ADATMENTÉS, de hogyan?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Lenne egy film ami 2 cd lemezen is meg van de mindkettõ sérült. Emlékszem egyszer hallottam egy adatmentõ programról ami képes arra hogy több lemezt is beolvasson és úgy állítsa helyre az adatokat, mindegyikrõl beolvassa a használható részeket. Nem tudja véletlenül valaki melyik ez a program?
köszönöm a segítséget, megnéztem Noroo által ajánlott oldalt,talán ez a megoldás nekem, majd kiderül.
Hasonló problémával kerestem én is meg embereket, más
fórumokon, de az egyetlen használható ötlet,
adatvesztes.hu
volt! Eddig... remélem hamarosan több is lesz!

Beálltál az adatot vesztettek egyre népesebb táborába?
Üdvözöllek a csapatban! <#hamm>

St:
Mondj valami többet a programodról... érdekel
St
Mivel korábban nekem is ilyen problémám volt (jelenleg 12 szervert backupolok) és a kész megoldások mind sz@rok vagy drágák voltak ezért fejlesztettünk rá egy programot.

Ez egy kliens-szerver program, a backup célgépen fut a szerver része, a backupolandó gépeken futnak a kliensek. A rendszerbe beállított gépekrõl a kliensek naponta készítenek egy tömörített inkrementális adatmentést, illetve hetente egyszer egy teljes fájlrendszer adatmentést. A backup célgépen a 30 napnál régebbi adatállományokat automatikusan töröljük.

Ez egy automatikus rendszer így, amely lehetõvé teszi, hogy 30 napra visszamenõleg bármely nap adatmentése rendelkezésre álljon, és ami jó benne: teljesen automatikus, semmi teendõ sincs vele.

A backup célgépünkön jelenleg 2 terabyte tárolókapacitásunk van, amelyre már fogadunk külsõ cégeket is backup igény esetén. Ha érdekel, keress meg jövõhéten munkaidõben telefonon és beszélünk róla (telszám privátban ha kell).
Spec. engem is érdekelne Home verziós adatmentés mert már sajna nem bízok a korongokban. 2-3 éves gyári tdk cd-imet hajigálhatom ki. A dvd-im még nem olyan öregek, hogy valós adatokat tükrözhessen élettartamuk hosszúságáról. Már nem is írom ki dvd-re mert úgysem merném letörölni a géprõl a fontos dolgokat.
Tehát csak így kicsiben otthonra kellene vmi megoldás pórembernek windózra...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Tertovan
Na jo ez eleg flame szagu dolog...
ha eltudod donteni hogy mit kell menteni akkor leci ird le.

Leendõ szerver. A régit a VOLT rendszergazda "ajánlotta" mindkettõ a múlté már. Legyen Unix/Linux, legyen Windows, a lényeg stabilitás, megbízhatóság, emberi beavatkozás mentesség, persze nem aranyárban, ha egy mód van rá.

"Az emberi megbízhatóságra alapozott rendszerek megbízhatatlanok!"
St
milyen platformról kellene menteni? ha linux / unix, akkor tudok rá professzionális és olcsó megoldást.
Persze külön szerverre gondoltam. Olyasmire, ami menti az adatokat magától, nem kell piszkálni klikkelgetni, fõleg nem egy "rendszergazdára" bízni, aki vagy ment vagy nem ment. (mint ahogy volt most is) Szóval valami komplexebb megoldás kell, mint a RAID, mert a "vírus letörölte az adatokat", "az ellen nem véd"

A HP meg DELL meg a többi nagy gyártó csinál ilyeneket, de azok megfizethetetlenül drágák!
Nem hiszem el, hogy nincs attól olcsóbb, butább, hasonló valami.

Csak ne kelljen emberre bízni, abban már nem bízom!!!
IMYke2.0.0.0
Amúgy meg, adatok visszaállításában kezesbárány program: Get Data Back for NTFS

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tertovan
hello

Azert tudni kellene hogy milyen oprendszer menyi adat, milyen suru mentes kell, milyen adatokrol van szo mennyi penzt szansz ra.

sweech
van akinek nem esik le hogy ez fórum <#idiota>

idióta f@sz vagy :@
ez nem cset

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

A weblapokat html nyelven kell megírni. Ha meg regisztrálást, meg felhasználókezelést akarsz, akkor php-ben kell megírni. Vannak WYSIWYG html szerkesztõk, ahol nem (csak) a html kódot látod, hanem a készülõ weblapot úgy látod, ahogy ki fog nézni, de WYSIWYG php szerkesztõrõl eddig nem hallottam.

Vannak elõre elkészített php-s portálrendszerek is, de szerintem azok megfelelõ testreszbásához is szükség van html és php tudáshoz.

És legközelebb olyan topicba írj, ami arról szól amit írni akarsz, és ha nincs válasz, akkor ne irogass percenként.
Glpetyus
spam

Írtam, hogy LÁMA vagyok 😊
De Reichert-nek kell eldönteni, mennyit áldoz az adataiért.
Ez a RAID megoldás, még kedvezõnek mondható, elvégre "csak" két azonos wincsit kell a gépbe tennie.

