igaza van, ez az anime porrá alázza hollywood ötlettelen világát, annyi érzelem, akkora katarzis van benne (pl. amikor kiderul hogy kicsoda calcifer), ami egy toy storyban sosem. -
#8 Ez a cikk pont annyira mérgez, mint a Harry Potter.
Igazából azt nem értem,hogy hogy jön össze a kettő. Egyik japán kultúra,másik meg európai. Mindkettőnek megvannak a maga értékei. -
kandeláber #7 Kedves Máté! Azt gondolod, hogy Te leszel a Helyi Menő Csávó attól, hogy lefikázol mindent, ami Amerikából jön, meg a Pottert, ami népszerű (többek között Japánban is)? Elismerem, hogy egyben-másban igazad van, de ezzel a megmondóember viselkedéssel hiteltelenné teszed az egészet. Nehogymár sz*r bunkó legyen az, akinek esetleg tetszik a Szörny Rt. vagy a Toy Story! Abban igazad van, hogy van sok jó anime, többek között a fenti alkotás is az, de bizonyára ott sem mind ilyen. Ha azt mondom, hogy nekem tetszett a Pixar filmek többsége, vagy a Harry Potter könyvek (a filmek már annyiar azért nem), akkor bizonyára lesajnálsz érte, és büszke vagy rá, hogy Neked meg nem. Hát akkor így jártam, de engedd meg nekem, hogy ne érezzem magam lesújtva emiatt! Amúgy meg boldog karácsonyt! -
vg #6 Én már úgy egy hónapja láttam a fimet, szerencsére az angol verziót, abban Christian Bale a varázsló hangja... a magyar szinkron az angol verziónak közelébe sem érhet! -
ThomasTheKoRner #5 Szerintem a szinkron teljesen korrekt volt! -
katz #4 milyen lett a magyar szinkronja? Vagy inkább ne is kérdezzem? -
#3 én úgy tudom hogy oscar-díjra jelölték, báááár, ebben nem vok biztos! -
irkab1rka #2 helyes.
Rihi-röhi állatkáknak is megvan a helye. ovoda.
nekünk nagyobbacskáknak meg majd ellesz ez a film a polcon. mikor jön ki dvd-n (rühellem a mozikat)? -
ThomasTheKoRner #1 Nem volt rossz...de egy kicsit(nagyon) túl lett variálva a vége.Éppen ezért gyerekeknek abszolut nem ajánlom...
Nekik igenis a "rihi-röhi mű-cool állatkák" fognak bejönni,a maguk sablonos és egysíkú történeteikkel!
Az igazamat mi sem bizonyitja jobban,hogy a moziban bennt volt egy anya a gyerekével,és a kissrác már a film felénél azt kérdezgette:Anyu..mikor lesz már vége??
Aztán annyiszor elismételte hogy el is mentek hamarabb...