185
Terminátor regények
  • Legend Killer
    valóban van pár hiba, nézzétek el nekem, fogalmazás nem annyira erősségem, de igyekszem :D. szeretek írni.
  • Legend Killer
    zvaragabortól msnn kaptam1bő kritikát, kösz!
  • Legend Killer
    1

A Skynet régi ismerősként közölte azt a tényt, hogy John Connor, az emberiség megmentője és vezetője ismételten bele csapott a levesébe. Már nem sok kellett a gépek Istenének ahhoz, hogy lesöpörje a humánokat és biztos volt a sikerben. Ám az emberi természet kiismerhetetlen. Így a Skynet ugyan számolt ezzel a tényezővel, de kevés százalékot, csupán másfelet adott annak, hogy valami váratlan dolog történik. És mégis. A Gépisten nem tévedett. Ha ember lenne, talán most a haját tépné. Hisz mióta is áll hadban a hadi és bármilyen technikában alacsonyabban álló emberek ellen? A mai napon írunk 2032. április. 25-dikét. Az ítélet napja pedig 2007-ben robbant ki. Bosszantó tudna lenni, de a Gépisten tökéletes nyugalommal fogadta a hírt, ami befutott a Cheyenne hegység központjába.
    Nos, hát ez van, ezt kell szeretni, mondhatnánk, de a Skynet nem ismert érzelmeket, csak a hideg és kegyetlen precizitás működött benne, valamint a mindent elsöprő logika, ami néha bizony akaratlanul is az emberek oldalára billentette a mérleget. Hisz ők tudták, hogy a gépek logikusan gondolkodnak és éppen ezért volt esélyük néha a reménytelen helyzetekből is győzelmet kovácsolni.
    Így történt most is.
    A Gépisten közel volt, hogy John Connort kiiktassa, de nem sikerült, mert váratlanul mégis lelepleződött az egysége és megsemmisítették. A Remény bázist már egy hónapja figyeltette az Alpha egységgel, sikerült is egy gyanútlan járőrre ráakaszkodnia és elhitetni, hogy ő egy ember. Még a kutyák őrségét is pompásan kijátszotta a gép a legegyszerűbb trükkel. Elmondta társának, hogy ő bizony allergiás a kutyákra és, ha csak a legkisebb kapcsolat, érintkezés létre jön, akkor olyan rosszul lesz, hogy a halál szélére kerül. Nem vicc. Hozzá tette azt is, hogy a kutyák mindig megugatják, mert nem bírják a természetét és azért és a Skynet itt parancsba adta az egységnek, hogy süssön el egy poént. Szóval azért, mert az Ítélet Napja előtt postás volt. A Skynet utána nézett ennek az adatbázisban előtte. Köztudomású, hogy ezek az emberek hordják ki más emberek leveleit és nem éppen szeretni való munka. Sok energiába kerül, kevés a fizetés, de valakinek ezt is el kell végeznie. Nos, azt is mindenki tudja és ezt számtalan dolog támasztotta alá, hogy a kutyák nem szeretik a postásokat, megugatják őket. Képregényekben, filmekben, életben, mindenütt észlelte ezt Skynet, ahogy tanulmányozta a témát.
    Az Alpha egység elsütötte a poént és nevettek az őrök! Mily egyszerű, sőt mondhatni már szánalmas trükkel vágta át őket! A kutyák persze veszettül ugattak, de az Alpha egység közvetítette, hogy egyik őr rendesen szentségelt és megszidta jól az ebet, hogy neveletlen dög. Bent azonban lebuktak és azért, mert az emberek kifejlesztettek egy speciális Terminator észlelő rendszert, amire a Skynet még nem jött rá. Rejtély. A Gépisten tanácstalanul állt a dolgok felett és most megint a megszokott, régi jól bevált módszerhez folyamodott. Visszaküld egy gépet az időben, hogy megtalálja Connort és megsemmisítse.
    2007-ben majdnem sikerült elindítani a láncreakciót, de az utolsó pillanatban John Connor ismételten meghiúsította a tervét. Katerine Brewster apja a hadsereg tábornoka, az utolsó pillanatban jött rá mekkora szörnyűséget hajtana végre, ha bekapcsolná a Gépistent. John és Katie rávette és ő, pedig kikapcsolta. Így az Ítélet Napja elodázódott új fent. A Skynet kereste John Connort a múltban. Pár hónap telt el 2007-ben az ominózus esemény óta és sehol se lelte az Egyesült Államokban! Hol lehet? Mit csinálhat? Megsemmisítette magát? Arról mindenképpen tudna. Az újabb egység egyébként indulásra készen állt. Ezúttal nem proto típust küld vissza, mint a T-X volt, hanem Alpha beszivárgó egységeket. Igen, többet. Ötöt. Ha a Skynet ember lenne, most elmosolyodna, mert biztos volt a győzelmében. De nem volt ember.
    Így tovább kereste Connort.
    Kis idő múlva meg is találta. A hely meghökkentő volt. Magyarország, Budapest. Mit akar ott az emberek vezetője, a nagyvezér? Talán elbújni? Eközben a gépeket utasította, és ők megkezdték a téridő utazást szépen sorjában a szokásos villám effektel. A végzet elől úgyse menekülhet John Connor. A Skynet várakozásba ment át és várta a fejleményeket.

