Hogyan csináljunk méregből és vízből hidrogént?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na és a gõz mibõl lett?
a gõzt a nukleáris reakciók hõtermelése hozta létre.
de tény, hogy atombombaszerû robbanás nem volt, inkább piszkosbombaszerû.
a gõzt a nukleáris reakciók hõtermelése hozta létre.
de tény, hogy atombombaszerû robbanás nem volt, inkább piszkosbombaszerû.
Kara kánként folytatom tanításom.
bizony bizony lemaradt egy kerdojel...
Csernobilban nem a gõz szakította ki az erõmû falát?... én legalábbis úgy emlékszem (amikor ott voltam 😊 )hogy egy rövid idõre 10 szeresére emelkedett a hõtermelés és a gõz robbantotta le a tetõt.
Nalad meg egyel tobb a kerdojel 😉
Csernobilban nem a gõz szakította ki az erõmû falát?... én legalábbis úgy emlékszem (amikor ott voltam 😊 )hogy egy rövid idõre 10 szeresére emelkedett a hõtermelés és a gõz robbantotta le a tetõt.
Nalad meg egyel tobb a kerdojel 😉
Csernobilban nem a gõz szakította ki az erõmû falát, hanem a gõz?!
Kicsit kiegyenesítenéd ezt a mondatot? <#wow3>#wow3>
Kicsit kiegyenesítenéd ezt a mondatot? <#wow3>#wow3>
bámulatos, hol tart ma a természet <#wow1>#wow1>
Az a baj a gõzmotorokkal hogy eleve nagyon rossz a hatásfokuk! plusz ha reggel 15 percet kell arra várnod hogy elinditsd a kocsit, mert fel kell fûtse a vizet... hát inkább nem.
A másik ha egy motor bármivel elmegy akkor annak megintcsak rosszabb a hatásfoka mint egy olyannak amit egy bizonyos hajtóanyagra kalibráltak.
Egyszó mint 101 ha nem sugárzó anyaggal hajtanád (ami vicces dolgokat eredményezne mondjuk egy balesetnél) akkor több CO2 kerülne a levegõbe...
A másik ha egy motor bármivel elmegy akkor annak megintcsak rosszabb a hatásfoka mint egy olyannak amit egy bizonyos hajtóanyagra kalibráltak.
Egyszó mint 101 ha nem sugárzó anyaggal hajtanád (ami vicces dolgokat eredményezne mondjuk egy balesetnél) akkor több CO2 kerülne a levegõbe...
Csernobilban nem a gõz szakította ki az erõmû falát... én legalábbis úgy emlékszem (amikor ott voltam 😊 )hogy egy rövid idõre 10 szeresére emelkedett a hõtermelés és a gõz robbantotta le a tetõt. Bár lehet hogy ettõl még volt ott hidrogén is.
Szen + jo meleg (tobbszazfokos) vizgoz -> CO+H2 .
Csernobilba is ez volt, a grafittal, aztan vegul
ez a hidrogen robbant, nem a lancreakcio.
Csernobilba is ez volt, a grafittal, aztan vegul
ez a hidrogen robbant, nem a lancreakcio.
bámulatos hol tart ma már a tudomány ... 😊
Lattam a tv ben olyan rakfajtat ami a tenger alatti vulkanok kengozt kifujo lyukaikon elt azaz kenmonoxidod lelegzett!!!!<#wow1>#wow1>
Ezeket a bacikat hol lehet beszerezni?
Bioboltban?
Vagy joghurtban fogják õket forgalmazni, mint szegény Biffidus Essensist?
Bioboltban?
Vagy joghurtban fogják õket forgalmazni, mint szegény Biffidus Essensist?
Ezentúl majd szenet lapátolunk az autóba. A szénbõl rossz égés mellett CO lesz, meg a vízet is felforralja, amibõl a baci H2-t állít elõ, amivel egy belsõ égésû motor meghajtja a kereket.
