53
  • uniu
    hmm, sziporkazo "szakertoi" velemeny...
  • Sliders
    jaja divx valóban, de a jövő tv-jén elég ratyi lesz. AMikor majd olcsobb lesz a plazma meg az új gen. tévék akkor már azon élvezhetetlen lesz. Persze van HD divx de nemsokat láttam még. Mondjuk tény ha a fejlődést nehéz anyagilag birni
  • GABOR16
    Miből gondolod, hogy a T-Com megint duplázni fog?
    Szóvolt róla, hogy már több duplázás nem lesz, mert a jelenlegi vonalak éphogycsak elbírják a modtani terhelést is. Nemhiszem, hogy kb fél év alatt enyit javult volna a vonalak átlagminősége. (bár enkem ez közvetlenül nem érintene, ha mégis dupláznának, csak anyiban, hogy akkor talán a Chello is emelne megint)
    Jólenne ha dupláznának, de nincsrá sok esély (szerintem).

30GB os lemezeket én nemhiszem, hogy lefogok tölteni, mert nekem a DivX/Xvid rippek többségével sincs bajom. Nincs igényem jobb minőségre, ami meg tetszik esetlegesen, arra valahogy összekaparok pénzt, és megveszem, ami nemtetszik anyira azt minek vegyem, vagy töltsem le 'NAGY' minőségben (nemállok úgy anyagilag).
  • Sliders
    30Gigás filmet ki fog leszedni elég sokmindneki. Nem csaka media fejlődik a net is. T-Com most akar duplázni hamarosan újra. 400K-s netet 12e-ér utánad vágják áfásan. És 800K-s nettel durván14-15 óra alatt lenn van a cucc. a Nap nagyobbik részében melózól, suliban vagy vagy mittom én, vagy éjszaka töltöd. Faszán lenn van az. Ezért ne próblémázzál. Ja DC++ -t el kel lfelejteni max mp3. Vannak gyors jó töltési megoldások is. És ugyis meglesz baszva a blueray és a HD-DVD védelem. Mind minden népszerű cucc
  • GABOR16
    Egyoldalra fér 4 réteg, a Technikai információkban is bennevan.
    Jelenleg ezt találtam: Cikk
  • Cat #48
    tekintve hogy egy réteg 25 giga, ha egy oldalra 4 réteget lehetne rakni akkor 200 gigás az elméleti kapacitás (ugye mindig két oldallal számolnak a marketingesek) - ilyet meg sehol nem olvastam
    szal vmi forrás?
  • Kornan
    Én úgy tudom hogy a blue raynal egy oldalon lessz 4 réteg.
  • Cat #46
    a 4 réteggel az a baj, hogy meg kell fordítani a lemezt -> akkor már egy ujat is belerakhatsz, ugyanott vagy (de árban biztosan drágább a 4 réteges mint két kétréteges)
  • kicsizoz
    4 rétegre gondoltam, nem a 2-re...
  • pemga
    Jaja, szerintem is ez "belső" használatra készül, hogy ne kelljen a többieknek tejelni a lemezek után. Kína lazán megteheti, hogy sajátmagának csinál egy formátumot, még úgy is visszajön neki, ha el se passzolja külföldön sehova. Ráadásul mivel a formátum inkompatibilis nyugodtan mondhatják a rijának meg mpjá-nak, hogy: dehát nálunk nem is lehet lejátszani a ti dvd lemezeiteket, miféle másolatokról beszéltek egyáltalán. Ezt tetézi az, hogy az Eradicate és egyéb (fegyveres) akciókkal biztosan nagyon a belopták a szívükbe magukat.

Egyébként ezt a formátumot még anno a DVD ellen kezdték el fejleszteni, nem a BR vagy a HD-DVD ellen, ezért is van így belőve a mérete. (A 2-3x réteg szerintem utólagos patch a szabványban.) Bármennyire is úgy gondolják páran, _nem_ a magyarok a célcsoport, mi vegyük csak meg a minél drágábbat, ugyis ők gyártják azt is :)).
  • fflx
    "De mondjuk a 4 rétegű BR-t felesleges emlegetni, sima DVD-nél sem terjedt el, kényelmetlen kezelni, így nem hiszem, hogy a BR-nél más lesz a helyzet..."

gondolod, hogy azert nem terjed a dual layeres DVD mert "kenyelmetlen kezelni? :)
    szerintem pusztan azert mert kb 6-8 sima DVD-t veszel 1 DL-es DVD aran.
    szerintem talan inkabb ez lehet a hatterben :)
  • edekon
    Én megvallom őszintén Dual layer DVD-re is ráveszek 4-4,5 órát 1920*1080-ba, WMV9-ben
    (ca: 35MB/min)úgyhogy nekem elég is lenne.
    Csak egy fél napig tömörít a gép, nameg marha drága a lemez.
  • dez
    Először nézz meg néhány HD-s anyagot (főleg pl. sportközvetítéseket, mert a nagyfilmek néha nem olyan élesek, mint lehetnének, persze még mindig sokkal jobbak, mint a DVD-sek). Monitoron, vagy inkább nagyképernyős, HD-s tévén. Már a 720p (1280x720) is "elég jó".

