23748
  • DirtyGab3sz
    Tetszik, az első kivételével...az valahogy olyan érdekes színű!
    A wb?Vagy direkt ilyen??
    :D:D:D
  • tugyiti
    Szia husi,én az utolsónál a kis kocsira raktam volna a fókuszt ,kék virágosnak meg valóban bejövős a szinvilága
  • sztyui2
    Legfelső tetszik!
  • schorby
    A kékvirágos eléggé bejön...
  • Aspyrin

• Aspyrin
    Ződerdőbe jártam.

• DirtyGab3sz
    Akko' sebaj!:D:D
  • Bala10
    nem is neked írtam:)
  • DirtyGab3sz
    Jelezném...
    1. kép nem enyém
    2. csak a DOF-on variáltam
    3. nem vagdosom meg....

:D
  • Bala10
    azt próbálnám még ki, hogy a legalsó fűcsomónál levágnám, szerintem picit felesleges az a sok homok?!
  • Bala10
  • Roger6
    Aspy bácsinak igaza van. Meg fura, hogy a fű teteje homályos, a közepe éles, az alja megint homályos. Mondjuk a színek élénkebbek lettek, az tetszik.
  • Aspyrin
    Szerintem ne erőltesd. :) Nem hozza azt a varázst, látványt, amit akkor nyújtott volna, ha a fotó eredetileg így készült volna el.
    Ui.: most láttam, hogy a másik totyikba is bent van, ezért oda is kommenteltem. :P
  • DirtyGab3sz
    Csak ma,csak Nektek...

• BiG G
    spk?
  • Roger6
    Ez tényleg sok, legalább a füvet hagyhattad volna élesen.
  • Tikal #15783
    ez már spk lett szerintem :)
  • DirtyGab3sz
    Tikal!
    Bocs, hogy lenyúltam...kis tiltshift effekt...

• Tikal #15781
    aha, van benne valami... :)
  • Timber
    az otlet az jo csak akkor a hajonak jobban mosottnak kene lennie imho. Igy most tenyleg olyan mintha rossz helyen lenne a fjokussz
  • Tikal #15779
    mert nekem a fű, a part, meg a homok tetszett :)
  • Roger6
    Az élességgel miért nem a hajót emelted ki? Nálam az lenne a téma.
  • Tikal #15777
    parton....

• Roger6
    Jah, ok, bocs az offenzív válaszért, így már értem!
  • Sonajk @:o)
    Itt találsz még pár okosságot és néhány linket ;)
  • DirtyGab3sz
    jaja!:D:D
    Mondjuk gejl-é akkor válik számomra, ha minden második képe ugyanijen valakinek!:D:D
  • schorby
    hiába nem élethűek meg mittomén, én imádom ŐKET.
    Sajna a többi linket hirtelen nem találom (pedig volt gyüjteményem belőle)
    Ezekre a képekre szokták mondani a fórumban és bizonyos fotós oldalakon, hogy "giccs". Nem tudom, de nekem tetszenek ezek a képek. A szín és formavilág ezeken a képeken mindig "megfog". Reprodukcióra nincs lehetőség, mert ezeken a képeken minden pillanat más és más. Lehet, hogy hozzáértő fotós, most "felhördül", de én már mondtam, hogy nem vagyok profi fotós, csak egy "szépet" szerető amatőr. Az pedig, hogy a "szép" szó kinek mit jelent, végtelenül képlékeny és relatív.
  • DirtyGab3sz
    Najó...hogy nem keresgéljétek sokat...

Ezaz
  • DirtyGab3sz
    Van egy képem....egy naplemente, a táj maga csontfekete, csak sziulettek, de a napsugarak még megvilágítják a felhőket alulról!
    Az első naplementém a dslr masinámmal...annál tudatosan sötétebbre lett hagyva a táj...
    A flickr galériámban megtekinthető, nem linkelek hsz-enként!:D:D:D
  • DirtyGab3sz
    Tudom....igazándiból sosem izgatott hogy "teleokádjam" a galériám HDR-ekkel...
    A kép tényleg 3 RAW képből készült....effektelve lett a Dynamic Photo HDR progiban....nem vágom mijen effekt.
    Nem is hiszem hogy sokkal többet szánok rá az időmből,mint pár próbálkozás...valahogy nem izgat!
    És a HDR. és HDR között is van külömbség!
    Érdekesmód nekem azok a tipusúak tetszenek jobban ,mint amit linkeltél!Ami nem agyonvágott a sok szatur miatt!
    Van bizony ;)
    Szeretem a HDR képeket. Még azokat is, amelyek a valóságtól színvilágukkal messze elrugaszkodnak. Arra viszont törekedj, hogy ha több képből állítod össze (nem egy képen állítasz utólagosan mindenfélét és kiáltod ki legalább 3 képnek), akkor az expozíciók között a képeken ne legyen "bemozdulás". Sajnos a képeden ez elég feltűnő. A felhők szélénél, ha megnézed, rögtön észreveszed. Nem mintha profi fotós lennék, de ezt a képet én készítettem. Sokan még azt sem hitték el, hogy HDR technikával készült, pedig így van. Töröcskei tó
  • schorby
    Más a feladata a kettőnek
    SK technikája az eget emeli ki, ilyenkor alsóharmadhoz rakod a horizontot, ergó az eget kiemeled, de van viszonyításod (nem úgy mint a sima égképnél)
    A hdr technika akkor működik ha nagyon gyorsan tudod lőni egymás után a képeket pl AE. Különben mint a tieden is látszik ghost effekt lesz, bemozdu.
    Szal még mimndig a rawos megoldást preferálom, bár sajna az én gépem nem elég erős ahhoz hogy rawwal mahináljak...
    (ez az érzésem, magánvéleményem)
  • 89
    azért kíváncsi lennék egy ilyen képedre, ahol verőfényes napsütés van, és az ég és a föld is scott kelbysen ki van expózva ps nélkül...
  • DirtyGab3sz
    Akkor viszont, ha az eget akarod főtémának, megéri kipróbálni olyan vágást, ahol csak az ég van!:D:D

Egy 3 képből készült "kisérletem".
    Tulajdonképpen a második próbálkozásom...van még mit fejlődnöm HDR-ben.....

Erre gondoltam
  • DirtyGab3sz
    Ahan...lehet.....Scott Kelby meg hülye......az ő könyvéből lestem el a technikát!
    :D:D:D
  • DirtyGab3sz
    Nem kötekedem....abból indultam ki, hogy ott volt a Zsuzsa képe...szerinted aki EGY nyomorult képet sem tud elkészíteni, nekiáll majd RAW-ban fotózni??
    És akár egy RAW-ból csinál 5 képet 5 EV-külömbséggel, akár eleve 5 képet készít nekiáll HDR-progival pepecselni?
    Nah...ezért értettem én azt egy képnek!:D
  • zolo
    Egy darab Raw expóval megoldható.
    Utólag expokorrekció húzásával (Ligthroom, Raw Shooter stb) előállítható a még szükséges 1-2 kép, utána már csak össze kell vágni ;)
  • 89
    hát pont ezaz...az alsónál milyen jól mutatott volna, ha a csónak körüli rész és az erdő is látszik tisztán :)
    hiába na...a szemünk a legjobb fényképezőgép xD
  • Roger6
    Hallod! Te direkt kötekedsz velem? Ki a jó franc írta, hogy egy képből?!