CD/DVD/BD-meghajtón dolgozik a Panasonic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ime a megoldás:
"a 30GB-os DVD-DVD" -> "a 30GB-os HD-DVD"
"a 30GB-os DVD-DVD" -> "a 30GB-os HD-DVD"
Lehet én értettem félre, de DVDbõl nincs 30gigás, csak 17es...
Én nem vagyok ebben olyan biztos. A 2 rétegû DVD nem csak a jogdíj miatt olyan drága... És a 30GB-os DVD-DVD 2 rétegû, miközben a BD-bõl az egyrétegû is 25GB-os. (A HD-DVD-bõl meg csak 15.)
Ráadásul, a HD-DVD, a DVD-hez hasonlóan 2 lemezbõl áll, amiket össze kell ragasztani, stb., miközben a BD olyasmi, mint a CD. Hosszabb távon (a gépsor átállítás után, mert szerintem nem kell teljesen lecserélni) szvsz a BD az olcsóbb.
Ráadásul, a HD-DVD, a DVD-hez hasonlóan 2 lemezbõl áll, amiket össze kell ragasztani, stb., miközben a BD olyasmi, mint a CD. Hosszabb távon (a gépsor átállítás után, mert szerintem nem kell teljesen lecserélni) szvsz a BD az olcsóbb.
Mi van? Az üres hordozóra azt írsz, amit akarsz. A "mûsoros"-on lesz a védelem. A HD-DVD-n is lesz jogdíj. Ebbõl a 2 szempontból egyformák. És a mûsoros HD-DVD mûsorával sem csinálhatsz azt, amit akarsz.
Ez csupán pár amerikai kutató intézet becslése mondja ezt.Õk írták 5-6 évvel ezelõtt, hogy mára már az itaniumból többet adnak el, mint az x86-ból. Amíg semmi konkrétum nincs az árakról, addig bármiféle gyõztes hirdetni dõreség. Az ár/kapacitás fog dönteni.
A HD DVD lemezek sokkal olcsóbban elõállíthatók, mint a Blu-ray lemezek.
A kétrétegû Blu-raybõl elég távolinak tûnik.
A Blu-ray-nek csak a PS3 az egyetlen esélye, de lehet hogy ez is kevés lesz.
A kétrétegû Blu-raybõl elég távolinak tûnik.
A Blu-ray-nek csak a PS3 az egyetlen esélye, de lehet hogy ez is kevés lesz.
Annyira nem hat meg ez a CD kezeleses tema. Inkabb az erdekel, hogy jo minosegben irja meg a Blu-ray lemezeket 😊
A HD-DVD-nek ez az intro verziója, azt ígérték lesz több is. Igazából majd az árak döntenek az _írható_ piacon. (Azt tudni kell, hogy a HD-DVDnek annyi elõnye van, hogy a meglevõ gyártósorokon elõállítható, tehát az _elején_ valószínû olcsóbb lesz.) A média piac teljesen más, ott a kiadók vannak helyzeti elõnyben 😊), és jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy a BR nyer. Aminek én persze örülök, de ebbõl nem kell messzemenõ következtetéseket levonni az írható területre. Pláne hogy az olvasók combo-k lesznek...
A jogdíj pedig eléggé _helyi_ probléma, aki nagy(obb) tételben vásárol az most is külföldrõl vásárol 100-as tételben (4-5 ember összefog és közösen rendel, ha máshogy nem 😊), az alacsonyabb adók és jogdíjak miatt. És ez teljesen legális, mert ugye EU 😊.
A jogdíj pedig eléggé _helyi_ probléma, aki nagy(obb) tételben vásárol az most is külföldrõl vásárol 100-as tételben (4-5 ember összefog és közösen rendel, ha máshogy nem 😊), az alacsonyabb adók és jogdíjak miatt. És ez teljesen legális, mert ugye EU 😊.
Hát, ha elvileg jogdíjjat tesznek rá, akkor nem szabadna másolásvédelmet, ugyanis ez sérti a user jogait nemde? Ha már kiperkálja a dellát, akkor had írjon rá azt amit akar 😛P
De mivel lesz benne úgyis védelem, meg az artijus is rámegy, ezért rohadt drága lesz, és senki nem fogja megvenni... Ezért látom én a hd-dvd-ben a jövõt... Én is jobban örülnék a nagyobb kapacításnak, de a fenti okok szerintem nem fogják hagyni elterjedni a br-t...
De mivel lesz benne úgyis védelem, meg az artijus is rámegy, ezért rohadt drága lesz, és senki nem fogja megvenni... Ezért látom én a hd-dvd-ben a jövõt... Én is jobban örülnék a nagyobb kapacításnak, de a fenti okok szerintem nem fogják hagyni elterjedni a br-t...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Amíg a Dual Layer lemez 1500 körül van,addig kétséges számomra az egész...
Mennyi jogdíjat basznak majd rá vajon egy 50 gigás BR lemezre?
Mennyi jogdíjat basznak majd rá vajon egy 50 gigás BR lemezre?
Kell a szarnak HD DVD alig fér el több adat rajta mint egy kétrétegõ DVD-n...
Blu-Ray az igazi!!
Blu-Ray az igazi!!
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Minek?
Valszeg a Blue Ray fog gyõzni, nem érdekük támogatni az ellen szabványt...
Valszeg a Blue Ray fog gyõzni, nem érdekük támogatni az ellen szabványt...
Baromi ronda ez az új dizájn!
Az biztos hogy megéri a pénzét. Mégis az lenne a szerencsés ha minden egyben lenne. (Hd-dvd is kell)
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Na ez a kombó már egy jó megoldás lesz .
Talán lemegy az ára 1 év alatt annyira, h meg tudja vásárolni a magyar "nagyközönség" is.
Talán lemegy az ára 1 év alatt annyira, h meg tudja vásárolni a magyar "nagyközönség" is.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce