23748
  • sztyui2
    hát igen, ennyi kb nekem is elég lenne, ha nem tudnám, hogy az én sony 74mm-es konverteremre még kellene rendelni ebay-ről egy 74mm->72mm-be lekonvertálót, és még ahhoz kellene venni a szűrőt, és így kb 7000 ft-ból jönnék ki.
  • sztyui2
    Bocs de csak így tudom feltenni. JPG-ben nagyon szarul nézett ki a sok fekete árnyalat miatt. Így BMP-ben, 32 bittel egész jó, de szinte sehova nem tudom feltölteni, ezért csak linkelni tudom flickr-ről:
    Self photo with flash
  • tep
    sztem az optika védelme már önmagában is meggyőző érv...és ha még javít is a képeken...
  • sztyui2
    Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy mi értelme az UV szűrőnek az optika védelmén és a minimális színbeli eltérésen(amit utólag photoshoppal is elérhetek) kívül?
    Csak mert lehet én is vennék egyet, de nem tudom, hogy mennyire és milyen téren venném hasznát.
  • tep
    lenne még egy kérdésem , mi a minőségbeli különbség Hama és mondjuk Hoya UV-szűrő közt?
  • tep
    ide is berakom ezt a képemet, mert a Fotorace-en dícsérték...(ezt az egyet:)

• Taibi
    Igen, sajnos a színek, fények gyengék lettek. Közrejátszott az is ebben, hogy estefelé készült a kép, így a nap fénye is gyenge volt már.
  • DirtyGab3sz
    Tegnapi.....
  • Cat 02 #13220
    Kezdőként szép, bár nekem valahogy picit "sötét" és "színtelen". Elején inkább auto-modot használj, az elég lesz mindenhez szinte. Aztán otthon próbálgasd és szép lassan rájössz mindenre.
  • BiG G
    érdekes hangulatkép.
  • Taibi
    Sziasztok!

Teljesen kezdő "fotós" vagyok, nem rég beszereztem egy Fuji S5600 gépet és belevágtam egy természetjárásba iktatott fotózásba nagy izgalmakkal. Próbáltam alkalmazni a különböző rekesz- és időértékeket azok alapján amiket olvastam a neten, de mikor hazajöttem és feltöltöttem a gépre a képeimet, eléggé csalódott lettem, sajnos nem úgy sikerültek a képek ahogy számítottam rá. De sebaj, próbálkozok tovább. :)
    Az egyetlen kép amit szeretnék megosztani veletek, az az alábbi panoráma fotó, amit csak próbaként akartam csinálni, végül talán ez lett az egyetlen értékelhető képem. :)

Panorama

Mi a véleményetek róla?
  • sztyui2
    Jó a kompozíció, és jó az elképzelés is. Bár nemtom mit lehetne csinálni vele, de még valamit kellene csinálni, hogy százas legyen a kép.
  • CUCLI
    Vélemény?
  • Jagumo
    ja :)
  • Tikal #13214
    azért a flickr még nem egy kiadó vagy a portfoliod :D szerintem simán tedd fel, több az esélye hogy több ember látja és véleményt mond...
  • sztyui2
    PLS kommenteljétek, mert kb ez alapján döntöm el általában, hogy felrakom-e flickr-re vagy, nem.

• sztyui2
    ha ezt a #13210-re írtad, akkor nagyon nagyot fogok röhögni
  • tep
    köszönöm
  • Timber
    A background blur toolal. :D
  • Jano
    Maszkolsz.
  • tep
    Kéne egy kis segítség...mivel lehet a ps-ban CSAK a hátteret homályosítani?
  • Jagumo
    :DDDDD

• tep
    semmi gond , ez az első próbálkozásom a PS-pal és élvezem , hogy mennyi mindent lehet változtatni a képen :)

...a képet inkább linkelnem kellett volna , mert hülyén néz ki a szép tájképek felett :/
  • DirtyGab3sz
    Nah!
    jómagam Timber felhívásán felbuzdulva regisztráltam magam a fotómaratonon....
    Ugyhogy aki jön az itt vagy a flickr profilomon jelezze, és összeverődhetünk!:D:D

ITT NI!!
  • tugyiti
    van egy pár szép makró
  • sztyui2
    nekem nem nagyon tetszik:l
  • schorby
    Egy kis honlapkészítés után, új környezetben, képekkel bővülve látható galériám, bizony ide vélemény kell...
    E vóna
  • tep
    papucs.fény-árnyék.ps
  • BaliBoy
    Tettem egy kirándulást a Debreceni Botanikus kertben és az egyetemnél:

És a többi:
    Pad
    Kossuth Egyetem
    Légy
    Darázs
    Csobogó
    Vizi virág
    Árnyék és fény
    A fa mohás oldala
    Spricc
    Fa
  • sztyui2
    kössz!
  • cenobite
    Bazi jók a képeid!
  • sztyui2
  • sztyui2
  • DirtyGab3sz
    Igen tényleg elég zavaros...
    Nekem nem tiszta a közlekedés jellege,nem tiszta a verseny egészének lebonyolítása sem....
    Zavaros nna...de majmeglássuk!:D:D
  • DirtyGab3sz
    Lehet megyek...megbeszélem a családilag...szólok max 3 nap mulva!:D:D:D
  • The Garrett
    en szerintem megyek, mint csendes nikonos. :D tavaly nem voltam pont itthon, de biztos jó móka. :)
  • The Garrett
    megadott helyszineken kell csinálni képeket mindenkinek, a nap végén leadni a fotókat és zsűri értékel.
  • zolo
    Zavaros az egész oldal, nem függ össze semmi semmivle, csak oda van hányva :SSSS (szubjektív vélemény)
    Mi a pontos feladat, te aki megértetted, letudnád írni? Barátokkal beszélek kéne nevezni, jómókának tűnik :DD
  • DJ RX7
    Megyek, de Canonos vagyok.
  • Tikal #13188