13295


Mielőtt BÁRMIT kérdeznél, előtte látogass el a WLM FAQ-ra

-


WLM 9.0
-=-

Mess MSN Honlap -=-
WLM Scriptek

-=-

MSN Hiba Blog
-=-
WLM Plus 9.0hoz (Work)

 • Adamcsaka
  #13295
  Részemről maradhatott volna igazán. A facebookról és minden egyéb chatről már szinte csak negatív tapasztalatom van.
 • Batman15
  #13294
  Nem hiszem, mindenki átment facebook messenger-re. :D
 • Adamcsaka
  #13293
  És rajta lesznek a régi ismerősök is?
 • Marki
  #13292
  Akinek hiányzik (mint nekem is), az ismét használhatja

  https://escargot.chat/connect/
  Utoljára szerkesztette: Marki, 2022.05.06. 12:50:38
 • msnforever2
  #13291
  Tévedsz. Érdekli. Nézzed meg a Snowden című filmet például, ott jól be van mutatva a dolog. Nem kell ahhoz semmit se csinálnod, hogy kiemelt megfigyelési célpont legyél. Elég ha van olyan ismerősöd akinek van olyan ismerőse aki gyanús.

  Vagy pl. ha a körút egy bizonyos részén sétáltál egy bizonyos időintervallumban. Átnéznek rólad mindent a neten, privát üzenetekkel együtt, hogy te voltál-e.
  Utoljára szerkesztette: msnforever2, 2016.10.17. 09:55:37
 • nmforyou
  #13290
  A 21-ik század, de főleg az utóbbi évtized, ahol a tárolási technika senkinek sem okoz nehézséget, mint korábban, már lehetővé teszi azt hogy minden digitálisan rögzített terméket le tudjon tárolni.
  A Youtube szervere egy nagyon jó példa.
  A legjobb példa viszont a Google Drive, OneDrive, Dropbox, stb.
  Ezek ilyen felhőtárhelyek, ahol pénzért bármelyik felhasználó akár az 1 TB-t is megkaphatja ha fizet.
  És mindannyian tudjuk, hogy milyen könnyű egy tárhelyet bővíteni.
  És, az emberek mindig is kihasználták és kihasználják az adott kor előnyeit. Így igen, nem csak le tudnak tárolni mindent, de lehet le is tárolják.
  De, ha nem vonod magadra a rendőrség, vagy nagy szervek figyelmét, akkor semmi nem veteti rá őket, hogy épp a te személyes életedet nézzék folyton.
  A Facebookot, sőt még az FBI-t sem érdekli, hogy Mariska néni és Lajos bácsi megbeszélték Facebookon, hogy mit vegyenek Pistikének ajándékba.
 • msnforever2
  #13289
  akkor légyszi kérdd le a facebooktól az összes adatod, van rá menüpont:
  https://www.facebook.com/settings?tab=account
  Ezt megnyitod és itt van egy olyan hogy: "Download a copy of your Facebook data."
  Kattints rá, egy zip-ben fogják kiküldeni az összes adatodat személyes üzenetekkel együtt.
  Ha megvan akkor töltsd fel valahova és linkeld be ide.

  Ha nem teszed akkor te se "vállalod saját magadat meg a tetteidet".
  Utoljára szerkesztette: msnforever2, 2016.07.19. 16:36:39
 • SimaSuna #13288
  szerinted, bármely hazai szolgáltató éppen a te és haverod közti beszélgetéseket fogja majd mentegetni...
  nálad valami probléma lehet ezzel a titkosításos dolgokkal. UFÓ-kat nem láttál esetleg? Vagy nem vittek el egy körre? :)

