296
Twin Peaks
 • DonnieBrasco
  #296
  Még több magyarázat. Érdekes.
 • DonnieBrasco
  #295
  Egy értelmezési probálkozás (?)
 • DonnieBrasco
  #294
  Lynch. Rémeket.

  Én is végignéztem. Ha ezek után nem lesz 4. évad, akkor az öreg még mindig a legnagyobb troll a világon....

  DB
  Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.09.05. 12:09:20
 • partizan182
  #293
  Na jó, de ki álmodik? :)
 • Quantumleap
  #292
  Tippre álmot vagy időutazást.
 • Seth
  #291
  Valaki felvilágosítana, hogy mit is néztem végig ? XD
 • DonnieBrasco
  #290
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Abszolute tarantino-s volt, nekem is azonnal beugrott! :)
 • Seth
  #289
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Na hát az a kertvárosi jelenet, mintha egy Tarantino filmet néztem volna .A kopasz "Fester" bácsi nem szarozott :D

  Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.08.30. 20:17:05
 • Bokafix2
  #288
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  A szkanderes jelenetet se hagyjuk ki... az is hatalmas volt. A hátam borsózott, mikor az ál-Cooper úgy játszadozott a két méteres kopasz gyurma gyurkával, mint macska az egérrel. Egyszerűen akkora volt az erőfölénye hogy kimondhatatlan. Szerencsétlen vadbarom nem tudta, hogy egy természetfeletti lénnyel szórakozik. Aztán amilyet az arcába kapott, azt is tanítani kellene. Badass ez a fake Cooper nagyon.
 • DonnieBrasco
  #287
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Jaja, és nemcsak ő volt durva, hanem Diane... de a kertvárosi könyvelő terminátor is óriási volt, a Michumék kommentjén pedig hangosan felröhögtem, ami ritka manapság..
  "- Micsoda elbaszott környék ez??
  - Sok a stressz manapság, nehezen bírják az emberek."
  :D :D

  Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.30. 09:13:49
 • Seth
  #286
  16.rész
  Oh shiiiet...

  Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.08.28. 19:26:36
 • DonnieBrasco
  #285
  Eh, már csak 3 rész maradt, és még mindig folyamatosan történnek a semmivel össze nem köthető események, sőt egyre több van... ez hogy fog összállni (ha egyáltalán)??

  DB
 • DonnieBrasco
  #284
  Nagyon dícséretes hozzáállás! :)
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Nekem a legdurvább Sarah Palmer volt....


  DB
 • partizan182
  #283
  Nem tennék ilyet (elszpoilerkedni a dolgokat), nálam legalábbis minden jelenet hatalmasat ütött, eddig nekem az évad legjobbja.
 • DonnieBrasco
  #282
  Spojlert tegyél ki lécci ha ennél többet akarsz írni, csak ma este fogom tudni megnézni :)

  DB
 • partizan182
  #281
  Anyád a 14. rész... MINDEN történt!

  Blue Rose, Andy FTW, szétszabdalt arcú csaj WAAT?

  Kínszenvedés less ez a 6 nap...
 • DonnieBrasco
  #280
  Akarom mondani 8. rész.

  Jaja: nekem is az idegenség, a furcsaság, a kiszámíthatatlanság az ijesztő.
  Ostoba tucat darabolós meg sikítozós horror sosem tudott picit sem felkavarni, max a gyomrom.

  DB
  Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.10. 13:43:39
 • partizan182
  #279
  +1, nemtom ki hogy van vele, én a CGI szörnyektől, szellemcsajoktól meg csúnya baltás gyilkosoktól kevésbé fosok.

  Viszont a Twin Peaks azonnal kiránt a komfortzónámból, pont a furcsasága miatt. Minden álomszerű, mindenki furan viselkedik, fogalmam sincs mire számítsak. Ráadásul belédtelepszik, napokkal-hetekkel később is elő-elő jönnek jelenetek. Meg az ilyen ARM jellegű lények, azt se tudom hol kezdjem el nézni.

  Chole transza is elég felkavaró volt mikor majdnem berántotta a logde. Meg persze az egész 8. rész...
 • DonnieBrasco
  #278
  Hát igen, halottal nehéz...
  Nem hinném, hogy Bob CGI-feltámasztásával jól járnánk, a Zsivány egyesben is eléggé kilógott a lóláb Tarquin-nál.

  Azért a 9. rész igencsak odab****ott borzongás-ügyileg is, én eléggé paráztam pedig rég nem vagyok már gyerek.

