3800
  • B0B0
    Unikumok:

Villany-Szergej??? Dehogy! Egy magán cucc:
  • B0B0
    Olyan, hogy hivatalos becenév, olyan nincs. Nézd meg a hampage.hu-t, ott a srác az összes mozdonyra "saját beceneveket" talált ki, mint pl.: idegen meg nagyidegen....
  • Tuvok #471
  • HiPPoNaX
    Fogalmam sincs melyik becenev "hivatalos", van aki igy hivja, van aki ugy... Nem vagyok vasutas, szoval passzolom, vasutas berkekben hogy is nevezik :]
  • HUmanEmber41st
    Akkor "hivatalosan " 2 beceneve is van??
  • B0B0
    A #463-ban kimerítő választ kaptunk a kérdésre HiPPoNaX barátunktól :)
  • HiPPoNaX
    Igen? Na akkor majd egyszer megnezem, eddig csak nappal volt szerencsem arra jarni - mindig ki is fogtam a remot csorgos szerelvenyt :D
  • HUmanEmber41st
    Jár errefelé az orosz Bpmot Usgyi is..
    Az éjszakai szerelvényekre csak azt indítják..az nem volt olyan drága.. :)
  • HiPPoNaX
    Most is arrafele jarnak, asszem napi 1 szerelvenypar jar remot csorgos szerelvennyel, a tobbi mind desiro
  • Magnumrolcsi
    mennyiszer láttam ezt!
    Esztergom és Bp. között járt akkor aszem.
  • HiPPoNaX
    Siemens Desiro a neve hivatalosan, aminek nyilvan hangzasabol jon a dezsoke becezes, a virsli pedig eleg egyertelmu becenev, eleg ha ranezel :]
  • HUmanEmber41st
    meg fogom mostmár kérdezni ez ügyben a vezért!
    Mert Dezsőke, Desiro, virsli????? melyik az igazi???
    Csak az a baj, h a vasútállomástól kissé messze lakok, és marha hideg van...
    De amint kicsit felenged az idő, megyek fényképezni :)
  • B0B0
    Köcce! :)
  • HiPPoNaX
    e=o ;]
  • B0B0
    Ma ez a gyönyörű állapotba lévő szergej melózott itt:

• B0B0
    Eltévesztettem. A Desire az amit virsliznek:
  • B0B0
    Jó úton jársz! :)

Ő volt az, aki a magyar vasút 90 %-nak villamosítását valósította meg. Neki köszönhetjük többek között a 'Kandó-mozdonyok' elterjedését is :)
  • HiPPoNaX
    Nem a duntantuli vonalak villamositasaban volt benne a keze? (nem vagyok benne biztos, csak egy kosza emlek, hogy vmi ilyesmit hallottam rola)
  • B0B0
    Még egy kis adalék. Ki tudja ki volt Verebély László?
  • B0B0
    Ha jól tudom, az utsó magyar gyártmány a V46 volt 1992-ig (de ugye az meg V43, ami ugyen öszeurópai fejlesztés)

Az utsó dízel az m63 volt annak meg ugye ismerjük a történetét :(
  • B0B0
    A V60-as.

Itt a V40-es is:
  • mstummer
    De az :) Mindig arra gondolok ha ezt látom hogy uttörők voltunk ezen a téren... és manapság mégis külföldről vásárlunk mozdonyt :S
  • HUmanEmber41st
    Ez csaknem a Kandó-féle villanymozdony????
  • B0B0
    Róla majdnem elfelejtkeztünk (pedig fontos pont):
  • B0B0
    Ütős!
  • HiPPoNaX
    Az ukran szergej ertheto, na de egy tuneziai csorgo? Pedig van az is :D

(forras: trains.hu)
  • B0B0
    Ezt csak most láttam meg. Ukrán szergej:

• B0B0
    Egy ex-szergej:
  • B0B0
    Na erre gondoltam. De látom, sajna te sem tudod hol van :( Azt mondják, hogy nincs pénzük rá és, hogy nagyon lassan halad a felújítás. Meg még annyit tudok, hogy 8 millióért vették meg
  • HiPPoNaX
    En ugy tudom, a 002es kibelezett mozdonyszekrenyet es a komplett 010-est vette meg a NoHAB Alapitvany, bar fogalmam sincs hol tekinthetok meg. A 001, 006, 019 es 020 pedig ha minden igaz a fustiben lelheto fel
  • Tuvok #443
    Forrás: nohab.hu
  • Tuvok #442
    M61-006

Nr. 2581

Menetrendi üzem vége 2000. december 21-én. A MÁV Nosztalgia Kft. tulajdona. Leginkább pályaépítéseken látható, de elõfordulhat nosztalgia-meneteken is.

• B0B0
    Tuvok! Ha jól tudom, a 17-es Nohabon kívül van még az egyes, a tízes, tizenkilences és a húszas a nosztalgiánál. De én azt is hallottam, hogy valakik megvették a hatost. Az nem tudod hol áll? (lehet, hogy elb*sztam a pályaszámokat)
  • HUmanEmber41st
    THX Tuvok!
  • B0B0
    Nem vitázunk. Nincs itt semmi baj, csak én sokkal kevesebb helyen láttam a 'gyík' nevet. De mégegyszer mondom nincs itt semmi vita
  • B0B0
    Furcsa. Pedig a gigantklub oldalán is úgy van, úgyhogy nem értem, hogy nem hallhattad
  • geri15
    Ejnye nem kell a vita :DD Szerintem mindkettő találó
  • Tuvok #436
    Mi volt mávosok meg életünkben nem hallottuk azt a becenevet .
  • B0B0
    Mi (MÁV-osok) is a dízelgigant nevet használjuk :)
  • Tuvok #434
    Nem a leggyakoribb, hanem a MÁV dolgozók köreiben használt neveket használtam . A kettő nem mindig ugyanaz .