40
  • klastrom
    #40
    Nem vagyunk lemaradva?! Ez valami vicc ? Mikó kő rögögni?...
  • TeszteloPontHu
    #39
    Az jól hangzik, hogy lassan elérjük, hogy 5e Ft-ért lesz ADSL, de ahhoz telefonvonal kell, amihez kapcsolódik egy újabb előfizetési díj... Ez szintén 2-3e Ft, és sokak már nem beszélnek vezetékesen, mert ott a mobil. Ez nem más, mint termékkapcsolás (telefonvonal nélkül nem kérhetsz ADSL-t, pedig az ADSL-hez csak az érpár kell, a telefonvonal nem), amit elvileg törvény tilt, csak éppen nem foglalkozik vele senki.
  • Luciferke
    #38
    ÉS végül korlátolt :D
  • Pheel
    #37
    Minden politika, de a politikai tartalmú flame tiltólistán van ezen a fórumon. Ez is politika.
  • Laci73
    #36
    Magyarország még mindig az egykori Matáv-örökséget cipeli (nagycégek, nagy árak), amelyet cinikus módon kihasználnak az újonnan jött multik is. Így évek távlatából megállapítható, hogy tkp. semmi nem lett a beígért "majd ha megtörik a Matáv monopóliuma" kánaánból. Nemhogy igazodtak volna a nyugat-európai szolgáltatások színvonalához (pl. sávszélesség tekintetében), de még a nyugatinál háromszor-ötször magasabb árak is megmaradtak. Nem véletlenül lett a Deutsche Telekomm (T-Com) legjobban profitáló leányvállalata a magyarországi. Gondolom már le se kell írjam a multikról alkotott szerény véleményemet.

    Pheel, AnuluWork: minden politika (mellesleg valóban itt a kortesidőszak). Az is állásfoglalás, ha nem szeretnél állást foglalni. Nesze neked :)
  • Pheel
    #35
    Akkor lesz az igazi, ha a politikai tartalmú cikk politikai tartalmú hozzászólásait ki kell moderálni...
  • AnuluWork #34
    Amúgy már régóta írom, hogy nem kéne politika - semmilyen politika sem - az SGre (sem Amerikai, sem európai, főleg nem magyar) -, de mivel ennek a kormánynak (is) az a célja, hogy minél többen szavazzanak rá a fiatalabb korosztályból, megy a PR keményen, jelen esetben az Internet kapcsán.
  • scorpeeon
    #33
    "Szerintem fejlődik itthon az internet, és ez valahol a kormány érdeme is. Pl sulinet express (sok ember jutott így géphez, sajnos azonban nem csak azok akik rászorultak volna a támogatásra)

    Jövőre csökken az internet áfája 25%->20% ami azért nem rossz.

    Ugyanakkor Kovács Kálmán nálam sem tartozik a legszimpatikusabb miniszterek közé és persze vannak lenyúlások rendesen (kakaóbiztos számítógépet az oviba)

    Ez a kormány legalább tesz valamit azért hogy terjedjen az internet nem úgy mint az előtte lévők. Szóval ha azt nézzük eddig ez a legjobb :)"

    EZEN ÉN CSAK RÖHÖGNI TUDOK! ez a legjobb kormány?????????? EZZZ???!!!!!!
    ennél rosszabb csak 50 éve volt a helyzet! amit a komcsik csinálnak az már több a soknál... minden újszülöttre sokszázezer államadóság jut. és mint láthatjuk, valaki bedől nekik... döbbenet!
  • acdc
    #32
    Irország 60€(15000Ft) 768/128-akkor ott is sokkal "olcsóbb"
    mert menny is ott a minimálbér vagy 300000ft:)
  • AnuluWork #31
    2002 óta vannak hatalmon. Nekem 2000-től olyan volt a netem, mint most. De úgy, hogy 2002-ben lecsökkentették: az év végén ugyanis csökkent a sávszél. Az idén a fibernet a szolgáltatóm. Olyan, amilyen, de kb. február óta - ha összeadom - kb. 1 hónapnyi üresjárat volt, hogy nem volt szolgáltatás. Szóval négy év alatt eljutottam oda ugyanannyi - sőt több - pénzért, ami négy évvel ezelőtt volt. Ennyit az Internetről ...
  • Komolytalan
    #30
    Nem tom mit vagytok rajta kiakadva. Az a dolga hogy mellébeszéljen, hazudjon - ezért fizetik. Többi minisztérium is tök ugyanazt csinálja. Pl EU mondja hogy kicsit sz.r a költségvetésünk, így a büdös életben nem lesz nálunk euro, mivel tök utolsók vagyunk az új csatlakozók között. Erre PM: nem is sz.r az, hanem tök jó, euro akkor lesz amikor akarjuk, az új csatlakozók közül mi vagyunk a legjobbak. Nem kell nagy skill hogy megtalálja az ember az ellentmondásokat. Kálmán gyerek tök ugyanezt csinálja, felesleges kielemezni hogy miben hazudik, mert gyakorlatilag mindenben. Mikor kérdezik akkor is.
  • Mike
    #29
    majd ha 5 Mbit + kábeltv lesz 6-7k-ért, akkor szóljatok
  • faz
    #28
    Volt egyszer a 384-es adsl nettó 9990 ftért, aztán 512 lett, aztán 1024 ugyanannyiért, szóval azért alakul : >
  • k0zi
    #27
    Szerintem fejlődik itthon az internet, és ez valahol a kormány érdeme is. Pl sulinet express (sok ember jutott így géphez, sajnos azonban nem csak azok akik rászorultak volna a támogatásra)