  vállalni kell saját magadat meg a tetteidet, és akkor nem kell titkosítani meg elrejteni dolgokat...
  Egy normális ember nem beszél terror támadásról vagy ilyen aberrált dolgokról...
 • msnforever2
  #13287
  Ebben mi az üldözési mánia? Régen MSN-en azzal poénkodtunk h arabul küldözgettünk át szöveget egymásnak, hogy hol fogunk robbantani vagy ilyesmi, mert az üldözési mániások szerint meg egyes filmekben is volt egy ilyen "összeesküvéselmélet", hogy minden üzenetet lehallgatnak. Persze ezt anno senki sem hitte el. És ma se sokan hiszik el, pedig manapság ez már kiderült, hogy tényleg így van.
 • adam46
  #13286
  Egyik volt osztálytársam, ő volt ilyen nagy üldözés mániás. :D
 • msnforever2
  #13285
  Nem hiszem.
 • adam46
  #13284
  Kati?
 • msnforever2
  #13283
  Az vagyok, de melyik?
 • adam46
  #13282
  Levente, Te vagy az?
 • msnforever2
  #13281
  ja bocs a PRISM csak összegyűjti az adatokat. Az XKeyscore amivel lehet bennük keresni. Meg még több száz ilyen titkos projekt fut már 5-10 éve, wikipedián kint van mind.

  Az új NSA adatközpontok másodpercenként több terabájt adat tárolására képesek. Szerinted akkor van elég hely h lementsék a telefonbeszélgetéseid?
  Utoljára szerkesztette: msnforever2, 2016.07.18. 13:06:54
 • msnforever2
  #13280
  Abban igazad van, hogy valami miatt felfigyeltek rájuk és utána vették őket elő, és nem a privát üzenetek miatt. De ha a házukban házkutatást tartanak, akkor gondolod majd a facebookos privát üzeneteket nem nézik át?

  Ez a kapacitás dolog amit sokszor hallok jó nagy marhaság. Talán 30 évvel igaz lehetett volna, de akkor nem is volt ennyire elterjedt az internet azért nem volt probléma.
  Nézzél meg pár statisztikát, hogy pl. csak youtubera másodpercenként hány óra full HD videót töltenek fel. Az a sok szar hova fér el? És nem törlik őket pár hónap után, ha 7 éve töltöttél fel valamit akkor az is megvan. Max. akkor törölnek ha jogi vagy etikai vagy ilyesmi probléma lép fel.

  Majd gondolod pont a telefonbeszélgetéseket nem tudják rögzíteni a rendőrállamok? Sajnálják rá a pénzt? Mert ez csak pénz kérdése, és nem sok pénzről van szó. A hang kevés helyet foglal, főleg a tömörített beszédhang. Az üzenetekről meg ne is beszéljünk.

  Azt hiszed az IP nem számít? Gondolom a browser fingerprintingről sem hallottál. Vagy lehet hogy minden egyes weboldalt külön virtuális gépről nézel Qubes-Whonix alól úgy h semmi infómorzsa ne utaljon arra, hogy te ugyanaz a személy vagy. Erről lenne szó?
  Tudod te egyáltalán hogy működik a PRISM? Tisztában vagy az alapvető működési módjával?
  Utoljára szerkesztette: msnforever2, 2016.07.18. 12:58:53
 • SimaSuna #13279
  "...internetes oldalakon antiszemita, idegengyűlölő és más szélsőséges üzenetekkel hergelték az olvasókat.."

  Tehát nem az üzeneteit hallgatták le/olvasták el, hanem az általuk egy publikus oldalon a saját véleményüket nyilvánították ki.

  Mint ha azt irnád le a MOL facebook oldalán, hogy a jó édes anyukájukat azért mert a benzin eredeti ára 100Ft körül van, de az adó miatt 330ért kell megvenned...
  Nyilván akár rágalmazásért, márka / brand név sértegetésért feljelenthet a MOL...
  De ha nekem írod le, nem hiszem, hogy a MOL ezért lehallgattat.

  Továbbá...szerinted, bármelyik szolgáltatónak VAN annyi kapacitása, hogy az összes beszélgetést rögzítsék?
  Kizárt.
  A szolgátató CSAK a saját ügyfélszolgálatával kapcsolatos beszélgetést rögzíti.

  A facebook beszélgetések pedig nem érnek semmit. Pláne, ha kamureges facebookról van szó.
  IP ide vagy IP oda..
 • msnforever2
  #13278
  És ahogy látom már Németországban is viszik el az embereket:
  http://888.hu/article-levadasszak-a-nemet-netezoket-es-cenzurazzak-a-kozossegi-mediat
 • msnforever2
  #13277
  Ha én jelentenélek fel akkor nem. Ha valami kormányhoz közeli ember akkor se, legalábbis jelenleg most itt Magyarországon. Oroszországban viszont már igen, pár hete fogadták el az új törvényt miszerint az összes szolgáltató köteles az összes telefonbeszélgetést fél évig megtartani.
  Ez viszont az elkövetkezendő pár évben változhat, simán lehet, hogy be fogják vezetni ezt itt is, a törvekvések nyilvánvalóak (titkosítás betiltásának próbája, 6. alkotmánymódosítás, kommentelés betiltása (nem betiltása hanem a felelősség szolgáltatóra való hárítása ami gyakorlatilag betiltás (azóta az EU már elmarasztalta emiatt a kormányt)), és ahhoz, hogy valakit lehallgassanak, ahhoz sem kell bírói végzés, ami teljes mértékben antidemokratikus ("illiberális"), ezt is elmarasztalta amúgy az EU.

  Szóval nem adná ki a facebook ha a magyar rendőrség kérne valamit? Jelenleg talán. De nem az amerikai törvények szerint kell eljárniuk, hanem az itteni. Mondok példát: Malájziában felségsértésért feljelentettek egy nőt, és a facebook kiadta a maláj kormánynak a facebookos PRIVÁT üzeneteit amit felhasznált bizonyítékként a rendszerellenesség bizonyítására.
  Mo-n is fel akartak jelenteni mindenkit aki megosztott egy korrupciógyanúval foglalkozó cikket facebookon, mert nem tudták ki az eredeti szerző. Mikor ez kitudódott, megosztották még több tízezren és inkább ejtették az ügyet.

  Tehát simán lehet, ha 5-10 év múlva már teljes lesz a diktatúra Mo-n, vissza fogják nézni a facebookos privát üzeneteidet, és ha bíráltad a kormányt terroristának fognak nyilvánítani és elmeszelnek a picsába.
  Mint ahogy engem is simán elővesznek majd emiatt a komment miatt pl., és valszeg majd rád is rád fognak nézni mert kapcsolatba kerültél velem.

  Igen, ez engem zavar. MSN-t két okból se használok: már nem is lehet, mert megszűnt a szolgáltatás, másrészt meg teljes mértékben titkosítatlan. Helyét átvette a Skype amit real-time teljes egészében lehallgat és archivál az összes amerikai rendőri szerv, nem csak a szöveges üzeneteket hanem a hangot és a videóhívást is. Ezek tények, nem az én képzelgéseim, keress rá ha nem hiszed.
  Viber-el és WhatsApp-al az a baj, hogy zárt forráskódúak ezért ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hátsó kaput tartalmaz mind.
  Ezért használok Signal-t, mert teljesen nyílt a forráskódja és van reproducible build-je.
  Tessék néhány példa, hogyan hallgatnak le a zárt forráskódú programok:
  https://www.gnu.org/proprietary/proprietary-surveillance.en.html
  https://www.gnu.org/proprietary/proprietary-back-doors.en.html
 • SimaSuna #13276
  Biztos igazad van, biztos nagyon hasznos amiket olvasgattál, de áruld már el akkor, hogy ha pl TE meg Én telefonon beszélgetünk, akkor ha én azt mondom, hogy buta vagy, te feljelentenél, vajon a telefon beszélgetés elő kerülne-e?
  NEM.
  Te, mint "msnforever2" aki mezei felhasználója vagy az internetnek, a kutya se kíváncsi rád. Ez csak te gondolod így.
  A parlamentben lévő emberek telefonjait nem hallgathatják le, majd szerinted pont a tiédet fogják?..

  Ha nem okozol zavart a nemzetvédelemben, elég kicsi rá az esély, hogy bárki is olvassa a beszélgetésedet a barátoddal..

