87
  • Systemlac
    #87
    Hát szerintem a speciális effektek királyak és ezért komálom a filmet de tényleg vannak benn nagy hülységek.
    amúgy az effektek első osztályúak, úgyhogy az ellen semmi kifogásom de az hogy a t-rex ilyen idióta hogy a szájába van egy sokkal nagyobb zsákmány de azért kell neki az a kis szelet hús is, de ha ez nem lenne akkor nem lenne annyi jó effekt a filmben.
  • Cat #86
    igen, én is hasonlóképp állok. Nevetséges, hogy mindig van egy ujabb és ujabb és ujabb állat, ami üldözi a csajt.
  • Cat #85
    néztem másfél órát, és majd beludtam rajta
    rettenetesen nagy hülyeség.
    idő kell hogy tovább is bírjam nézni...
  • el bruja
    #84
    nkem teccett
  • el bruja
    #83
    ..joo kis film
  • Bandew
    #82
    Mi az, hogy semmi valóság szaga nincs? Dinók vannak a filmben, meg óriásmajmok! Mit kell ide valóság? Amúgy pedig a ragadozók többsége mindig az élő zsákmányt hajkurássza, akkor is ha van neki elég élelme.
  • h801
    #81
    Még csak a film felénél járok , de engem máris zavar egy csomó apróság.

    Pl. én úgy veszem észre hogy van egy csomó logikátlan dolog amit elsiettek. Nem értem miért nem találnak ki egy látványos jelenetet úgy hogy az hihető legyen, ha már a nagy technikát belefektetik.
    Pl: A nővényevő dínókat megriasztják a húsevők. Na ez szerintem elképzelhető és mindennapos. De mi jön utána! Akkora pusztítás (nyilván kell a látvány miatt) hogy majdnem minden rombadől, omlanak a sziklák... és egy tucat dínó pusztul el.
    --> nem nagy észlénynek kell lenni ahhoz hogy rájöjjünk ennek így semmi "valóság" szaga.
    Másik:
    Amikor a szőkét kergeti a gyík. A T-Rex bácsi elkezdi megkajálni az egyiket így egy pillanatra fellélegezhet a szöszi. Na de mi történik ezután? Hát az okos T-rex szájában a kb. 500 kiló hússal meglátja a szőke úgy 55 kilós macát és rögtön üldözni kezdi! Minek ? Kell a desszert ?

    És még számtalan ilyennel találkoztam eddig... na de nem is ez a lényeg, nem vagyok én dínó szakértő.. Ettől még lehet jó a film összességében.

  • Bandew
    #80
    A mesélőr énjét szereti is, de azt, hogy árulja, azt nem.
  • nakato
    #79
    A Stat Wars Classic DVD-n PJ szépek mondott Lucasról... :)
  • Bandew
    #78
    PJ nem igazán komálja Lucast.
  • nakato
    #77
    Meg azért, mert PJ-re nagy hatással volt gyermekkorában az eredeti, 1933-as King Kong és mindíg is azt tervezte, hogy elkészíti a saját változatát. Biztos, hogy ennek volt anyagi oldala is, de nem igazán ez motiválta.
    Remélem, hogy a következő filmje is egy fantasy vagy sci-fi lesz. Biztos vagyok benne, hogy ha Lucas PJ-re bízta volna a prequelek rendezését (ahogy anno a Birodalmat... és a Jedit is kiadta a kezéből), jobb filmek sikeredtek volna ki belőle.
  • Bandew
    #76
    Ennek a filmnek van sztorija (persze hogy van, hiszen mese, annak meg az a lényegük) és nagy hatással volt régen az emberekre. Nos hát ezért dolgozták fel.
  • Atisz #75
    Miért mindig a 0 sztorival rendelkező filmeket dolgozzák fel újra?
  • csicsoe
    #74
    Ne haragudj, de ez a King-Kong. Nem pedig egy "akciódús Van Damme" film. Ez a majom és csajszi kapcsolatáról szól és ennyi. Ha nem tetszett az eredeti (már ha láttad), akkor ez sem fog...
  • Thomasandreas
    #73
    Nakato: Igazad van, jó ez a film, jó ez mozi, nem vártunk tőle többet, és azt amit vártunk azt maradéktalanul hozza. Aki erre beül, számíthat arra hogy nem egy meleg, falábu, iszákos zongorista tragikus sztoriját kapja, hanem azt amit...

    A Jancsó filmeket kár felhozni egyébként mégcsap példának is, mert azok még a műfajukban (már ha van ilyen) sem jók, sőt, egyszerüen szarok. (leszámítva az első jancsófilmeket).

