Fotóink
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utólagos engedelmeddel, csak így gyorsba :-) Még lehetne rajta dolgozni, a jobb szélen fent a toronynál még látszik egy kicsit.

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.02.23. 16:51:07
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Csak azért ijedtem meg, mert így már + irányba nem lehet állítani, ha kellene. 😊
De az lehet, hogy a gép mászott el valamiért és nem mindkettőnk szeme? ... 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Ezt embere válogatja.
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.02.20. 19:57:05
A "probléma", hogy teljesen az egyik végállásba kellett tekerni a kereket - ez gond? Vagy ott van az alapállás? 😊
Nem hiszem, hogy a szemem rossz, mert a feleségemnek is úgy jó - neki meg semmi gondja a szemével.
Köszi.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
az alábbi problémában kérném a segítségeteket, tanácsotokat. 😊
Nikon D3300-as gépem van (optika: Nikon DX VR AF-S NIKKOR 18-55mm) és az utóbbi időben azt vettem észre, hogy nem tudom élesíteni a képet a keresőben. Ha félig benyomom az exponáló gombot - természetesen autofókusz mellett - ugyan látom felvillanni azt a pár piros pöttyöt, és ha szükséges a kis lámpa is felgyullad, de nem élesedik a kép a keresőben. A legszembetűnőbb, ha makrózni szeretnék. Sőt, az infóbárt sem látni tisztán a kereső alján.
Ha az élő képpel (Lv gomb után) próbálok fókuszálni, akkor minden rendben van. A kép éles lesz. De ha a keresővel, akkor nem tudom élesíteni. Még manuálisan sem.
Még eléggé amatőr vagyok, 1 éve sincs meg a gépem. Lehetséges, hogy tisztítani kellene belül? Vagy valami elromlott, vigyem szervizbe amíg garanciális?
Itt kérdezném meg, hogy attól, hogy én Németországban vettem a készüléket (Media Markt) még elvihetem egy magyar márkaszervizbe, ugye?
Köszi előre is a válaszotokat! 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
http://bexter.hu Szép Fényeket!
Praktica LTL3-as fényképezőgéphez használati útmutató kellene. Akár digitális akár nyomtatott verzióban. A nyomtatottért akár fizetek is!
Utoljára szerkesztette: Bexter, 2017.01.20. 09:25:45

feliratkozva
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ismerősöm megkért, hogy az eladásra szánt verdáját kattintsam le. Elégedett sajnos nem vagyok vele, de talán alakul:

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Tanács még hogy sokat kísérletezz. minden ég más és más. mindig meg kell keresni a megfelelő beállítást. alapnak jó az amit Bex írt de kezdj el kísérletezgetni. rövidítsd vagy hosszítsd a záridőt variáld az ISO-t. Mivel mostmár hűvösebb éjszakák vannak emelheted az ISO-t büntetlenebbül mint mondjuk nyáron. Viszont figyelj oda arra is hogy nagy a páralecsapódás és lehet hogy azért életlen a képed mert teljesen le van deresedve az objektív. De a leglényegesebb valóban a stabil állvány esetleg egy távkioldó.
A hűvösre visszatérve ha a lakásból kiviszed a gépet és előveszed a mínuszokban tuti hamar bepárásodik. A gépet ha lehet már hamarabb érdemes kivinni. Viszont ez elég rossz hatással van az aksi üzemidejére mert ha alapból mondjuk tudsz lőni 300 képet akkor egy ilyen hűvös éjjel lehet hogy csak a felét. Szóval legyen feltöltve rendesen az aksi.
Ha befejezted a fotózást akkor se vidd be egyből a kihűlt hideg gépet a meleg szobába mert az se a legegészségesebb.
kb ennyi 😊
ja és élességeállítás mindenképpen manuálisan. Az AF nem fog sokmindent találni max ha a holdat fotózod de oda teljesen más beállítások kellenek. Végtelenre állítsd az obit, bár ez nem azt jelenti hogy teljesen el kell tekerni az egyik irányba 😊 próbálgasd és kisérletezz ezzel is 😊
Esetleg tudnátok tippet adni nekem esti fotózáshoz mivel érdemes játszani és mit hogyan állítsak be?
az alany.: Nikon - D3100 - AF-S Nikor dx 18-105 1:3:5-56G ED
Köszönöm szépen előre is!
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"