2

John Connor valóban Budapesten rótta köreit. Egyik utcán sétált fel, majd elindult egy szép és zöld parkba. Tetszett neki a város. Igaz, ez is olyan büdös és koszos volt, mint az Államok, de mégis azért más. Leült az egyik pad tetejére, lábát lelógatta és a szendvicséből tört egyet. Az oda gyűlt galambokat kezdte el etetni szép lassan.
    Hogyan is történt, miként történt?
    Elment egy állatorvoshoz, miután motor balesetet szenvedett egy őzike miatt és könnyebb sérüléseket szerzett. Benyugtatózta magát, utána összetalálkozott régi ismerősével, Katerine Brewster-el és megjelent Ő. Elmosolyodott. Nos, igen. Már sokadjára. A T-700-as megmentette és elvezette őket egy biztonságos helyre. Vagyis akarta, mert közben megtudták, hogy Kate apja tábornok, ő hozza létre a Skynetet. Elmentek a szorosan a nyomukban lévő T-X-el a bázisra és sikerült meghiúsítani az Ítélet Napját. Kate és ő szétváltak. A T-700-as egység sajnos elpusztult a T-X-el folytatott harc során, így nem maradhatott vele, pedig jó lenne. Magányos volt John nagyon.
    Ezt érezte akkor, ha emberek közé ment. Látta a sok vidám férfit és nőt, kis gyereket, tinédzsert, hogy mindenki szépen megtalálta a helyét és egymással nevetnek, vagy szomorkodnak. Beszélgetnek, játszanak jókat, és együtt vannak! John pedig? Ő egyes egyedül. Még édesanyja, Sarah Connor se lehet vele, mert meghalt leokémiában. John keserű fintorral arcán dobott egy újabb nagy darab morzsát az egyik galambnak, aki oda reppent és belecsípett. Az orvosok fél évet jósoltak, de édesanyja háromig bírta. Kitartó, bátor, erős nő volt az anyja és nem ismert lehetetlen és mindig az ő, John életét tartotta mindennél fontosabbnak. Ahogy azt a temetőben is elmondta Katenek és a Terminatornak, meg akart bizonyosodni róla, hogy John számára egy jobb, békésebb jövő vár. Nem lesz Ítélet Napja. Kis híján lett, de végül is meghiúsították. És Sarah abban a tudatban halt meg, hogy fiának jó élete lesz.
    Mi a jó ebben az életben?
    John kifakadhatna, joga lenne hozzá, de nem teszi. Beleharapott szendvicsébe, elmosolyodott. Legalább ez a szendvics finom. Ennek örülhet, meg annak, hogy minden napra jut betevő neki, aztán egy zug, ahol meghúzhatja magát és pihenhet. Elvigyorodott. Nos, egyre nem lehet panasza. Miközben nézte, hogy a galambhoz jót másik három és elkezdtek veszekedni azon a nagy morzsán – pedig volt másik három mellette, de a galambok már csak ilyenek -, változatos az élete. Erre nem panaszkodhat. Folyton utazik. Fel-alá. Az Államokat megunta. Azért ment el, mert elege lett az ottani életből. Ha már rossz az élete, akkor úgy legyen rossz, hogy igazi felfedezőként bejárja a világot. Átszelte a tengert egy hajón dolgozva. Padlót sikálhatott. A Sors furcsa fintora, iróniája. Az emberiség vezére, megmentője, nagy géniusza, a dicső és hősies John Connor padlót sikál, alig jut ételre-italra pénze! Ha ezt látnák a katonái a jövőben… de nincs jövő, nincsenek katonák, akiknek parancsolhatna.
    A francba is!
    Nagyot harapott a szendvicsből, majd lenyelte a falatot és ezzel elfogyott a szerény szendvics, John megtörölte a száját és nézte a galambokat, ahogy észre veszik: lám máshol is van morzsa. A nagyot már szétszedték, elosztozkodtak rajta és mindenki sietett oda, ahol volt a többi.
    Nincsenek katonái, akiknek parancsolhatna. De nem is akar ilyen életet! Csak az édesanyja sulykolta ezt belé. Hogy ő lesz a vezér. Aztán annyira megszokta, hogy majd ez lesz, de rájött, hogy nem szabad bekövetkeznie ennek, mert nem akar olyan borzasztó jövőt az emberiségnek és ő amúgy se önző, hogy mindenáron vezér akar lenni, ezzel lekakálva az emberiség jövőjét. Sóhajt egyet John és beletúrt dús hajába.
    Szép kék szemeivel az útra nézett a parkon túl, ahol éppen megállt egy busz és leszállt jó néhány utas, s kevés pedig elfoglalta helyét a buszon.
