Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tecc.

LoDMaSt
2 kép Pécsett este

@ Hellomarci

Sné Zsuzsa
ezt még nem olvastam...

kedvesen reagáltál, de a "Talán a minõségre kellene koncentrálni a mennyiség helyett?" mondatod kiakasztott 😄DDDD

így már szeretlek 😄

de üzenem minden "okosnak" továbbra is: tartsa magában az okosságát ! 😄DDDD

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
cool!! 😊

fõleg a napocskás fogott meg!

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
teljes mértékben egyet értek veled drága!!!

tegnap beszélgettem egy "profi" fotóssal (azért profi, mert fotós suliba járt...ejha) és a képemet [email protected] szuper a kép, de ez itt nem jó benne, az ott nem jó benne stb és akkor mondtam neki, hogy nekem meg pont úgy tetszik ahogyan van, tudom, hogy nem szabályok szerint van elkészítve, de nem is volt szándékomban...tudom mi a zoomolás és direkt úgy zoomoltam ahogyan, nem pedig szabály szerint...meg mi az, hogy minõség?? Egy buzi photoshoppos kép, nem mondom, nagyon eredeti...hát nekem nem a sablon, a tökéletesség kell, hanem az eredetiség és egyéniség! Számomra kifejezetten felháborító, hogy vki meg meri "szakérteni" a fotómat! Mi köze hozzá a másiknak, ki õ? Az, hogy van egy pár jó képe egy fotósnak és esetleg elismert is, az nekem semmit nem számít, kifejezetten lesz@rom! Szóval aki itt okoskodni akar, az húzzon át egy másik topicba, mert ez itt egy szabad topic, ahol "egyszerû" emberek felteszik az "egyszerû" fotóikat és baromira nem érdekel minket (legalábbis engem) mások "megszakértése". Természetesen nem állszándékomban senkit megbántani, de nem érdekelnek a negatív vélemények. Na akkor már beszúrom azt a fotómat, ami "ahhoz szar, hogy mutogassam" (idézet a "profi" fotóstól)...

egy régi képem:

+ még 2 régi:

nem tudom mekkorák a képek, de ha nagyok akkor légyszíves modi bácsi méretezd már át 😊

Canon 450 D

sniper01

Egy Canon 5D az álmom!

sniper01
Nem túl jó de valami mégis megfogott benne,és megtartottam.

Egy Canon 5D az álmom!

sniper01

Egy Canon 5D az álmom!

sniper01
Szasztok!
Sehol senki?
Akkor egy 1-2 koncertkép.

Egy Canon 5D az álmom!

Sose feletsd el, hogy amikor megnyitottam ezt a topikot azt szándékosan azért tettem, mert mr.x-nek és z-nek értékelhetetlen volt az átlagember hétköznapi fotója az õ magas elvárásaikhoz képest.
Amikor az ötlettel elõálltam, hogy nyitok egy amatõr topikot nemes egyszerûséggel annyit tettek hozzá, hogy SZEMÉTDOMBRA NINCS SZÜKSÉG.
Persze, mint ahogy az idõ már bebizonyította az állításuk megbukott, sõt..
Mindenesetre itt továbbra sincsenek elvárások(maximum a képméretet illetõen) és ezekután sem lesznek.
(megj.: kértem a topik házigazda szerepének betöltését, elsõ alkalommal azt a kifogást kaptam, hogy még nem indult be, majd nemrég egy emilcímet dobtak elém ahonnan már hetek óta nincs válasz - érdekes)