1-2-3 évig még bizonyára kevesen fognak 30GB-os filmeket letölteni. Viszont ez mpeg2-ben 30GB, mpeg4-ben (divx/xvid is az) a fele/harmada/negyede lehet. (Remélem, nem csak csökkentett felbontású rilízek lesznek, csak azért, hogy ráférjen egy DVD-re, és ne legyen "kockás" se.)

Az újratömörített, progresszívre alakított(*) DVD-R-eket én sem szeretem.

(*) Ha eleve 24/25 fps-es a film (mozifilmek ilyenek), akkor nincs gond ezzel. De az interlace-ban az a jó, hogy 50 fps-es (csak itt ez nem frame-per-sec-et jelent, hanem field-per-sec-et), azaz 50 mozgásfázisos! Sokan nem látják a különbséget (vagy jut el a tudatukig) 25 fázis/s és 50 fázis/s között, én pl. igen (sőt 50 és 100 között is [nem csak a Hz-ről beszélek]), ezért nagyon zavar a dolog. Azaz nem szeretem a "képregényt". Ma már úgyis minden normális lejátszóprogramban van deinterlace szűrő. (Csak sajnos ezt az egészet a rilízkészítők sem nagyon tudják, csak az van a fejükben, hogy interlace=szar.)
  • dez
    Legálisan biztos nem lesz 20Ft, mivel csak a DVD Forumnak járó jogdíj jön le, ami ami a végár kisebb része, a hazai nem.
  • EvilDevil
    elmennek ám a rákba.. ez még a HD DVD-nél is szarabb 3 rétegű 15 gigás.... barmok
  • avman
    valóban. rengetegen néznek 20 colos monitoron filmet. ki is dobom a pal/ntsc dvd gyűjteményem a kukába.
  • Mice
    hát már megbocsa, de szerintem egy olcsó 20 coloson is látszik, hogy milyen gyér a 720-as res. én 1280x1024-en vagyok mindig és amikor 640x480ban rögzítek tunerről akkor is csak 320x240-en látszik igazán szépnek, csak az meg írtó pici 5-6centis négyzet

dvd-vel ugyanez a helyzet. nem sértődnék meg ha 1400 felett lenne a vízszintes...
  • Mice
    hát szerintem abból kiindulva, hogy még csak fejet sem kell cserélni és gyártósort sem kell bizgerálni szerintem elég hamar megtömhetik vele a piacot

a br&hd üggyel meg szerintem még elég sokáig el fog tartani

ilyen feltételek mellett meg szerintem a triplás sem lehet drága, mertha most 90-100 4.7 akkor szerintem még 300ért is megéri a 15g

a kéklézeres driveokról pedig még a készítőik sem remélik, hogy hamar olcsósodnának

én nem látom okát, hogy 1-2 éven belül ne adnának el rengeteget belőle

lehet, hogy nagyobbak lesznek a br-ek, de tekintve, hogy a drive is drága lesz és a kisebb sérülések/vesztett adatmenyiség is több, akkor már vehetsz 2 disc-et/kiírni valónként, ami meg...hát nekem nem vonzó alternatíva...
  • Kornan
    Igen meg gondolom drága is lessz a 4 rétegű BR hasonlóan mint most a DL,én is csak kipróbálásra vettem 2 darabot,egy játékot írtam ki az egyikre de végülis nem érte meg,csak éppenhogy kipróbáltam.
  • FecaA
    Én 50 forintért veszem, legálisan, számlával! :-)
  • Fenjoy
    hogy az arca kinek "nagy" az lejön a sorokbol:) De, én személy szerint azért várom a BR-t, hogy az adataimat lementsem, és végre elfogyjon a CD/DvD tömeg itthon, ilyen egyszerű...