    Schranknak a felháborodását nem nagyon értem... miért kell pont egy ilyen filmben keresni a hibákat. Mese mese mese, ezt tudjuk mindannyian ahányan beülünk. Nem kell a moziba magaddal cipelni a biosztankönyvedet, csak beleőrülsz a sok képtelenségbe. 8 méteres majom, jjjjuuujjj, ilyen sincs benne, nem is igaz bla bla bla.. /van ennek értelme... ??? Nem kell kérdezni, jó a film és kész. Másrészt, pont ezzel a filmmel kapcsolatban hepciáskodni, gagyizni, és bizonygatni hogy vannak jobb filmek... már magában is gagyi.
  • Bandew
    #72
    Miért szerinted ha valaki megnéz egy filmet, ami sokaknak tetszik, az már tömegember?
  • Anteris
    #71
    ja persze, a tömegember szabad akarata, biztos van ilyen..
  • nakato
    #70
    Bandew!
    Jól láttad, valóban Howard Shore vezényelte a zenekart. Sajna az "ügy"-ről én sem tudok többet mint te, de gondolom, előbb-utóbb megtudjuk. Ha máskor nem, majd a DVD kiadásból.

    Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de amikor megnéztem anno a Gyűrűk Ura első részét moziban, nem igazán tetszett. Jó volt, de nem érintett meg. Majd kijött a bővített változat DVD-n, s ekkor nyűgözött le igazán a film. S ehhez a hatáshoz hozzájárult a 2 lemeznyi extra, amit szinte kötelező megnézni annak, aki egy csöppet is szereti a filmet. Ha másért nem is, legalább meglátja, hogy menniy energiát, időt és tehetséget áldoztak a filmek elkészítésére. Ha már a filmet valaki rossznak tartja, legalább ezeket értékelhetné.

    Schrank!
    A Torrente első részét láttam, de annyira "kínos" film volt, hogy alig bírtam megnézni.
    A Terminátor sorozatot szeretem. Főleg a 2. részét. A 3.-at igazából nem is tartom a sorozat részének, mert annyira elszúrták, hogy már szinte fáj. És eszméletlenül hiányzik belőle a Terminátor zenéje!
    A Black Hawk Dawn jó film, főleg ha ismered az eredeti történetet.
    A Mars mentőakció ha jól emlékszem a Gary Sinise-féle Mars-film. Az nekem is tetszett, főleg mert volt benn azért rendesen tudományos szemlélet. Viszont a másik Mars film, a Val Kilmer-Carrie Ann Moss-féle gyenge volt.
    A Saw-filmekről nem tudok véleményt mondani, nem láttam. Vajon miért nem? ;)
    A Hannibál-sorozat nagyszerű volt, meg is van mindhárom rész DVD-n.

    Azt írod:
    "te miről beszélsz ez az összes film egy kaptafára készül a sok gagyi trükkjével csak más helyszínen más szereplőkkel
    elkezdtem én nézni ezen filmek mindegyikéből egy epizódot de negyedórás hiábavaló várakozás után mentek a lomtárba "
    Nem érzel valamifajta ellentmondást? Azt mondod, hogy ezek sz@r filmek, de hiszen nem is láttad őket! Legalábbis negyedóra alatt nem hiszem.
  • Bandew
    #69
    Úristen micsoda eszmefuttatások vannak itten!
    A film teljesen korrekt volt, sajnálom azokat akik nem nyitottak egyes dolgokra, nekik kevés tapasztalatuk van (ez egyszerű matek).

    Amúgy nagyon érdekelne mi volt ez a Howard Shore-os ügy. Tud valaki valamit róla? Csak mert én úgy láttam, mintha játszott is volna benne, a végén ő irányította a zenekart, amikor bemutatták a majmot. Kiváncsi vok miért rúgták ki. Amúgy a kritika nagyon jó, zeneileg is tökéletesen egyetértek.
  • Testudolius
    #68
    Kétségtelenül hatásvadász Hollywood-i kalandfilm. Mivel vártunk többet? A műfajjal van bajod schrank ahogy nézem, pedig a műfaján belül valószínüleg jó. Ettől függetlenül valószínüleg logikátlan és sablonos, ez igaz. Mint a mai filmek 90%-a. Ezen már kár fenn akadni sztem. Nem ér annyit...
    Azért azt lásd be, hogy te sem ragaszkodsz annyira a valósághoz, legalábbis a filmlistád alapján.
  • winnie
    #67
    elkezdtem én nézni ezen filmek mindegyikéből

    te beszélsz trendiről és elítéled, amikor ebből a beírásból látszik, hogy épp te vagy az, aki a divatfilmeket mind megnézi... attól már nem leszel nagyfiú, hogy azután nyomsz rájuk egy stopot.

