28
  • AgentKis
    #28
    RF csipet mindenkibe!!!
  • Szende
    #27
    Hegyikecske: ez a gond! még mindenki azt hiszi, hogy ezek a rendszerek futurisztikusak és drágák. Nos, én ebből írtam a szakdolgozatomat és én is meglepődtem, hogy rengeteg termék van már, legtöbbje MÉG külföldön. Dehidd el nekem, vannak már megfizethető jó rendszerek.
    Elvágtad az ujjad? Nos ilyen rendszereknél a minta regisztrálása 2 ujjadról történik (külön kezekről), ezt így is kell!!! pont az ilyen esetekre. Ha sérül minden ujjad? Hát szerintem akkor inkább ne menj dolgozni . Most komolyan, a rendszergazdának mindig lehet szólni ilyen esetekben (akár mobilon is)
  • Hegyikecske
    #26
    khm Ujjlenyomatra gondoltam természetesen, csak má álmos vok :D
  • Hegyikecske
    #25
    az teljesen más ne keverd ide... Nem belerakják, hanem csecsemőknél alkalmazzák (talán bokán?)és életet menthet szélsőséges esetben, ha pl kimenne az intézményből, vagy ellopnák jelez

    Újlenyomat azonosítás? sokbakerül, könnyen kicselezhető, és ha elvágom az ujjam akko mivan? azon kívűl h pech...
  • Hegyikecske
    #24
    olyan ez mint a másolásvédelem.. milliókat őlnek bele hasztalanul.. Először megcsinálják aztán maguk törik fel a védelmüket, ha ők nemtennék, előbb-utóbb megtenné más. Ember alkotta ember töri is fel!
  • neccesnick
    #23
    arra gondoltatok már, hogy a jelenlegi felsőoktatási igazolványokon eddig is elfért 8 ujj lenyomat. szerintem most a lábujjakat is bele akarják venni:P de amúgy arcképet is töltöttünk rá már a chip-re ami azon található semmi nagy cucc az egész.

    Ja meg egyes kutatások ezeket a gyermekkori ínjekciókat teszik feléelőssé az autizmus kialakulása miatt....lehet, hogy már azt is megszablyák ki lehet zseni?:D na jó ez rossz vicc volt. A gyógyszer ipar a legnagyobb üzletek egyike, mivel csak tüneti kezelést igyekeznek megalósítani, vagy ha teljesen kigyógyítanak valamiből akkor is legalább 10 napig szedjed a gyógyszert.
  • MaciBácsi
    #22
    idézem : "élőujj azonosítással rendelkezik"

    :) olvass....
    Ott a cim, ki lehet próbálni, ha tényleg feltörhető visszavitetem....
  • Szende
    #21
    ja még valami: MaciBácsi ne keverd össze a felvett pontokat az azonosított pontokkal! Azt hogy 20-at vesz le, abbol kb 14-15-nek kell egyeznie! És ezek a pontok a lényegesek. Felvehet akár 80-at is ha szilikonujjal ÁTVERHETŐ! És hogy mennyire nehéz ilyet csinálni? Itthon kb 30 perc alatt csináltam 1-et!
  • Szende
    #20
    Sziasztok!

    MaciBácsi: ez az zár egyenlő a 0-val! Semmilyen védelem nincs benne (mű- illetve szilikonujj ellen)! A gumimacis módszernél, ne arra gondoljatok, hogy a macinak bármi köze van hozzá, hanem az az anyaga ami használható. De a módszer ugyanaz mint a szilikon ujjnál!
    Amúgy, a szabotázs ellen az ujjlenyomat azonosítóknál jelenleg 2 módszert találtak ki:
    1. Replika detektor! Ez a módszer a legjobb de nagyon drága
    2. Hő szekenner! Ez kicsit kisebb védelmi szintet valósít meg, de jóval olcsóbb! De nem lehet mű-, halott-, szilikonujjal átverni! Code Direkt Kft.
    Magyarországon ha jól tudom ők árusítanak ilyen beléptetőket. Érdemes megnézni!
  • MaciBácsi
    #19
    Sziasztok!

    Ezt sasi mit vettem a múltkor!