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

1.
Szerintem nem is akkora baj, hogy két topik van. Gondolom te sem örülnél ha telespammelnénk a topikodat a képeinkkel. Ebbõl is láthatod, hogy annyira se tartjuk magunkat megfelelõ fotósnak, hogy oda linkelgetünk.
Mi most ott tartunk, hogy mindent lefotózunk ami mozog, nem mozog (mint te hajdanán). A különbség annyi, hogy nekem eszem ágában sincs ezzel komolyabban foglalkozni. Nekem idõm sincs, hogy a megfelelõ beállításokra több tíz perceket szánjak, én csak kattintok. A nem túl minõségi képekkel is örömet tudtunk néha egymásnak szerezni és ez a fontos egyedül <#wave>
2.
Ami a legfontosabb, hogy a tanító jellegû kritikákat mindenkitõl (fõleg azoktól akik értenek is hozzá)szívesen fogadjuk (szerintem mindenki nevében mondhatom).
#1576-os hozzászólásban semmi ilyet nem találtam, sõt továbbmegyek az utána következõkben sem. Tudod nekünk konkrét képekrõl konkrét dolgok kellenek. Nem elég az, hogy csinálj jó, minõségi képet. Ami nekem minõség az lehet neked a közelében sincs. Nem akarok példálózni, de megteszem. Vegyél példát Blastáról, õ benéz ide, lát egy képet és elmondja mit kellett volna az adott képnél csinálni, hogy kihozzuk belõle a legjobbat. Ezekkel a tanácsokkal tudunk mit kezdeni és igyekszünk is megfogadni.

3.
"Persze én éreztem rosszul magam, hogy segítek valakinek, akit elüldöz egy olyan ember, akit tiszteltem a fotós tudása miatt."

Sose szégyeld ha segítesz valakinek abban,hogy jobb fotóssá váljon. Lehet nem értek hozzá, de véleményem szerint ez a szakma is 70-80%-ban tanulható és csak az a maradék 20% a tehetségé, ami persze döntõ szempont. Én személy szerint nulláról indulok szóval van mit tanulnom 😊

4.

Téma nálam kimerítve. A helyesírási hibákért elnézést.

UI: A rosszul sikerült képeidet nyugodtan belinkelheted ide 😊))

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Szia,

Tökéletesen megértem, én sem gondolkodtam másképp évekkel ezelõtt - ugyanígy beleestem a digitális fotózás "csapdájába": egyszerûen nincs ami korlátozzon, nem kell filmet venni, nem kell elõhívatni...
Bármit lefotóztam, ami élt és mosgott vagy sütötte a Nap, világították a csillagok.
Valahol ez természetes.

Aztán jöttek emberkék akik próbáltak segíteni - haragudtam rájuk, hogy nem látják abban a szépet, amit én megörökítettem.
Egy idõ után magamba mélyedtem, hogy talán nem is mondanak hülyeséget: ha szebb, jobb, tökéletesebb fotót készítek, az valahogy nekem is nagyobb boldogság, mivel éreztem hogy megdolgoztam azért a pár dícsérõ szóért.
Késõbb vettem egy-két fotós újságot és könyvet - nem kerül többe, mint egy hétvégéi sörözés a haverokkal, vagy egy bestseller regény.
Elkezdett érdekelni az ami a fotózás mögött van.
Böngészetem az internetet, feltöltöttem a képeimet - kaptam hideget-meleget.
Aztán valamikor átestem egy ponton, és eljutottam erre a szintre, amit talán most a haladó legaljának neveznék.
Pénteken bementem a Belvárosba, a Zsinagóga környékére fotózni, beültünk egy kávézóba, sétálgattunk és közben nem készítettem egy képet sem.
Tudod, miért? Mert nem volt olyan téma, amit érdemes lett volna fotózni: tapasztalatlanságomnak köszönhetõen nem tudtam, hogy a sabbath miatt már péntek délben bezár az összes zsidó üzletecske, ami érdekelt volna...
Szerencsére a kávézóban elmondták, hogy melyik nap, hol érdemes fotózni.

