26
  • GodBadka
    #26
    34 személyes adat vazzer. Én nem tudnék magamról hirtelen ennyi személyes adatot felsorolni. Kapják be.
  • Omnia
    #25
    Pl. kosher menut az ker, aki vallasi okjokbol nem akar diszno hust enni. A csunya arab terroristakat igy rogton ki lehet szurni!
  • Darth Sith
    #24
    ha akarnak, úgyis hozzájutnak az adatainkhoz, ha szükségük van rá...
  • fonak
    #23
    Ez nem politikai fórum, de nem igazán lesz EU vs USA. Miért? Mert az EU nem egységes politikailag és katonailag, és nem is lesz egyhamar az (arról nem is beszélve, hogy az EU katonai súlya még egyesítve is jelentéktelen lenne az USA-éhoz képest). Az USA megveszi kilóra az új EU-tagállamokat, pl. Lengyelország hagyományosan USA-barát (és német- és oroszellenes), a nemsokára EU-tag Románia és Bulgária Amerika legszolgálatkészebb csatlósai európában. Anglia szintén nem fog az USA ellen fordulni, és így tovább. Az EUban a franciák és a németek azok, akik erőltetik a burkoltan USA-ellenes vonalat, de ketten kevesek hozzá... Kínával meg Oroszországgal szövetkezni meg, hát... Részemről ezerszer inkább szimpatikus az USA (politikai rendszere), mint ezek az országok.
  • dirty dogg
    #22
    úgy tudom, hogy a nem eu tagok állampolgárainak ki kell tölteni a kártyát. ez sok helyen van, de azt azért nem kell ráírni, hogy mi a számlaszámod és, hogy mennyi a havi jövedelmed. ráadásul ott Te kitöltöd,és nem sutyiba lekérdezik ahátad mögött.
  • mrzed001
    #21
    A gyomorfekélyes manager meg amúgy is eleve gyanús :))
  • Lame
    #20
    Ez esetben teljesen folosleges azt az adat, hogy mit evett, eleg az is, hogy evette-e ...
  • mrzed001
    #19
    A bankszámlaszámából meg megtudhatod a horoszkópodat
  • Cat #18
    Marhaegyszerü. Aki dél amerikai államból jön, és 12 orás ut alatt nem eszik semmit a gépen, az 90%ban kokaint visz a hasában.
  • látogató
    #17
    Mikor szeptemberben Tunéziában voltam, a repülőn kapott minden utas egy kis kártyát, amit ki kellett tölteni. Olyan adatok voltak rajta, hogy név, foglalkozás, milyen céllal jön az országba, stb. Mikor leszálltunk a repcsiről, a vámnál elkérték a kártyát, az egyik felét letépték a másikat visszaadták. Később ezzel tudtam magamat igazolni a hatóság előtt. Az útlevelet meg nyugodtan a szállodában hagyhattam. :) Azért nem csak az USA csinál ilyen dolgokat...
  • pemga
    #16
    Neeem, ez statisztika :). Összefüggés van a terroristagyanússág és a kajafogyasztásod meg még egy csomó minden között :). Lehet, hogy látszólag nem, de ha az adatbázis meg a matematikus kolléga igazolja, akkor sosem fogod magadról lemosni, hogy _nem azért_ kértél másfajta ebédet :). Az megint más kérdés, hogy az új módszerek ellen nem fog védeni.
  • hanandi
    #15
    Szerintem a bankszamlam szama vagy hogy mit eszem a repulon nem sokat segit a terrorizmus ellen. Mint ahogy az sem ha virtualis vagy nem is annyira virtualis baseball utovel csapkodjak korbe a foldet egy-egy gyanus alak korul. A kozelkeleti nepekbol /akinek raadasul meg penze is van/ tuti nem fogjak zargatni, eppen mert penze van. Hiaba tamogat sutyiban valami kellemetlen elet ellenes bandat. E temaban ajanlom mindenki figyelmebe a Farenheit 9/11 c. filmet. Ott meghallgatjatok Moore papatol hogy hany %ban tulaj az arab vilag az US-ban. Mag fogtok lepodni. Es szerintem meg O sem tud mindent, csak amit az ottani sajtobol kiszemezett.
  • mrzed001
    #14
    Vagy a folyószámlaszámot ?
    Hogy levadászhassák, hogy kinek utalgatok ???
  • Lame
    #13
    "Az információk között van például a repülőgépen fogyasztott menü, a munkáltatóra vonatkozó adatok és az illető banki folyószámlaszáma is."
    Tudom, hogy ez a terrorizmus elleni harc duma csak kamu, de azert kivancsi lennek mivel magyarzanak a gepen fogyasztott menu adatatara tamasztott igenyuket.
  • dirty dogg
    #12
    de szép nyelv is ez a magyar....senki nem tudja melyik a helyes kifejezés....univerzális.
  • látogató
    #11
    Vérlázitó. :)
  • dirty dogg
    #10
    csak az elnyomott érzéseim törtek felszínre.. :D