    csak ítélj egyenlő mértékkel, ennyi a kérés. az álatalad felsorolt filmek között mik is vannak? egy ridley scott film, a legdivatosabb spanyol folytatásos, egy ridley scott film, a bárányok hallgatnak ikszedik része, 2004 legdivatosabb horrorthrillere (ami ugyan szenzációs, de egy eredeti gondolat sincs ugye benne) és a végén még ott egy ridley scott film.

    hogy egy másik divatos horrorból, a scream 2-ból vett idézettel válaszoljak: "You've gota hard-on for Scott."
  • winnie
    #66
    vegyük például a terminátort elméletileg az is sci-fi de egyszer sem fordult meg a fejemben hogy mi ez a gagyi robot mert jól volt megcsinálva

    nem fordult meg a fejedben, mert 20 évvel fiatalabb voltál. hidd el, egy negyedikes osztály halálra röhögné magát a halálosztó című filmen.

    mit keres ott dinoszaurusz hiszen kipusztultak

    most döntsd el, hogy lol vagy vagy nem. számonkéred a dinók kipusztulását, de a logikátlan időutazással semmi gondod?
  • schrank
    #65
    te miről beszélsz ez az összes film egy kaptafára készül a sok gagyi trükkjével csak más helyszínen más szereplőkkel
    elkezdtem én nézni ezen filmek mindegyikéből egy epizódot de negyedórás hiábavaló várakozás után mentek a lomtárba és az elmesélésekből azt vonom le hogy a KK első egy órája "gyűrűk ura" fílingben zajlik én nem bírok ki egy órát nézve a nagy semmit aztán az unásig látott szerelmi viszonyok a főhősök közt végén meg a majom siratás stb. sablon
  • schrank
    #64
    vegyük például a terminátort elméletileg az is sci-fi de egyszer sem fordult meg a fejemben hogy mi ez a gagyi robot mert jól volt megcsinálva de az hogy egy 10 emeletes majom megfog egy embert úgy hogy nem roppantja szét a gorrilla vitatható mászási képességére már reflektáltam meg hogyan fogják be meg mi a ...szomat eszik egy akkora majom egy normál banánfáról meg mit keres ott dinoszaurusz hiszen kipusztultak de ha nem pusztultak volna ki valószínűleg mi most nem lennénk itt na mindegy elkezdem majd megnézni mint a filmek nagytöbbségét aztán az esetek 75%-ában kikapcs és delete lesz a vége az első pár percbe általam kedvelt filmek:torrenték,blackhawk down ; T1-2;mars mentő akció, saw-ok,hannibál-ok, stb.
  • Broafka
    #63
    marha jó film!
    díjnyertes a szememben
  • Testudolius
    #62
    Nyugi nakato tegnap én is tripláztam, de gondos moderátora van a témának, már eltüntette a nyomokat. Danke schön!
  • nakato
    #60
    Tegnap megnéztem a KK-t. A film jó. Bárki bármit mond. Nem lesz "kedvenc", de jó párszor biztos megnézzük majd.
    Úgy vélem, hogy valahogy divat lett szidni PJ-t és a filmjeit, bár nem tudom, hogy a fanyalgóknak milyen filmek tetszenek. Bevallom, nekem pl. a Jancsó-filmek nem tetszenek, de nem mondom azt, hogy szar rendező, vagy hogy szar filmjei vannak. Nekem nem tetszenek és kész, de rajtam kívül sok-sok ezer ember van, akinek viszont igen.