  Törvénycikk: telefonlehallgatas

  "A jogkörük, és a lehetőségük is megvan hozzá."

  Egy sima amerikai domain szolgáltató sem fog adatokat egyszerűen kiadni a magyar hatóságoknak ( lásd kuruc infós hercehurca évekig elhúzódott, bár ott inkább politikai mint bűncselekményi okok voltak), a facebook meg pláne.

  Le hallgatni pedig akkor sem tujda lehallgatni ( kizárt, hogy beengedjék az IT struktúrába az magyar rendőrség eszközeit), legjobb esetben is csak adatot szolgáltatnak. Viszont nem hinném, hogy a kérdező nemzetközi terrorista lenne, esélye gyakorlatilag zéró a "lehallgatásnak."

  DE ha téged ez zavar, maradj az MSN-nél...vagy használj Vibert vagy WhatsApp-ot..
 • msnforever2
  #13275
  Tessék ez pl. pont ma láttam SG-n:
  https://sg.hu/cikkek/120125/havonta-4000-hackertamadas-eri-a-google-ugyfeleit

  Ha a google titkosítottan tárolná a levelezést, hiába törnék fel az állami szervek, nem látnának semmi értelmezhetőt. Habár azt akkor is látnák, hogy kik a feladók és címzettek (metadata).
  De gondolom a Snowdenes dolgokról meg a Hacking Teames dolgokról se tudsz semmit.
 • msnforever2
  #13274
  Nagyon vicces valóban.
  Had linkeljek ide csak egyetlen dolgot a sok közül amiről például lefogadom fogalmad se volt, különben nem ilyen értelmi szintű választ írtál volna ide.

  https://libreboot.org/faq/#intelme

  "The Intel Management Engine with its proprietary firmware has complete access to and control over the PC: it can power on or shut down the PC, read all open files, examine all running applications, track all keys pressed and mouse movements, and even capture or display images on the screen. And it has a network interface that is demonstrably insecure, which can allow an attacker on the network to inject rootkits that completely compromise the PC and can report to the attacker all activities performed on the PC. It is a threat to freedom, security, and privacy that can't be ignored."

  Mindezt hardveresen, az operációs rendszer szintje alatt (felett), szóval semmilyen vírusirtóval vagy programmal nem detektálható. Ez kb. az összes 2010 után gyártott gépben benne van (AMD-ben is, ha lejjebb tekersz látni fogod).
  Ez a chip gyakorlatilag egy másik számítógép a számítógépedben, csak nem te vagy az aki az irányítása felett rendelkezik. Viszont mindent lát amit te csinálsz a gépen, hiába kommunikálsz titkosítottan vagy használsz teljes lemeztitkosítást, a processzorban és a memóriában ott lesz a dekódolt adat amire van rálátása.

  Ez persze nem jelenti autómatikusan azt, hogy tényleg folyamatosan mentik is az adataidat, azt meg még kevésbé, hogy ezeket emberi lények át is nézik végül. Viszont a lehetőség adott.
  Szóval mindezt azért írtam le mert FB-nél is adott az a lehetőség, hogy bármikor ha elővesznek valamiért, több évre visszamenőleg elolvassák az üzeneteidet és esetleg azokról a dolgokról is kérdezgetnek majd. End-to-end titkosított csevegőalkalmazás esetében viszont ennek kisebb az esélye, illetve sokkal nehezebb megvalósítani, ugyanis ahhoz az kell, hogy személyre szabottan le legyél hallgatva már évek óta. FB esetében ez nem kell, ott ez autómatikus, minden le van mentve rólad plaintextben az első pillanat óta, hogy beléptél az fb-re.

