160
Ez a világ legvérszomjasabb állata. NAGYON VAD!!!!!
-
#40 Mondom csak S-sel helyes a magyar nyelvben.
Mondom nem bájerország, hanem bajorország, mégha alig hasonlít egymásra a két szó is. -
Prank #39 mármint s-sel:) -
Prank #38 szerintem mindkettő helyes -
Prank #37 nekem a lajhár az egyik kedvencem...
nem nagyon szokott pánikba esni :) -
Thanatos #36 hát mongyuk nem pont az origorol kéne idézgetni,e ttől függetlenül szeritnem is tasmán ördög :) -
#35 Ez olyan, mint bajorország. Nem Bájerország, ahogy a németek ejtik, hanem bajorország. -
#34 Idézet az origo-ról "Amennyiben sikerül "összeszerelni" az erszényes farkas genetikai állományát, egy hasonló faj, a tasmán ördög (jobbra) sejtjeinek segítségével szeretnék kifejezni a benne rejlő információkat - azaz a tasmán ördög egyedei hordanák ki az első példányokat."
biztos szar szar a korrektúra, mi? :P -
#33 Hidd már el, hogy helyesen taSmán ördög! és magyarul S-sel mondjuk. Kérdezz meg egy biológust, ha nem hiszel nekem. Mibe fogadunk, hogy íyg kell helyesen írni? -
#32 magyarázd már meg kérlek...
írd be keresőbe.. -
#31 Igen... magyarul Tasmán örödg :D S-sel. -
#30 -
#29 magyarul írtam.
írhattam volna azt hogy Tasmanian Devil -
#28 -
#27 Az is TaSmán elvileg :P -
#26 én erre csak aztmondom hogy még mindig a Tazmán Ördög!!
nekem Ő a top -
Vegas #25 és mivan azzal az uj állat fajról amiről csak két kép van eddig? :oooo -
#24 rozsomák csak nagyban -
#23 -
#22 Én is nagyon szeretem a hiénát. Olyanok mint valami szórakozott banda :D Aki hallott már élőben hiénát az tudja, hogy a hangjuk tényleg olyan, mitn egy kacagás :D -
#21 Hát ezért írtam a #3-asban azt, amit. ;) -
#20 A hiéna a másik nagy kedvenc ragadozóm (a farkas és a rozsomák mellett). Abból a szempontból tényleg színes a természet, hogy ha a hiéna olyan testett kapott volna, mint a farkas, akkor simán lehetne az állatok királya. -
#19 fura a név tényleg. rozsomák. azt hiszi a GY.P. Boy hogy a neve Rozsoma vagy hasonló mivel azt hiszik hogy többes számban van. LOL. van róla vmi könyv is. Nem sikerült megtalálnom, de még keresem :P -
#18 Emberek többségén egy rozmár-szerű valami jutna eszébe róla szvsz :P -
#17 A harmadik kép szerintem is aranyos. Olyan másnapos feje van, mintha azt mondaná: "mi'van bazze, nem láttál még álmos rozsomákot?" -
#16 Kedvenc magyar szavam az "ordas" :D Tök jól hangzik :) -
#15 Másik ilyen meglepő dolog a kedvenc állatom a hiénával kapcsolatos. Ki hinné, hogy nekik van a legerősebb álkapcsuk az emlősök közt. Sőt az össze állat közt is kimagasló erejű. Egyedül asszem a krokodil-féléknek van erősebb, de nem biztos.
Elég szines a természet az biztos. -
#14 Nem tudom, szerintem nem hangzik rosszul. Nem olyan frappáns ragadozónév, mint a farkas, macska, medve, cápa, stb., de nem is hangzik rosszul, és ha tudod a hátterét, akkor meg a jelentésével sincs baj. -
#13 Hát elég hülyén hangzi kez a név, hogy rozsomák, valljuk be :D Nem lett volna túl szerencsés marketingfogás :P -
#12 BTW a latin neve Gulo gulo, és két alfaja van, a Gulo Gulo Gulo és a Gulo Gulo Luscus, az elöbbi az Eurázsiai, az utóbbi az Amerikai alfaj. -
#11 Aranyos :D -
#10 biológus e vagy?