Nem volna egyszerûbb külsõ égésû gõzmotort fejleszteni? Mondjuk gõzlégmotort, népszerû nevén Stirling motort? Ennek kazánja bármilyen fûtõanyaggal elmegy: szén, fa, kukoriacsuhé, földgáz, benzin, alkolhol, sugárzó anyag (1600 vig csak felezõdik!) stb.
Nem volna egyszerûbb külsõ égésû gõzmotort fejleszteni? Mondjuk gõzlégmotort, népszerû nevén Stirling motort? Ennek kazánja bármilyen fûtõanyaggal elmegy: szén, fa, kukoriacsuhé, földgáz, benzin, alkolhol, sugárzó anyag (1600 vig csak felezõdik!) stb.
H2O-bol vegyuk ki az Oxigent-t aztan a Hidrogent es uzemeltessuk a kocsikat 2-sel. Ugy tudom az nem kornyezetszennyezo...
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.
Szerintem a szén nagy részét beépíti a saját testébe (valamibõl finanszíroznia kell a szaporodást is). De ez csak ötlet. Arra ötletem sincs, mit csinál(na) az így fennmaradó oxigénnel? Mert ugye ha azt is kilélegezné, gáz formájában, azzal heggeszteni is tudna (O2+H2). 😊 De legalábbis néha jól berobbanna. 😛
Asszem van olyan baci is ami Napfényt használva vizet bont,és úgy termel H2-t.
Azzal már erõmûveket is akarnak építeni,és jobb is mert ott nem keletkezik CO2.....
Azzal már erõmûveket is akarnak építeni,és jobb is mert ott nem keletkezik CO2.....
Szerintem arra utaznak a kutatók, h valami katalizátor anyag hozzáadásával és a mikrobák segítségével szét tudják választani O2-t és a H2-t.
Csak ez kissé veszélyes, mert ha elszaporodik, felbontja az összes vizet 😊 😊
Csak ez kissé veszélyes, mert ha elszaporodik, felbontja az összes vizet 😊 😊
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Szikvíz és Hirogénfejlesztõ Kft Kiskunhalas 😊))
Egy géppel fröccalapot + energiát 😊
Micsoda biznyic 😊))
Egy géppel fröccalapot + energiát 😊
Micsoda biznyic 😊))
A CO sokkal rosszabb a CO2-nél.
A hidrogénnal meg energiát lehet termelni.
A hidrogénnal meg energiát lehet termelni.
Szénmonoxid: elégetsz valamit.
H2O+CO2: szódavíz, meg lehet inni:-)
H2O+CO2: szódavíz, meg lehet inni:-)
És hogyan állítsunk elõ annyi szénmonoxidot? Meg aztán a folyamat sokkal több széndioxidot termel, mint hidrogént. (Ha jól gondolom H2O+CO = Co2 + 2H, ahol a CO2 tömege kb. húsz-harmincszorosa a két hidrogénatomnak.)
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Ez olyan mintha kivennénk a viszbül a zokszigént, meg a hidrogént. Ezt már az ojjektum is tudta... mér kéne még co is ha a sima viszbül is kevesszük a hidrogént? <#idiota>#idiota>
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Végy egy fazék forró vizet, távolítsd el belõle az oxigént, adj hozzá egy kis mérgezõ szénmonoxidot és egy csipetnyi hidrogén gázt."
Khmm. Ha eltávolítjuk a zoxigént, már eleve hidrogán marad, minek ahhoz még hozzátenni egy "csipetnyit"? 😉
Na pesze itt nyilván oldott oxigénrõl van szó, de azért így kissé félreérthetõ. 😊
Khmm. Ha eltávolítjuk a zoxigént, már eleve hidrogán marad, minek ahhoz még hozzátenni egy "csipetnyit"? 😉
Na pesze itt nyilván oldott oxigénrõl van szó, de azért így kissé félreérthetõ. 😊
Végre egy hasznos kutatás!
J.
J.
Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.