  Az FB-hez meg köztudottan külön interfésze van az amcsi hatósági szerveknek, és itt az SG-n is volt cikk, hogy azt tervezik, hogy beutazáskor meg kelljen adnod az FB profilodat, hogy ne kelljen 10 percet se szöszölni vele, hogy melyik a tiéd (amit valóban is használsz és nem kamu). Mert nyilván ha kamut adsz meg és kiderül, autómatikus kitoloncolás.
 • SimaSuna #13273
  Végh Gábor, Te vagy az? :D

 • msnforever2
  #13272
  sose tudhatod mikor vesznek elő és akkor ott van. pl ha amerikába mész nemsokára már csekkolni fogják a határőrök az fb profilodat a repteren. és nem a te gépedről hanem a sajátjukról ahonnan látják a privát üzeneteket is (azt is amit te már kitöröltél).
  Utoljára szerkesztette: msnforever2, 2016.07.08. 19:38:58
 • SimaSuna #13271
  kishal vagy te ahhoz, hogy pont téged figyeljenek :D
 • msnforever2
  #13270
  skypeot facebookot és google talkot is figyeli a rendőrség. no nem azért mert ott akarnék bűncselekényeket tervezni vagy ilyesmi, csak hát azért mégis... Béla tizedes ne nézegesse már a pöcsös képeimet meg a csöcsös képeket az asszonyról.
 • akyyy
  #13269
  WLm helyett skype. De már az helyett is facebook van, (meg néha google Talk). Az okos telók térhódításai kinyirták az msn-t (hisz régen csak nagyon kevés ember használta a telefonját erre a célra, meg a mobilnet is drága volt).
 • msnforever2
  #13268
  hát amit ideírtam. amúgy milyen chat appot használtok WLM helyett? Nekem a Signal Private Messenger jött be a leginkább. Nem is értem hogy tudtunk régen úgy chatelni h szinte bárki el tudta olvasni az üzeneteket amiket küldtünk egymásnak. Még a netszolgáltató is. De open wifi esetében meg bárki egy packet sniffer birtokában.
 • SimaSuna #13267
  mit?
 • msnforever2
  #13266
  látja ezt itt valaki?
 • msnforever2
  #13265
  nincs
 • atiwrc
  #13264
  Van még működő 8.5ös?
 • msnforever2
  #13263
  Van itt kínai aki még használja?
 • atiwrc
  #13262
  Valaki használja még az msn-t?
  Ma reggel óta ez fogad a 8.5-ben a saját és a tesóm regisztrációjánál is.
  Jelenleg nem használhatja a programot mert partnerlistája nem elérhető....
  Hibakód: 81000378

  Érdekes, hogy skype-ba sem tudok belépni ezen microsoft fiókokkal.
 • msnforever2
  #13261
  Linux alól Empathy-val be tudtam lépni msn-re, meg hát persze Skype-al.
  Haverom mesélte, hogy a windows phone 7-esével is be tud már lépni, csak egy napig nem tudott. Valamit frissíthettek winphonera.
 • Krisztiam #13260
  RIP MSN
 • msnforever2
  #13259
  Tegnap előtt óta nem tudok bejelentkezni MSN-re! Ez itt a vég! Úgy látszik most már végleg leállították a szervereket. BlackBerryvel eddig be tudtam jelentkezni, meg hackelt MSN-el, haverom meg a windows phone-jával. Most már ő se tud tegnapelőttől.
  Most már én se tudok bejelentkezi sehogy sem.

  Eljött a végzet

  Legkésőbb május 1-ig minden országban leállítják a szervereket, (kivéve Kína):
  http://helpblog.blackberry.com/2014/4/microsoft-is-shutting-down-windows-live-messenger-what-should-i-do/
 • Flamer
  #13258
  dehat en tovabbkultem :\ tobbmint 10nek :\
 • akyyy
  #13257
  na ez nem lett tovább küldve 2004-2005-ben, de fizetős helyett lelőtték az egészet, meg skype lett
 • akyyy
  #13256
  lécci küldd tovább!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Az MSN üzemeltetőinek nem éri meg a programot futtatni, ezért októbertől az MSN messenger fizetős lesz. Küld el ezt az üzenetet a lehető legtöbb embernek, mert az MSN szolgáltatói a következő kódot észlelik az üzenetekben, és ha ez a szám eléri a 1 000 000 000-t akkor haggyák ingyenesen futni a programot.

  [kod:031254985013157512743173412445924891568632 01344550404]