  DB
  Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.10. 12:33:34
 • Bokafix2
  #277
  Az idióta humor is jellemzi Lynch-et... ebben az évadban most a szokásosnál is több van benne. De nekem borzongató volt a régi Twin Peaks... még a vígjáték jellege ellenére is volt egy bizarr mellékíze, ami a végéig megmaradt. Tizenéves voltam mikor a régi évadok mentek, és tisztán emlékszem hogy a Twin Peaks miatt kezdtem fosni a baglyoktól. :D
 • grebber
  #276
  Borzongásra épít?
  Maximum a 10év alattuak bonzonghatnak ettől a sorozattól..sokszor inkább vígjáték már már inkább kínós és erőltetett jelenetekkel..De hát kinek mi..
 • Bokafix2
  #275
  Az új részek teljesen azt a színvonalat hozzák amit a régi évadok... Lynch gyakorlatilag semmit nem változtatott. Nagy kedvenceim például az olyan részek, ahol egyetlen snittet amit más filmek/sorozatok megoldanak 10 másodpercben, azt Lynch 10 percig húzza. :D

  Sokszor direkt nyújtja el, míg a szituáció már röhejessé válik... egyedül Bob-ot és a Törpét hiányolom az új részekből. Egyetlen részben mutatták Bob-ot egyetlen pillanatra, amikor a születését mutatja be az epizód, de új feltűnése eddig egyszer sem volt, hanem csak 1-2 nosztalgia bevágás a régi részekből.

  Kérdés, hogy Lynch hogyan oldaná meg a szerepeltetését, hiszen a karaktert játszó Frank Silva már több mint 20 éve elhunyt. Nála jobb Bob-ot meg nemigen fog találni.
  Michael J. Anderson sem biztos hogy fog vállalni szereplést az új évadban, mivel már jóval elmúlt 60. Azonkívül ő nem öregedhet mert természetfeletti, bár ezt vizuális effektekkel már meg tudják oldani. Egyszóval sok még a kérdés. A Twin Peaks-ben meg a történet nem igazán lényeg, mert elsősorban a borzongásra és a bizarr szituációkra épít, azonkívül nem magyaráz meg semmit: amire rájösz rájösz, amire nem, arra nem.
 • grebber
  #274
  Hova?Ahova eddig: Majd egyszer leírja valaki aki átbújt minden weboldalt,hogy miről is szólt megint :)
 • DonnieBrasco
  #273
  Ettől jó, ezért nézed.
  Én legalábbis mindenképpen.

  DB
  Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.08.07. 11:23:57
 • Selminar
  #272
  Jó meg minden, de kb. 5 rész van és nem látom hova akarják kifuttatni a sorozatot.
 • Bokafix2
  #271
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  "A második évad végén Bob (talán átmenetileg) győzedelmeskedik felette..."

  Mikor lement a második évad mindenki azt hitte hogy Cooper is megőrült, pedig dehogy, hiszen nem ő jutott ki a barlangból, hanem a gonosz alteregója, aki szorosan kötődik Bobhoz... Coopert nem kaparintotta meg Bob, egyszerűen csak a hosszú évtizedekig tartó tanyázás az Előszobában kicsit megtrötymesztette az agyát, és szellemi fogyatékosként tért vissza... 25 év szociális ingerek és emberi kommunikáció nélkül nem múlt el nyomtalanul.
 • Loál János #270
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Laura valamiért romlott lett. A sorozat onnan indul, hogy már nagy a gebasz, sőt, ugyebár végzetes lett, de előtte mindenki imádta, önzetlen volt, Ben Horn mentális problémás fiához járt, a szintén bajos Harolddal is nagyon jó barátságban volt (persze Harold szerelmes volt belé), kaját hordott az időseknek, és nagyjából az összes ember, akivel találkozott, csodálta, nagyon szerette, vagy férfi esetén szerelmes lett belé, vagy csak meg akarta kúrni. A sorozatból is lejön a totál kettősség az életében.
  Emlékeim szerint a Laura Palmer Naplója könyvből az derül ki, hogy kamaszodásával jönnek a problémái. Elkezd cigizni, mert izgi, elkezd magához nyúlni, mert izgi, néha terhes neki az, hogy mindenki imádja, és jónak "kell" lennie. De van benne egy alapvető rendkívüli jóság,
  együttérzés, segíteni akarás. Halála előtt ez teljesen kettészakítja. Megmarad a rendes énje, a kis tündér, de ott van a piszkos fantáziájú, mindenkivel dugni akaró cafka, aki mindent kipróbál, bárkivel elmegy, bármire képes, (meg)csal, lop, hazudik. Bob ekkor kezdi kísérteni (ahogy apját Lelandet is már fiatalon megkörnyékezi), amitől csak még rosszabb lesz minden. Laurát nem tudja megkaparintani, ezért apja bőrébe bújva rontja meg...
  A züllésben egy szintig egyébként társa lesz Donna is, de ő nem megy olyan messzire, mint Laura, ezért nincs ott harmadikként Ronette és Laura mellett a végzetes éjszakán.
  Dale Cooper Naplójából kiderül, hogy Dalet is már gyerekkorában megkísérti Bob - akkor még sikertelenül.
  Arra gondolok, hogy esetleg Cooper is a határtalan jóból született (erre eddig sehol semmilyen utalást nem láttam), ahogy Laura. Ugyanis Cooper talpig becsületes, sziklaszilárd morális értékekkel, Buddhista elvek szerint él. Egyetlen botlása, hogy szerelmes lett Carolineba, Windom Earl feleségébe, amibe Windom bele is őrült, és igen csúnya vége lett. A második évad végén Bob (talán átmenetileg) győzedelmeskedik felette, azt hamarosan meglátjuk, hogy milyen végkifejlettel.
  A Diane-es szál érdekesnek tűnik, szerintem hatalmas húzás, hogy végre láthatjuk, és hogy Laura Dern játssza, az megintcsak óriási.

