46
-
#46 Sziasztok!
Sokunk problémája, hogy nincs magyar kézikönyv.
Nekem van az S2-eshez, és megosztom veletek:
http://takrisz.fw.hu
(letöltés menüpont)
Üdv.: TakiTibi -
#45 A cikk címe: "Karácsonyi FÉNYKÉPEZŐGÉP-ajánló" nem pedig "Karácsonyi gyerekjáték" ajánló!
Szted jelent valamit, hogy egyik komolyabb digifényképező bemutató/tesztelő oldal sem foglalkozik említés szintnél komolyabban ezzel a Sanyo S5-tel? -
Anee #44 hát nemtom a 30 ezres kategóriába ott az elektroworldbe a Sany S5 ami 5 mp 2.8x optikai zoom. Kezdő gépnek jobb mint az olympos, tudása pedig...na:D -
szociofotós #43 végre egy ilyen cikkre vártam, mely összehasonlítja a tipusokat, és segít a választásban. -
Thrawn #42 Naná, hogy lecsapnál rá!? Ha a csicsás, retikülbe való gépeket nézzük, akkor van. -
DKm #41 -
#40 Nunis gép van? -
Thrawn #39 Nem az a tökös gép, amelyik ISO50-en kevés zajt termel, hanem az, amelyik ISO400-on, vagy feljebb teszi ugyanezt. -
#38 Meg ez is -
#37 [FÉL TŐLE] -
#36 Tuti nem zavarna, ha leszednéd vele a nádiposzátát jómessziről :-) -
#35 Szerintem nem ér annyit.
Ez az obi meg egyenesen zavarna, a Fujié se semmi, de ez már bőven horrorisztikus. :) -
#34 Hát de kicsit húzósabb is tudásban.
Ekkora obit még nem láttam koNpakt gépen :-)
-
#33 Akcióban 195k, nagyon húzós. :| -
#32 Mondjuk ISO50-en kellemesen kevés zajt termel -
#31 "Csak" recomended...
Sazl :-) -
G_ArchAngel #30 DPREVIEW? -
#29 És 2x ennyibe kerül mint a S9500... -
#28 Elég rosszakat hallottam a 815-ről és még semmi tapasztalat nincs vele (azon túl, hogy brutálisan néz ki), így azt ajánlani... :-) -
G_ArchAngel #27 értem, köszi, ezt felületesen átugrottam...
de akkor a 20D? az még amatőr gép...:) -
#26 2-3 éve még a 3 mp-es Canon PS70-esért kellet 120k-t kiadni, úgyhogy ha valakinek nem kell sürgősen, akkor inkább várjon 1-2 évet, és bagóért fogják árulni (vagy ajándékként adni valami komolyabb híradástechnikai cucchoz). -
#25 Hát, egyelőre ezt abszolút nem érzékelem. :) Első saját, digitális gépem, az összes fontosabb tesztjét megnéztem, ami a neten van, és ennél a szerkezetnél döntöttem (Pana FZ-30 volt a fő rivális), majd rendkívüli módon örültem, amikor tegnap végre a kezembe vehettem. A hibáiról értesültem a tesztekből, a használat meg esetleg még fényt derít 1-2-re, majd meglátjuk. -
Thrawn #24 "A haladó/profi szintű DSLR gépek vásárlása már valamelyest komolyabb szintű fotós tudást hordoz magával, így ebben a kategóriában egy ilyen ajánló nem tartalmazna különösebb segítséget."
Ezért maradt ki az 5D és a D200. -
G_ArchAngel #23 Ehhh...
Samsung Pro 815?
Azzal illett volna a bridge kamerákat lezárni...