    Ujjlenyomatos ajtózárak

    Azt tudtam meg róla, hogy nem csak élőujj azonosítással rendelkezik, hanem még jobb is, mint az FBI rendszere.
    Azt mondták a nemzetbiztonságnál, hogy magyarországon jelenleg az ujj 8 egyedi pontja alapján tudnak azonosítani egy ujjlenyomatot egyértelműen. Az FBI-nál 16-al. Ez a zár meg vágja a 20-at :D

    Nem semmi azért. Ja... és mindez zárbetétestől és kilincsestől csak 60+fa.

    jöhettek a gyurmával. :D

    A gumimacis hogyan mükszik??? ;D
  • HappyBoy
    #18
    Az ujjlenyomat már 8-10 éve is könnyen kijátszható volt, akár egy sima bolti gumimacival is. :))
    Ma már a kéz/arc mimika a trendi.
  • craesh
    #17
    hát, sztem a legeslegjobb megoldás a DNS szkennelés. Pont mint ahogy lejjebb irták, a Gattaca-ban. Egy hajszál, vagy akármi rólad bőven elég amibe benne van a dns-ed. Azt scennelik aztán heló.

    Itt már csak technikai kérdésekről van szó, hogy mennyi idő kiválasztani a dns-t (mert ugye ma legalább is laborok kellenek hozzá) Valamint hogy mennyi idő alatt tudja egy számítógép beolvasni és letesztelni azt a sok milliárd gént...Bár ez a jövendő kvantumszámítógépekkel könnyedén menni fog.

    10-20 év és simán lesznek ilyenek. Valamint ezeket már elég durva lenne átbaszni. (Bár a gattaca-ban mégis megcsinálták! :)
  • CodeRed
    #16
    Megaztán ott vannak a gyerekkorban KÖTELEZŐEN beadott injekciók.Meg az élelmiszerekben lévő vegyi anyagok amiket engedélyeznek az olyan hatóságok mint pl nálunk a KÖJÁL vagy mifene.Új faj van készülőben gyerekek.Akik ellenállóbbak lesznek minden vírussal és méreggel szemben.
  • roliika
    #15
    javítva: Rfid
  • roliika
    #14
    Azt+majd fémdetektorral megkeresik, kiszedik. Fémet röntgen sem szereti. De ugye az ember életében sok gyógyszet szedett be. Honnét tudod, hogy valamelyikben nem lapult 1 csúcs rifd? :-D /Ezt csak hülyeségből mondtam,pedig lehet,nem is az/
  • HUmanEmber41st
    #13
    Majd jön az RFID ( amit születéskor beleraknak a gyerekbe,) azt jóvan.
    Nesztek szép új világ..
  • assdf
    #12
    De, de akinek ezért levágják az ujját az általában már halott ember utánna...
  • Cactus
    #11
    "A szakemberek szerint ez azt jelenti, hogy például adott esetben akár egy halott embernek a levágott ujjával is könnyen bebocsátást lehet nyerni egy szigorúan őrzött intézménybe."

    Ez csak Halott ember esetén működik? Élő ember levágott ujja nem jó? :D
  • Kannibal
    #10
    Nekem tetszett a film, de azért durva lenne, ha eljutnánk odáig, bár, ha így haladunk nem is tűnik olyan lehetetlnennek!
  • saba30
    #9
    gattaka
    dns
  • Marchus
    #8
    de az ujjlevágás nem csak a filmekben überel ^^
  • Sadist
    #7
    "a piacon fellelhető különböző írisz-szkennereket egy egyszerű kinyomtatott íriszlenyomattal be tudta csapni"

    A filmekben meg össze vissza szarakodnak a speciális kontaktlencsékkel meg egyéb hitech hülyeségekkel :D
  • sped
    #6
    Nem tudsz elbújni. Teljes kontroll legyen. Agyakat kikapcsolni, igát meg húzni!
  • roliika
    #5
    Akkor majd jön a dns azonosítás,vagy hangazososítás,biometrikus azonosítás/arc mintázata pl/,test hőtérkép azonosítás,röntgen/bár nem túl előnyös/,test ellenállás elemzés+a tököm tudja mi lehet még...milyen gyorsan tudsz paprikáskrumplit csinálni+ilyenek. :-D
  • AgentKis
    #4
    Akkor azé csak csak megkérdezem, hogy minek is ez a biometrikus szarakodás, mert semmi másra nemjó, mint az átlag parasztok szopatására, anyagi téren főleg. A bűnözők meg úgyis kijáccák könnyedén.

    És mivan azzal akinek nincs ujja?? vagy szeme??
  • Enkil
    #3
    ne lopj a kormány nem türi a konkurenciát
    minnél hatékonyabban elenőrizni tudják a pór népet annál nyugodtabak
  • SymbioC
    #2
    Jobb ha vigyázok az ujjaimra, mert egy óvatlan pillanatban valaki lenyisszantja!
  • roliika
    #1
    Nincs kijáttszhatatlan rendszer. :-) De miért is nem jók a régi igazolványok ???