23748
-
#15799 Tetszik, az első kivételével...az valahogy olyan érdekes színű!
A wb?Vagy direkt ilyen??
:D:D:D -
#15798 Szia husi,én az utolsónál a kis kocsira raktam volna a fókuszt ,kék virágosnak meg valóban bejövős a szinvilága -
#15797 Legfelső tetszik! -
#15796 A kékvirágos eléggé bejön... -
Aspyrin #15795
-
Aspyrin #15794 Ződerdőbe jártam.
-
#15793 Akko' sebaj!:D:D -
Bala10 #15792 nem is neked írtam:) -
#15791 Jelezném...
1. kép nem enyém
2. csak a DOF-on variáltam
3. nem vagdosom meg....
:D -
Bala10 #15790 azt próbálnám még ki, hogy a legalsó fűcsomónál levágnám, szerintem picit felesleges az a sok homok?! -
Bala10 #15789 -
#15788 Aspy bácsinak igaza van. Meg fura, hogy a fű teteje homályos, a közepe éles, az alja megint homályos. Mondjuk a színek élénkebbek lettek, az tetszik. -
Aspyrin #15787 Szerintem ne erőltesd. :) Nem hozza azt a varázst, látványt, amit akkor nyújtott volna, ha a fotó eredetileg így készült volna el.
Ui.: most láttam, hogy a másik totyikba is bent van, ezért oda is kommenteltem. :P -
#15786 Csak ma,csak Nektek...
-
#15785 spk? -
#15784 Ez tényleg sok, legalább a füvet hagyhattad volna élesen. -
#15783 ez már spk lett szerintem :) -
#15782 Tikal!
Bocs, hogy lenyúltam...kis tiltshift effekt...
-
#15781 aha, van benne valami... :) -
#15780 az otlet az jo csak akkor a hajonak jobban mosottnak kene lennie imho. Igy most tenyleg olyan mintha rossz helyen lenne a fjokussz -
#15779 mert nekem a fű, a part, meg a homok tetszett :) -
#15778 Az élességgel miért nem a hajót emelted ki? Nálam az lenne a téma. -
#15777 parton....
-
#15776 Jah, ok, bocs az offenzív válaszért, így már értem! -
#15775 Itt találsz még pár okosságot és néhány linket ;) -
#15774 jaja!:D:D
Mondjuk gejl-é akkor válik számomra, ha minden második képe ugyanijen valakinek!:D:D -
#15773 hiába nem élethűek meg mittomén, én imádom ŐKET.
Sajna a többi linket hirtelen nem találom (pedig volt gyüjteményem belőle) -
#15772 Ezekre a képekre szokták mondani a fórumban és bizonyos fotós oldalakon, hogy "giccs". Nem tudom, de nekem tetszenek ezek a képek. A szín és formavilág ezeken a képeken mindig "megfog". Reprodukcióra nincs lehetőség, mert ezeken a képeken minden pillanat más és más. Lehet, hogy hozzáértő fotós, most "felhördül", de én már mondtam, hogy nem vagyok profi fotós, csak egy "szépet" szerető amatőr. Az pedig, hogy a "szép" szó kinek mit jelent, végtelenül képlékeny és relatív. -
#15771 Najó...hogy nem keresgéljétek sokat...
Ezaz -
#15770 Van egy képem....egy naplemente, a táj maga csontfekete, csak sziulettek, de a napsugarak még megvilágítják a felhőket alulról!
Az első naplementém a dslr masinámmal...annál tudatosan sötétebbre lett hagyva a táj...
A flickr galériámban megtekinthető, nem linkelek hsz-enként!:D:D:D -
#15769 Tudom....igazándiból sosem izgatott hogy "teleokádjam" a galériám HDR-ekkel...
A kép tényleg 3 RAW képből készült....effektelve lett a Dynamic Photo HDR progiban....nem vágom mijen effekt.
Nem is hiszem hogy sokkal többet szánok rá az időmből,mint pár próbálkozás...valahogy nem izgat!
És a HDR. és HDR között is van külömbség!
Érdekesmód nekem azok a tipusúak tetszenek jobban ,mint amit linkeltél!Ami nem agyonvágott a sok szatur miatt! -
#15768 Van bizony ;)
Szeretem a HDR képeket. Még azokat is, amelyek a valóságtól színvilágukkal messze elrugaszkodnak. Arra viszont törekedj, hogy ha több képből állítod össze (nem egy képen állítasz utólagosan mindenfélét és kiáltod ki legalább 3 képnek), akkor az expozíciók között a képeken ne legyen "bemozdulás". Sajnos a képeden ez elég feltűnő. A felhők szélénél, ha megnézed, rögtön észreveszed. Nem mintha profi fotós lennék, de ezt a képet én készítettem. Sokan még azt sem hitték el, hogy HDR technikával készült, pedig így van. Töröcskei tó -
#15767 Más a feladata a kettőnek
SK technikája az eget emeli ki, ilyenkor alsóharmadhoz rakod a horizontot, ergó az eget kiemeled, de van viszonyításod (nem úgy mint a sima égképnél)
A hdr technika akkor működik ha nagyon gyorsan tudod lőni egymás után a képeket pl AE. Különben mint a tieden is látszik ghost effekt lesz, bemozdu.
Szal még mimndig a rawos megoldást preferálom, bár sajna az én gépem nem elég erős ahhoz hogy rawwal mahináljak...
(ez az érzésem, magánvéleményem) -
#15766 azért kíváncsi lennék egy ilyen képedre, ahol verőfényes napsütés van, és az ég és a föld is scott kelbysen ki van expózva ps nélkül... -
#15765 Akkor viszont, ha az eget akarod főtémának, megéri kipróbálni olyan vágást, ahol csak az ég van!:D:D
Egy 3 képből készült "kisérletem".
Tulajdonképpen a második próbálkozásom...van még mit fejlődnöm HDR-ben.....
Erre gondoltam -
#15764 Ahan...lehet.....Scott Kelby meg hülye......az ő könyvéből lestem el a technikát!
:D:D:D -
#15763 Nem kötekedem....abból indultam ki, hogy ott volt a Zsuzsa képe...szerinted aki EGY nyomorult képet sem tud elkészíteni, nekiáll majd RAW-ban fotózni??
És akár egy RAW-ból csinál 5 képet 5 EV-külömbséggel, akár eleve 5 képet készít nekiáll HDR-progival pepecselni?
Nah...ezért értettem én azt egy képnek!:D -
#15762 Egy darab Raw expóval megoldható.
Utólag expokorrekció húzásával (Ligthroom, Raw Shooter stb) előállítható a még szükséges 1-2 kép, utána már csak össze kell vágni ;) -
#15761 hát pont ezaz...az alsónál milyen jól mutatott volna, ha a csónak körüli rész és az erdő is látszik tisztán :)
hiába na...a szemünk a legjobb fényképezőgép xD -
#15760 Hallod! Te direkt kötekedsz velem? Ki a jó franc írta, hogy egy képből?!