10
proxy-n és tűzfalon keresztül hogyan?
  • EvilRicky
    #10
    Helló mindenki!
    Lehet a kérdésem nem ide tartozik,de hátha tudna valaki valami okosságot mondni.
    Olyan kérdésem lenne,hogy nem ismer valaki olyan programot, amivel proxys ip-ről tudnék külső ip-re kapcsolódni,majd a külső ip-ről a netre?
    Lehetőleg olyan prog kellen amit nem szór ki a proxy és elég jó arányba tudom elosztani a 2 gép között a netet!
    A proxy letíltja nekem a fájl cserélőket (dc,torrent,stb),játékokat

    Előre is kössz!
    üdv.
    EvilRicky
  • mrzed001
    #9
    Jobb esetben engedélyezve van a HTTP proxytokon az ftp http alá portolása.
    Ezt egyszerűen tesztelheted, böngészőben beírsz egy ismert ftp címet ftp://.....
    Mivel tuti user-pass engedélyes a HTTP proxy, ezért ftp://proxyuser:[email protected] (azonos azzal, amit a webböngésződben használsz, ha gép/domain azonosítás van, akkor böngészéskor sem kér, és itt sem kell megadni)
    Na, szóval ha ez müxik, akkor már letölteni tudsz ftp-ről (ha nem, akkor felejts is el mindent).
    A feltöltés az már egy fokkal komolyabb dolog. Lehet tiltva is http proxy-ban, pölö bankok nem igazán szokták engedni (egyértelmű :))
    Ezt egyszerűen tudod tesztelni Total Commander-rel. Ott vegyél fel új ftp kapcsolatot, proxy pipa, és állítsd be a proxy dolgait: gépnév, user, pass, és HTTP proxy FTP támogatással (HTTP 1.0 szerinti működés ha jól emlékszem)
    Ha így csatlakozol, akkor már feltölteni is tudsz, de pölö alkönyvtárat létrehozni, átnevezni, törölni nem (MSN-nek elég kellene, hogy legyen, sose próbáltam)
    Ha ftp szerverrel müxik a feltöltés, de MSN nem szereti, akkor teszteld, hogy átrakva HTTP CONNECT-re müxik-e (HTTP 1.1 ha jól tévedek?). Ezzel már full ftp képességeid vannak (gyakran nem engedélyezett)

    Ami az otthoni gép vezérlését illeti, én is a VNC-t használnám, de attól függően, hogy mennyire paranoiás a cég gyakran nem lehetséges. Ehhez az kell, hogy vagy nyitva legyen egy átjárható port a firewall/proxy-n. Ezt főleg SSH-val szokták engedélyezni, a lent leírtak szerint otthon egy ssh szervert teszel fel, bent egy kliens-t, és már mehet is a VNC. Sok helyen az SSH-t is tiltják :(
    Erre egy buta megoldás modem otthon, modem cégnél, otthoni gépen PCAnywhere figyel modemen, és egyszerűen a PCAnywhere klienssel a cégtől felhívatod az otthoni géped. Bugyuta, de müxik :))
  • Laalee
    #8
    a proxy szervereknél ált engedélyezve van a 8080 80 és a többi letiltva, msn nél ill ftp nél a programnak add meg a proxy használatot, ami be van állítva az IE ben. kis szerencsével működni fog.
  • apocalypse0
    #7
    A cégeknél általában le van tiltva a 21; 20; 22-es port, tehát ezeken és a 8080-as porttól eltérőt válassz a szerverprogramban
  • F1re
    #6
    ohh bocs most olvastam ha fajlt akarsz kuldeni az vegulis megoldhato ftp-n keresztul arra ot vannak ftp serverek ojan progit amivel 1szere latod is mit csinalsz es ell is tod kuldeni a cumot ojat nem tok 1ebkent talatam vami progit lehet hogy a realvnc is tudja vami ojasmi hogy elinditod a vnc servert a gepeden es kirakod 1 weboldalra a klienset es java alapon tod iranyitani a gepedet eleg tuti lehet bar nem hinnem tuell bisztonsagos :D
  • F1re
    #5
    na szerintem amit te akarsz az nem ftp-zes na szoval amivel a gepedet tudod vezerelni mas geprol annak REALVNC a neve van ingyenes verzioja is na ez tartalmaza a klienst es a server reszt is ha meg ftp-zni akarsz arra meg van sokk sokk ftp-server program kliensnek meg ott van a totalcommander ha kell ftp server akkor keres ra keresoben amugy van pl a serv-u vagy mi meg van meg rengeteg jah es szerintem az az sshd vagy mi az nem neked valo ha az az amire gondolok de probalkoz VNC-vel (Virtual Network Computing) mint pl realvnc REALVNC tessek inen le is tod szedni
  • Lacc
    #4
    Dyndns-es domaint regelsz, ha jól emlékszem van nekik valami utility, ami mindig elküldi a dyndns-nek az ip-det, úgyhogy a domainnel bármikor elérdet ha dinamikus is az ip-d.
  • Blackluck
    #3
    Nem tudnál erre vmi leírást esetleg h konrétabban h lehetne megoldani?
    Azt lehet a proxy ill. a tűzfal ellenére?
    ill. h dinamikus ip-m van azt hogy tudnám elérni (ha nem tudoméppen az ip-t akkor is)?
  • hmhm
    #2
    Otthoni gépedre tegyél fel sshd -t, a cégtől pedig beputtyolsz..
    ennél egyszerűbbet elképzelni sem tudok. persze lehet csilivili megoldásokat találni..
  • Blackluck
    #1
    Az lenne a kérdésem h hogy lehetne cégtől ftp-zni vagy legalább fájlt küldeni/fogadni pl msn-en keresztül ha a cégnél van proxy és tűzfal is és csak a http van engedélyezve?
    Akár olyan megoldás is szóba jöhet h otthoni gépet vezérelni a cégtől, arra bejelentkezni, vagy azt használni erre a forgalomra vhogy http-n keresztül.