14
  • Hegyikecske
    #14
    "Csökkent viszont az iSDN-hozzáférések száma.">> Én azt csodálom h a mai adsl árak mellett egyáltalán még vannak isdnek is...
  • [HUN]Stanlee
    #13
    Megsugom nektek, miert ilyen kicsi a nemet adatforgalom annak ellenere, hogy joval tobb dsl-hozzaferes van mint nalunk, es nagyobb sebessegen is: itt a szerverfarmokon a sebesseget es az adatforgalmat kilora merik. pl: 1 TByte adatforgalom mar kozel 100€+egyeb koltsegek(adatmennyiseggel no az egyeb koltseg), korlatlan adatforgalom pedig mar 5-600€... szoval nem 100€ mint nalunk itthon. Termeszetesen a havi koltsegeket ha nezzuk.
  • shabba
    #12
    Ezt a 3000 terabitet te hol látod?

    A Teleografi hasonlóan a más reportokat készítő cégekhez ezt pénzért teszi. Ahogy pl. internetnél előfizetőszám és más hasonló statisztikát is jellemzően pénzért publikálnak erre szakosodott cégek. Pl. Point-topic. Az ilyen reportok ára pedig soxor több ezer dollára rúg, épp ezért nem kattintva letölthetők.

    Általában egy ilyen fizetős reportot megvesz egy nagyobb nemzetközi portál, írnak egy cikket amiben fölhasználnak abból összesítő adatokat, táblázatokat majd publikálják az oldalukon. Aztán ezt szépen átveszik más portálok is világszerte.
  • [HUN]PAStheLoD
    #11
    a magyar internetforgalom 3000 terabitre nőtt, a Telegeografi szerint.

    Ez pont ilyen forrásmegjelölés .. én úgy értem valami kattintható, hard proofra van szükség, ééérted! ;]
  • shabba
    #10
    Pedig ott a cikk első mondatában a forrás megjelölés: "according to a report by research company Telegeography".
  • [HUN]PAStheLoD
    #9
    Hm, itt semmiféle forrásmegjelölést nem látok, mármint a cikkben, amire az egész hivatkozik.. csak dobálóznak a terabitekkel (nem az origó-s cikkre gondolok) :]
  • shabba
    #8
    Egy kis további adalék nemzetközi sávszélek terén mi a pálya. Ez is egy korábbi még szeptemberi cikk alapján íródott hsz.-em egy másik fórumról.

    London is global Internet bandwidth capital

    Pár érdekes adat. Londonban ~1.1Tbps kapacitás koncentrálódik nemzetközi kapcsolódásból, ebből csúcsértéken úgy 439Gbps a kihasználtsága. Amcsiban 1.4Tbps nemzetközi kapacitás koncentrálódik, 704Gbps-es maximum értékkel. London-New York között a legforgalmasabb kapcsolódást 153Gbps-os csúcsértéket ér el a 320Gbps-es rendelkezésre álló kapacitásból. Dánoknál legmagasabb az egy előfizetőre vetített nemzetközi sávszélesség/user arány 38 kbps-mal.
  • joed
    #7
    LOL! szerinted ány százaléka illegális a német szoftvereknek. OK, ne svédországgal hasonlíts, hanem pl Kishazánkkal. Az előfizetések számáról nem beszélve. Szal nem olyan durva ez. Sokkal többen vannak, annyival nem nagyobb forgalomra.
    Az meg a másik, hogy Amszterdamban picivel nagyobb számok röpködnek:D
  • shabba
    #5
    AMS-IX first Internet exchange worldwide to break 100 Gbps barrier(25 October 2005)

    Ennek 1.5 hónapja még hírértéke is volt, mégsem láttam viszont hazai IT portálokon. A német 50Gbps nem igazán toplistás érték.

    Ams-IX MRTG

    Ams-IX adatforgalom statisztika
  • pemga
    #3
    Jól van, a világ nem változott. Még mindig hajnal 2 és reggel 8 közötti időszak a legjobb :).
  • k0zi
    #2
    És vajon akkor is így fejlődne ha nem lehetne illegális tartalmakat letölteni? :)
  • Mice
    #1
    baxus 50mega...15kért.