24
Help! Számítógép S/PDIF kimenete és házimozi rendszer összekötése
  • SL
    Hellósztok!

valaki tud ajánlani S/PDIF optikai erősítőt?
  • MiloShee
    Hú, nem lennék a helyedben ...
  • pasquale
    nyaha :C étem boztos megtaláltam volna ha rend.gazd vok :( és persze a rohadt rendzsrgezda nem csinálná meg. nem lehet tőle kérni semmit
    direkt wifis routert adott aminh le van tiltva a wifi csakhogy idegesítsen mindet
  • MiloShee
    Akkor a probléma itt van sajnos!
  • pasquale
    i8gen csak az a baj h anyu cégel laptopja és nincsenek olyan jogaim amivel tovább tudnék nézelődni a beállításoknál;C
  • MiloShee
    Szia pedig az ott van ha van! Nem feltétlenül az s/pdif-et kell keresni, esetleg "Digital Output only" vagy hasonlókat
  • pasquale
    nekem az lenne a kérdésem h a gépemen hol lehet beállítani h küldjön digitális jelet az s/pdif csatlakozón keresztül az erősítőmbe(koax)
    ez egy laptop aminek van egy dokkolója és nem küld semmit azon a porton.
    nem találtam sehol az audio settingsnél.
  • Hedgehunter #17
    Megtalaltam a kartyat ami valos ideju dolby digital decodolast biztosit pci porton keresztul az erositohoz a neve: HDA Digital X-Mystique 7.1 GOLD Sound Carditt a teszt rola 99 $ az ara.......:))))))))))))))))) (egy honapja keresem)
  • MiloShee
    Na igen ez a másik dolog, egyik ismerősöm sem tudja csak DVD lejátszáskor élvezni az 5.1-et s/pdif-en keresztül.
  • Hedgehunter #15
    Amugy meg egy jack->2 audio atalakitora van szukseged a jacket a pc hangkimenetebe kotod a ket audiot meg a hazimozi hangbementebe...:) az erosito eleg szepen szetszedi a hangokat..:) Van egy hangkartya is ami digitalis jelle alakitja at a jatekok altal generalt hangot a Prohardveren lattam(azota sem talalom ha valaki tudja hogy hol lehet help!!!!)
  • Hedgehunter #14
    A jatekok nem mennek 5.1 ben az s/pdif en keresztul csak a dvd filmek, meg talan a winamp nak van valami kiegje amivel ugy szol.....
  • MiloShee
    Igen, igen... kéne :D
  • Falconer
    Persze, a DVD lejátszóján van annyi RCA bemenet. Csakhogy ezt nem a DVD lejátszóba kell dugni, hanem a hngrendszer erősítőjébe:)
  • MiloShee
    Háát lehet ;) De hát azt írta hogy kettő bemenet van (jobb bal). Az meg ház ugy nem nagyon 5.1...:D
  • Falconer
    "RCA-t 6x2 RCA-ra" Te is az erősítőt mondod... De ha nincs erősítője, akkor hogyan van most 5.1es házimozija? Ezekszerint van neki, csak nem tudja, hogy az az? :o
  • Falconer
    Ha neked van egy 5.1 es hangszóró rendszered, akkor azon kell hogy legyen erősítő, és az nem a DVD lejátszóban szokott lenni(csak a szaroknál) hanem ált a mélynyomóban van. Egyébként van olyan kábel asszem, amit emlegettél.
  • andoras
    Ok. Köszi a sok segítséget
  • MiloShee
    Attól függ elég széles a spektrum... Ha nem ragaszkodsz a nagyon durvákhoz (Onkyo) akkor pár tízes :) Nézz szét a zaj.hu-n...
  • andoras
    Aha. Hát, köszönöm a segítséget. Asszem akkor csak tavasz körül lesz 5.1-es mulatozás, akkor talán be tudok majd ruházni. Nem tudod, milyen árban mozognak az erősítők?
  • MiloShee
    Hát nem igazán... Az S/PDIF digitális jelet bocsájt ki, azt valaminek fel kell erősíteni, illetve át kell alakítani a hangszórók által értelmezhető jellé. Egy jó erősítő kellene neked.
  • andoras
    Rákerestem a témára, de S/PDIF topicban csak egy lezártat találtam.

Szóval szerinted nincs megoldás?
    Vagy létezik esetleg olyan átalakító, amelyik az S/PDIF portba bedugott RCA-t 6x2 RCA-ra alakítja és közvetlenül be tudnám dugdosni a hangfalakat?
  • MiloShee
    http://www.sg.hu/forumkereso.php?mit=házimozi&hol=topic
  • MiloShee
    Sajnos jól tudták, két bemenettel nem sokra mész ebben az esetben, ugyanis az 5.1-hez kell két front, két back, 1 center és egy sub..., szal sztem az a házimozi egy sima DVD-player, nemde? Amúgy lehet hogy ebből a topicnyitásból még bajod származik, legközelebb használd a keresőt.
  • andoras
    Sziasztok!

A házimozi rendszeremet szeretném összekötni a számítógépemmel abból a célból, hogy a számítógépen játszott játékok - nézett filmek 5.1-ben szóljanak. A gépemen van egy S/PDIF kimenet, a házimozi DVD lejátszóján pedig két audio bemenet van (left és right)+ videobemenet.
    Milyen drótot kellene vennem/ mit kéne tennem, hogy ez megvalósuljon?

Voltam egy számtech. boltban ahol azt mondták, hogy szerintük ezt nem lehet megoldani.

THX