Lesz folytatás? Vannak ám itt zsíros fórumozok, nekik nem ajánlatok semmit? :)))
EOS 5D, D200... -
Cat #22 nikon 4600, canon 510, canon 520 - az biztos hogy egyikkel sem jársz rosszul -
#21 Köszi:) -
#20 elvilegnekem az ixus 759 esem lesz karira:D
az 500 as lassan kezdi megadni magat:(
-
#19 Miért is tette rosszul? -
DKm #18 Inkább vedd meg az 520-ast! Ha rám hallgatsz. Volt már mind a kettő a kezemben és jómagam is egy 520-as tulajdonosa vok. Szóval hidd el ha rám hallgatsz nem fogod megbánni! -
#17 Nekem már elegem van a fényképezőkből. Nikon 4600 és Canon 520 között vaciláltam. De most hogy írtátok hogy az 510 bőven elég, sőt jobb is, mostmár kivagyok. -
DKm #16 Bocs, nem akarok beleszólni, de sztem rosszúl tetted! :( Bár a te dolgod!!! -
#15 Köszönöm szépen a Gáborzolinak ezt a cikket, mert ennek hatására vettem egy S9500-at. -
#14 Én a csúcskompaktok közé beraktam volna a most megjelent Sony R1et is. -
#13 Jó cikk egyébként -
#12 Arra nem gondolsz, hogy az ilyen minőségű obik talán azért kerülnek ennyibe, mert csúcstechnológiát igényel a legyártásuk? -
eke #11 Az objektívek terén hihetlenül elvadult árakkal lehet találkozni. Messze nem érnek annyit. Az ED üvegek ára már kb. a harmada a nyolcvanas évek óta... Meglehet nézni pl. 2,8/300 APO-t...egy ház ára... -
Gabo #10 Nekem is A510 van és kicsit Én is hiányoltam a felsorolásból. Viszont az is tény, hogy az A520-ról belinkelt oldalon erről is említés esik.
Amúgy véleményem szerint a "Igaz csak 3mp..." kijelentés legfeljebb csak a megapixel háború szempontjából helytálló. 3mpixel a hagyományos 10x15 cm-es képekhez bőven jó minőséget ad. (Netre, honlapra pedig már sok is.) Családi használatra ennél nagyobb képekre pedig ritkán van igény. A zajszint és a kisméretű objektívek minősége miatt egy jó érzésű fotós nem fog egy kompakt géppel készült fotóból A3-as vagy poszter méretű képet nyomtatni amúgy se.
Persze egy nagyobb felbontású képet lehet még szerkesztgetni, vagdalni, de akiknek a kompakt gépeket szánják azok szerintem ritkán fognak ezzel foglalkozni. Innentől pedig nem szól másról a dolog, mint a PR "szak"emberek által erőltetett versenyről. "Legyen minél nagyobb a felbontás, mert az jól mutat a dobozra írva." Csak az a szomorú, hogy a 8 mpixeles képet sokszor a zajszűrés ellenére is még le kell méretezni ahhoz, hogy használható legyen... Akkor meg mi értelme?
Persze ez csak egy szubjektív vélemény. -
DKm #9 "Canon A520-as helyett én inkább az A510-est ajánlanám! Igaz csak 3mp, de kevesbé zajos, amúgy ugyanaz a kettő, csak az a510es olcsóbb, én pár hónapja 43ért vettem." Hát amit írtál nem teljesen igaz. Nekem egy 520-as van és használtam már 510-est is. Ugyan az a kettő csak mindössze 4 külömbség van: 1, a képérzékelő és a képméret 2, digitális zoom (510: 3,2x 520: 3,6x) 3, sorozatfelvétel sebessége (510: 2,3kép/mp 520: 1,9kép/mp) 4, és a markolat (510:arany 520:fekete). Jah és persze az ár.
-
Gabo #8 Obikkal kapcsolatban szerintem nézz be ide: Digitális és Analóg fényképezőgépek
A hozzáértőbbek talán tudnak jó tippeket mondani. -
#7 azért azt reméltem valami tuti vételt tudtok karácsonyra mondani objektívek esetében is.
bár tény hogy ebből biztos flame lett volna :)