:)
  • kicsizoz
    És tényleg, a sorozatokkal meggyőztél!! :)

De mondjuk a 4 rétegű BR-t felesleges emlegetni, sima DVD-nél sem terjedt el, kényelmetlen kezelni, így nem hiszem, hogy a BR-nél más lesz a helyzet...
  • Kornan
    Végülis részben igazad van,de csak részben.Megpróbálok összeszedni pár dolgot amire jó lessz,feltéve ha olcsóvá és elterjedté fog válni.A letöltéseknél megjelenhetnek olyan változatok ami mondjuk egy BR-re van méretezve, több külömböző film,vagy egy film több része rámegy egy blue rayre pl:starwars 1-6.Vagy a sorozatoknak nem kell 3 lemez évadonként nézhető minőség mellett.Pl:csillagkapu 1-9 évad.Aki gyűjtő az tudja miről beszélek.Aztán aki sok adattal dolgozik és ki kell mentenie nem fog felhalmozódni többszáz dvd,hanem jóval kevesebb.Mint már mondtam a gyári lemezeken több minden lehet,de persze aki nem legálisan szerzi be annak mindegy.Tehát jobb hang és képminőség lehetőségét adja meg.
    Azért mondtam hogy részben igazad van mert nem mindenkinek van szüksége ilyen dolgokra,sokan vannak akik megelégszenek azzal hogy gagyi mozi minőségben leszedik a legujabb filmet csakhogy előbb lássák másoknál....és még folytathatnám...,a lényeg hogy szerintem sok ember hasznát veszi majd valamilyen formában.