    Szóval nagy büdös helyzet ez. Azért, hogy az emberiség jövője biztonságban legyen, neki ébernek kell lennie, figyelni az esetleg a Skynet által a jövőből visszaküldött gépekre és elpusztítani azokat, valamint megakadályozni az Ítélet Napja bekövetkezését. És emiatt neki nyomtalannak kell lennie! Továbbra se megy korházakba, ha baja van, nem használ telefont, továbbra is töröltetve van minden elérhetősége… egyszerűen olyan, mintha John Connor nem is létezett volna.
    Lágy szellő simogatta meg arcát, előre nézett és meglátta az illető lányt, akiért ide jót. A térdére csapott elégedetten és felállt a padról. Ha valami jót mégis fel lehet hozni az életében, akkor ez a szép lány az.
    - Szia! – köszönt a lány vidáman. Magyar, de perfektül beszélte az angolt. A nyelvvizsgát letette, huszonnégy éves volt. John valamivel több. Illettek egymáshoz is korban viszonylag. Szőke fürtjei a lány hátát simogatták, hosszú haja volt. Neki is kék szemei vannak, a mostani időszaknak megfelelően öltözött. Vékony kabátot vett fel, mert március elején szép tavasz előjeleit mutatta Budapest, eddig rendkívül hideg volt. John is nehezen viselte. Egy barna bakancsot viselt a lábán a lány, felette fekete harisnya, a felett rövid barna szoknya. A kabát alatt pedig egy szép zöld póló. Ja és Zsanett a neve, Juhász Zsanett.
    - Hello – köszöntötte egyszerűen az emberiség megmentője a szép lányt. – Na, mehetünk is egyet sétálni. Már attól tartottam, hogy a morzsák után a galambok engem szednek szét – viccelődött John. A lány megnézte a morzsákat, csipegető galambokat, s elmosolyodott. Keze lágyan rákulcsolódott a fiú kezére és szorosan mellé állt, aztán elkezdte vezetni a park egyik járdáján. Körülöttük magas fák álltak kopaszon, hisz a tavasz még messze van. A fű úgy mond halványan zöldellett és pihent pár örökzöld fenyő és egyéb növény is, amik beragyogták a parkot és elűzték annak télies szürkeségét.
    - Nehéz napod volt? – szólt John pár másodperc csend után. A lány ugyanis iskolába jár, az ő korábban kell. Johnnak is kellene, de nem fog ilyennel foglalkozni, miközben arra helyezi energiája nagy részét, hogy nem létező személy legyen, minden nyomot eltűntessen maga mögött.
    - Ó – felelte a lány. – Köszönöm kérdésed. Nem nagyon. Unalmas órák, hülye tanárok, jó osztály. Átlagos – mosolygott kedvesen és John arcát nézegette.
    - Aha, jó neked. Hiába hiszed azt, hogy ez az élet szenvedés, még mindig sokkal jobb a tied, bárkié az enyém mellett. Mert én sok mindent átéltem. És hát mondhatni földön futó vagyok – vont vállat beletörődötten John.
    - Miért nem jössz hozzánk?
    - Már mondtam, hogy nem akarlak veszélybe sodorni téged. Se a családod és senkit! Jó ez így, hidd el – mosolygott John. Pedig nem rég azon kesergett, hogy nem jó. Ez van.
    - A lány oda bújt hozzá és szorosan átölelte, majd egy lágy csókot lehelt a fiú ajkaira. John behunyta a szemét. Az édes ízek. Mikor is volt utoljára? Önkéntelenül elvigyorodott. Mike Kripke pincéjében, mi? Körülbelül. Sóhajtott. A lány a kezét John hasára helyezte.
    - Na, egy rövid időre. Nem lesz baj belőle. Ha bárki keres, úgy se talál meg egyből, és te mondtad, hogy mozgásban vagy.
    - Jó, legyen – csókolt vissza John, mire Zsanett ennek nagyon megörült.
  • Legend Killer
    na, t4 témában említve volt regényem. ennyi van meg eddig. lehet véleményezni.
  • zvaragabor
    http://www.listal.com/list/terminator-novels
  • highlander15
    Nekem ezek vannak meg:Terminátor 1-2-3,Halálzóna gyűjteményes kötet és most már a Hasonmás.Lehet hogy még ebben a hónapban megszerzem a Jövő háborúját és/vagy a Közelgő vihart.A Halálzóna könyvek nagyon jók,a T1-T2-T3(tehát a hivatalos trilógia) sokkal jobban tetszettek könyvben mint filmen,kivéve talán a T2-t.A Terminator:Salvation is 100%,hogy ki fog jönni könyvben,már nagyon várom belőle a film-játék-könyv triót:-)
  • zvaragabor
    Lehet, most néztek egyet, de nekem egy könyvem sincs még. :) Először is a hivatalosakkal akarom elkezdeni a gyűjtést (T1, T2, T3, esetleg a Stirlinges T2 folytatásregények, ha belefér), aztán jön a magyar Terminátor univerzum.
  • Kandurex
    Ja igen, és akit érdekel, van pár könyvem kiváló állapotban:

