64
  • Aspirin
    Ami azt illeti ha párbajnak fogjuk fel a fentemlített periódust, nem a kihívó félnek kell a fegyvernemet megválasztani.
    Ha versenynek, akkor van egy startvonal meg van egy célszalag. Itt senki sem indított és senki sem fújta le a végét.
    Ami az AMD-t illeti ezzel a gesztussal egészen Inteles allűröket vett fel. Nem értem őket.
    Végezetül: ha párbaj, ha verseny, valamilyen szintű obiektív bíráskodót azért ildomos választani, és nem a reklámokba szédült, hardware-tesztekkel beetetett, korupt piacot.
  • acdc
    Én tudom,hogy mi az ábra de a nagyvilágban nem biztos a likjeidet és a teszoldal eredményeit nézik mert ilyen hardveres oldalakat nem az átlagemberek nézik,(akkor nem is vezetne igy az inzel)de erre a kihivása azért felkapják a felüket mások is
  • tehen_m
    asztali cpukhoz #13 hszben linkeltem összehasonlításról tesztet !!!!!!!!!!
  • acdc
    Félreértés ne essék tetszik ez a kihivás meg elég egyértelmű és olcsóbb is mint a rengeteg reknám és hatásosabb,de azért egypár gameval is megcsinálhatnák aszatli cpu-kal
  • acdc
    Ez lehet megint rosszul sül el nekik mert mivan ha arra gondolnak,hogy mivel aszati cpuk-nál nem tett ilyen kihivást,hogy ott jobb az intel?!
  • BiroAndras
    "Intel proci + Intel Oem alaplap (intel chip szettel) számomra megnyugtatóan stabil együttes...."

Az AMD-vel sincs baj, ha jó alaplapot raksz alá. Teljesítményben pedig az AMD a nyerő jelenleg.
  • Benoke
    Sokat használunk mi is, de megnyugtatóan sok a rossz is köztük :( HP Sux
  • fawcet
    Igazából verseny el sem kezdődött, így versenytárs távollétében kihírdették a győztest. Bokszban talán jó, de nem egy változó piacon.
    Amúgy amd-t ár/teljesítmény viszonylatban szerettem meg. Tuningolásra is jobban bizonyult például a socket A-s proci Barton 2800Xp+, mivel szorzómentesíteni jó alaplappal már lehet. És így viszi 3200Xp+ ként.
    Akkor ez a jó üzlet mint fentebb említett példából ítélve.
  • dokar
    Manapság az AMD gyártja a jobb processzorokat. Aki pedig nincs tisztában a CPU-kal, az ne itt ossza az észt, mert neki Intel proci van a gpben.
  • tehen_m
    Erre olyan jókat lehetne válaszolni. :DDDD
  • Oldern the 1st
    Egy intelligens, érvekkel alátámasztott véleményt olvashattunk, gratulálok :)
  • tehen_m
    cnet

amd vs intel

Winner: AMD !! 7:0
  • CyrSyS
    intel rulz. amd suxx továbbra is.
  • bigjoe
    Intel kontra Amd .. Ha valakit érdekel...
    Nekem semmi bajom nincs az Amd-vel, bár intelt használok. Hogy miért?
    Intel proci + Intel Oem alaplap (intel chip szettel) számomra megnyugtatóan stabil együttes.... Sokat eladtam ebből az összeállításból, soha semmi baj nem volt....
  • Benoke
    Vállatok körében nem az ár dönti el, hogy milyen szervert vesznek. Hanem sok esetben az elérhető legjobb teljesítmény adott szerver méretben, ebben pedig egyértelműen az AMD -nek van fölénye.
    Több processzoros szerverben jelenleg nincs olyan Xeon ami teljesítményben versenyképes lenne.

Másrészt ameddig olcsóbb volt az AMD akkor azért szidták, most hogy drágább most ezért. Az hogy ilyen egyöntetűen kijelentette a cég a győzelmet az talán sok, de mivel az intel nem volt hajlandó csatába szálni az azt mutatja, hogy nincs versenyképes termékük. Az Autós példa kicsit sántít, mert Mind a Xeon mind az Opteron a csúcskategóriát képviselik a szegmensben és nem egy leáldozott korú termékkel kell össze hasonlítani. Az Intel elaludt, éveken át aludt, nem csinált semmit, csak a p3 -as korszakban kitalált Xeon arhitektúrára épített. Ez pedig manapság finoman szólva is gagyi a mai igényekhez képest. Sajnos a Neve az ami eladja a terméket és nem első sorban a tudása és az érdemei, de amint látszik vannak olyanok akik gondolkodnak, aztán ott előbb szétnéznek mielőtt egyértelműen döntenének. De az Intel is tett sokszor ilyen egyöntetű kijelentéseket, az ugyan olyan alitélendő mint ez.
  • tehen_m
    AMD nem benchmarkokban kap több pontot hanem velós alkalmazásokban...
    És ha a legerősebb desktop procit nézzük akkor az amd olcsóbban nyújt nagyobb teljesítményt. (intel nyomába sem ér)
  • maestro85
    Még azt hittem itt csak Intel funok vannak. Szerntem annyira szánálmas hogy márkákhoz kötődünk, és nem ahhoz ami ár/érték arányban jó. És ez azt jelenti ha sok pénzből akarnék videot szerkeszteni Intelt vennék, mert egy bunkó sem optimalizálja a programját AMD-re olyan szinten mint Intelre. :P DE ha játszani kén mé vegyek plusz sok pénzé kevésbé, vagy ugyanolyan jót? És akkor végre vége lenne az anyázásnak.... jah, egyszer volt hol nem volt-tal kellet volna kezdeni :)
  • tehen_m
    Ha a teljaítményt is hozzá vesszük akkor már igen.
  • TommyGun
    Mégis kit érdekel hogy az opteron egy újab technológián alapszik ?
    Mikor a kijött a P4 akkor is mindeki az AthlonXP-vel mérte össze pedig a P4 egy újabb technológia volt akkor mint az AthlonXP attól függetlenül hogy az AMD remekül kitolta az élettartamát a SocketA platformnak...holott az a P3 ellenfele volt a megjelenéskor...csakhát a Thunderbirdöt annyit foltozták toldozták :D
  • Akuma
    mellesleg ha az árakat megtekintjük, akkor máris nem olyan egyértelmű az AMD fölénye!
  • Akuma
    az AMD-nek az az előnye, hogy HT nélkül is olyan teljesítményen ment, mint a régebbi Intel procik
    most, hogy többmagra kénytelenek váltani, a HT teljesítménybeli fölénye elhanyagolható, ezért jelentős teljesítménybeli visszaesést kapunk intel többmagos procijánál az egy szálon végzett feladatokat tekintve... ezért kap több pontot az AMD a különböző benchmarkokban, nem pedig azért mert tartották magukat az utitervhez
  • Komolytalan
    A Mitsu Lancer EVO is újabb technológián alapul mint a Lada, tehát nincs abban semmi rendkívüli, hogy most pont a Mitsu gyárt jobb autókat. Persze a helyzet változhat, ugyanúgy ahogy AMD/Intel esetben is:-P
  • Enkil
    az opteron már 1 ujabb falyta teknológiákon alapszik mint a xeon procik ugyhogy nincs abban semmi rendkívüli hogy most per pillanat 1-el vezetnek
  • Enkil
    szerintem meg én neyertem