torkosborznak is hívják... ne mondjam hogy miért... -
#9 ez biztos valami mutáns csernobilból -
#8 Azért annyira nem vészes. Nem támad meg minden medvét, farkast, szarvast, stb. akivel csak összetalálkozik, és nem gyilkol élvezetből. Alapvetően kisebb állatokat eszik (a madaraktól kezdve a kisebb szarvasokig), és általában meglepetésből támad. A látása elég rossz, de a hallása igen jó. A bátorsága viszont híres, és képes akár egy falkányi farkast is távol tartani elejtett zsákmányától. De takarékos, és nem mohó, ha elejt egy nagyobb vadat, mondjuk szarvast, és belakott belőle, elássa a maradékot, és később visszatér, amíg pedig e tartalék tart, nem is vadászik, csak ha már elfogyott. Amúgy a görényfélékhez tartozik.
[center]
-
#7 egyem a szivét. 1 hete beszéltünk róla a suliban de elfelejtettem a nevét és nem tudtam rákeresni. baszarás ez a LÉNY! A legjobb házörző. Csak aztán ha kaját akarsz neki adni, tövig leharapja a kezed és megkajál... -
Cukipofa.Ki gondolná hogy mekkora genya. -
MuldR #5 Kene egy ilyen itthonra. Tok cuki :)
Zsir lenne setaltatni a lakotelepen.
Mar latom is a kozeg arcat:
- Mi ez az allat?
- Oooooo, kutya
- Menjen mar, na vigye vissza gyorsan az allatkertbe!
:))) -
#4 Ez a dög tényleg ilyen szörny? -
#3 Nekem ezzel az állattal egy bajom van: itthon szinte senki sem ismeri, és fogalma sincs, miféle szerzetről van szó. A dolog ugye az X-men filmeknél került elő, mert az ostoba forgalmazó képtelen volt hova rakni a Rozsomákot, ezért kitalálták, hogy a Wolverine nevű karakter magyar fordításban legyen Farkas. Azt itthon ismerik. Ész-mész hová mész... -
#2 jajjhh, egyem a szivit, kis husimacika, hadd cirógassam meg -
#1 Rozsomák
Gulo luscus
ÁLLATI ÉRDEKESSÉGEK - 15. rész
Gondolnánk, hogy a legagresszívabb állat a világon mindössze 65-87 centi hosszú, súlya pedig alig 14-27 kg? Pedig a rozsomák, ez a keménykötésű, medvealkatú ragadozó minden útjába kerülő állatot kész megölni, még a medvéket és a pumákat is halálra sebzi. Soha nem hátrál, nem ismeri a félelmet és ha egyszer ráharapott valamire, képtelenség szabadulni tőle. A nagyragadozók is inkább kitérnek az útjából. Azért nem semmi teljesítmény egy nagyobb kutya méreteit alig meghaladó állattól.
Az erdők fenevadja hírhedten agresszív és roppant erő szorult belé. Hihetetlen erejét jól mutatja, hogy képes a saját testsúlyánál háromszor nagyobb állattetemeket is elvonszolni. Viszonylag gyorsnak mondható, bár a macskafélékkel nem veszi fel a versenyt. Még jávorszarvas nagyságú állatokat is képes utolérni és megölni, hiszen viszonylag nagy mancsaival nem süpped el futás közben, míg a nagyobb testű patásokat akadályozza a menekülésben a mély hó. Hatalmas területeket jár be, bár nem folytat vándorló életmódot; akár 3000 km2 vadászterületet is birtokolhat. Járásmódja leginkább az ügetés, de figyelemre méltó sebességgel mászik fára is. Érdekes, hogy bundája még akkor se fagy meg, ha benedvesedik.
Általában február-április között párosodik, és két-három hónap múlva jönnek világra az apró fenevadak, szám szerint általában ketten-hárman.
Minden más húsevőnél nagyobb étvággyal rendelkezik, bármely húsfélét megeszik, de leginkább dögevő. A torkosborz nevet is csillapíthatatlan étvágyáról kapta. Széles körben elterjedt, három kontinensen is előfordul, főleg az északi területeken, Európa, Ázsia és Észak-Amerika szubarktikus erdeiben. Maximális élettartama fogságban 16 év.