37
-
#37 Ebben igazad van.
Tényleg fölösleges olyan dolgokra költeni, amit úgysem használnak ki. -
#36 "Sőt számottevő általános és középiskolában win 95 / nt 4 üzemel."
Nagyon helyes! Ha az adott tanulni valóhoz nem kell több akkor minek? Ha meg fejlesztenének gépre, os-re akkor meg az volna a baj, hogy: "CSAK A PÉNZT AKARJÁK SZÍVNI!"
Döntsük el kérem szépen :) -
Piscator #35 hozzáteszem, a taniátsra is adtak, mnidenféle könyveket, informatikai továbbképzéseket. -
Piscator #34 Volt / van a Mehnek, Sulinetnek valami szerződése a Microsofttal, így szoftveres nincs gond a legtöbb helyen, márha bírja a vas. -
Piscator #33 pár minisztériumban a hálózat volt nagyon hulladék, bár láttam még 2001-ben is külön tokba rakható cd drivet, meg pár helyütt az nt4 is luxus volt.
Egy virustámadástól úgy összedőlt az egész, pedig lassított rendes a ki tudja milyen szerződéses norton av. :P -
Piscator #32 OM-ben most nagyon rákapcsoltak, csomó szép új gép, van akinek designes fekete IBM jut!
persze pályázatokban pillanatok alatt elpasszoltak több száz, talán ezer már akkor gagyi powermatet (NEC,256/133as SD-RAM,intel 845), amelyeknek alaplapi kondenzátorai gyakran ki is folytak azóta. persze túlmelegedő flex atxben ez nem kérdés.
ment iskoláknak, még több köztisztviselőknek. -
Piscator #31 Sőt számottevő általános és középiskolában win 95 / nt 4 üzemel. -
#30 Mért? Lehet, hogy olvassák :D:D:D -
#29 Ez az, uzenj magyarul az amcsiknak az sg furumabol!
gratula:)) -
#28 Másrészt valszeg pont a "színes" géppark miatt működnek még ezek a rendszerek. Egy hipermodern, XP-vel telepített hálózatra 1 az az egy darab vírust kell eljuttatni, hogy az egészet hanyatt vágják!;) -
#27 Miért lenne elavult? Ha célnak megfelel, márpedig igen, akkor meg csak nagyzolásból, vagy gates gazdagítására?
Egy tízéves vadászrepülőgép még újnak számít. Az nem csökkenti a belbiztonságot?
-
Yv@n #26 officer az Office 2003 inkább, csak sokat kavartam mostanában wow-ban a rangokkal :) -
Yv@n #25 Valahol megérthető ez is. MS-nél állandó kényszert éreznek a felhasználói felület javítására, átláthatóvá tételére. Lásd vista, csok szép csillogás, illetve dolgok átrendezve ésszerűsítve.
Megmutattam anyámnak, aki az 1 bites user kategória, és leverte a víz. Első kérdése, hogy ezt miért kellett. Hasonlóan áll hozzá az új officer verziókhoz is, és a legtöbb felhasználó olyan, mint ő. Nem érdekli az ésszerűsítés, hogy mit miért tettek át és hova. Az érdekli, hogy tanulhatja meg a dolgok új helyét, miközben ezer fontosabb dolga lenne. És az nem nyújt neki vígaszt hogy esetlegesen visszakapcsolható a régi formába az adott felület, mert miért akkor azt keresheti, hogy hol kell visszaállítani, ahelyett, hogy alapból mindent ott találna, mint előtte évekig. -
strogg #24 Ami azt illet értem is meg nem is. Én is láttam már itthon kormányzati rendszert, költségvetési intézményektől is párat (BTM,BME-OMIKK, MÁV) és valóban siralmas a helyzet.
Ugyanis. A MÁV-nál láttam zsír új 1,8-as DELL gépeket 256 Rammal, TFT monitorral, és windows 3.11-es. Nem viccelek. A BTM-ben láttam P1-es gépet NT4-el, alatta 64 MB SDRAM. De a win98-at többen szerették, mert gyorsabb volt ezen a vason. (vajon miért is?:)) És az OMIKK-nál szintén zsÍr új gépeket XP-vel, amiért üvöltöttek az emberek, hoyg nekik nem kell, mert a win98 -at akarják ismét, mert legalább ismerik, és "könnyű" kezelni. Az office2003-tól prüszköltek az emberek. Korményzati szinten ugyanezek vannak, de mintdhárom eset fel van vonultatva. Szóval az amcsik ezzel nincsenek egyedül.
-
Kannibal #23 Az MS nem szokott ingyen vagy nagyon kedvezményes áron felkínálni a windowst a hivataloknak? Mert, ha már váltanak akkor nehogy véletlenül Linux legyen belőle alapon. -
Praetor #22 Ez a cikk lehetne az M$ kampánybeszéde is, hogy: vegyenek má új vindózt. -
lmisi #21 Miért-Miért??
-Egy a 300kb -os dll elkészítése is pénzbe kerül. Bármilyen hihetetlen a Micr... nem jótékonysági intézmény.
-Pontosan e dll hiánya, tökéletlensége miatt kell a többi gépre is új office licence-t venni.
-
Emmegki #20 Vállalat, hangsúly
Egyébként a microsoft ügyel visszafele kompatibilitásra, ha mondjuk egy 300 kB-os dll-lel meg lehet oldani, hogy az új verzió kompatibilis legyen a legelsővel, miért spórolna? -
Kannibal #19 "Vagy ha mindent ésszerűen csinálnának akkor hamarabb kész lennének, és el lehetne bocsátani pár felesleges embert?"
sztem erről is szó van.Gondoljatok bele mekkora felháborodást váltana ki a közvélemény felől, ha elküldik az alkalmazottak egy részét?! A munkanélküliségi ráta is nőne!És lehet, h elgondolkoznának azon, h nem kéne mindent bekajolni amit a kormány mond/állít. -
#18 Ez komoly? Ti még egy MS propaganda anyagot sem láttatok?