Ha jól láttam Te mentõs vagy, egész nap járod a várost - mindig más és más szögben látod a fényeket, árnyékokat.
Rengeteg élethelyzetben veszel részt, portékat készíthetnél az emberekrõl.
Másik lehetõség, hogy belefásultál abba, amit a munkád során látsz, mert tisztellek a hivatásodért, de nem irigyellek.
Talán ilyenkor fogékonyabb az ember az élet napos oldalára: gyerekekre, virágokra, állatokra...
Akkor fotózd azokat, de kérlek tiszteld meg a fotózás eszméjét azzal, hogy odafigyelsz a legalapvetõbb dolgokra - teljesen mindegy, profi tükörreflexes váz van a kezedben vagy gagyi fél megapixeles mobiltelefon: mindkettõt lehet egyenesen tartani, minkettõvel lehet megfelelõ kompoziciót készíteni, mindkettõvel meglehet várni a megfelelõ pillanatot.

Én is egy SE 750i tulajdonosa vagyok, de ugyanúgy használom, mint egy digitfényképezõt: figyelek arra, hogy mi kerül a képre, és ha kiválasztottam egy jobban sikerült képet, akkor PS-ben a három alap automata mûvelettel csiszolok rajta, mert erre mindig van 15 mp-em...

Nézegettem a képeidet van köztük olyan, ami egy hajszálnyi odafigyeléssel és minimális utómunkával jó kép lehetne - és ha szeretsz fotózni magad miatt is érdemes ezt megtenned/megtanulnod.

A kommented másik felére reagálva.
Azt hiszem legkevésbé én örülök annak, hogy páran így gondolták, hogy legyen egy másik fotós topic.
A dolog akkor fajult el, amikor és képeken, screenshotokon keresztül valakinek magyaráztam hogyan és mit csináljon a PhotoShopban, hogy jobb portrét készítsen a kutyájáról.
A szegény embert közben pár okoskodó kiosztotta más fotói miatt.
Én meg csak néztem, hogy mi alakult ki itt napok múlva.
Persze én éreztem rosszul magam, hogy segítek valakinek, akit elüldöz egy olyan ember, akit tiszteltem a fotós tudása miatt.
(ma már nem így érzek, mert mióta többet tudok a fotózás bizonyos területeirõl, tudom, hogy parasztvakítás és kóklerség amit mûvel).

Üdv,

G.

Más.
Punker nem VIP, az bárki lehet, Õ admin vagy moderátor, kinek mi tetszik - amit írtak nem való a topicba, de ha ott hagyom az elsõ ilyen szóváltást, akkor talán az is tanul belõle, aki elolvassa és legközelebb ez nem történik meg. Ennyi.

http://gaborszantai.co.uk/

Sonajk @:o)
Szia!

Ez nem a "Digitális és analóg fotográfia", hanem csak egyszerûen a "Fotóink" topic. Talán ott kellene rendet raknod (lenne mit), ha már te vagy a házigazda és nem itt osztani a jó tanácsokat. Elárulnád nekem, hogy miért nem fogadtad meg Punker tanácsát (Digitális és analóg fotográfia #13286)? Azt kellett volna tenned. Talán nem merted megtenni, mert Õ "VIP"? Helyette itt látsz el tanáccsal, közben pedig elfelejted, hogy értékrendünk különbözõ is lehet? Egy profi fotós biztosan más szemmel vizsgál egy képet, mint én, „egyszerû halandó ember”. Nem lehet, hogy azért tetszik valami, mert nem mindennap láthatok olyat, és örülök, ha más felteszi ide? Még akkor is lehetséges ez, ha a profinak egyáltalán nem mondható eszközzel készült az a kép és a minõség hagy némi kívánnivalót maga után. Ferde a téma, kicsit életlen a kép, talán még a színe is lehetne jobb. Kit érdekel, ha nekem így is tetszik. Köztünk nincs szakmai féltékenység, mert a kenyerünk nem ezzel keressük. Okosítani sem okosítok senkit, mert szakmailag nincs kellõ képzettségem hozzá. Célom igazán a szórakozás és szórakoztatni akarás. Kérlek hagyd, hogy továbbra is ezt tegyem, hiszen ettõl érzem jól magam. Ennek ellenére a tanácsot köszönöm, majd gondolkodok rajta.

