Twin Peaks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is végignéztem. Ha ezek után nem lesz 4. évad, akkor az öreg még mindig a legnagyobb troll a világon....
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.09.05. 12:09:20
A ti kung-futok nem erõs!
PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1

Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.08.30. 20:17:05
PSN ID.: Beegabor
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
"- Micsoda elbaszott környék ez??
- Sok a stressz manapság, nehezen bírják az emberek."
:D :D
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.30. 09:13:49
Oh shiiiet...
Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.08.28. 19:26:36
PSN ID.: Beegabor
DB
DB
DB
Blue Rose, Andy FTW, szétszabdalt arcú csaj WAAT?
Kínszenvedés less ez a 6 nap...
Jaja: nekem is az idegenség, a furcsaság, a kiszámíthatatlanság az ijesztő.
Ostoba tucat darabolós meg sikítozós horror sosem tudott picit sem felkavarni, max a gyomrom.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.10. 13:43:39
Viszont a Twin Peaks azonnal kiránt a komfortzónámból, pont a furcsasága miatt. Minden álomszerű, mindenki furan viselkedik, fogalmam sincs mire számítsak. Ráadásul belédtelepszik, napokkal-hetekkel később is elő-elő jönnek jelenetek. Meg az ilyen ARM jellegű lények, azt se tudom hol kezdjem el nézni.
Chole transza is elég felkavaró volt mikor majdnem berántotta a logde. Meg persze az egész 8. rész...
Nem hinném, hogy Bob CGI-feltámasztásával jól járnánk, a Zsivány egyesben is eléggé kilógott a lóláb Tarquin-nál.
Azért a 9. rész igencsak odab****ott borzongás-ügyileg is, én eléggé paráztam pedig rég nem vagyok már gyerek.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.10. 12:33:34
Maximum a 10év alattuak bonzonghatnak ettől a sorozattól..sokszor inkább vígjáték már már inkább kínós és erőltetett jelenetekkel..De hát kinek mi..
Next PC upgrade: 2022
Sokszor direkt nyújtja el, míg a szituáció már röhejessé válik... egyedül Bob-ot és a Törpét hiányolom az új részekből. Egyetlen részben mutatták Bob-ot egyetlen pillanatra, amikor a születését mutatja be az epizód, de új feltűnése eddig egyszer sem volt, hanem csak 1-2 nosztalgia bevágás a régi részekből.
Kérdés, hogy Lynch hogyan oldaná meg a szerepeltetését, hiszen a karaktert játszó Frank Silva már több mint 20 éve elhunyt. Nála jobb Bob-ot meg nemigen fog találni.
Michael J. Anderson sem biztos hogy fog vállalni szereplést az új évadban, mivel már jóval elmúlt 60. Azonkívül ő nem öregedhet mert természetfeletti, bár ezt vizuális effektekkel már meg tudják oldani. Egyszóval sok még a kérdés. A Twin Peaks-ben meg a történet nem igazán lényeg, mert elsősorban a borzongásra és a bizarr szituációkra épít, azonkívül nem magyaráz meg semmit: amire rájösz rájösz, amire nem, arra nem.
Én legalábbis mindenképpen.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.07. 11:23:57
"A második évad végén Bob (talán átmenetileg) győzedelmeskedik felette..."
Mikor lement a második évad mindenki azt hitte hogy Cooper is megőrült, pedig dehogy, hiszen nem ő jutott ki a barlangból, hanem a gonosz alteregója, aki szorosan kötődik Bobhoz... Coopert nem kaparintotta meg Bob, egyszerűen csak a hosszú évtizedekig tartó tanyázás az Előszobában kicsit megtrötymesztette az agyát, és szellemi fogyatékosként tért vissza... 25 év szociális ingerek és emberi kommunikáció nélkül nem múlt el nyomtalanul.
Emlékeim szerint a Laura Palmer Naplója könyvből az derül ki, hogy kamaszodásával jönnek a problémái. Elkezd cigizni, mert izgi, elkezd magához nyúlni, mert izgi, néha terhes neki az, hogy mindenki imádja, és jónak "kell" lennie. De van benne egy alapvető rendkívüli jóság,
együttérzés, segíteni akarás. Halála előtt ez teljesen kettészakítja. Megmarad a rendes énje, a kis tündér, de ott van a piszkos fantáziájú, mindenkivel dugni akaró cafka, aki mindent kipróbál, bárkivel elmegy, bármire képes, (meg)csal, lop, hazudik. Bob ekkor kezdi kísérteni (ahogy apját Lelandet is már fiatalon megkörnyékezi), amitől csak még rosszabb lesz minden. Laurát nem tudja megkaparintani, ezért apja bőrébe bújva rontja meg...