Terminátor: Drótfátyol
    Terminátor: A mutáns
    Terminátor: A gépisten tévedése
    Terminátor: Totális Annihiláció
    Terminátor: Ártatlan vér
    Terminátor: Vérvörös hajnal
    Terminátor: Gép/Ember

Részleteket privátban,... ;)
  • Kandurex
    Én lecsaptam mindháromra. Alig várom, hogy megérkezzenek!
  • highlander15
    Megvettem ma a Hasonmás című könyvet.
  • zvaragabor
    Egyébként én most akkor 3 féle folytatását ismerek a T1-T2 sztorinak.
    1. T3 film/regény
    2. T2 Infiltrator-Rising Storm-The Future War regények
    3. T:TSCC sorozat

Van még, vagy "hivatalosan" csak ezek?
  • zvaragabor
    Ha a magyarra gondolsz, akkor a Szukits kiadó oldaláról tudod őket megrendelni, ha az angolra, azokat csak bekopiztam S. M. Stirling oldaláról.
  • JohnnySmith
    hmm ezek hol vannak ? kellenének!
  • zvaragabor
    A magyarnál felcseréletem A Jövő Háborúját és a Közelgő Vihart.
  • zvaragabor
    A T2 hivatalos folytatás 3 regényének külföldi borítói:

A magyar:

Csak érdekesség képp.
  • dark2
    Üdv! Ha valakinek megvan a halálzóna című rész elektronikusan, megtenné, hogy elküldni e-mailben? Ha belefér. Megköszönném.
  • Mortein79
    Üdv. Ha valakinek megvan a Folyékony fém scanelve, e-bookként, akárhogy annak nagyon örülnék, és nagyon megköszönném, ha elküldené mailben (adatlapon a cím). Már csak ezt nem olvastam, és sehol nem találom. Előre is köszönöm.
  • Daza500
    A szervomotorokat, melyek leginkább a végtagokért felelősek, a processzor külön moduljai iránítják, melyek magától a CPU-tól kapják az utasításokat.
  • highlander15
    Akkor erősebb egy predatornál,nem?A történetben az egyik főszereplő ugyanis a földönkívüli vadász lesz...
    A szervók miatt ilyen erősek gondolom.Csak egy processzor irányítja az egészet,vagy a szervókat is kisebb processzorok működtetik,amik a fő processzor utasításait követik?
  • Daza500
    Semmi gond.

