Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Ebben meg nincs semmi, csak unatkoztam munka elõtt. Rohadtul nem ezt akartam fényképezni, illetve mást akartam kihozni belõle, de mindegy. Na itten van-e!!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

alph4
Tényleg van benne vmi! szémszerint 4db kutyus 😊))

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Sonajk @:o)
köszönöm 😉

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

no!
ebben a képben már van valami<#eljen>

http://gaborszantai.co.uk/

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

DJ Skyline
<#eljen>

DJ Skyline
mennyivel életszerûbb lett az elsõ "zajos" képhez képest (#1679 elsõ képe)! :o

Ez igen, ps nem is zavaró 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

DJ Skyline
#1679 alsó képe volt most az eredeti,és ezt hoztam most össze a lentebb írtak alapján

DJ Skyline
végignéztem,ugyanúgy van minden ahogy írtad! kösz a leírást!<#eljen><#worship>

mindjárt teszek be képeket a eredményrõl!😄 (vagy nem 😊 )

ivjoe
"lehetõleg CS2"
Természetesen ezért ne tegyél fel CS2-t, 6.0 óta használom a PS-t, így nem tudom, h az egyes verziókban minden ott van-e, ahol a legújabban. (CS2) Ezt az alapján írtam, ha valami nem mûködne, akkor az vagy a verzió miatt van, vagy azért mert fejbõl írtam és nem volt elõttem a progi. Ha valaki ilyesmit lát, szólhatna. De valszeg ezek ott lesznek, mert nagyon régóta tartalmazza ezeket a funkciókat a PS, és ha jól emlékszem már 6-ban is ott voltak.
DJ Skyline
na most akkor tegyem fel a cs2-t?😄 (7es van fent)
mind1 elkezdem olvasni amit írtál aztán meglátom mire jutok

ivjoe
Nahátakkor pársor, de tényleg csak nagyon alap dolgok.
Hozzávalók: 1 db angol nyelvû Photoshop, lehetõleg CS2.

1. Elsõ lépésben nyomjunk Ctrl + L-t. (Levels)
Ez az eszköz tulajdonképpen a fehéregyensúly beállítására szolgál. Lássuk hogyan!
Egy furcsa görbét látunk, melyet histogram-nak hívnak. Ez a különbözõ fényértékû pontok mennyiségét mutatja. Pár kép a histogramjával.
Ezután nyomjunk rá az auto gombra. (Az auto gomb hatására változik a histogram!) Többnyire elég jól dolgozik, de most nyomjunk alt-ot, aminek hatására a cancel gomb reset-re változik, ennek segítségével visszaállítjuk képünket az eredeti beállításaiba. Most vegyük szemügyre a histogramot és az alatta lévõ három csúszkát. A két szélsõt húzzuk a görbénk kezdeti ill. végpontjához. (VAGY a közelébe.) A középsõvel pedig még kicsit rájátszhatunk. A fehér a világos,a fekete a sötét, míg a szürke a közép tónusú árnyalatokat változtatja. Szóval, ha túl sötétnek, vagy világosnak ítéljük képünket, azon ezzel is segíthetünk. (A histogram nem változott!) Majd a manuálisan beállított képünket vessük össze az automatikával. (Auto gomb újbóli lenyomása?) Minden saját ízlésünkre van bízva, minél több képet dolgoztunk már fel így, annál hatékonyabbann fogjuk ezt a mûveletet végezni, annál kielégítõbb eredményt kapunk.
Láthatunk még 3 kis pipettát az ablakban. Vegyük a sz elsõt, a fekete pipettát, ezzel egy olyan pontra kell kattintanunk a képen, ami a valóságban feketének kellene lennie, de a képen nem az. Ugyan így mûködik a másik két pipetta is: középszürke, ill. fehér.

2. Ez után állítsuk be a kép kontrasztját! Image --> Adjustments --> Brightness/Contrast. Itt tekintsük a +10-et alapértéknek, ez a legtöbb esetben jó eredményt ad, a brightness csúszkára ritkábban van szükség. Vigyázzunk, mert lehet, h a kontraszt beállítására nincs is szükség, vagy csak nagyon kis korrekció kell, de lehet, h egy erõs kontrasztnövelés ráfér a képünkre. Ez is saját ízlésünkre van bízva, szóval miután beállítottuk a brightness és a contrast értéket, kattintsunk az OK-ra.

3. Most kis életet fogunk vinni a képeinkbe. Nyomjunk Ctrl + U-t (Hue/Saturation) Ez az eszköz valójában a képek átszínezésére szolgál. Ezt most ki is próbálhatjuk. Alul a colorize négyzetet pipáljuk ki, majd a legfelsõ csúszkát mozgassuk. Néha nagyon hasznos ez az eszköz, most mégsem ezt a funkcióját fogjuk használni. (Az alt-ra itt is reset gombot kapunk, szóval, ha kijátszottuk magunkat, nyomjunk egy resetet. 😄) Ahhoz, h a képeinkbe kicsit több életet vigyünk (megnöveljük a színtelítettséget), vegyük kezelésbe a középsõ csúszkát. (saturation) (Colorize nincs kipipálva!) Itt is érvényesül a +10-es szabály, ez általában jó értéket ad, ez egyáltalán nem azt jelenti, h 10-es értéket alkalmazzuk mindig, csupán, h ezzel az értékkel kezdjünk, és ehhez viszonyítva állítsuk be a kívánt értéket, de az esetek töbségében a 10, vagy a körüli érték jó eredményt ad. Ez a Contrastra ugyanígy igaz. Ha végeztünk meget az OK gomb.