A züllésben egy szintig egyébként társa lesz Donna is, de ő nem megy olyan messzire, mint Laura, ezért nincs ott harmadikként Ronette és Laura mellett a végzetes éjszakán.
Dale Cooper Naplójából kiderül, hogy Dalet is már gyerekkorában megkísérti Bob - akkor még sikertelenül.
Arra gondolok, hogy esetleg Cooper is a határtalan jóból született (erre eddig sehol semmilyen utalást nem láttam), ahogy Laura. Ugyanis Cooper talpig becsületes, sziklaszilárd morális értékekkel, Buddhista elvek szerint él. Egyetlen botlása, hogy szerelmes lett Carolineba, Windom Earl feleségébe, amibe Windom bele is őrült, és igen csúnya vége lett. A második évad végén Bob (talán átmenetileg) győzedelmeskedik felette, azt hamarosan meglátjuk, hogy milyen végkifejlettel.
A Diane-es szál érdekesnek tűnik, szerintem hatalmas húzás, hogy végre láthatjuk, és hogy Laura Dern játssza, az megintcsak óriási.
Utoljára szerkesztette: Loál János, 2017.07.14. 11:39:31
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Szóval, könyv, Te, valaki?
Engem nem zavart, mert láttam, de másokat...?
DB
Igen erős lett Bob születése, az egész képsorozat, és persze a zene idegtépő, hipnotikus.
Az új könyvet olvasta valaki? Én Karácsonyra megkaptam, de még sehol nem tartok. :-C Gondolom, hogy a Lincoln-szerű démonfigura (Got a light?), és a formálódó indiános rejtély mind a könyvre utalnak vissza - vagy nem. <#smile>#smile>
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2017.07.05. 14:29:56
Az utolsó rész minden eddiginél sokkal durvább volt, minden tekintetben! Tényleg csak az ultra hardcore fan-ek tudják megszakítás és pörgetés nélkül végignézni szerintem.
DB
ASRock Z370 PRO4, Intel Core i7 8700, 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS GTX 1070 8GB, EVGA 650 GQ táp, Samsung 850 EVO 120GB SSD, WD 2TB HDD, Win 10 Pro
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Elég horror lett az új éved, remélem most már túl sok új szál és szereplő nem lesz, mert ezt követni....
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Amúgy nagy beteg az új éved, 4 részen túlvagyok, hát nem egyszerű :)
DB
Az a gond David Lynch filmjeivel hogy túl bonyolultak, sokfelé futnak a szálak, és emiatt nehéz megtalálni az összefüggéseket... meg sokszor beszél rébuszokban is.
Mit keresett ott a végén Lora mellett az FBI ügynök amikor ekkor még kanyarba se volt?
Totál káosz nekem :(
A probléma alapvető forrása Twin Peaks lakóinak a jelleme... mindenkinek van valamilyen piszkos ügye, titkolnivalója, vagy stiklije... mindenki becstelen, mindenki önző, és mindenki hajlik a rosszra. Így a Gonosznak könnyű dolga van Twin Peaks-ben, mert könnyen behálózhatja és megszállhatja az embereket. Elsőként Leland Palmert szállja meg Bob, aki ennek hatására megöli a lányát... így kezdődik a sorozat.
De nem ez volt az első eset... Bob már korábban megölt egy Teresa Banks nevű lányt, és ebből kap szagot Cooper, mert Laura halálának módja és körülményei pont olyanok mint Banks esetében... még tárgyi bizonyítékos is talál...
A vége meg az lett, hogy Cooper fogságba esett az előszobában és nem ő jött vissza, hanem egy gonosz hasonmás, akit egyértelműen Bob személyesít meg.
Amit nem értek ,hogy mik voltak ezek a látomasok az emberek remegései, a nő hogy kommunikált a fával (mert elvileg amiket az mondott igaz volt) ,hova tűnt el aki eltünt,mi az s cucc az erdőben a függöny mögött, ki vagy mi a rák az a hosszúhajú faszi,miket szimbolizál vagy mik a törpe meg a magas ember? Hirtelen ennyi... Még nem kezdtem el az ideit de remélem innen folytatják ,mert ilyen "bfejezést" :(
Nincs a régihez valami magyarázó oldal?
Mert számomra csutkára nem derült ki semmi arról ami a sorozatnak a misztikám adta :(
Mert, VHS(!!) kópiát vetített a köztv. <#guluszem1>#guluszem1>
Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.06.03. 23:49:03