23748
  • Goruck
    éjjen a jólinkelés....xD
    tehát ilyen képet hogy lehet csinálni?
    KÉP

ill itt sztem nem is mennek a kocsik:
    KÉP2
  • Goruck
    Üdv, http://images.netbag.hu/20090202/21301196286.jpg hogy lehet csinálni??
  • DJ RX7
    kircsi nagyon.
  • G_ArchAngel #14868
    hazuccc, flickren regotta ott van:P
  • CUCLI
    friss:

• norbre
    "előtted lévő két hsz-ben megválaszoltuk a háttérre vonatkozó kérdésed."

banyek tényleg.. bocsi.. átsiklottam felette
  • sztyui2
    előtted lévő két hsz-ben megválaszoltuk a háttérre vonatkozó kérdésed.
    Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet fehér hátteret csinálni, nem PS-el, de fehér háttér nélkül.
    Például Kiss Ákos flickr-én van ez a kép, ahol ugye a képen fehér háttér van, de az optikában lévő visszatükröződésben látszik, hogy simán a szobába egy tükör előtt készítette a képet, és nem használt semmilyen fehér hátteret. Hogy lehet ilyet csinálni?Sok vakuval talán?
    Csak mert az is látszik a képen, hogy nem PS-el van odattéve a fehér háttér, mint ahogy tms képén is látszik, hogy ott viszont PS-el van odatéve.
  • CUCLI
    én voltam a fotóalany, otthon :) beültem a nagy fehér ajtó elé, kis lámpát beállítottam a fejem fölé, hogy föntről kapjam a naftát. a többi meg ps, vágás és színek :)
  • norbre
    király.. ezeket hogy? úgyértem a fotóalany haver vagy fizetős modell? stúdióban vagy otthon? ha otthon a fekete háttér mivel? nekem otthon van sima fekete textil feltekerve egy rúdra és lelógatva.. fehér háttérneknem találtam még igazán megfelelőt óccsón..
  • CUCLI
    igen igen :)
  • sztyui2
    Jó lett! Ez már sokkal élethűbb, mint a múltkori.
    A fekete háttér is PS ugye?
  • CUCLI
    kis esti agymenés

• Goruck
    szerintem meg így a jó, egyáltalán nem vonja el, sőt kiemeli.
  • poppe
    elvonja a figyelmet a témáról :) bár lehet ellenkező esetben túl mesterkélt lenne a kép, az se jobb...
  • Jagumo
    nekem meg pont tetszik, hogy ilyen kopott az ablak. Direkt raktam oda, mármint a homokórát az ablakhoz :D :)
  • norbre
    emberek.. akinek vannak kreatív hajlamai jöjjenek "játszani".. minden héten más téma, lehet kipróbálni az embernek magát:

Adott témára született kreatív alkotások bemutatása, véleményezése

Adott témára született kreatív alkotások megbeszélő topikja

• poppe
    homokóránál engem kicsit zavar a háttér
  • neevous
    Sziasztok!
    Mostanában egyre inkább terelődik az érdeklődésem a portré és divatfotók irányába. Esetleg van olyan szakirodalom a témában, amit nyugodt szívvel ajánlanátok?
  • ivjoe
    Fu, homokórát nekemadod! htx
  • 5Dani
    édibédi!
  • Jagumo
    ittvan még 4 kép egyben :)

• Sné Zsuzsa
    cicak nagyon edesek

imadom oket!

save! :)
  • Sné Zsuzsa
    pedig az o ujjai :)

a sziv tenyleg nagyon oda van teve, de az elkepzeles nagyon hat

mondtam en, h jo fotos vagy! ;)
  • zolo
    Jéé, cickány! :D
  • Jagumo

ma készültek :)
  • Atika :o)
    Az az igazsag hogy en szeretnek egy macros objektivot venni es egyenlore macrokat fotozni na meg persze portrekat aztn majd ha ugy alakul es lesz eleg penzem akkor vennek egy zoomos objektivot is egyenlore megfelel az ami van most eredetileg a fenykepezohoz. Ha letezne olyan objektiv amivel lehet eggyarant jominosegu macrot kesziteni es siman zomolni tavolba olyat vennek csak ilyen nincs az a baj :) ugyhogy muszaj lesz cserelgetni ez van.
  • Alexease
    Azert elotte nezz korbe jobban, erdeklodj tobb helyen, tobb embertol, gondold at mire szeretned pontosan hasznalni, hol, milyen korulmenyek kozott stb. Eleg draga cucc (persze relativ, kinek mi a draga:P), emelle biztos kell meg mas is. Nem mindegy mennyi obit "cipelsz", hanyszor cserelgeted, megeri-e az idot, macerat, "kockazatot" (megiscsak egy mechanikus cucc, porosodik, koszolodik, leejtheto, eltorheto stb.:D).

Volt aki lecserelte a viszonylag jo bridge kompakt gepet egy tukrosre, 2-3 obival. A bridge-nel megszokta, hogy kirandulnak, nyaralnak az asszonnyal, eloveszi, kattint, aztan teker egyet lefenykepezi az epuletet, aztan megint teker, portre asszonyrol, ismet teker es johet a torony tetejen a szelkakas;D Amire eljutott az objectiv csereknel a szelkakasig, a turistacsoport mar egy masik utcaban jart:DDD Aztan persze a kepeket csak monitoron nezegette esetleg elkuldte kisfelbontasban e-mail-en:D
    ok koszi a segitseget akkor megveszem azt a sigmat ;) legkozelebb meg veszek valamilyen zoomos-at
  • Alexease
    Az is jo ami neked van, mert a gyujtotavolsag tartomanya megfelel a portrehoz. A makro Sigma is jo, gyujtotavolsag OK, fenyero jo (valszeg a tied sokal rosszabb fenyerobe es minosegben is, mar csak a zoom atfogas miatt is), es a miosege is jobb, eleve fix plusz extra lencsek.
    nah marmint ami van vagy a sigma amit irtam??
  • norbre
    tetszetős, jó a bokeh is..
  • Alexease
    Az jo lesz:) Portrehoz 90-100 kornyeke jo.
    ok akkor jolgondoltam ;) es meg egy kerdes portre fotozashoz milyen obit erdemes venni?? nekem ami van az 18-105 os
  • Alexease
    Csak ha olyat latsz, hogy pl. 55-200mm, akkor azzal tudsz.
  • Tomo15
    Nem.
    Sziasztok ha veszek egy sigma MACRO 105mm F2.8 EX DG obit akkor ezzel tudok zoomolni? Tudom hulye kerdes de meg kezdofele vagyok az ilyenekben :) koszi elore is
  • Dénes é
  • sztyui2
    Nagyon látszik, hogy oda van téve.A fények se olyanok, de az ujjak se stimmelnek.
  • CUCLI
    ma esti agymenés :D

• Dénes é