23748
  • G_ArchAngel #11341
    ebből banama lesz...
  • G_ArchAngel #11340
    miért ne lehetne profi?
    a profi fotós és a jó fotós nem ugyanaz:
    - a profi a fotózásból él, vagy legalábbis anyagi jövedelme származik belőle, ettől még jónak nem kell lennie, csak megkell felelnie a megrendelő vagy saját "rajongói" elvárásának...

(nagyon sok fotója agyon van utómunkázva, amit nem is Ő csinál, hanem egy ismerőse)
  • Roger6
    Én meg királynak!

G: bocs, hogy lehagytam az s betût, nem sokszor írom le az 1Ds Mark III nevét.
  • DJ RX7
    Képeit elnézve szerintem inkább haladó, mint profi fotós ( Ettől függetlenül ő profinak hiszi magát :D)
  • DirtyGab3sz
    Kibaxott nagy videó!
    nem semmi meló lehetett ezt összehozni!
  • G_ArchAngel #11335
    (1Ds mark III és nem neki volt először, csak azt hitte)
  • Aspyrin
    Rajongó lettél? :S
  • DJ RX7
    Ez az embert kibeszéltük már egyszer :d:DD
  • Roger6
    Hú bazmeg, EZ mekkora gyökér!
    (Tudom, hogy nem fotós téma, de neki volt -elvileg- először 1D Mark III-a MO-n.)
  • DirtyGab3sz
    Sok sikert!Nekem még nincs bátorságom belevágni!!:D
  • DJ RX7
    Na oké, így nagyjából összeállt a kép holnap nekiállok csinálni pár próbafotót aztán majd nekiállok a tutorial segítségével összehozni valamit.
  • DirtyGab3sz
    esetleg...
    Bár szemály szerint pár szakkönyvet megskubiznék a helyedben...biztos ami biztos!Vagy keresnék olyan magyar fotóst(pölö a devarton) aki keni-vágja a HDR technikát!Van pár hidd el...
    HDR a wikipédián
  • DJ RX7
    Esetleg tudnátok linkelni egy HDR fotó készítése tutorial-t? Thx
  • DirtyGab3sz
    Aki ismeri,annak nem fontos....
    Aki nem, az nézze meg,mert jól adja elő magát a muksi!
    Érthető(máramennyire ért vki angolul),egyszerű.rövid,de tartalmas!
    gépek,tippek mindenkinek
  • DirtyGab3sz
    Volt pár szép napfényes délután.....
  • Garf
    nem, ilyen nincs üdv ha tényleg tevagy
  • DJ RX7
    Hi! Na bizonyítsd nekünk hogy valójában jó fotós vagy és nem hülye. :)
  • Roger6
    Hát akkor szevasz. Hol voltál? Nem is érdekel, csak képet rakj fel!
  • szilArtka
    na megjöttem drága gyerekeim!
  • DirtyGab3sz
    akkor ezt nézd meg Ballor!
  • ballor
    450D nem lenne rossz
  • Tomo15
    Szilart jóarc:))
  • DJ RX7
    Az tény, hogy van 1-2 szép tárgyfotója, valamint egyéb más. De némelyikük eszméletlenül gagyi, semmi köze nincs semmihez. Tényleg nem értem, hogy miért csinál idiótát magából.
  • Loál János #11317
    Voács, csak megvetted? :O)
  • G_ArchAngel #11316
    picit több köze van a fotózáshoz, mint itt bármelyikünknek - mindamellett, hogy a Kaliber magazin fegyver tárgyfotósa, egész jó fotói vannak, ráadásul az egyik legsegítőkészebb, legrendesebb ember, akit ismerek (IRL)...

hogy a neten miért játsza az eszét és miért csinál magából hülyét azt nem tudom, az Ő dolga...:)
  • Timber
    Az ember egy botban dolgozik es neha kivisz egy gepet es erre gizdul. Koze nincs a fotozashoz, de legalabb egy taho. :D
  • DJ RX7
    Off:
    Jókat röhögök esténként az Aréna egyik emberén (szilart). Beszarás a srác de nagyon, kimondottan H. András II. :D Önmagát fotózza, a FF-es gépeivel és a fél millás objektívjeivel. Most komolyan ez az ember tényleg azt gondolja magáról, hogy profi? :DDDDdd
  • DJ RX7
    Attól is függ, hogy éppen mit fotózunk. Teszem fel 300mm-en 5.6F-el egy épületet szeretnék lefotózni állványról akkor simán belövi az AF. De nyilvánvaló, ha egy mozgó tárgyról és kézben tartott géppel mindez nem igazán megvalósítható.
  • Timber
    Egy AF sem szereti az f5.6-nál lassabb obikat.
  • Timber
    Lányaim efegykettővel.
  • DJ RX7
    A fényerővesztéssel tisztában voltam, de hogy AF-t nem működik miatta!? Mindenesetre, azért köszi :)
  • Tomo15
    Lehet, de fényerővesztés mellett természetesen. 2xes TC-nél már nem működik az af, szóval az semmiképp nem javasolnám. 1.4x-es elvileg minden gond nélkül használható, de a minőségnek nem tesz jót.
  • DJ RX7
    És erre lehet "szerelni" 1,4x;2x konvertert? Akkor most teszem fel, hogy abból lesz egy 140-400mm -es obim? :D Nem vagyok otthon annyira ezekben a cuccokban.
  • Tomo15
    Nagyon meg vagyok vele elégedve. Építési minősége nagyon jó, képe is éles, szinte csak 4-es rekeszen használom. Ami néha előfordúl az az, hogy pár centivel a téma mögé fókuszál, mint pl. #11303 1. kép, de lehet hogy csak szimplán túl sokat várok bizonyos hejzetekben, vagy béna vagyok:)
    400D-n is pont olyan jó volt mint most 40D-n. Nem vettem észre semmi különbséget.
  • DJ RX7
    Mekkora mértékben vagy megelégedve a 70-200 F4-es obival? 400D-vel is jól használt?
  • Bala10
    én szeretem macsekot, felőlem jöhet még. :)

• DJ RX7
    Macskás topigba még beleférnek.
  • Tomo15
    #11286,#11291,#11293 Köszi!

Utolsó képek a sorozatból:

itt már elfáradtan:)

Most egy ideig nem fogok macsekos képet rakni, mert már ez is túl sok volt sztem:)
  • Sephirot T
    Nem fogok megfutamodni,hisz nem is vártam hogy elsőre sikerülni fog minden és az emberek elájulnak majd mennyire jó.Megpróbálok minél többet foglalkozni a dologgal és remélem lassan belejövök
  • DJ RX7
    Hát az az igazság, hogy nem igazán beszélnek a fotók nincs semmi érdekesség látnivaló, rajta ami felkelti a néző figyelmét. Egy sötét fa/ágak nem igazán izgalmas így megkomponálva. Ahol pedig a macska szerepel, hááát azt inkább tucatfotónak lehetne nevezni. A kulcsos makrós témánál már "látszik valami" de nem igazán figyelemfelkeltő, és a színek monotonok.
    Egyszóval csinálni kell tovább, olvasgatni könyveket, nem feladni. Véleményem szerint csak el kell kezdeni valamikor attól függetlenül, hogy az első fotók nem igazán sikerülnek, attól még nem kell megfutamodni...