174
Mit is nevezhetünk csodának? Több rejtélyes csoda és különös jelenség létezik, amit itt kibeszélhettek :)
-
#134 próbáld meg almával :D -
#133 Áh nem jött be én legoból építettem meg. semmi még az a rohadt borotva sem lett élesebb. -
#132 erről még nem hallottam :D
de próbáld ki, én is kíváncsi vagyok ;) -
#131 Ja.
valószínüleg. -
Prank #130 próbáld ki, sok szerencsét... -
palack #129 Szerintetek ha megépítem a kheopsz piramis pontos mását kicsiben, akkor benne tényleg lassabban romlik az alma, és kiélesedik a zsilettpengém? -
#128 figy, akkoriban lehet hogy úgy gondolták hogyha a szellemek vagy eféle ellenségek meglátják hogy milyen nagyok és erősek, és milyen sokan vannak egyből megijednek! -
haxoror #127 szellemek ellen ekkora meló elég erőltetetnek hangzik -
#126 lehet hogy spirituális betolakodókat, mondjuk rosz szellemeket vagy ilyesmi
gondolom feltűnt már hogy a szoborfejek mind egyirányba néznek... -
haxoror #125 Mindenhol a naptár-csillagvizsgálót olvastam de sztem hülyeség, nem hiszem hogy egy kőkorszaki szinten élő közösségnek bármilyen igénye lenne ilyesmire, a misztikus oltár bizbasz valószínűbb bár az is túl nagy meló.
Amikor épült az emberek átlagéletkora a 30 évet se érte el az értelmi szintjük talán egy mostani 15 évesét se, több generáció dolgozhatott a felépítésén, túl precíz (napbesütés a napfordulón stb) az egész olyan Xaktás -
haxoror #124 Jah gondolom piramisok is csak azért vannak mert a fáraó megunta az Xboxozást -
haxoror #123 Milyen betolakodókat?
Nézd meg egy térképen hogy hol van a Húsvét-sziget, eléggé izolált hely nem kellett az senkinek -
#122 az ötlet sztem is hasonló volt csak nem újregekkel :)
szal szerintem is azért építették hogy távoltartsák a betolakodókat -
Prank #121 hogyne, egész nap lógatták...
mindennap keményen meg kellett dolgozniuk a megélhetésért, akkoriban nem voltak bevásárlóközpontok, meg segély, meg ilyenek... -
palack #120 jajj már! Mindig ez a micél-acél, hogy csinálták, kiknek stb.
Elfelejtitek, hogy akkoriban nem volt TV, számítógép, semmi. Egész nap a lógatták a....:-)
Egyikük szólt, hogy skacok dobjunk már össze egy ilyen kőfejet, és összedobták, ennyi.
-
Prank #119 elűzik az újregeket... -
#118 na itt vok (tomi989).
A húsvétszigeteken a fejek mit célt szólgálnak? -
#117 vagy merlin lakheje, vagy...
az a baj hogy nem lehet tudni, pedig sztem az egyik legérdekesebb "csoda" -
Prank #116 úgy tudom a napfordulók alkalmával pont olyan szögben süt be a nap, hogy belül megvilágítja a falat... vagyis naptárként is funkciónálhatott, esetleg még oltár is lehetett vagy áldozati hely... most jólmegasszontam... -
#115 hát lehetséges, de vajon mire használták? -
haxoror #114 Én úgy tudom azok nem fejszobrok mert a föld alatt a szobroknak testük is van, kár hogy a túlbuzgó hittérítők elégették a sziget írásos emlékeit talán kiderült volna hogy minek vannak ott :( -
haxoror #113 Érthető okokból régészek és geológusok elég alaposan körbenéztek a környéken meg is találták a kőfejtőket (több helyről származnak a kövek) de elég messze vannak illetve macerás az útvonal, közbeesik pl. egy folyó ami már a kőkorban is ott volt a kérdés hogy hogyan vitték át rajta a köveket, volt erről egy műsor már nem emlékszem a részletekre. -
#112 eljön mindennek az ideje :) -
Prank #111 na igen, de egy újabb piramis építésébe még nem kezdtek bele:) -
#110 végülis sikerült, nem? :) -
Prank #109 a Húsvét-szigeteken lévő nagy fejszobrokat is odavitték valahogy...
láttam valamikor egy műsorban, hogy néhány idióta olyan szerkezetekkel próbálta a szikladarabokat odavinni, amiket akkoriban is meg tudtak volna építeni.
nagy nehezen sikerült is nekik a művelet... -
#108 hát, honnan lehetne tudni?
bár lehet hogy igazad van :) -
haxoror #107 Nem volt a közelben kőfejtő. -
#106 miért szonytyolódtál el? :) -
#105 egy weboldalt kell készítenem az ókor hét csodájáról... Bejöttem ide, és nagyon elszontyolodtam. :-))) na mind1, majd máshol. -
Prank #104 a fából készült az Macedóniában van... -
#103 fából? :)
nem tom, igazából nem hallottam róla :D
de nem hiszem hogy fából lett volna egy rom... -
#102 Az nem fából volt? -
Prank #101 nemrég az oroszoknál is felfedeztek hasonló építményre utaló romokat... -
#100 óóó
ez ilyen gabonakörök style? :) -
Prank #99 elvileg egy óriás naptár, de nem csak az angoloknál van ilyen építmény... -
#98 nem is tudom
régebben feltételezték hogy UFO-k építették
minden hülyeséget mondanak
sztem igen egyszerű a válasz:
úgy építették hogy akkoriban azon a területen volt valami kőfejtő hely, vagy valami nagy sziklahalom, és lényeg az hogy azt mind lebontották és csinálták belőle ezt a StoneHenge-t, hogy miért azt nem tudom
lehetett vallási alapja, vagy az is lehetett hogy csak annak a tiszteletére hogy találtak valamit, nem tom
de sztem nem a köveket hordták fel, hanem a köveket hordták le! -
#97 Amúgy mit gondosz a Stoneheng-ről?
Hogy építették meg? -
#96 nem hiszem hogy ez ebbe a topicba tartozna :)
nem gondolok róla semmit, annyira nem ismerem... -
#95 De megmerem
már tudják szóltam Lteebeenek és azt mondta majd visszaengedi de még egy ilyen és mindketten repülünk.
Amúgy mit gondolsz tomi989-ről?
kiváncsiság.;)