Kicsit más téma:ezekután bennem felmerül a kérdés valójában mekkora hdd-re és más adattárolókra van szükségünk?Én úgy gondolom az optikai adattárolók 100 GB fölé fölöslegesen mennének,és már a BR 4 rétegű is tudni fogja a 100GB-t,szerintem azután a generáció után már nem lessz lényeges fejlődés méretben mivel nincs szükségünk rá.HDD-ből azért jól jönne monjuk 1 Terra,és gyorsabb adatátvitel,de ez fölött is jelenleg fölösleges lenne egy átlagos letöltőnek is.Szóval a jelenlegi fáljméretek és internetsebesség melett nincs igény sokkal nagyobb adattárolókra,talán más tulajdonságokra koncentrálnak majd:megbízhatóság,fizikai-méret,írási-olvasási sebesség,univerzális-adattárolók...
  • fflx
    nem valoszinu, hogy ezekel idehaza surun fogunk talalkozni. szep hir, de semmi ertelme.
  • kicsizoz
    "Egyébként ha kijön a BR és a HDDVD akkor ezzel eggyüt megjelennek a jobb minőségű filmek" dehát pont ezt mondom, hogy jelenleg is 9Gb-os egy film, mégis mindenki leszarja, és 4Gb-ra írja ki... Ezért nem értem, miért ez a nagy vágyakozás a mégjobbra... Ráadásul megnézem, ki tölt le egy 30Gb-os filmet a netről...
    Vagy kinek van olyan TV-je amin a különbség is látszani fog....
    Nem lehet, hogy ez csupán a technomán férfiasságunknak jó, de valódi előnye számunkra nincsen?
  • Inquisitor
    "Vinyóra nem kell Artisjust fizetni? ;)"
    Bazz ... ha bevezetik arra is a matricát, bizony Isten megkereslek a hülye ötleteidért ;)
    Meg ha 1GB-ra van valami 2800FT (flash), akkor mit kell fizetni egy 200GB-os vinyóra?
  • sped
    Régebben mintha olvastam volna hogy HDDVDt meg BlueRayt főleg azért erőltetik mert durva másolásvédelem lesz rajta. Hajrá gyerekek. Minek kell kiírni azt a soxart? Vegyetek még 2 vinyót. Az ellen nem véd. Vinyóra nem kell Artisjust fizetni? ;)
  • Kornan
    Mostanában nem nagyon vagyok tisztában a pontos árakkal pár hónapja vettem utoljára DL-t de akkor még 1000 FT körül volt.Egyébként ha kijön a BR és a HDDVD akkor ezzel eggyüt megjelennek a jobb minőségű filmek amik csak ezekre a lemezekre férnek rá,adatokat is jobb ezeken tárolni.Kényelmesebben elférnek a dolgok.Szóval a gyári lemezekre is több fér rá,több extra,talán különleges új opciók,jobb minőség....
    De még ez idő.
  • Kornan
    Én is csak azt tom mondani tök fölösleges ez a lemez nem fog helyet kapni az itteni piacon,a gyári dvd-ket meg egyszerűen át lehet írni simára hogy kiszeded a fölösleges dubokat,vagy tömöríted picit,vagy DL-re.Csak az az egyetlen esélye ha olcsó lenne és nem kellene külön meghajtó hozzá,de akkor meg ugye a meghajtók eladásából nem jön be profit.Talán annyi haszna lessz hogy ettől kicsit rákapcsolnak a BR-esek és a HD-dvd-sek.
  • uniu
    Valoszinu a red lezer miatt lefele kompatibilis lesz siman, es olcso lesz gyartan a jogdijjak nelkul. Foleg ha 20Ft lesz hozza egy lemez legalisan... Az azsiai piac onmagaban egy vilag a vilagban, ha csak ott fog elterjedni mar az is sokat jelent!
  • uniu
    "Verbatime-ot nem ajánlom, mert nagyon hamisítják..." Es Verbatim lemezeket ?
  • kicsizoz
    Néha úgy érzem, hogy csak az arcotok nagy ebben a fene nagy várakozásban, miközben a DL lemezeket sem veszitek meg, mert a neten csak 4Gb-os iso állományokat töltitek le, meg mert olcsóbb a sim a lemez....
    Hát ha nem tévedek nagyot akkor, meg minek várjátok ennyire a BR-t vagy a HDDVD-t?
  • Fenjoy
    Sok értelmét nem láttom, én a Blue-ray várom, szeretném a Cd-DvD soraimat lecserélni, "pár" darab BR-re:) Ergo nekem a kapacitás a fontos, ez dönt nálam
  • Fenjoy
    Max a Kinaiak vesszik majd meg Felsőbb utasításra, aki nem azt kivégzik, így érhetően sikeres lesz, Kínában
  • ixub
    Nah azért ne túlozzunk, a mondanivalóval egyetértek, de pont tegnap néztem a Dunaújvárosi Tesco-ban, 4690 Ft a 25-ös TDK henger ami ugye 187 Ft, de így se vettem meg csak érdekelt hogy mennyi most.
  • Pharaoh
    Ez max a dvd-vel versenyezhetett volna, annak a megjelenésekor, a HDDVD és BR már egy magasabb kategória
  • Rafaelo
    bazz lessz 10 féle formátum kurvajó grrrr
  • Cocogány
    Nembeszélve arról, hogy ha már előre kifizetem a jogdíjat, akkor mit kopogtat az ajtómon a BSA?
  • takysoft
    ciki, hogy az 1 dvdre eső artisjus jogdíjból feketén akár 2 lemezt is ehet kapni, amikre egyébként is minek fizetünk jogdíjat, ha úgyis legális adatot írunk rá. én nem fizetem ki az ákos cd-jét, mikor nincs is illegális zeném.(illetőleg nincs, amíg nem tudnak róla.)
    mert ugye a 150 ft-okat rendesen a toplistaelsőknek adják ám oda.... veszel egy cd-t, britni szpírsz kap egy ötvenest....
    miből gondolják, hogy én illegális adatot írok rá, he? emberi rosszhiszeműség határa, komolyan... eleve belecsapni az cdárba a büntetést, "úgyisismerlekgonoszvagy" címszó alatt....
  • takysoft
    az egészben az a szar, hogy egy dvd lemez előállítási költsége nem nagyon haladja meg a 10 Ft-ot. akkor jönnek a munkások órabérei, meg a gyárfenntartás, az még úgy sincs több lemezenkét 15-20ft-nál. akkor jön a jogdíj, attól lesz a lemez kb 80-90ft, ami már így is sokkal több, mint a 10ft. ennek e tetejébe minden dvd-re fizetünk az artisjusnak 150ft-ot(DL-re 300-at, CD-re 100ft)
    így még 250ft-nál járunk. és nem tőlzok, mert aki magyarországon boltab valaha is látott dvd-t 250ft alatt az hazudik. persze ez az ár nagytételben nagykerben van.. 1 vagy 2 darab kiskerben, az már kb 350 ft-os átlagár, amiben még nem is fizettük meg a "márkát", hisz pl TDK esetén lehet ez töb is egy 50-essel. ekkor ciki, hogy az amúgy 20 ft-os lemezért 400ft-ot kell adni. szinte hússzorosa.

meg a lemezeket ellenőrzik is atomra, így feketebiznisz se nagyon van. kivéve persze az importbizniszt... szlovákiában akkor maffia van ebből, hogy beépültek a nagykerekbe is. koleszokba, piacon, havernál, neten nagytételben akár jó minőségű lemezt is lehet kapni(pl TDK) 100 forintos darabáron. Verbatime-ot nem ajánlom, mert nagyon hamisítják...