  Utoljára szerkesztette: Loál János, 2017.07.14. 11:39:31
 • Synchronous
  #269
  Tényleg... már a gyilkosság előtt is egy drogos ribanc volt, és azon az estén mikor kinyírták, épp Leo Johnson-t, az éttermes csajszi pasiját, és annak haverját szórakoztatták egy lebújban, miközben rendesen szipákoltak és a pohár fenekére néztek... majd Laura onnan indult haza Ronette Pulaskival, aki a barátnője volt, és ekkor támadta meg Leland, akit Bob megszállt... Ronette el tudott menekülni, Laura nem. Lehet hogy Laura tisztának született, viszont nagyon hamar megrontotta a lelkét a sötétség.
 • Bokafix2
  #268
  Laura minden volt csak nem ártatlanság... legalábbis az első évadból ez derült ki... vagy egy másik Lauráról van szó?
 • Loál János #267
  Majd nem kíváncsiskodnak annyit. Jogos, kértem egy módosítást, spoiler tag a helyén.

  Szóval, könyv, Te, valaki?
 • DonnieBrasco
  #266
  Spoiler tag mond valamit?
  Engem nem zavart, mert láttam, de másokat...?

  DB
 • Loál János #265
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Szerintem a rész alapgondolata óriási. '45-ben, az atombombák ledobálása során születik meg Bob, a tisztán gonosz lény. Ezt érzékeli az jóságos Óriás, és válaszul/ellensúlyozásképpen megteremti a későbbi Laura lényét, aki a tiszta ártatlanság/szeretet/akármi.
  Igen erős lett Bob születése, az egész képsorozat, és persze a zene idegtépő, hipnotikus.


  Az új könyvet olvasta valaki? Én Karácsonyra megkaptam, de még sehol nem tartok. :-C Gondolom, hogy a Lincoln-szerű démonfigura (Got a light?), és a formálódó indiános rejtély mind a könyvre utalnak vissza - vagy nem.
  Utoljára szerkesztette: SZABl, 2017.07.05. 14:29:56
 • DonnieBrasco
  #264
  Ez a Lynch teljesen beteg. De nagyon.
  Az utolsó rész minden eddiginél sokkal durvább volt, minden tekintetben! Tényleg csak az ultra hardcore fan-ek tudják megszakítás és pörgetés nélkül végignézni szerintem.

  DB
 • trabantos82
  #263
  Arról van már valami infó, hogy szinkronosan mikor lesz nézhető az új évad?
 • grebber
  #262
  HBOGon :)

  De torrenten is bárhol
 • extra sensory
  #261
  A neten fenn van már valahol ez az új évad?
 • DonnieBrasco
  #260
  Ezt se nézi senki, vagy csak ez a fórum halott?
  Elég horror lett az új éved, remélem most már túl sok új szál és szereplő nem lesz, mert ezt követni....
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Harry Dean Stantonnak nagyon örültem, durva hogy 90 évesen is milyen jól játszik. Nem semmi. Azért a gyereket elgázolós részt egy kisfiú apukájaként elég durva volt végignézni :( :(
 • Synchronous
  #259
  Egy idegen nyelvű oldalon olvastam egy összefoglalást a sztoriról, még jó 10 éve... de a sorozatból is kiderül elég sok minden ha figyelmes vagy. Először akkor láttam amikor kijött és elkezdte sugározni az M1, utána meg a netről még megnéztem vagy 3-szor mindkét évadot. Muszáj volt, különben még mindig nem lenne világos mi is történt eddig.
 • DonnieBrasco
  #258
  Ezek az infók honnan vannak? Mert az első két évedból messze nem derül ki ilyen részletességgel..

  Amúgy nagy beteg az új éved, 4 részen túlvagyok, hát nem egyszerű :)

  DB
 • Synchronous
  #257
  A félkarú pasit Mike-nak hívják és onnan tud a dolgokról hogy Bob legjobb haverja volt... és társa is a gyilkosságokban. A második kérdésre több teória is van... talán a jövőt láthattuk külső szemlélőként, vagyis azt mutatták meg mi fog történni.

  Az a gond David Lynch filmjeivel hogy túl bonyolultak, sokfelé futnak a szálak, és emiatt nehéz megtalálni az összefüggéseket... meg sokszor beszél rébuszokban is.