17
-
kerti008 #17 A 12-es karika egy dologra jó. Szépen beleég 4-5 év alatt a méregdrága plama TV-dbe.Emlékszem amikor bemutatták a Profit(Belmondo) 16 éven felüli volt. Egy jelenet volt benne, amikor megszökik és csákánnyal öli meg az őrt. És várnom kellett 2 évet, hogy megnázhessem. Na szerintem a korhatár erre való... -
crx #16 Ezel csak egy gond van hogy a szülöket a gyerek oktatja és nem forditva.A gyerek majd lekorlátozza ha akarja a szülö meg nem tud játszani +18 játékokal csak ha a gyerek akarja. -
pemga #15 És ha a gép játékvezérlője periodikusan DNS-mintát vesz a játékostól, amiből megállapítja az életkorát? :)). Jönnek majd a kesztyű-hack-ek :)). -
Hegyikecske #14 Whehheeh ez nagyon lol, le akarják korlátozni a srácokat ?:DD Na csak az lesz a poén h majd a gyerek mutatja meg a szülőnek hog hogy lehet ezt és ezt kjátszani, nem pedig fordítva. Szar már ha valakit csak egy program tud visszafogni -
lammaer #13 Amit te emlitesz, az inkább a világ és a média képmutatása, ami tényleg gyomorforgató és irritáló. Szóval, műsor szerintem már nincs is 12-es karika nélkül, viszont csomó olyan van amire csak 12-est raknak, holott sokkal nagyobbat érdemelne.
Például az olyan sorozatok mint a Startrek vagy a Csillagkapu, miért kerülnek egy kategóriába mondjuk egy trágársaágokkal mek csöcsös csajokkal teli revüműsorral vagy valóságsóval.
Nyilván a karika sokat nem ér, de azt megmutatja, a média csak a törvény miatt tartja be a szabályokat, miközben elveszik az egésznek a lényege: segiteni a szülőket abban, hogy egy film megnézése nélkül is tudjanak annak tartalmáról véleményt nyilvánitani...
A rajzfilmek tényleg durvák, hétvégén délelőtt próbálkozok néha egyet-egyet megnézni reggelizés közben, de pikacsus, transzformeres, világotfelrobbantós rajzfilmeken kivül nagyon más nincs is.
-
lammaer #12 Nekem a rémálom az elm utcában hagyott maradandó nyomot a piciny lelkemben... még az első rész, az ötödik már nem volt gond :) -
roliika #11 :-) A hegy gyomrában...ja az érdekes 1 film volt....honnan is tölthető le? :-) Na attól nekem is voltak rémálmaim. De nem nyírtam ki senkit az utcán+nem ugrottam vonat elé..stb. Na+ugye elsősorban talán nem a játékokat kéne szabályozni, hanem talán pl USA-ban ha nem járkálnának a gyerekek Coltokkal,Magnumokkal,AK-kal,lehet hogy kevesebb lenne az erőszak,mert ugye előfordulhat ,hogy a gyerek a valós fegyvert játéknak véli... -
#10 sry a helyesírás miatt -
#9 az a véleményem mellesleg, hogy okos dolog... lenne, ha jól lenne megvalósítva....
de nézem itt a agyar tévéket is... ultravéres szellemírtó rajzfilm az 12-es korhatár.
egyszerűtnivígjáték, mint a pite, az meg már 16...
így van ez a játékokkal is. ha a gyereet rendesen nevelik, akkor a san andreas nem fog neki dongot okozni 8 évesen se, mert tudja, hogy az játék, meg megtanulja, hogy ha nem akar meghalni, akkor kiket kerüljön el.
szar nevelésnél meg már úgye ront tovább.. ott már mind1.
az viszotn tény, hogy egy silent hill, az nem egy 12 éves kezébe való játék. nekem 21 évesen is rémálmaim lesznek tőle, de én azért tudom szabályozni. másnapra elfelejtem.
de kiskoromban nem így volt.. láttam egy filmet, sorozatot m1-en még "A hegy gyomrában". ilyen ikrek voltak benne, akik ilyes slejmszörnyekkel harcoltak kövekkel, meg volt fekete aut, meg minden.... reggel 9-kor leadták a marhák, nekem a mai napig visszatérő rémálmom, és igen sok ismerősönek is.(nem hazudok, 3-om haver fejből)
na azt "akkor" nem kellet volna látni. most letöltöttük, végignéztük, azt jót röhögtünk rajta... -
#8 Pontosan. Éppen a megkülönböztetés képessége miatt, a játék nem biztosit semmiféle immunitást az élet borzalmaival szemben, és ezért olyan nagy károkat sem okoz. Meg aztán nem állom már meg: miért akarja már mindenki érzéketlen tuskóvá nevelni a gyerekét? Itt többször felmerül már, hogyhát jóha az a gyerek nem akad fenn minden ilyen apróságon mint leszakadt végtagok...pont ez a baj, az emberek túl érzéketlenné váltak más szenvedései iránt, egy undoritó művilágban élünk, műemberekkel, akinek még nem tünt volna fel.. -
lammaer #7 Én hasznosnak találom a funkciót, mert esetleg segit a szülőknek egy kicsit kontrollálni hogy mit is játszik a gyerek. Mondjuk szerintem a legjobb az, ha ezt meg tudja oldani úgy, hogy megbeszéli a kölyökkel mit szabad és mit nem és nem ilyen művi úton korlátoz. De én tisztelem azokat a szülőket akik például a tv műsorokkal kapcsolatban is igyekeznek egyfajta útmutatást adni a csemetének és esetenként nem engedik meg hogy éjfélkor a viasatot nézze :)
Tudom, manapság ez már ódivatú meg minden, de szerintem hasznos.
Azt meg hülyeségnek tartom, hogy majd pont a call of duty (vagy akármi más játék :) segit majd abban, hogy egy ember fel tudja dolgozni egy balaset látványát.
Hiába nyomod végig mondjuk a doom3-at extra vér patchhel, attol még simán rosszul lehetsz, ha mondjuk a szemed előtt rohan bele valaki egy üvegajtóba és ömlik a vér belőle. -
#6 jah. érdekes mód a 12 éves öcsém is le szokott bontani pár embert, meg fölgyullad/összetörik ez-az a játékaiban, de meglehetősen furán néz némely osztálytársára, akiknél a két világ közötti határ nem olyan egyértelmű.
nem azé, de sztem nevelésen kívűl némi értelem is kell ennek a felfogásához:) illetve ez lenne az alap. de ezek szerint sokan nem ütik meg ezt az alap szintet(?) -
#5 a dolog ugye úgy áll, hogy eleve a játékban is benne lesz a szülői kód.
vagyis ha anyuka a PS3-at tinire állította kóddal, akkor a gyerek semilyen mature játékkal nem nyomulhat. -
roliika #4 És Pistike mikor Call of Duty 3-azna, 1 anyuka,vagy apuka kiugrik a gépből és Pistikét jól+pofozza...de ha a T szülő a gyerekét minden durva és véres dologtól eltiltja,majd a gyerek mondjuk lát egy autóbalesetet és nem bírja feldolgozni az mennyivel jobb? Mondjuk a pszichologusoknak így biztosított a napi betevő...szerintem 1 játék csak 1 játék. És ha valamelyik gyerek nem annak értelmezi,az +nevelési hiba. -
Derapo #3 Kenyérpirító!!!
De nekem kell egy ilyen is -
Gabest #2 Ott van, leírták. Adnak hozzá szülői felügyeletet is, bele lesz építve. -
assdf #1 És ezt hogy fogják megvalósitani?