Régen volt valami hasonló szlogen:
"Válalatunk nagy hangsújt fektet a fentről lefele kompatibilitásra, hogy régi dokumentumait és programjait ne kelljen kidobnia."
De lehet, hogy ez csak nekem rémlik? -
#17 Jaja. És mi van a fentről lefele kompatibilitással? Akkor minek kérdik meg az újabb office-ok, hogy milyen formátumban szeretném menteni? Elvileg le lehet menteni olyanba is, hogy még Windows 3.1 - es word is kezelje.
Na meg még annyit. HÉ AMCSIK. mond nektek valamit az a három betű, hogy RTF???? -
#16 ami azt illeti én tolonganék azér, hogy ott lehessek adatrögzítő ;) -
nenad #15 a poen az hogy ahogy az ido halad elore ezek a gepek egyre biztonsagosabbak, mivel a rendszerre egyre kevesebb virus stb van.
Lehet erre hajtanak :D -
MacrosTheBlack #14 Pedig az amcsik nagyon sötétek, simán kinézem belőlük ezt is. Ott csak az egyetem ahol tanítanak is valamit, adatrögzítőnek meg nem a 2 diplomások tolonganak. -
MacrosTheBlack #13 Gondolod hogy ott Mancika az idodában .txt fileokat hekkel? A load gombot se találja. -
MacrosTheBlack #12 Pedig abban már 3D-ben animálhatnák a terroristákat. :D -
Caro #11 Hoppá, az még előfordulhat, hogy 1 billentyűvel melléütök, de HOGY 2 VEL???? :)
Szóval az Jogász akart lenni :) -
Caro #10 Gogászt, bürokratát... lehetne folytatni a sort szépen :) -
benczurzs #9 Ezt egyszerűen nem hiszem el, ennyire hülyék lennének ?
Bár Ez Amerika. Akinek több beleszólása van a világba, mint a többi országba, és ezt művelik.
Nem is kéne új gép és vagy új Oprendszer, csak logikusan kéne csinálni !!!!
mert számtalan megoldás létezik amivel meg lehet oldani a problémát.
Ezt egyszerűen akkor se tudom (egykönnyen) elhinni.
De Ez van MO-n is.
Sok jogász, (akik a törvényeinket hozzák!!!) arra büszkék, hogy ők nem értenek a számítógéphez, és nem is használják azt.
eredmény => A törvény szövegén belül nagyon sok helyen ELLENTMONDÁS van !!
Az összes jogászt el kéne zavarni, valami hasznos munkára fogni, és maradna egy pár értelmes ember, akik ugyanazt el tudnák látni, mint most több száz ember. -
BlackRose #8 Elszédülnétek ha látnátok, hogy a kormányzati rendszerek mennyire elavultak és ami még rosszabb minden logikát és normális munkafolyamatot kerülnek, ez mindenfelé így van, az USA-ban esetleg mérgesebb a dolog, mert régebbi rendszerek is vannak, mert ott már számítógépek voltak mindenfelé amikor itt még sokan azt sem tudták mi az. Különben néhányszor volt alkalmam saját szememmel látni kormányzati rendszereket és minden esetben vakartam a fejemet, hogy lehetséges, ekkora marhaságot csinálni, és lehetséges ennyire marha munkafolyamatok mellett dolgozni, és tudván ezeket a dolgokat könnyű megérteni, hogy miért kell napról napra több idő a dolgok rendezésére és miért kell napról napra több és több foglalkoztatott az államaparátusokban, a válasz általában a baromi hülye munkafolyamat amit egy 2 éves kisgyerek is kapásból tudna 80% optimizálni, de ott ez senkinek sem szúrja a szemét egy picit sem. -
shusaku #7 Lehet, hogy nem is OS-ekre gondoltak, hanem pl Word6 -> Office2003XP inkompatibilitasra :) -
#6 "Gyakran előfordul például, hogy többféle, egymással nem kompatibilis operációs rendszer fut az egymás mellett található számítógépeken, ami eleve kizárja bármilyen elektronikus adatcsere lehetőségét."
Mi az hogy nem kompatibilis OS?
Nem lehet adatokat atvinni? Ftp, ilyesmi? -
#5 nekem is feltunkt, ilyet mar nem akarjanak elhitetni velunk
meg a vegen bepereli a sg-t a bevandorlasi hivatal al es remhirterjesztesert -
#4 "Ezért miután az egyik gépen elkészült a dokumentum egyik fele, azt ki kell nyomtatni majd be kell gépelni az adatokat egy másik számítógépbe."
Ezt nem hiszem el.
Ennyire hülyék még az amerikaiak sem lehetenek.
Ha dokumentumról van szó, akkor legroszabb esetben is el lehet menteni txt formátumban, legfeljeb alakítgat a formáján utólag az ember.
Vagy ha mindent ésszerűen csinálnának akkor hamarabb kész lennének, és el lehetne bocsátani pár felesleges embert?
-
#3 hát, rájuk férne egy upgrade... :)
De itt is csak 2000-re akarnak váltani..most. És vannak olyanok, akik nem hajlandók 2000ről xp-re "minek?" jelige alatt. Van egy sejtésem, hogy nem vistát akarnak rátenni a dologra :) -
#2 A másik meg, miért kéne mindig új oprendszer, az XP-vel 20 év múlva már nem lehet kitölteni egy kérdőívet? -
#1 Hozzá kell tenni, h a bevándorlási hivatalnak a bevétele is óriási..