13
boot
  • Emmegki
    #13
    Mi az a Zeta?
  • Emmegki
    #12
    Na az XP-ssel műxik minden oprendszer, hurrá. (a fixboot meg nem másol semmit.)

    Már csak 2 kérdésem van:
    - Hogyan lehet lelőni az autorunt a CD-knél?
    - Hogyan lehet a neptune-t újraindítani?
  • hmhm
    #11
    Win 2k: kicsit lassabban bootol be mint az XP, de utána már ő a gyorsabb.
    98 : attól függ nagyon mennyi minden van rátelepítve, driverek stb. csupasz rendszerként nagyon gyorsan bootol is, viszontt később belassul
    Zeta : fele annyi idő alatt bebootol mint az XP, csak a szoftver ellátottsága rosszabb
  • Dodo55
    #10
    De elméletileg a fixboot helyreállítja az ntldr-t.
  • Emmegki
    #9
    a fixmbr-t kipróbálom (írtam hogy a fixboot nem segített), bár nem sok dolgom van a master boot recorddal ha az ntldr a ludas. Mondom hogy a neptune-os ntldr akarja betölteni az XP-t.
  • Emmegki
    #8
    Win99: Ez egy házilag feltuningolt Win98SE volt, nem Microsoft kiadás. Csak úgy szépen átírogattak/rajzolgattak mindent 98-ról 99-re

    Neptune:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Neptune
    http://www.winhistory.de/more/nept.htm
    http://www.mininova.org/get/176158

    #2: Csak az érdekesség kedvéért raktam fel. Sokan nem is tudnak róla hogy van ilyen nekem meg fel van telepítve. A boot képernyő a legjobb benne! Egyébként olyan mint egy NT kerneles Win98. A párbeszédablakok nagyrészt visszaköszönnek. Win2000-et még nem nyúztam itthon, de ahol láttam bootolni (suliban) ott iszonyat lassú volt. Ez nem.

    Na még egy kérdés: Hogyan lehet lelőni az autorunt a CD-knél?
  • geri15
    #7
    miket meg nem tud az ember öreg korára :o
  • FLeK0
    #6
    Windows Neptune is a version of Microsoft Windows that was shown as technology demonstrations of a possible home consumer edition of Windows 2000. Early in development, the project was cancelled and the "Whistler" project was formed that eventually went on to become Windows XP.

    In April 1999, it was formally announced that Windows Me was going to be the final product in the 9x family. One Neptune build did make it to beta testers (on Dec 27, 1999) and showed off some early work on the new logon screen ("Welcome" in Windows XP) and an activity center-based User Accounts control panel. These beta testers speculated that Neptune was slated for release, in 2001 or 2002, as the first NT-based consumer Windows offering.


    <3 google
  • hmhm
    #5
    szal akkor a neptune = win 2000 ?
  • EvilDevil
    #4
    igen volt és ugy hívták hogy Windows 98 SE :)
  • Dodo55
    #3
    Akkor tényleg volt win99? Mert én meg nem hittem el a barátomnak, hogy egy ismerőse gépén az van.

    Emmegki: Bootolj xp cd-ről, és indítsd el a recovery console-t, és ott írd be hogy fixboot és fixmbr
  • GixEr
    #2
    De miert pont NEPTUN? A meglevo op. rendszerek miert nem jok?
    Mondjuk en anno a nemletezo win99 hasznaloja voltam, de ott 98 es ME koze ekelodott. (jobb memoriakezeles mint a 98-ban es nem olyan lassu mint az ME volt a leginkabb csalogato) Miben tud tobbet/jobbat a Neptun mint az XP vagy a 2000?
  • Emmegki
    #1
    Sziasztok!

    Feltelepítettem a Windows Neptune-t és van 1-2 gondom vele:
    1, Nem bootol az XP. NT kerneles mindkettő és a neptune felülírta az ntldr-t, ami csak a neptune-t tölti, xp-nél hibát jelez. Egy partíción vannak (meg harmadiknak a win98). Van arra megoldás, hogy egy bootoljon mind2, anélkül hogy újratelepíteném vmelyiket? XP-s fixbootot próbáltam, nem segít. (ha nem próbálkoztál neptune-nal képzelj a helyébe w2000-et)
    2, Újra lehet a Neptune-t indítani szépen etikusan? (reset nélkül?) A start menüben csak egy power off van, ami mindenféle ablak kidobása nélkül hibernálja. Bootnál meg ki se rakja a bootmenüt ha hibernáláskor töltődik vissza, reset kell ahhoz...

    (A Windows Neptune egy soha ki nem adott windows verzió. A Win2000 asztali változata lett volna, de csúszott a proj. és a WinMe-t adták ki helyette.)