  • Teppik Amon
    #9
    Feltételezem vér forralót akartál írni :)
    Amúgy igazad van, ugyan azokat a dolgokat kéne bevezetni az usával szemben mint amit ő mindenki mással szemben. Mit képzelnek ezek?
  • mrzed001
    #8
    EU VS USA biztos, hogy nem sokáig várat magára.
    Az USA csak az európaiakat tekinti (majd) egyenrangúnak (a többiek annyira civilizálatlan gyarmatok :p), tehát éppen tőlük a legdurvább ha beszólnak, hogy ájjmále. Főleg az angoloktól lenne durva (visszaharap a kiskutyus :p)

    Az meg, hogy arabok+zsidók felváltva és egyszerre irányítják amcsikat nyílt titok :))
  • pemga
    #7
    Hmm, szerintem kezdjük ezzel: össze kéne fognia az EU-nak :) Kína és a volt szovjet tagállamok (leginkább az oroszok) eléggé össze vannak borulva (és egymásra utalva), Kína ugyanis zabálja az áramot, az oroszok pedig még mindig nagy nyersanyag (és kutató) forrás. Sorba kötögetik a különféle szövetségeket (pl. rebesgettek India-Kína összefogást is), de pl. hi-tech Kína-Japán-DKorea aláírások is születtek (Link-1, Link-2.) Igaz, hogy egy aláírás még nem hosszú távú kapcsolat, de jó jel, hogy nyitottak és nem úgy kezdik, hogy akkor lerohanunk ezt-azt :) (mint egyesek).
  • dirty dogg
    #6
    valahogy össze kéne fognia az EU-KÍNA-volt szovjet tagállamoknak (talán) és tényleg azt mondani, hogy mostmár aztán elég legyen, mert ez már komolyan vérpezsdítő, amit csinálnak.
  • pemga
    #5
    Arabokat se felejtsd ki, ki tudja mekkora arányban vették már meg US-t :). EU, erről inkább nem nyilatkozom (MS Vs EU protekcionizmus eléggé elmérgesedett így is). Kína is csapkodja, szerintem sportot űznek belőle. (Ennek köszönhető, hogy US látványosan bevezette az Egy Kína politikát, holott régebben nagyon védte Taiwan-t; vagy pl. a WTO korlátok eltörlése, kínai befektetők beengedése) :).
  • mrzed001
    #4
    EU VS USA , ez sajnos (szerencsére :)) elkerülhetetlen.
    Nagyon elszált az amcsik agya, és csak 2-3 olyan nagyhatalom van, ami pofán képes csapni (akár virtuálisan az iparát), ebből a 2 legnagyobb Kína és EU
  • dirty dogg
    #3
    "Az egyezménnyel kapcsolatban az Európai Parlament emelt kifogásokat, mivel aggályosnak tartotta, hogy így uniós állampolgárok személyes adataihoz juthatnak hozzá az amerikai szervek." - el sem hiszem, hogy van valamilyen szervezet, ami a mi érdekeineket is képviseli/védi. Európában ez lehet, hogy megszokott, de nekem mint magyarországon élő magyar állampolgárnak kicsit fura.
    viszont ez:
    "...kötelesek az egyes légiutasokra vonatkozóan legfeljebb 34 különböző személyes adatot kiadni." - szerintem naggggyon durva.
    Régebben én is nagyon amerika mániás voltam, de ez egyre jobban billen át a túloldalra. Szerintem össze kéne fognia a Föld többi kontinensének és ugyanezt bevezetni az amerikaiakkal szemben. Beleértve a vízum szükségességét, természetesen az árat megemelni olyan arányban, ahogy nálunk arányul az átlagfizetésekhez képest.

    Világ-kereskedelmi embargót beveztni az USA-val szemben! hűűűűű de dúúúrva lenne!
  • pemga
    #2
    Nem kértél gyesznóhúst? Gyanús-e vagy.

    Igazából az a vicces/nem vicces, hogy a terrorista-csekket már a légitársaságoktól is megkövetelik, és ezek szerint plusszban még az adatokat is? Lehet az a cél, hogy adják ki a légitársaságoknak a saját algoritmust?
  • Troll
    #1
    Já vengerszki terroriszt!