    Jövőre csökken az internet áfája 25%->20% ami azért nem rossz.

    Ugyanakkor Kovács Kálmán nálam sem tartozik a legszimpatikusabb miniszterek közé és persze vannak lenyúlások rendesen (kakaóbiztos számítógépet az oviba)

    Ez a kormány legalább tesz valamit azért hogy terjedjen az internet nem úgy mint az előtte lévők. Szóval ha azt nézzük eddig ez a legjobb :)

  • Lazso
    #26
    Magyarország minden területen le van maradva, természetesen pl. Etiópiát biztosan megelőzzük. A politika szerint mostanában minden rózsaszín, bár érdekes, hogy a statisztikák szerint mi mindig abban a térségben vagyunk, ami pont kiesik abból a pár százalékból (Churcill mondását idézném: csak annak a statisztikának higgy, amit te magad hamisítottál vagy másik: 3 hazugági szint van: füllentés, hazugság, statisztika)
    Az a baj, hogy annyit mondták már a politikusok a demagóg szövegüket, hogy lassan maguk is elhiszik.
  • HENCIG
    #25
    Majd ha leveteti a kormány a 25% áfa-t az internetes számlákról akkor elhiszem, hogy szívügye a magyar netterjedés!!!
  • HENCIG
    #24
    Bp.III. ker. Bécsi út- Kandó kollégium!
  • HENCIG
    #23
    Ugye csak viccelsz???
    Ugye nem gondolod, hogy a kormányok politikájának köszönhetjük, hogy olcsóbbak lettek a kellékek???
    3 éve 400-600 forintért vettem a dvd lemezt.. most meg 90 forintért.. ez fejlődés?? Az hát a fekete gazdaságnak meg az adócsalásnak!!!
    Majd biztosan boltban fogok dvd-t venni nem???
  • HENCIG
    #22
    IT miniszter = Informatikai T-online miniszter!!
  • HENCIG
    #21
    Errő beszélek!!!!
    Remélem a következő választáson a Microsoft is indul, hogy tudjak ixelni!!!!
  • mad mind
    #18
    Mindenki csak a dsl-ről papol, mi van a kábelnettel?
    Nekem csak a köcsök T-s cég kábeltévéje elérhető, amin csak egy másik T-nevű cég internethozzáférése vehető. Szép verseny. 14 ezer forintot fizetek 1 Mb-ért.
  • Razgon
    #17
    Kálmán bácsi! Nem a f@szt!
  • Hedgehunter #16
    Irorszag 60 juro 768 kb le 128 fel...:(
  • Mike at home
    #15
    valasztott?
    oda ultetett
    egyebkent szakmailag nincs a topon a ficko, de ezen nem is lehet csodalkozni, egyik IT miniszter sem volt vmi nagy asz
  • Cactus
    #14
    Talán nem ideillő kérdés, de a miniszter Úrnak mi a végzettsége?
  • Sadun Tryst
    #13
    szerintem nem németországot kéne mintának vennünk. mert mint társadalmilag, mint gazdaságialg levagyunk maradva. így saját magunkhoz képest kell mérnünk a lehetőségeket, és a sikereket.
    az internet drága, és európa fejletebb országaihoz képest sokkal lassabb is. ez van, ez magyarország. de lesz jobb is, csak ki kell várni.
    én még ennek a gyors fejlődésnek is örülök, mert bárhonnan is nézzük, az utóbbi években ténylegesen nagy fejlődésen ment át magyarország az informatika terén. csak gondoljuk bele, mennyibe került 6 éve 1 cd, és most mennyi az ára...
    vagy ugyan ez 1 cd író vagy dvd íróval.
    szerintem magyarország a lehetőségeihez képest ezen a téren igenis tisztességesen fejlődik.
  • sonicXX
    #12
    Ennek az embernek már az arcától rosszul vagyok de mikor regál a kérdésekre, tényleg. Én még egyetlen eMagyarország pontot sem láttam, pedig budapesti vagyok... a német internet minőségtől (az árat már mondani sem merem) milliárd fényévekre elmaradunk, és egyszerűen pofánröhögök bárkit aki azzal jön, hogy ez behozható 2050 előtt - főleg ha azt meri állítani, hogy le se vagyunk maradva!

