19
-
Maci1 #19 Ha profi fotot meg videot is akarsz kesziteni, ajanlom figyelmedbe a sony professzionalis kamerait amely gyonyoru videot vesz fel es meg 4MP kepet is csinal...szerintem ennel jobb nem kell! -
Millió olyan gép van ami mind szép fotókat, mind jó minőségű videót képes készíteni! Nem a gép készíti a fotót, hanem Te!
A kérdés csak az, hogy milyen célra szeretnél fényképezőgépet! Hobbi célra a legtöbb komolyabb kompakt gép TÖKÉLETESEN ELÉG (kivételek azért akadnak).
A működési elv meg kiesik, hiszen ha videózni szeretnél, akkor DSLR gépek kilőve, kész passz, maradnak a kompaktok, azok mind ugyan úgy működnek. -
Mpxplay #17 "nem amolyan csicsás kis masina, amivel sem jó fényképeket, sem jó videofelvételeket nem lehet készíteni"
Pont az a bajom, hogy nincs olyan gép ami mind a kettőt tudná... a gép belső felépítése (működési elve) másodlagos kérdés... -
Thrawn #16 Teljesen igazad van. A "jó fényképeket" alatt a technikailag jó képeket értettem. Természetesen egy kép még lehet attól csodálatosan megkomponált mestermű, hogy mögötte gyengébb technika van. -
Gabo #15 "... sem jó fényképeket..."
Ezt azért nem jelenteném ki ilyen kategórikusan. A fényképezőgép csak egy eszköz, leginkább a fotóson múlik, hogy mit képes belőle kihozni. Ha valakiből hiányzik a fotózáshoz szükséges látásmód, egy félmilás géppel sem fog tudni jó fotókat készíteni.
Persze lehet, hogy megint én tévedek... -
Thrawn #14 Alaposan el vagy tévedve. Ez egy tükörreflexes fényképezőgép, videofelvételt ilyen géppel nem lehet készíteni. A gép felépítése lehetetlenné teszi. Ez fényképezőgép, nem amolyan csicsás kis masina, amivel sem jó fényképeket, sem jó videofelvételeket nem lehet készíteni. Az alacsony zaj pedig a kompaktokéhoz képest hatalmas méretű érzékelőnek köszönhető. -
Mpxplay #13 De utálom mikor zajos a kép...
Esküszöm a D50 teszt fotók egy csöppet jobban néznek ki (vélhetően a beépített zajszűrőnek köszönhetően). Már csak valami MPEG4-es videofelvétel hiányzik belőle, különben vennék valami ilyesmit... -
SymbioC #12 Ha megszponzorálod, én szívesen írok tapasztalatokat, véleményt... -
Zro #11 Canon 350D-m nekem is van srácok, de mi a helyzet a Nikon D70s-el ? Tapasztalatok, vélemények? Végül is ez egy Nikon ismerető volt :) -
#10 Én csak azt nem értem a Canonnál, hogyha a Powershot sorozatban van spot, akkor a 350Dbe és 20Dbe miért nem tudtak rakni??? -
#9 Miért? Nincs benne? -
#8 még vki beírja, hogy nincs a 350D-ben spotmérés, vagy halhatunk még pár okostojást? -
Thrawn #7 Nincs, sőt, még a 20D-ben sincs spot fénymérés. A Canon a DSLR-ek közül csak a professzionális célú gépekbe tette bele, mint pl. 1D, 1Ds. -
rgranc #6 Ugyan mondd már, te milyen speckókat nézel, mert szerintem meg nincs. A 9%-os részleges az nem igazán spot mérés... -
#5 De le vagyok lassulva ma. -
#4 Ne súgd, mert nincs:
"Metering: 35 area eval, center weighted, partial" (dpreview.com).
-
#3 spot nincs benne, mutass olyan speckót, ahol azt írják, van
bár a gép menüjénél jobb "speckó" csak nem kell... -
nyu #2 "(a 350D-ben nincs spot mérés)"
khm, tessek akkor megnezni a speckokat ujra, megsugom, van :) -
aaaaa #1 "Egy apró anomáliát azért meg kell említsek: a D70s-sel készült képek EXIF adatai között hiába is keressük az ISO érzékenységre vonatkozó adatokat, egyszerűen valami számomra rejtett okból fakadóan el van rejtve. Remek dolog, mondhatom."
Nikon View , Nikon Capture kiírja gond nélkül ...
Ugyanígy nem írja ki egy átlagos program az ISO értéket a D70, D50,és D100-nál sem, szóval ez nem újdonság, még ha nem is jó.