Egy T-800-as egység kb. 12 vagy kicsivel több átlagos ember erejével rendelkezik.
    Az egyik könyvben pl. fölemel egy rázuhant több tonnás sziklát.
  • highlander15
    És milyen erősek?Az emberi erőnek kb. hányszorosát képesek kifejteni?Bocs hogy ennyit kérdezek,de nekiálltam írni egy történetet és ahhoz kellenek az infók.
  • Daza500
    Igen, szinte minden fajta emberi mozdulat beleíródik az ostyaáramkörös procikba.
  • highlander15
    Az alfáknak asszem írható/olvasható a procijuk,bevetés előtt olvasásra állítják,hogy egyedül csak a feladatra tudjanak koncentrálni.Egyébként "bonyolultabb" emberi mozgásra is képesek a T-szériás modellek,mint pl.:az ugrás?
  • Daza500
    A támadó egységek kb. egy szinten vannak az MI terén.
    A T-800-as béta is annak számít, mert nincs emberi borítása.
    Viszont az alfáknak fejlettebb processzoruk van, mert ugye beépülő egységek, ezért az öntanuló rendszer tovább van fejlesztve.

Az ezüsthernyók vannak alacsonyabb szinten, többnyire kis méretük miatt, csak egy kereső-támadó program van beléjük építve.
    Mivel az ezüsthernyó úgy támad, hogy felrobbantja önmagát és a belőle kirepülő több tucat titánium-repesz halálra sebzi az embereket.
  • highlander15
    A többi robot is rendelkezik olyan mértékű intelligenciával,mint a T-szériás modellek?
  • Daza500
    Én is olvastam ezeket.
    Szerintem ez egy nagy félrefordítás, mivel maga a "kiborg" szó azt takarja, hogy élőlény és gép keveréke.

Csakhogy sem a Hunter Killer, HK-Tank, Gigant, Fejvadász, Ezüsthernyó, Grasshopper, stb. sem pedig a T-szériák nem rendelkeznek szerves anyaggal, ezért nem lehetnek kiborgok.
    A T-800-as alfáknak is csak szintetikus hús-vér borításuk van, amit ugye a Skynet fejlesztett ki.

Mindezzel nem akarok okoskodónak tűnni, csak az összes LAP-ICS kiadvány megvan és mind kiolvastam.
  • rnager55
    Üdv!

Nekem is vannak Halálosztó-könyvek, de van néhány, amely hiányzik...

Főleg ezek:
    mark f. wilson: halálzóna / tűzvihar
    Sethfield: Esélytelenek / Folyékony fém

Aki el tudná küldeni, annak hálás lennék, van jónéhány terminatoros könyv (pdf) cserébe . . . az fent felsorolt 3-on, és a hozzászólásom legalján lévőkön kívül mind megvan.

Nekem kissé zavaros az idő/tartalmi kapcsolat, A hozzászólások alapján tudom, hogy időrendben szokták őket sorbaállítani, a kiadásuk szerint, de több trilógia / tetralógia, ill. 5 rész is van, amelyek egy történetet alkotnak (aki másképp tudja, kiigazíthat, elég nehezen raktam össze :D)

Mark F. Wilson
    Halálzóna - Ellencsapás - Invázió - Tűzvihar, ez tudtommal egy tetralógia, nekem az első és az utolsó része nincs meg, elvileg behatolnak egy Halálzóna nevű helyre, aztán gyerekek is képbe kerülnek, stb . . .

Továbbá:

Mark F. Wilson:
    Démon a jövőből
    Az orgyilkos
    A gólem
    A leszámolás
    Ez lenne a "középkori" tetralógia . . .

