23748
  • Timber
    Szigoru az oreg :D
  • Aspyrin
  • tep
  • Timber
    Selective Focus obival :) (hazikeszitesu LensBaby)
  • VRSDM
    furcsán jól éles.
  • Timber

Kis 'szocio' Tottenhambol :D
  • norbre
    ó.. bocsi a képméretért
  • norbre
    itt van pár tesztkép a makroelőtétről
    (minden képet f11-el csináltam a mélységélesség miatt)

50mm f/1.8 AF D
    100% kivágás

teljes kép

18-70mm f/3.5-4.5 AF-S DX
    100% kivágás

teljes kép

70-300 f/4.5-f.6 G
    100% kivágás

teljes kép
  • norbre
    hát.. :) kint szinte minden ócsóbb :) van egy ismerősöm amerikában, akivel ha akarnék, majdnem mindent behozathatnék féláron amit szeretnék, csak nem akarok visszaélni a bizalmával mert nem ezért csinálná..
  • Timber
    Te nem mondod komolyan, hogy ezert (ami 12 font ~4000 forint) majdnem 10000 forintot elkernek? Komolyan mondom elkezdek Vateran uzletelni :D
  • sztyui2
    Régen jártam már erre, régen csináltam már saját magamnak képet, most se valami nagy dologgal rukkolok elő(arra még várni kell,de remélhetőleg megéri ),csak egy kis blogposzt,amit szeretnék megosztani veletek is
    Az érdekessége,hogy a kép szkennerrel készült
  • norbre
    hm.. elgondolkoztató..
    már kicsit megbántam hogy nem jártam jobban körül a témát mielőtt megvettem.. amúgy ezt: Mandee 67mm .. 9900huf volt
    elsőre azt gondoltam kevésbé macerás mint a közgyűrű de tévedtem :)
    tegnap csináltam pár képet otthon, majd este felrakom hogy mit tudtam kicsiholni belőle..

lehet megpróbálom eladni és inkább beruházni egy fordítóra vagy egy ilyenre AF közgyűrűsorra.. mondjuk ahogy nézem ennek műanyag a bajonettje, de kipróbálnám mielőtt megveszem
    tegnap kipróbáltam egy kenko közgyűrűsort boltban, így utólag már jobban tetszett, csak az mondjuk 52e..

utánanézek majd ennek a fordítónak is
  • Timber
    amugy milyen elotetlencset vettel?
  • Timber
    igen is meg nem is... a forditonal ha jol tudom nem veszt fenyerot az obi mig a kozgyurunel igen. Raadasul sokkal nagyobb nagyitast el lehet erni igy. Pl. a kitobival (18-55) nagyon jol lehet makrozni kb 1:2-es makrotol (55mm) a 4:1-esig (18mm). Igaz ez egyreszt nem mindenkinek adatik meg (Canon obikkal nem mukodik) es egy kis gyakorlas meg trukkozes kell hozza. De szerintem semmivel nem nehezebb mint kozgyuruvel fotozni. Meg szoktak forditott nagylatot kombinalni teleobikkal nagy nagyitas eleresehez (18as obi 300as ele rakva kb 16:1 nagyitast ad... mar ha a hangya f**zat is le akarod fotozni :D)

De ez imho izlesek es pofonok... nekem a forditas jobban bejott mint a gyuruzes. Foleg, hogy igy a beepitett vakut is tudom hasznalni egy deritovel...
  • norbre
    na igen, lehet kicsit elkapkodtam a dolgot, ha lesz időm kicsit majd próbálgatom mit lehet kihozni belóle :)
    ha gyűrű akkor már nem jobb egy manuális közgyűrű mint fordítani az obit?
  • Timber
    En a makroelotetek helyett egy obi forditot ajanlanek. Mar ha van nagylato obid (28-35mm koruli). Az elotetlencsek eleg gagyik es a melysegelesseg sokkal kisebb ugy mintha forditasz egy obit.
  • norbre
    aha.. de.. :)
    tudom gyengébb a minőség, de ócsóbb is mint egy makró obi.. arra nem van most pénz :) gondoltam "jáccani" egyenlőre ez is jó lesz..
  • Aspyrin
    előtétet? de Neked nem tükrös géped van? :O
  • norbre
    valami ilyesmi, majd ránézek.. most vettem makro előtétlencsét, és sztem az is torzít valamennyit, de gondolom azt már nem lehet pluszban állítani..
  • Aspyrin
    Az új lightroom rendelkezik olyan funkcióval, hogy a gépváz és az objektív típusához igazítja a kép geometriáját, talán erre gondoltál? :)
  • norbre
    sziasztok.. szerintetek lehet PS-el vagy valamilyen progival olyan módon korrigálni a fotókat geometriailag, hogy egy adott objektívvel csinálok egy referenciaképet (mondjuk egy rácshálóról), majd az alapján a kép alapján korrigálja az ezzel az objektívvel készített összes képet?
  • Higany
    Pályázat!
  • tep
    amúgy meg eladó...a 40D-m is
  • tep
    :D
    én nem vagyok ennyire válogatós

Sigma 10-20mm F4.0-5.6 EX DC HSM
  • VRSDM
    amúgy jó :)
  • Timber
    Az en kicsiny vilagom:
  • Timber
    felul kicsit vaghatnal... mondjuk nyaktol felfele... sokat dobna a kepen :D\

Melyik 10-20 van neked? Mark I vagy II?
  • Higany
    Szeva! Köszi az értékelést. Nézted a többi képemet is?
  • norbre
    Sziasztok.. Szeretnek makro elotetlencset venni, de nem vagyok tul tajekozott ezen a teren, gyakorlati tapasztalatom is nulla :)
    Abban szeretnek tanacsot kerni hogy ha csak az egyik obimhoz vennek, melyikre lenne erdemes es miert?
    Nikon objektivek ("szerencsere" mindharomnak mas a szuromenete).. Kepalkotas szerint csokkeno sorrendben:
    50mm f/1.8 AF D
    18-70mm f/3.5-4.5 AF-S DX
    70-300 f/4.5-f.6 G

ha szamit, a vaz D80
    Elore is koszi a tanacsokat
  • tep
    mi bajod vele?
  • Tikal #19982
    jobb hostess-t nem találtál?
  • tep

Sigma 10-20-szal
  • Tikal #19980
    első kettőről hiányzik a téma, meg talán a fény is, az utolsón meg tul kicsit a téma, picit közelebbről jobb lett volna talán, de a szinek még akkor is hiányoznak rola...
  • Skynet85
    Az első kettő nagyon okés, az utolsón viszont a téma már nagyon részlet szegény a távolság miatt szvsz.
  • Higany
    Voltam ma egy kicsit fotózni, ha érdekel valakit, akkor itt megtalálja. Köszi, ha megnézed őket és véleményt írsz róluk!
    Pl.

• Aspyrin
    igen, köszi :)
  • Aspyrin
    köszönöm
  • Skynet85
    Á meg van a gép, az obi fix 105mm-es sigma?
  • Skynet85
    Ezeket mivel lövöd ? Elsőn a dof nagyon jó helyen van tetszik!
  • norbre
    szépek, gratula.. utolsó és első jön be a legjobban