    Schrankot meg sajnálom. Nagyon realista életfelfogásod lehet, ha nem szereted az általad leszólt filmeket. Miért nem szereted a meséket? És miért nem hagyod, hogy mások szeressék? És különben is, te milyen filmekete szeretsz? Írj egy párat és lehet, hogy találunk közös kedvenceket.
  • rgerg
    #57
    Egy pillanatig elgondolkodtam mi az a KK:-DDDDDD
    Kora reggel
  • zajcev22
    #56
    Ja, még annyi, hogy ami képeket itt látunk az oldalon a filmből, vagy akár más oldalakon, azokból egy-kettő nincs is benne a filmben, tehát ebből is lesz bővített DVD, mint anno a LOTR-ból. :)
    Úgy látszik, Peter Jackson már csak ilyen. :D
  • zajcev22
    #55
    Megnéztem ma délután a filmet.
    Nagyon látványos, a rendezés hű az eredeti verzióhoz, persze a megfelelő látványvilággal feltuningolva.
    Nagyon jó kikapcsolódás.
    Nyilván nem lesz akkora klasszikus, mint a LOTR vagy a SW, de egyszer-kétszer elő lehet majd venni, és ha nincs jobb vagy esetleg más program, akkor megnézni.
    De ha már fantáziafilmekről van, akkor pl. a Narnia krónikáit se nézze meg senki, aki nem néz LOTR-t, SW-t, HP-t, KK-t és még sorolhatnám, mert az is fantáziafilm. Sőt, az eredeti (1988) verzió nagyon jó volt a stílusában.
    Simon szólt... :)
  • Testudolius
    #54
    Én csak azt nem értem, hogy miért gond egy filmnél ha tudományosan nem megalapozott? Nyilvánvalóan fantáziafilm. Ha ismeretterjesztésre v mély mondanivalóra vágyok Pingvinek vándorlását vagy vm művészfilmet nézek.
    Tény hogy valószínüleg nem fogok ezért pénzt kiadni, de kétlem, hogy bárkit le kéne oltani azért mert ő igen. Főleg nem azzal az indokkal hogy ekkora majom nincs...
    Trendi kérdés már érdekesebb, bár én nem hiszem hogy büszke lennék rá hogy a vacsi új King Kongot a moziban láttam...
    Amúgy majmolás ügyileg (hopp micsoda párhuzam) igazad van, de a mozi nem annyira jó példa szerintem. Nem lesz attól senki egyéniség hogy HP-t, LOTR-t v King Kongot néz.
    Uf, szóltam!
  • rgerg
    #51
    "távirányítású":-D Ez jó:-DDDDDD Szinte látom a fejükön az antennákat:-D
  • winnie
    #50
    csak a sznobok hiszik, hogy az emberek azért néznek meg valamit, mert trendi (illetve ezzel magyarázzák azt, hogy azt senki nem nézi, amit ők néznek, holott épp a sznobság a, ami napjainkban trendi). (bár hülyeség, de) maximum attól lesz trendi, hogy sokan megnézik - nem attól nézik meg, mert trendi.

    lenézhetsz mindenkit, mert azt hiszed, hogy távirányításúak, de azt nem veszed észre, hogy te vagy távirányítású (vö. zombi). míg x vagy y azért nézi meg mondjuk a king kongot, mert érdekli, addig te azért nem nézed meg, mert másokat érdekel. vagyis, míg x és y maga dönt, hogy érdekli őt a film, addig arról, hogy te megnézed vagy sem MÁS dönt.
  • schrank
    #49
    a nézők többsége csak azért nézi meg ezeket a filmeket mert trendik a legújabb dolgok legújabb film;barátok közt; legújabb mobil; csirkemell bőr nélkül; tetoválás;cola light; stb. olyanok ezek az emberek mint az gyerekek elkényeztetett gyerekek minden szar kell nekik amit meglátnak aztán dobják a szemétbe egymást majmolják hogy ne tűnjenek átlagosnak közben nem veszik észre hogy . . .
  • Sliders
    #48
    Az ilyen egoista hülyék beszólásával nem kell foglalkozni. Azt hiszi Ő Bruszli
  • zajcev22
    #47
    Szerintem egy egész estés filmnek nagyon jó lesz.
    A Gyűrűk Ura, Harry Potter, Star Wars, stb. meg azért tetszik sok felnőttnek, nem csak gyereknek, meg fiatalnak, mert örülnek, hogy a sok meló után leülhetnek egy kicsit kikapcsolódni, és nem a valóságra gondolni.
    Erre ezek a filmek nagyon is tökéletesek. Szerintem a King Kong is ilyen lesz.
    Ez az én véleményem, van akinek tetszik, van, akinek nem.
    Kösz
  • hypno
    #46
    Én az alaptörténetet nem szeretem, de az az én bajom.

    Jó mulatást a filmhez mindenkinek, aki rászánja magát.
  • Amadeoo
    #45
    A Hullajot is O rendezte! ha mekkora film ma!!
    A GYuruk Urat biztosan veri:DD
  • Szolnokboy
    #44
    jaja...nagyszerű hasonlat egyetértek
  • rgerg
    #43
    Hihetetlen,hogy sok ember úgy húz le dolgokat,hogy ugyanabban a kategóriában más filmeket sztárolnak.

    Csak azért mert lehúzni divat.

    Olvastam egy könyvet és az volt a "tag line" hogy ahhoz hogy egyetérts nem kell bátorság,de mindenki bátor akar lenni és ezért mindenki ellenkezik.Elég régen olvastam így könnyen lehet pontatlan az idézet,de a lényeg az stimmol.

    Gyerekek.PJ nem hittéríteni akar hanem szórakoztatni.Kinek mi kell.Olyan mintha a beállnál egy csokiboltba és szapulnád,hogy mi ez egy hortobágyi húsos palacsintához képest.Nudli.De talán csokinak tökéletes...