Megkezdődött az FVD sorozatgyártása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóvolt róla, hogy már több duplázás nem lesz, mert a jelenlegi vonalak éphogycsak elbírják a modtani terhelést is. Nemhiszem, hogy kb fél év alatt enyit javult volna a vonalak átlagminõsége. (bár enkem ez közvetlenül nem érintene, ha mégis dupláznának, csak anyiban, hogy akkor talán a Chello is emelne megint)
Jólenne ha dupláznának, de nincsrá sok esély (szerintem).
30GB os lemezeket én nemhiszem, hogy lefogok tölteni, mert nekem a DivX/Xvid rippek többségével sincs bajom. Nincs igényem jobb minõségre, ami meg tetszik esetlegesen, arra valahogy összekaparok pénzt, és megveszem, ami nemtetszik anyira azt minek vegyem, vagy töltsem le 'NAGY' minõségben (nemállok úgy anyagilag).
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Jelenleg ezt találtam: Cikk
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
szal vmi forrás?
Egyébként ezt a formátumot még anno a DVD ellen kezdték el fejleszteni, nem a BR vagy a HD-DVD ellen, ezért is van így belõve a mérete. (A 2-3x réteg szerintem utólagos patch a szabványban.) Bármennyire is úgy gondolják páran, _nem_ a magyarok a célcsoport, mi vegyük csak meg a minél drágábbat, ugyis õk gyártják azt is 😊).
gondolod, hogy azert nem terjed a dual layeres DVD mert "kenyelmetlen kezelni? 😊
szerintem pusztan azert mert kb 6-8 sima DVD-t veszel 1 DL-es DVD aran.
szerintem talan inkabb ez lehet a hatterben 😊
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
(ca: 35MB/min)úgyhogy nekem elég is lenne.
Csak egy fél napig tömörít a gép, nameg marha drága a lemez.
1-2-3 évig még bizonyára kevesen fognak 30GB-os filmeket letölteni. Viszont ez mpeg2-ben 30GB, mpeg4-ben (divx/xvid is az) a fele/harmada/negyede lehet. (Remélem, nem csak csökkentett felbontású rilízek lesznek, csak azért, hogy ráférjen egy DVD-re, és ne legyen "kockás" se.)
Az újratömörített, progresszívre alakított(*) DVD-R-eket én sem szeretem.
(*) Ha eleve 24/25 fps-es a film (mozifilmek ilyenek), akkor nincs gond ezzel. De az interlace-ban az a jó, hogy 50 fps-es (csak itt ez nem frame-per-sec-et jelent, hanem field-per-sec-et), azaz 50 mozgásfázisos! Sokan nem látják a különbséget (vagy jut el a tudatukig) 25 fázis/s és 50 fázis/s között, én pl. igen (sõt 50 és 100 között is
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
dvd-vel ugyanez a helyzet. nem sértõdnék meg ha 1400 felett lenne a vízszintes...
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
a br&hd üggyel meg szerintem még elég sokáig el fog tartani
ilyen feltételek mellett meg szerintem a triplás sem lehet drága, mertha most 90-100 4.7 akkor szerintem még 300ért is megéri a 15g
a kéklézeres driveokról pedig még a készítõik sem remélik, hogy hamar olcsósodnának
én nem látom okát, hogy 1-2 éven belül ne adnának el rengeteget belõle
lehet, hogy nagyobbak lesznek a br-ek, de tekintve, hogy a drive is drága lesz és a kisebb sérülések/vesztett adatmenyiség is több, akkor már vehetsz 2 disc-et/kiírni valónként, ami meg...hát nekem nem vonzó alternatíva...
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
😊
Elnézést a Sorokért:)
De mondjuk a 4 rétegû BR-t felesleges emlegetni, sima DVD-nél sem terjedt el, kényelmetlen kezelni, így nem hiszem, hogy a BR-nél más lesz a helyzet...
Azért mondtam hogy részben igazad van mert nem mindenkinek van szüksége ilyen dolgokra,sokan vannak akik megelégszenek azzal hogy gagyi mozi minõségben leszedik a legujabb filmet csakhogy elõbb lássák másoknál....és még folytathatnám...,a lényeg hogy szerintem sok ember hasznát veszi majd valamilyen formában.