Itt egy kis ízelítõ RAID-ból 😊
A RAID 0 mindenféle redundancia vagy paritás nélkül csíkozza az adatokat a meghajtókon. Ez a szint nyújtja a legnagyobb adatátviteli sebességet és kapacitást, mind az írási, mind az olvasási mûveletek párhuzamosan történnek. Hátránya, hogy nem biztosít hibatûrést, ezért egyetlen fizikai lemez meghibásodása az egész rendszert használhatatlanná teszi. Nem használnak tartalék-meghajtókat.

Az RAID 1-es szint tükrözi (mirror) az adatokat, azaz az adatok duplikálva vannak. Az írás és olvasás párhuzamosan történik, ebbõl következik, hogy az olvasás jóval gyorsabb (kb. 2x) az írásnál. Amennyiben az egyik meghajtó kiesik, az adatok továbbra is rendelkezésre állnak a másikon, emiatt ez a szint elég jó hibavédelmet biztosít. A védelem ára a kétszeres fizikai lemez-szükséglet. A RAID 1 nem használja a csíkozást, azonban igen elterjedt az 1-es és 0-ás szint összekapcsolásával kapott RAID 10-es rendszer. Nem használnak tartalék-meghajtókat.

A RAID 2 ajánlás már használja a csíkozást, emellett külön meghajtókat használnak paritás információk tárolására Hamming-kód segítségével. A Hamming-kód képes hibadetektálásra és annak javítására. A gyakorlatban nem használják ezt a RAID szintet.

A RAID 3-4 szintén csíkozza a meghajtókat, és egyetlen kitüntetett lemezre írja a paritásadatokat. A két szint közti különbség, hogy a 3-asnál kisméretû csíkokat használnak, míg a 4-es szint nagyméretû blokkokkal dolgozik. Ha az egyik meghajtó meghibásodik, az adatok rekonstruálhatók a paritást tartalmazó lemez segítségével. Mivel a paritás információt íráskor kell generálni, ezért ez a számításigény kihat a rendszer teljesítményére. A RAID 3 és 4 a legjobban ott állja meg a helyét, ahol sokszor nagy fájlokat, adatokat mozgatnak, és fontos a redundancia. Tartalék-meghajtók hiba esetén átvehetik a sérült lemez szerepét.

A RAID 5 már nem csak az adatokat, hanem a paritás információkat is csíkozva helyezi el a lemezeken. A paritás sorban a következõ meghajtóra kerül íráskor, ezzel az egyenletes elosztással kiküszöbölték a kitüntetett paritás meghajtó szûk keresztmetszetét. Az olvasási és írási mûveletek párhuzamosan végezhetõek. Szintén írás közben számolja a paritást, de kizáró-vagy (XOR) algoritmust használ, mely kisebb adatmozgatások számára kiváló. Tartalék-meghajtók hiba esetén átvehetik a sérült lemez szerepét.
A RAID 6 csupán az 5-ös szint kibõvítése: nem csak soronként, hanem oszloponként is kiszámítja a paritást, így kétszeres meghajtó meghibásodás sem jelent problémát a rendszer egészére nézve. A megnövelt biztonságért cserébe azonban kevesebb hasznosítható terület áll a rendelkezésre.

A felsorolt technikák közül a gyakorlatban fõleg a RAID 0-át, RAID 1-et, a RAID 5-öt, és az ezek együttes használatával megvalósított RAID 10-et és 50-et használják elterjedten. A RAID 3 és 4 a paritás meghajtó miatti szûk keresztmetszet miatt nem terjedt el, míg a RAID 6 túl nagy többletköltséggel jár.

DanielT
Naja... a biztonság meg ott kezdõdik, hogy nem ugyanazon a gépen mentesz amin használod az adatokat.
Láma vagyok, de a RAID-nek pont ez a lényege, nem kell hozzá két gép!!!
RAID 1-2-3-4 valamelyik típusa tudja, hogy az adatokat párhuzamosan, két példányban írja a rendszer, vagy dupla gyorsan stb.....
Rendszer beállítás a lényeg.
Google-ban keress rá a RAID1, RAID2 stb beállításokra, de ezen dolgokat
az alaplapnak is tudnia kell kezelni.

mágnesszallag 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

DanielT
Állíts be mellé egy másik gépet legalább 2 vinyóval(ha van pénz akkor mehet raidben is) és arra nyomasd automatikusan minden nap a filserverrõl a cuccokat.
Van egy kis cégem és a héten adatok tüntek el a szerverrõl, amit persze nem tudtunk visszaállítani. Segítségeteket kérném, hogy ajánljatok olyan backup megoldásokat, amik automatikusan mentik a szervert és ezáltal megelõzhetem az adatvesztést. Mellesleg elérhetõ áron is legyen.