17
cd meghajtó szét buherálása
-
#17 kösz a linket! -
#16 már megint hogy jön ide az os??? nem sok köze van ahhoz, hogy a meghajtó milyen sebességgel olval, ti. a meghajtó is tartalmaz egy mikrogépet, ha nem tűnt volna fel, a pc csak panacsot ad neki, erre szlgál a set cd speed parancs.
tessék, olvasd el:
ATA Packet Interface for CD-ROMs 10.8.23-as pont, 193. oldal
de ha te ennyre profi vagy akár át is írhatod a firmware-t, hogy csak 1x olvasson a drive minden lemezt vagy barmolj bele a motorhajtásba egy két ellenállással, a vezérlés úgyis addig variál amíg el nem éri azt a fordulatot ami neki kell, na nem sikerül legfeljebb elfüstöl a motorhajtó ic... -
#15 az hw közelibb kicsit mint egy oprendszeres szar. -
#14 panacs=parancs, korán volt reggel... -
#13 mér az nem szoftver????
egyébként nem a windóz csökkenti a sebességet, hanem a cd drive ui van 1 panacs amivel az írási/olvasási sebeséget lehet beállítani...
adjak linket, elolvasod az atapi standardot? -
#12 Esetleg firmware-t átírni. -
#11 Nem szoftveresre gondoltam. -
#10 pl a neronak is van egy drivespeed nevű segédprogramja, na az pont errevaló. -
#9 hja, ezért nem kell szétbombázni egy meghajtót, amúgy sem tudnád...
erre vannak célprogramok a neten... -
#8 Mert minek küszködjön 50x es sebességgel, hogyha tök felesleges. Akkor egyszerű módszerekkel nem tudom levenni a fordulatát. -
#7 bazz, de gyors voltál :-)
pulse wide modulation=impulzusszélesség moduláció -
#6 "pwm"
ez mi? -
#5 megráz az áram, akkor majd látsz mást... -
#4 belenéztél? grat némelyik látható, de többnyire nem látható tartományban sugároznak, de attól még szétb****a a szemed, ha egész nap azt lesed...
fordulatot minek állítani, folyamatosan állítgatja magának ahogy kell... egyébkén is pwm-mel hajtja a mocit, mert így pontosabban lehet szabályozni. -
#3 Az olvasófej lézerfényének szabadszemmel láthatónak kell lennie? Mert én nem látom. -
#2 szétbuherálása = egy szo -
#1 CD meghatjtót szeretnék átalakítani, aki közelebbről ismeri a hw-t az kérem segítsen.
Hogy lehet a cdlemez forgatómotor fordulatszámát szabályozni? Hol lehet a feszültségét csökkenteni?