41998

photoshop-banner.jpg
  • haki92
    new wallpaper ;) thx
  • DöflingR
    Cinema 4d
  • pxxl
    főleg az alanyi és tárgyas ragozást kell átismételni :)
  • JackMeadow
    muszáj megtanulni ragzania szavakat
  • pxxl
    én nem akartam leszólni, de a frászt kaptam 1-2 csúnyán sikerült szó után...
  • JackMeadow
    az angol még nem nagyon megy, de néhol a magyar se akaro összejönni
  • pxxl

• ppk
    ien izé :-)

ide ni
  • VRSDM
    nem fotosoppal :D
  • JackMeadow
    há ránéztem aképre azt egybő akartam irnih technocsla bázádmeg :P
  • SrAta
    de tényleg olyan futurisztikus köpeteket (értsd: technocsula:D) hogy csináltál?
  • DöflingR
    Rajtam kívül nemigen csináltak, én meg leálltam a témával úgyhogy már csak a múlté :D
  • pxxl
    technocsula
  • SMGBAS
    Hol vannak a régi szép technocsulás idők...

xD
  • pxxl
    izé placcs a hogyishívjákon
  • SMGBAS
    Tök jó. Ezmiez??
  • pxxl
    unatkozok
  • VRSDM
    hát.
    pénteken elmentem bulizni.
    vasárnap hajnali 2kor voltam otthon.
    kábé ez :D
  • SMGBAS
    Na mivan az asztalfotózásos dologgal? (:
  • hungary27
    jó nagy monitorod lehet
  • Ams
    háttér magamnak

• SMGBAS
    #35006 Igen

#35007 Igazad van. Régebben tanulgattam én is, de az már nem most volt. Mivel csak két falnak indult az egész (akkor sem így álltak(plafon helyett felhő a két fal középen és úgy találkoztak a horizonton, egyiken logo, és alul a tükörlapok itt-ott hiányosak szal nem tükröződik az egész, de aztán kuka lett az 5let)) így sz*rtam a szerkesztésre.
  • JackMeadow
    kurvára nem jön le h az tükröződés nem ilyen magas a fal
  • Rettenthető
    Elmondom hol a hiba szerintem:

Mivel a talajon található tükör padlóburkoló lapok egyenesei metszik helyesen egymást a végtelenben, így azok metszéspontját vettem a horizontvonalnak (piros).
    A baj az, hogy az összes többi alakzat párhuzamosainak (a perspektivikából eredő) metszéspontja is a horizont vonalon kellene, hogy metsszék egymást. Nem kell ugyanott, de a vonalon kell lenniük a metszéspontjuknak.
    Mind a baloldali fal (narancssárga), mind a jobb oldali fal (zöld) meghosszabbított élei nem ám hogy a horizontvonalon nem metszik egymást, hanem úgy egyáltalán nem egy pontban találkoznak.
    A zöld egyeneseknek és a narancssárga egyeneseknek is egy-egy pontban kellene találkozniuk, mint a #fc00ff-nek (fszm tudja milyen színű).

Mellesleg a tükröződést is épp ugyanúgy perspektivikusan szerkeszteni kell, mint magát az alakzatot, nincs benne semmi könnyítés.

Ha nem ennyire tűéles a tükröződés, talán jobban azt a hatást adta volna, hogy tükörkép, másrészt lehet kicsit több, határozottabb fúga a tükörcsempék között.

Még én is csak tanulgatom, és lehetnek sánta részek, de szerintem ez a rajz akkor is hibádzik.

Magyarázó ábra
  • VRSDM
    free transformoltál?
    csak mert ha ilyeneket akarsz csinálni arra ott a vanishing point, (konkrétan pont erre lett kitalála :)
  • SMGBAS
    A háló nem segítség miatt van benne hanem mintha a padlón lennének üveglapok (vagy akármi más ami annyira tükröződik)és nem akartam, hogy annyira egységes legyen. A szegecsek tényleg meg vannak nyújtva (ami nem a talaj hanem a plafon közelében vannak xD) de annak az a magyarázata, hogy először nem ilyen képet akartam csinálni, hanem csak egy olyasmit mintha utca lenne és abba meg belefért az ekkora szintű deformáltsága a szegecseknek. A perspektíva is jó ha nem a sima labirintusból indulsz ki aminek minden fala párhuzamos/merőleges a másikra hanem ilyen lenne az alapképe:

(jah és pl. a hosszabb falban 3x van benne az alap textúra.)
  • Rettenthető
    Hááát, érdekes.
    Amúgy a (segéd?) háló az direkt maradt benne, vagy véletlen?
    A kép nem perspektivikus, csak próbál az lenni. Ha olyat szeretnél szerkeszteni, akkor kicsit nézz utána a témának.
    A source meg szép, csakhogy aránytalanul szét van nyújtva, és ez látszik (pl. a szegecsek vagy mik a talaj közelében oválisak lettek).
  • JackMeadow
  • SMGBAS
    Labirintus:

source
  • SMGBAS
    Elqrtam a linket -.-"
    Akkor tehát a 2. kép:
  • pxxl
    raszta kutya :D majd eccer akarok egy ilyet :) meg egy boxert is :D
  • SMGBAS
  • pxxl
    Jumping Puli mekkora LOOOOL
  • SMGBAS
    Na mégegy mára. Nem pixelart. (nem voltam suliban szal volt időm)

(:
  • pxxl
    jaja már le is mentettem csomó wp-t, meg kinéztem pár ikonszettet is :P
  • SMGBAS
    Köszi (:
  • hungary27
    jók vannak rajta
  • Bexter
    +fav
  • pxxl
    galaxis utikalauz stopposoknak

• SMGBAS