Kicsit más téma:ezekután bennem felmerül a kérdés valójában mekkora hdd-re és más adattárolókra van szükségünk?Én úgy gondolom az optikai adattárolók 100 GB fölé fölöslegesen mennének,és már a BR 4 rétegû is tudni fogja a 100GB-t,szerintem azután a generáció után már nem lessz lényeges fejlõdés méretben mivel nincs szükségünk rá.HDD-bõl azért jól jönne monjuk 1 Terra,és gyorsabb adatátvitel,de ez fölött is jelenleg fölösleges lenne egy átlagos letöltõnek is.Szóval a jelenlegi fáljméretek és internetsebesség melett nincs igény sokkal nagyobb adattárolókra,talán más tulajdonságokra koncentrálnak majd:megbízhatóság,fizikai-méret,írási-olvasási sebesség,univerzális-adattárolók...
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Vagy kinek van olyan TV-je amin a különbség is látszani fog....
Nem lehet, hogy ez csupán a technomán férfiasságunknak jó, de valódi elõnye számunkra nincsen?
Bazz ... ha bevezetik arra is a matricát, bizony Isten megkereslek a hülye ötleteidért 😉
Meg ha 1GB-ra van valami 2800FT (flash), akkor mit kell fizetni egy 200GB-os vinyóra?
De még ez idõ.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Hát ha nem tévedek nagyot akkor, meg minek várjátok ennyire a BR-t vagy a HDDVD-t?
One United, maffiozo:ixub-lvl12-77577 Itt van már a zivatar! Kivirít a kikelet. Szilvafára szarka száll. Uccu, csípd meg, hóha, hó! Bari bég a zöld gyepen.
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
mert ugye a 150 ft-okat rendesen a toplistaelsõknek adják ám oda.... veszel egy cd-t, britni szpírsz kap egy ötvenest....
mibõl gondolják, hogy én illegális adatot írok rá, he? emberi rosszhiszemûség határa, komolyan... eleve belecsapni az cdárba a büntetést, "úgyisismerlekgonoszvagy" címszó alatt....
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
így még 250ft-nál járunk. és nem tõlzok, mert aki magyarországon boltab valaha is látott dvd-t 250ft alatt az hazudik. persze ez az ár nagytételben nagykerben van.. 1 vagy 2 darab kiskerben, az már kb 350 ft-os átlagár, amiben még nem is fizettük meg a "márkát", hisz pl TDK esetén lehet ez töb is egy 50-essel. ekkor ciki, hogy az amúgy 20 ft-os lemezért 400ft-ot kell adni. szinte hússzorosa.
meg a lemezeket ellenõrzik is atomra, így feketebiznisz se nagyon van. kivéve persze az importbizniszt... szlovákiában akkor maffia van ebbõl, hogy beépültek a nagykerekbe is. koleszokba, piacon, havernál, neten nagytételben akár jó minõségû lemezt is lehet kapni(pl TDK) 100 forintos darabáron. Verbatime-ot nem ajánlom, mert nagyon hamisítják...
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
És az olyan országokban mint a miénk ahol a vásárlásnál a pénz számít, igen is meg fogják venni az emberek.
Kína meg valószínüleg azért választotta a VP5 és VP6 codeket, mert relatíve nagyon egyszerû (ezáltal olcsóbb is).
India mikor készíti el saját DVD formátumát???<#fejvakaras>#fejvakaras><#fejvakaras>#fejvakaras><#fejvakaras>#fejvakaras><#fejvakaras>#fejvakaras><#fejvakaras>#fejvakaras><#fejvakaras>#fejvakaras>
egyébként keleten ezért is fejlestették ezt ki, hogy nekik ne kelljen jogdíjat fizetni ide...
ott marha sikeres is lesz.
ha nem lennének jogdíjak, a világ sokkal kompatibilisebb volna....
szóval a lényeg: occsó, ocsóó. és a jelenlegi recesszióban ez lépéselõny.
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
Ez nem utódformátum hanem csak egy alternatíva.
Bukni fog európában és amerikában...