6
  • irkab1rka
    #6
    pegma: nem azért köpködjük az ms-t meg a sony-t, mert hibásan kódol. Frászkarikát.
    Azért köpködjük, mert hibás kódot release-el.
    A sony meg csak vigyázzon magára, mert a ps3 előtt nem kéne ilyen hibákat csinálni, hiszen ez az MS felségjoga.
    A DRM meg nem káros. Csak egy technika, rosszabbnl roszabb implementációkkal.
  • pemga
    #5
    Hmm, még a végén megéljük, hogy az MS felelős lesz a nyitott hibák miatt? Érdekes, hogy a Sony-t hogy keresztrefeszítették _egyetlen_ kapu megnyitásáért (amit ráadásul nem is ők fejlesztettek, hanem megvették valakitől solution-ként, tehát szerintem még a kódot sem látták/láthatták). Míg ugye a Win az évek hosszú során rengeteg kaput tartott nyitva. Mostanában talán egyre kevesebbet, de ezért soha semmikor nem vonták ekkora felelősség alá mint a Sony-t. És az MS sosem reagálta le úgy, mint a Sony: nevezetesen FULL csere mindenkinek aki kéri, illetve azonnali visszavonás. Az MS a detektálókat igyekezett elhallgattatni, nem a problémát megoldani. Érdekes, hogy ez senkinek nem tűnt fel, és mindenki cask a Sony-t szidja mint a bokrot, holott ők az egészről nemnagyon tehetnek (annyiban persze igen, hogy DRM-t akartak), ráadásul hihetetlen gyorsan és helyesen reagálták le.
  • Mike at home
    #4
    masik heleyen meg azt olvastam a Sony kodjat vedi a torveny, tehat birosag ele kerul az, aki erre vedelmet ir
  • dez
    #3
    Ja, nem, elsiklottam az első bekezdés fölött.
  • dez
    #2
    Érdekes cím. Keresztűzban azok szoktak lenni, akikre több irányból lőnek. Itt viszont egyvalaki lő több irányba. :)
  • irkab1rka
    #1
    A vírusirtók forgalmazásával (is) foglalkozó cégeknek nem erkölcsi kérdés, hogy biztonságban van-e a user gépe. "Mindössze" üzleti.
    1, Csak a konkurenciánál kell gyorsabbnak lenniük.
    2, nem kell minden virust irtani, csak ami gyorsan terjed, marketingértékkel bír, és a konkurencia is irtja (vagy várhatóan fogja)
    3, a kutatás pénz. sok pénz. a hírek olvasgatása szinte ingyen van. Mindíg lesz ugy, hogy egy virusirtót fejlesztő cég a hirekből tudja meg, hogy van egy uj virus :)