Még valami: Sok képet készítek, de csak az teszem közkincsé, ami valamiért tetszik. Ez a szelektálás, eleve magába hordozza a lehetõségét annak, hogy más ember, az enyémtõl eltérõ ízléssel rendelkezik. Neki lehet, hogy az éppen fel nem került képek tetszenének. Akkor melyik képet is nevezzem szakmai hozzáértésem nélkül minõséginek?

Természetesen a saját véleményemet próbáltam megosztani veled, és köszönöm, ha végig olvastad.

Üdvözlettel

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

Canon EOS 300D DIGITAL 😊 És tényleg jó képek <#eljen>

cenobite
Szépek! Gratula!

gamertag: kenobita

bens
ezek nagyon jók!
milyen géped van?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Tomo15

Nem bántó célzattal mondtam 😊 Én csak azért járok ide, hogy megnézzem mások hol járkáltak, ha van közte jól sikerült kép az csak plusz pont 😉

Nálam elkezdõdött a tanulás jövõhétre 😞 Egyszóval nincs idõm. De a bevezetõ alapján a képeidre szakítok majd egy kis idõt 😉

Én kérek elnézést...

Sicc!

Talán a minõségre kellene koncentrálni a mennyiség helyett?

Sziasztok!
Hááááát.
Látom nem vittétek túlzásba ma a képek felpakolgatását 😞
Mai napon 137 db képet sikerült készítenem (természetesen mind ezt munkaidõben <#nyes>). Képzeljétek még trafipax is akadt a horgomra 😊. Kiabáltam is a rend õreinek, hogy "most én jövök" 😊 Vannnak még tájképek, 5 napja született kiskutyák, magyar szilajok, naplemente, stb. Holnap ismét dolgozni megyek és remélem sikerül növelni a menyiséget. Hétfõn itthon szelektálás és publikálás a fórumon.
Várjátok a hétfõt 😉
Addig is üdv mindenkinek.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

bens

és szintén szerbiából:

bens

ez szebb.

szerbiában van amúgy

Sné Zsuzsa
akkor is ocsmány 😄

Canon 450 D

bens
héj!...vegyél visszább. itt jöttem össze a bnõmmel :-)

amúgy ez az emlékmû még a szocializmusban épült, vagy még az elõtt, szal kva régi és a huligánok egyfolytában szétverik.

Sné Zsuzsa
hát ehhez a sz@r emlékmûhöz ilyen sivár környezet illik....hogy lehet ilyen fosra pénzt kiadni?!? <#gun><#bdead><#wilting>

Canon 450 D

<#eljen><#eljen><#worship>

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

bp

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

nyugodalmast neked <#wave>

htx

sniper01
<#vigyor3>

Egy Canon 5D az álmom!

sniper01
Asszem én lépek jóccakát mindenkinek!
Át kell adnom a gépet a csajomnak<#boxer>

Egy Canon 5D az álmom!

és a legpontosabban -ai
virágai, mert kettõt is láthatunk a képen 😊

sniper01
Igen bocsi a virág lemaradt!

Egy Canon 5D az álmom!

.. és hogy még pontosabbak legyünk: ez a virága

méghozzá karácsonyi 😉

sniper01
Ez egy kaktusz.

Egy Canon 5D az álmom!

<#eljen> ez yo.

sniper01
Köszi.
Hát igen elég szerencsés vagyok,hogy itt lakhatom!<#eljen>

Egy Canon 5D az álmom!

sniper01
Ezt a képet is feldolgoztam...ez egy Mockva 1-es f.gép arról alkottam.

Egy Canon 5D az álmom!

KILÁ-TÓ (csak a szóvicc kedvéért) <#nyes>

Nem semmi, szép helyen laksz mit ne mondjak.

kilátó?
különben tetszik 😉

sniper01
Na most a kilátás

Egy Canon 5D az álmom!

sniper01
Ez a kilátás tõlünk.

Egy Canon 5D az álmom!

Kicsit nagy rá a szörmebunda <#hehe>

Kilátó kívülrõl: