3DMark\'06, és az eredmények!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barret

Agp-s karikbol is van boven valasztek meg😊
Picit dragabb,de cserebe maradhat az alaplap .

Bérbe vehet? reklámfelület...

Eagle16
A 2005-ös teszt úgyse fut le, hogyha nem futtatod a procitesztet, csak a grafikai részeket??

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

4767 pont
vga húzás nélkül

bõvebben ITT

DaemoonHunter
Sajna AGP-s alaplapom van ezért egy kicsit drágább lesz, de majd nézelõdök
a használtak közt is

Jó addígra lesz jobb kártya is ennyiért, remélhetõleg 😊

DaemoonHunter
Nemrég vettem memóriát(1gb kingston) elõtte gondolkoztam, hogy inkább vidikarit kellene venni, de 512 rammal nem sokra mennék. Pár hónap múlva talán veszek egy vidikarit, ha lesz annyi pénzem...

Ja persze a húzott értéket ne vedd figyelembe, mert abban már a procit is húztam, és úgy már nagyon nem lehet összevetni a kettõnk rendszerét...

Ha van 25ezret vga-ra, akkor meg tudsz venni egy új kártyát, mint nekem van... akciósan www.aqua.hu
alapon ~4400 pont
húzva ~5300 pont
kb erre számíthatnál te is (valamivel kevesebbre, mivel nem dupla magos procid), pénztárca kímélõ megoldás és még értelme is lenne a procidnak végre...

DaemoonHunter
Gondoltam én is letesztelem...inkább nem kellett volna, bár a vidikari miatt nem meglepõ ez az eredmény:
338 pont :S

Atitool és rivatunernél a standard 2d, low power 3d, és performance 3d, beállításoknál mindegyiknél külön kell beállítani az órajeleket?
nekem tökéletesen muxik 😊

nekem most a karim 720/2000 en megy de még lehetne huzni majd az is meglesz csak tesztelni kell :S

Rivatunert régen használtam, még a Geforce 2 TI kártyámnál és hát nagyon sokat csalódtam benne... sosem azt a frekit mutatta, amire be volt állítva a kártya. Mindig gondom volt vele. De lehetséges, hogy már kijavították rég a hibáit, hiszen már eléggé sok idõ eltelt azóta...

Eagle16
Rivatuner, vagy Atitool nevû progi, azok nem állítják vissza restartnál.

Nekem is visszaáll, mellékhatás nélküli gyógyszert nem tudok rá. Ám van egy mellékhatással jelentkezõ... VGA Bios módosítás új órajelekre állítva. Kockázatos, tehát inkább ne.

Ntune programmal emeltem a vga-m órajeleit, de ha újraindítom a gépet mindig visszaáll az eredeti órajelre. Ez igy normális, vagy meg lehet oldani azt is hogy megmaradjanak a beállítások?
Evogordon
Szép eredmény! jól felhúztál mindent 😊

<#eljen>

B@dsector
14996

link

ASUS P5W64 WS Professional 975x
Q6600ES @3567MHz <9*396MHz, 1,35V , H20 HEATKILLER blokk>
2*2GB MICRON DDR2 800 CL5 @793MHz
GALAXY 8800GTX 768 core 711MHz @mem 2360MHz

nV 162.18 Forceware
Gondolom azért lehetséges ez, mert azok még nem kezelelik le jól a dupla magot és sokkal jobban leterhelik a 2 magból az egyiket... nem osztja el a számítást megfelelõen, gondolom.

Ja a drivert lefelejtettem, 158.22 whql az nvidia.com-ról töltöttem le.

Eagle16
Hehe...nekem a 2005 meg a 2003 írta ki mindig mikor húzva volt a proci, hogy Hibát észlelt ezért leáll... na mondom kösz... azóta nem mérek markokat...

Sajnos 2005-ös és 2003-as nem fut le, CPU teszteknél a gép mindig lekapcsol...

nTune-ról

az új alaplap sokat számít, akkor is ha Asus-ról van szó, nagyon sokat fejlõdtek az alaplapok...

Eagle16
Na nehogy már ne komálja az Asus alaplapot se 😊
Amúgy a vga-t honnan húztad? Ntune, Atitool? Driver melyik? 😊

Lehetséges, hogy csak az alaplapodat nem komálja a vga, mint nekem az Asrockomat... azon húzás nélkül beadta a törölközõt.

Eagle16
Nálam a mag max. 620-ig megy, felette már Atitool-lal sárga hibákat dob...
(ezt pont kifogtam...)

Okés, csak elõbb le kell tölteni, meg telepítgetni 😊

Ja felhúztam kiváncsiságból a GPU-t, hogy mit bír, ramokhoz nem nyúltam inkább... GPU 540@675-re az eléggé szép, ez a GTS órajele, tehát vga ramjához nem nyúltam. Eredmény a 320-as FSB és 1066MHz RAM mellett: 5322

Jó nekem így ahogy van, a lényeg úgysem az, hogy mit jelez ki, hanemhogy milyen eredményt ér el milyen áron 😊 Nameg még jó is, ha kicsit spórol a wattokon, ha csak netezek 😊 ami jóval gyakoribb, mint amikor játszok.

Eagle16
Majd mérj már egy 2005-ös markot is 😊

Eagle16
Szerintem csak ez lehet az oka, más miatt nem lehet kevesebb az órajel alapjáraton...de amúgy amint megterheli valami alkalmazás a procit, a szorzó azonnal felugrik max-ra, szóval a teljesítményt ez nem befolyásolja.

Eagle16
Asus lapoknál, CPU-s résznél a bios-ban van egy cucc(a neve most nem jut eszembe) amit be lehet állítani auto-ra, default-ra, minimumra és maximumra is, ezt kell max-ra venni és akkor nem ugrál a szorzó.

Ezt az EIST hol lehet kikapcsolni mert a cpu-z nálam is csak 1780-at mutat 2670mhz helyett.
Egyébként megnyugtató az érzés, hogy az én procimnak is vissza lehet venni a szorzóját 😊) Pedig állítólag ezeknek a prociknak nem lehet állítani...

De akkor valószínüleg az lehet az oka, köszi az infót 😊
Lenyomtam ismét a tesztet 320FSB*9=2880MHz elméletileg, memóriák 1066MHz-re belõve, így az eredmény pedig: 4750

Eagle16
Nincs bekapcsolva véletlenül az EIST?
Az veszi vissza a szorzót, ha a proci nincs terhelve...

Én nem vágom mi van... 285FSB-t beállítottam, biosban 9*-es szorzó látszik. Elvileg ennek 2,5GHz körül kellene lennie, de a CPU-z csak 1700MHz-nek írja most is...

Hm csak most néztem meg a CPU-z progit és kiderült, hogy csak 1200MHz-en ketyeg a CPU... valószínüleg teszt alatt is így volt, mert nem nyúltam azóta hozzá. Megpróbálom kicsit felhergelni 😊

4430 pont az új aláírásomban lévõ cuccossal, semmit sem tuningoltam, alapbeállítás mindenen.

amugy mivan ha feszt emelek x2 n mert megtudom tenni? akkor tudnam vmennyire huzni? monjuk 215 re még feltudom huzni onnan nem nagyon..de mintha a ramok össze függésbe lennének mert asszem 210-215 nél a ramok 850-880 on mennek ha feljebb huzom eléri a 900 at és akkor bök le a gép ezt vhogy ellehet kerülni h a ramokat ne basszogassa? :S

Evogordon
Prohardveren tudsz venni tts-tõl.

Eagle16
Az lesz még a csoda, ha Magyarországra is betéved belõlük egy-kettõ 😄

Evogordon
Iléyet is lehet rá rakni: link
Meg ilyet is: link2

Eagle16
8800GTX-re, de még GTS-re sem kapható egyedi hûtés, talán csak vízhûtõblokk, de az meg elég drága...Szóval csak a gyári cooler maradhat...

w77d
milyen hûtõt ajánlasz, ami nagyon komoly és tényleg brutálisan hût??

Evogordon
Hát ezt szerintem csak a mérnökök tudnák megmondani de szerintem az AMD procijai már alapból felvannak húzva.

Nem hiszem. De egy próbát megér... minimális lépésekkel adjál neki nagyobb feszt... minden értékénél terheld le a processzort win alatt 10 percig

w77d
gyári hûtése van, szted elég neki??

Pici fesz emeléssel talán, ha van rajta jó hûtés... bár kezdõ tuningolósnak ez inkább nem javasolt / bár valamikor el kell kezdeni :-) /

w77d
az enyém 3,2 gigán már problémázik (kék képernyõ stb..) <#shakehead>

de miért ezt nem vágom....