Ezeken kívül nyugodtan szemezgessünk az Image --> Adjustments menüpontjai között, találunk még pár hasznos mûveletet, de ezt majd késõbb.

Hmm, mintha úgy kezdtem volna, h "nahátakkor pársor" ez majdnem sikerült is, csak legyen, aki elolvassa. 😄D
mindenki a Neat Image-el dolgozik 😄DD

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Huuuuu de nagy a csend ma itt 😞

Roger6
Én is Neat Image-t használok, nagyon meg vagyok vele elégedve. Meg együtt is m?ködik a PS-el! 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

bens
kár h ott van az autó meg a villanykaró.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

jó 😊
nekem is van egy hasonló képem csak sajna nem találom azt a DVD-t amire kiirtam <#szomoru1>

ügyes vagy 😉

DJ Skyline
kipróbáltam ezt a Neat Image-t
ilyen volt:

ilyen lett:

Elõre is köszönet érte.

Hirtelen ezt tudtam "lehalászni": Neat Image Pro+ Edition ver 5.0.5.0
Gondolom jó lesz 😊

ivjoe
Digiretus.hu
Elég hasznos oldal, csak legyen elég idõd/energiád az olvasgatásra. 😄

Holnap írok pár sort az alapvetõ képszerkesztési mûveletekrõl Photoshopban. 😄
ivjoe
#1662-nél jól látható a képzaj. Fõleg a horizonton.
#1668-nél, hopp, drasztikus csökkenés.

Hiába szerkesztem, nem akar válaszolni a #1674-re, pedig máskor mûxik, szal Válasz a #1674 üzire. 😄
"Ha megengeded:"

Mi az, hogy....
Sõt!
Egyenesen megkérlek rá.
Minden jószívvel és megfelelõ hangnemben adott kritikáért, tanácsért és segítségért hálás vagyok.
Ezt én még "erõsen" tanulom.
Thx.
Mindjárt utána nézek az említett programnak 😉

DJ Skyline
jó hát én totális kezdõ vagyok még a téren!😄

ivjoe
Képzaj, most írtam le az ellenszerét! 😄DD
alph4
A Neat Image valóban sokszor hasznos 😉

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

jaja, bár sztem amolyan "mûrom", még 2 éve középsuliban voltunk oszt kiránduláson valamilyen arborétumban

DJ Skyline
srácok lenne egy kérdésem! mostanság olyan képeket hozok össze,amit ha közelebbrõl szemügyre veszünk akkor "szemcsések"...nem tudom mitõl,valószínû valamit nem jól állítok be,nem tudom! itt az eredeti kép,betettem egy .rar-ba...tehát a kérdés,hogy mitõl szemcsésedik a kép,ez természetes,vagy valamit én cisnáltam rosszul!?

ivjoe
Jah, változtatások:
- Pár apróbb részlet kipucolása. (kosz, becsillanás, út közepén lévõ valami, stb)
- Saturation (telítettség) megnõvelése.
- Zajszûrés, ami talán lehetett volna sokal jobb, ha megpróbálok egy másik beállítást. A mostani zajszûrést a program automatice végezte, két kattintást igényelt a mûvelet. Tutira jobb lett volna a szûrés, ha nagyobb a kép, és nagyobb területrõl tud a progi mintát venni.
ivjoe
Két baráti jó tanács:
- A mentõ szélvédõje ugye nem mindig patyolat. Ezeket a kis zavaró részeket egy Photoshop segítségével könnyedén kitakaríthatod. 2-3 kattintás és már el is tûnt.
- A telefon kis méretû CCD-je miatt este zajosabbak lesznek a képek. Egy bizonyos szintig ezen is lehet segíteni. A program neve Neat Image. Elég hatékony, nagyon szeretem, van külön program és Photoshop plug-in változata is.
Ha megengeded:

DJ Skyline
milyen géppel készülnek a képek? jók nagyon!<#eljen>

Mentõautó tisztának nem éppen mondható hátsó szélvédõjén keresztül.
Igen.
Azt hiszem én is 😉

Ez egy régi rom kapuja?

ez jó! <#eljen>

ja értem :-)

egyik sem
egyszerû mentõápoló 😉

egy kis OFF:

te sofõr vagy orvos vagy?

taktoj 😊

Amikor a kollégám meglátta, csak ennyit mondott:
- Mindig is mondtam én, hogy a traktor a leggyorsabb jármû. Látod, hogy senki sem tudja megelõzni?

(a kép mozgó mentõautó koszos szélvédõjén keresztül készült)

ááááááá, dehogy 😊

Inkább "jól megszívtam".
2 napig buheráltam a PC-m, mert össze "h...ta" magát 😞
Ezért nem voltam eddig.
Elmaradt a viszontválasz és a beígért képek is.
Igyekszem majd mindkettõt pótolni, de ez idõ kérdése.

bens
ez is szép lett.

fejlõdsz :-)

bens
az ahol nyújtva van a lába, nagyon jó. az egész béka olyan összhangban van :-)