Sethfield:
    Esélytelenek / Folyékony fém / Stratéga / Megtorlás / Fémpokol megint elvileg egy összefüggő mű, terminator-tervek ellopásával / gyárszabotálással, beépülő alfákkal, amelyekre az ellenállás tagjait cserélték le, és skynet nagy játszmájával. A fémpokolnak elvileg fura vége van, valahogy nincs lezárva, mintha folytatásra várna . . .

Plusz még ezek is hiányoznak, de nem tudom, milyenek lehetnek, ezek elvileg - az első kivételével - már újabbak:

Oliver Thompson Seabird - Különleges kommandó
    Allen Newman - Gép/ember
    Peter Sanawad - Ártatlan vér
    Gabriel Wraith - Révület
    John Y. Olineast - A mutáns

Ha valakinek megvannak, dobjon egy mailt az [email protected] - címre.
  • highlander15
    Most olvastam ki a Halálzóna c. gyűjteményes kötetet, és az Invázió c. könyvben azt írják a HK-ra,az FV-re,és a Gigantra hogy ezek kiborgok.Én úgy tudom,hogy csak a T-szériák(Terminátorok)a kiborgok,a többi robot. Akkor hogy is van ez?
  • LeonKennedy
    Sziasztok! Kérlek titeket, akinek megvan Sethfield: Folyékony fém 1. része e-bookban az légyszives küldje már el nekem. [email protected]
    cserébe én is tudok sok könyvet küldeni. (nem csak terminátorosat)
    Köszi szépen előre is. hello
  • bigfoot
    nah újabb három könyvel bővult a gyűjteményem:)

Christopher Sethfield : Rideg évek

Christopher Sethfield : Rajtaütés

Christopher Sethfield : A Gépisten tévedése

télre megakarom szerezni az összes Cherubion kiadásban megjelent halálosztó2029 könyvet:)
  • Sund
    KÖSZI, király vagy.
  • xBoriszx
    És egy jo háttérkép is ajándékba :)

Kep
  • xBoriszx
    Hello!

Itt a Terminátor könyvek időrendi sorrendje!

Csunya táblázatos de valahonnan ugy másoltam ki és a klényeg benne van!

Üdv B.Terminator
  • Cekrény
    az utolsó bekezdés ami érdekel minket, engem nagyon meglepett.
  • Cekrény
    Srácok ezt bemásolom nektek, bár lehet olvastátok ti is, de aki nem annak itt van :
    Hozzánk ősszel érkezik az RTL Klubra a Terminátorból készült tévésorozat, de Amerikában már év elején bemutatták a Sarah Connor Chronicles-t, mely a készítők szándéka szerint a 2. és a 3. film közé helyezi magát. De vajon mi a helyzet a készülő 4. mozival?

Röviden: semmi. A San Diegóban megrendezésre került képregényes találkozón ugyanis a filmet rendező McG és a sorozatot felügyelő Josh Friedmen egyaránt elmondta: egyeztetéseiket követően úgy döntöttek, hogy a film és a sorozat története teljes mértékben el fog válni egymástól, csak a T-univerzum, mint helyszín fogja összekötni őket.

A rajongókat persze nem fogja meglepetésként érni a két párhuzamos T-idővonal, hiszen idehaza meglehetősen népszerűek a Halálosztó-könyvek, melyek ugyancsak a Terminátor-univerzumban játszódnak - bár nem hivatalosak, hiszen Christopher Sethfield álneve alatt Bihon Tibor bújik meg, míg a Mark F. Wilsonos Terminátor-könyveket ugyanő írta Nemes Istvánnal és Kornya Zsolttal.
  • A SZENT
    Üdv, Seabird: Különleges Kommandóját keresem e formában eddig sajnos nemjártam sikerrel, vkinek esetleg?
  • saw123
    http://lwolf.extra.hu/ho.html

ami itt szerepel az mind megvan + alap T1, T2, T3 könyvek.

Junior

• bigfoot
    nah szép gyűjtemény lehet:) grat hozzá!!
    írsz ide egy listát?
  • saw123
    hö!

az egész kolleksön ami eddig megjelent a középkorosoktól kezdve a legújabb könyvekig (a hason más, meg a másik) szóval kb 30 db könyv KIFOGÁSTALANUL JÓ állapotban for sale

de izibe

[email protected]
  • Sund
    de a magyar könyveknek (amiket olvasok) csak van egy megjelenési rendje, amely gondolom azért köszönőviszonyban van a történettel, nem?