    A végén kiderül, hogy a németek vannak lemaradva hozzánk képest nem?! Istenem, ekkora kamut... Ennek az embernek fogalma sincs arról, hogy mi a VALÓS helyzet. Nyilván az orra alá böknek fél tucat agyon manipulált statisztikai adatot, és az alapján mond véleményt. Az ő ingyenes 100Mbit/s-es vagy 1Gb/s-es kapcsolatából nyilván nem fog leszűrni lószart se az itthoni állapotokról...

    Az egész IHM egy lufi, egy halom komolytalan korrupt ember gyűjtőneve, ez a fazon pedig egyszerűen nevetséges amiket állít.
  • vax
    #11
    Rossz időben, rossz helyen, rossz-félre sikerült ötletekkel, nem a megfelelő személy. :(
  • Gabest
    #10
    Nem vagyunk lemaradva, csak rossz évet írunk.
  • Sanyix
    #9
    Az a 2002-2004 közötti dsl előfizetés árcsökkenés holvan? Mert ezt mindíg hangoztatják, de én nem vettem észre árcsökkenést...
  • látogató
    #7
    Véleményem szerint: amig egy átlagpógár nettó 50-80 ezer forintot keres, nem kell csodálkozni, hogy nem terjed futótűzként az internet, noha -Kovács Kálmán állitása szerint- az ország java részében megvan annak a feltétele, hogy bárkinek szélessávú internet hozzáférése legyen. (inkább vesz az árán kenyeret meg tejet és befizeti az ADÓT! amiből egyre többet kell) Tehát lehet ugyan, hogy árakban a középmezőnyhöz tartozunk, (sőt, van ahol meg is haladjuk) de szolgáltatásban nem biztos, fizetésben biztosan nem, sőt ami még rosszabb?, hogy az ország tele van nyugdijasokkal, akiknek tuti, hogy nem ez lesz a legfontosabb. Az e-magyarország pontok pénzkidobás, semmi értelme. Inkább adnák iskoláknak, ahol ki lehetne alakitani egy olyan termet, ahova bárki bemehet internetezni. Aztán: ha van az embernek internete, majd megtanulja használni, nem olyan bonyolult, hogy külön szakembereket kell kiképezni, akik "oktatják". Mi volt még? Ja! Sulinet. Hát igen, ami jó, azt gyorsan meg kell szüntetni, koprlátozni kell. Me nehogy má! 3G. Ehhez nem értek, de az biztos, hogy ez is csak akkor fog elterjedni, ha lesz dominós/praktikumos/stb. kártyás verziója. :) Persze, a T-s cégek nincsenek monopolhelyzetben, meg nem tudják nagyon befolyásolni a piacot sem, és biztos vagyok benne, hogy nem fizettek/fizetnek le jópár emberkét, hogy ilyen helyzetbe kerülhessenek. :)
  • acdc
    #6
    "az 5 ezer forintos árat, ami széleskörű kutatások szerint jelentős ugrást eredményez majd a felhasználók számában"

    ezt megmondos én-ingyen és bérmentve- nem kell ide széleskörű kutatás:) idióták........
  • Yossarian
    #5
    mint ahogy az utolsó kérdésnél is totál mellébeszél.
  • scorpeeon
    #4
    viccnekisrossz
    kovácskálmikaelmehetabúsba :D
    még finoman fogalmaztam... nem vagyunk lemaradva... röhely..
  • Cat #3
    az első kérdést és az első választ háromszor is elolvastam - iskolapéldája annak hogyan kell mellébeszélni. Egyszerüen mintha meg se hallotta volna mi a kérdés :)
  • bifidusessensis
    #2
    Hát igen, az ár/sebesség arány Magyarországon a legrosszabbak között van, ha nem a legrosszabb.
  • kbupdate
    #1
    Németország: Versanet (igaz, ennek a cégnek semmi köze T-Com-hoz), 6Mbit/s le 512kbit/s fel, flatrate (korlátlan) havonta 50 EUR (bruttó) (12500HUF ha 1 EUR=250HUF), a telefonköltséggel együtt (telefon havidíja)!!!

    Magyarországon hol kap ilyet vagy csak ehhez hasonlót ennyiért? HOL?